تعداد بازدید : 4573756
تعداد نوشته ها : 10297
تعداد نظرات : 320
آزادی بیان همیشه هم بدون پیامد نیست. برای نمونه در آمریکا، انتقاد از اسرائیل در حکم ارتداد و خروج ازدین میباشد. جیمی کارتر، رئیس جمهور اسبق آمریکا در سال 2007 و پس از انتشار کتابش با عنوان «فلسطین؛ صلح نه آپارتاید» که در آن سیاستهای به سبک آپارتاید اسرائیل در فلسطین اشغالی محکوم شده بود، با واکنشهای منفی در آمریکا روبرو شد. در نتیجه و بدون هیچ پایه و اساسی، کارتر از سوی اکثر رسانههای آمریکا به عنوان یک مبلغ مغرض ضدیهود معرفی شد.
به طور مشابه استفن والت، استاد دانشگاه هاروارد و جان مییرشیمر، استاد دانشگاه شیکاگو نیز به خاطرنگارش مقالهای مشترک که در آن به قدرت لابی اسرائیل و تاثیرات آن بر سیاستگذاریهای مقامات رسمی آمریکا اشاره شده بود، با انتقاداتی روبرو شدند.
همچنین نورمن فینکلستین، استاد دانشگاه برجسته در دانشگاه دِپال و نویسنده کتاب پرفروش« صنعت هولوکاست»، زمانیکه برای گرفتن سمت استاد دائمی در این دانشگاه معرفی شد، کَمپینی علیه او به راه انداختند.
فینکلستین که خود از خانواده بازماندگان هولوکاست بوده، یک منتقد سرسخت نقض حقوق بشر از سوی اسرائیل و همچنین منتقد آلن درشویتز، یک توجیهگر حامی اسرائیل و استاد دانشگاه هاروارد بود.
همانگونه که پیشبینی میشد این درشویتز بود که رهبری کَمپین علیه فینکلستین را بر عهده داشت. در نهایت فینکلستین شغل خود را در دانشگاه دپاول از دست داد.
انتقادها علیه کارتر، فینکلستین، والت و مییرشمیر نمونههای بارز از پیامدهایی است که نویسندگان و روشنفکران آمریکایی پس از انتقاد از اسرائیل با آن روبرو شدهاند.
در آمریکایی که دولتش مدعی است که دموکراسی کامل را در این کشور برقرار کرده، انتقاد از اسرائیل تبعاتی ناگوار برای منتقدان دارد. انتقادهایی که درست و به جاست چون فلسطینیها سالهاست که از افزایش ساخت و سازهای غیر قانونی اسرائیل در اراضی اشغالی فلسطین، محاصره غزه، ایجاد ایست بازرسیهای متعدد و هزاران جنایت اسرائیل رنج میبرند و نکته تناقضگوییهای آمریکا و رفتار دوگانه این کشور در قبال حقوق بشر، آزادی بیان و دموکراسی در آمریکا میباشد.
اکثریت مردم آمریکا پس از آغاز جنگ عراق آنقدرها هم نمیتوانستند با آزادی تمام از سیاستهای واشنگتن انتقاد کنند این در حالی بود که رسانههای این کشور نیز از آمریکا در به راه انداختن جنگ عراق حمایت میکردند و خود رسانههای آمریکا نیز همدست دولت این کشور در آغاز جنگ عراق به شمار میآمد. البته پس از چند سال کمکم و با روشن شدن اشتباهات واشنگتن در به را انداختن جنگ عراق، فضای انتقادها علیه کاخسفید اندکی آزادتر شده و این به خاطر آن است که آمریکا دیگر نمیتواند جلوی حقایق برملا شده در مورد جنگ عراق را بگیرد.
این نمونهها نشان داد برعکس آنچه که مقامات آمریکایی مدعی هستند، آزادی بیان در آمریکا به طور کامل وجود ندارد و زمانی که فردی از اصول مورد نظر کاخ سفید تجاوز کند و به انتقاد از سیاستهای واشنگتن بپردازد، با پیامدهای جدی مستقیم یا غیرمستقیمی روبرو میشود.
منبع: الف