تعداد بازدید : 4573645
تعداد نوشته ها : 10297
تعداد نظرات : 320
مهدی فضائلی امروز در جمع خبرنگاران درباره برگزاری دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، گفت: در جلسه امروز انجمن روزنامهنگاران مسلمان دیدگاهها و نظرات مختلفی درباره اهمیت انتخابات و ضرورت تلاش همه افراد، شخصیتها و مجموعههایی که میتوانند کمک کنند تا مشارکت مردم در این عرصه افزایش یابد، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گفته دبیر کل انجمن روزنامه نگاران مسلمان، تأکید اولیه انجمن تلاش در این جهت است که مشارکت عمومی را در انتخابات به هر میزان افزایش یابد.
فضائلی اضافه کرد: انتخابات در کشور، مخصوصاً انتخابات ریاست جمهوری یکی از مهمترین عرصههایی است که موضوع رآی مردم در آنجا ظهور و بروز ویژهای پیدا میکند.
وی درباره نامزدهایی که قرار است در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری حضور یابند، گفت: به ارزیابی دیدگاهها و نظرات آنها پرداختهایم، به هر حال آسیبهایی را در این عرصه احساس میکنیم.
وی اضافه کرد: به نظر میرسد برای برخی از نامزدها، موضوع اصلی جلب آرای عمومی است و بعضاً برخی حساسیتها را آن طور که باید ندارند.
فضائلی با اشاره به اینکه استفاده از برخی چهرهها یا همراهی با بعضی تشکلها که نسبتشان با انقلاب اسلامی نه تنها نامعلوم نیست، بلکه مشخص است که نسبت آنها با انقلاب اسلامی و آرمانهای آن کم یا فاصلهدار است، گفت: به نظر میرسد، این افراد که با این تشکلها ارتباط برقرار میکنند یا حداقل اظهارنظر صریحی در مورد آنها نمیکنند، قدری از موضع عافیتطلبی است یا اینکه در تلاش هستند رأی خود را با جلب حمایت چنین مجموعههایی به دست آورند.
دبیر کل انجمن روزنامهنگاران مسلمان ادامه داد: امیدواریم به این حساسیتها دقت شود و شاهد مواضع شفاف نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری باشیم.
فضائلی از نامزدهای ریاست جمهوری درخواست کرد که مرزبندی خودشان را به طور دقیق با جریانهای مختلف و کسانی که با انقلاب اسلامی فاصله دارند و با غیرخودیها، مشخص و روشن کنند تا مردم راحتتر ارزیابی کنند و بتوانند انتخاب آگاهانهای داشته باشند.
وی گفت: در بخش دیگر جلسه امروز انجمن، به ارزیابی مصادیق انتخابات ریاست جمهوری پرداختیم.
دبیر کل انجمن روزنامه نگاران مسلمان ادامه داد: انجمن روزنامهنگاران مسلمان به اتفاق آرا از آقای محمود احمدی نژاد به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری حمایت میکنند که در این ارتباط بیانیه تحلیلی آماده و در آینده نزدیک در اختیار افکار عمومی و رسانهها قرار میدهیم.
فضائلی در پاسخ به این پرسش که شاید در آینده اصولگراها کاندیدای دیگری داشته باشند آیا ممکن است نظر انجمن تغییر کند؟ گفت: بعید میدانم کاندیدای دیگری معرفی شود یا کاندید دیگری بتواند نظر انجمن را تغییر دهد.
دبیر کل انجمن روزنامه نگاران مسلمان به بحث ایجاد کمیته صیانت از آرا که از سوی برخی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مطرح شده است، اشاره کرد و گفت: طرح این موضوع از سوی کسانی که میخواهند خودشان را در معرض انتخاب مردم برای تصدی پست ریاست جمهوری قرار دهند و در طول 3 دهه در انقلاب اسلامی حضور داشتند، جای تعجب است.
وی افزود: در طول 3 دهه انقلاب اسلامی ایران انتخاباتهای متعددی در کشور برگزار شده است و اگر انتخابات گذشته را مرور کنیم، خواهیم دید که در دورههای قبل دستگاههای نظارتی و اجرایی به لحاظ دستهبندی و ارزیابیهایی که در حوزه سیاسی وجود دارد، گرایش به یک جریان خاص داشتند، اما نتیجه انتخابات 100درصد مقابل آنها قرار گرفت.
دبیر کل انجمن روزنامه نگاران مسلمان به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در دوم خرداد سال 76 اشاره کرد و گفت: از این ادعاها در آن زمان نیز مطرح شد، دستگاه وزارت کشور با آقای خاتمی همراه به نظر نمیرسیدند، اما نتیجه انتخابات کاملاً به نفع آقای خاتمی شد.
فضائلی ادامه داد: همچنین در انتخابات دور نهم، وزارت کشور همراه با جریان دوم خرداد بود و نتیجه انتخاب آقای احمدی نژاد شد.
دبیر کل انجمن روزنامه نگاران مسلمان گفت: انتخابات در کشور ما چه در بخش نظارتی و اجرایی به گونهای نیست که کسی بتواند یک تاثیر قابل توجهی را در نتیجه آرا داشته باشد و نتیجه آرا متأثر از آن باشد. البته این بدان معنا نیست که اشکال نداریم. این اشکال و ایرادها عامدانه نیست و همچنین به اندازهای نیست که نتیجه انتخابات را دگرگون کند.
وی اضافه کرد: طرح این مسئله به هر حال یک نوع همراهی با جریان ضد انقلاب است. در طول این 30 سال این اتفاقها را از سوی معاندان نظام داشتهایم که بحث تقلبها را مطرح میکردند. طرح این مسئله که از سوی افرادی که میخواهند رأی مردم را بگیرند و در این کشور عهدهدار سمت ریاست جمهوری شوند، بسیار بعید به نظر میرسد.
فضائلی با بیان اینکه برخی از آقایان این موضوع را مطرح کردهاند، گفت: طرح این موضوع یک اهانت آشکار به مردم است و عملاً میگوییم مردم متوجه نیستند که چه رأیی میدهند. این بدان معنی است که مردم رأی میدهند و نتیجه چیز دیگری میشود، یعنی آرای مردم هیچ نقشی نمیتواند در نتیجه انتخابات داشته باشند.
دبیر کل انجمن روزنامهنگاران مسلمان از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری درخواست کرد: برای به دست آوردن آراء و جذب برخی آرایی که با نظام فاصله دارند، هر حرف و ادعایی را مطرح نکنند و سنجیدهتر صحبت کنند.
وی به بداخلاقی انتخاباتی اشاره کرد و گفت: قبلاً در این باره مکرراً صحبت کردهایم. تأکید ما از سوی نامزدها و رسانهها در این زمینه بر اخلاقمحوری است. به همکاران مطبوعاتی خودمان توصیه میکنیم که اخلاق را توصیه و به آن پایبند هم باشند.
به اعتقاد فضائلی، بعضاً خودمان از اهمیت این مسئله غافل میشویم یا در عمل پایبندیها به این موضوع کاهش مییابد، باید مراقب باشیم.
دبیر کل انجمن روزنامه نگاران مسلمان اضافه کرد: همچنین در بخش دیگری از جلسه امروز انجمن روزنامهنگاران مسلمان به موضوع دانشگاه آزاد اسلامی پرداختیم.
فضائلی ادامه داد: در این جلسه زاکانی، نماینده مجلس شورای اسلامی که در گروه تحقیق و تفحص مجلس از دانشگاه آزاد اسلامی است و همچنین سلیمی نمین به عنوان یک روزنامهنگار با سابقه که مدتهاست درباره موضوعات و مشکلات دانشگاه آزاد اسلامی مسائلی را در رسانهها مطرح میکنند، حضور داشتند.
دبیر کل انجمن روزنامه نگاران مسلمان ادامه داد: اشکالات و مسائلی که دوستان به دانشگاه آزاد وارد میکنند، قابل توجه است و ما از رسانهها و مطبوعات و دستگاههای مسئول انتظار داریم این مسئله را پیگیری کنند.
فضائلی ادامه داد: اگر واقعاً این مسئله صحت داشته باشد جای تأسف بسیار است و برای اینکه این موضوع روشن شود میطلبد که یک بررسی دقیق صورت گیرد تا اگر موضوع درست باشد با عوامل برخورد و اگر صحت نداشته باشد روشنگری شود تا ابهامات برطرف شود.