در روز دوم اجلاس سران سازمان کشورهای آمریکایی(OAS) و در جریان یکی از نشست های بین سران کشورهای آمریکای لاتین و اوباما ، چاوز از جای خود در انتهای میز "یو " شکل برخاست، به سوی اوباما رفت و کتاب را به وی هدیه داد.
اوباما در این باره گفت در ابتدا تصور کرده است چاوز کتابی را که خود نوشته است به او تقدیم می کند و گفت درصدد بود در مقابل، کتابی از نوشته های خودش را به چاوز بدهد، اما به زودی در میابد کتاب مذکور کتابی معمولی نبوده، بلکه انتخاب شده به وی هدیه داده شده است.
مشخص نیست که آیا اوباما این کتاب را خواهد خواند یا خیر. او ابتدا در صفحاتی از کتاب قدری تأمل کرد، از چاوز هم تشکر کرد و آن را به خبرنگاران نشان داد. در نخستین صفحه داخل کتاب، دست خط چاوز به زبان اسپانیایی مشاهده می شد، اما اوباما مشکلش این بود که اسپانیایی نمی فهمید.
جایگاه فروش این کتاب در فروشگاه های اینترنتی به سرعت از یک عدد دو رقمی بزرگ به تک رقمی تبدیل شد و ابتدا در جایگاه پنجم و سپس در جای دوم بالاترین فروش قرار گرفت. اما این کتاب چه بود و چه ویژگی هایی داشت.
عنوان این کتاب "رگ‌های باز آمریکای لاتین " است و نویسنده آن روزنامه نگار اهل اوروگوئه "ادواردو گالئانو " می باشد.
اولین اظهار نظر راجع به این کتاب متعلق بود به "دانیل رستره‌پو "، مشاور کاخ سفید در امور آمریکای لاتین که گفت "این کتاب مربوط به بخشی از گذشته است که می خواهیم پشت سر بگذاریم ". وی بعدا به سرویس خارجی بی‌بی‌سی گفت که تصور نمی کند اوباما وقتی برای مطالعه این کتاب داشته باشد.
اما نکته اینجا است که چاوز این انتخاب را تصادفا انجام نداد. این کتاب به پنج قرن تاراج آمریکای لاتین توسط قدرت های جهانی می پردازد و به تفصیل مراحل گذر از استعمار اروپا به امپریالیزم آمریکا را بازگویی می کند. نویسنده، فقر در این منطقه بسیار ثروتمند و غنی در منابع را نتیجه تاراج مستمر آن توسط خارجی‌ها می داند.
این کتاب در سال 1971 نوشته شد و یکی از آثار کلاسیک ادبیات آمریکای لاتین محسوب می شود که همواره مورد استناد و مراجعه مردم و پژوهشگران قرار گرفته است. کسانی هستند که نگاهشان به این کتاب همچون نگاه به اصول است، اما در مقابل هستند کسانی هم که گالئانو را تبلیغ گر و صاحب تئوری های براندازانه می شناسند.
مهم نیست که اوباما این کتاب را بخواند و یا نه، به هر حال بخش بزرگی از افکار عمومی به سرعت متوجه این کتاب شد و در کنار آن کتاب های با موضوعات استثمار آمریکای لاتین، ایده چپ در این منطقه و حتی رمان "صد سال تنهایی " گارسیا مارکز، فروشی فزاینده پیدا کردند و پیام چاوز، مخاطبان بسیاری را پیدا کرد.
سه سال قبل نیز چاوز در صحن سازمان ملل متحد، کتاب "تسلط طلبی و تنازع بقا "، نوشته نوام چامسکی را مورد استناد قرار داد و این کتاب به سرعت جایگاه اول در عرصه فروش را به دست آورد

دسته ها : سیاست
يکشنبه 1388/2/13 20:54
X