تعداد بازدید : 4573729
تعداد نوشته ها : 10297
تعداد نظرات : 320
برای تکرارش 8 سال انتظار کشیده شده بود. در این مدت بسیاری چیزها تغییر پیدا کرده بودند. گروه هایی خود را آماده کرده بودند تا زیبایی های آن را از بین ببرند و دیگرانی هم مترصد بودند تا بتوانند بر نقاط حق آن بیفزایند. هر دو گروه برای فرا رسیدن آن زمان لحظه شماری می کردند و در این میان بودند کسانی که نمی خواستند آن لحظه فرا رسد و اگر نتوانستند از فرا رسیدن آن جلوگیری کنند در پی توطئه چینی بودند تا به بدترین شکل و در نازلترین وضعیت برگزار شود.
صحبت از اجلاس دوربان 2 است که هفته گذشته پس از 8 سال که از دوربان 1 می گذشت در ژنو به مدت 5 روز برگزار شد. در آن نشست علاوه بر شرکت 4500 سازمان مردم نهاد تعدادی از مقامات کشورهای مختلف حضور داشتند که در آن میان دکتر احمدی نژاد تنها رئیس جمهوری بود که در آن نشست شرکت و سخنرانی کرد. این نشست که اجرایش با دسیسه های زیادی همراه بود، صهیونیسم را رسوا کرد، پرده تزویر غرب را درید و کوتاه بینی منتقدین را اثبات کرد.
¤ رسوایی صهیونیسم
احمدی نژاد به این نکته توجه دقیق داشت که برای شرکت در اجلاس «ضد تبعیض نژادی» دعوت شده بنابراین می بایست محور سخنان خود را همین موضوع قرار دهد که این گونه نیز شد و احمدی نژاد از ظلم طولانی صهیونیست ها به مردم مظلوم فلسطین و مردم غزه و این که صهیونیست ها با رفتارشان نشان داده اند که نژادپرست هستند، داد سخن داد.
بر خلاف ادعای برخی در داخل ایران و خارج از کشور، احمدی نژاد بسیار هوشمندانه و مبتنی بر فلسفه تشکیل اجلاس سخنرانی کرد از ویژگی های سخنان احمدی نژاد این بود که برای ایجاد فهم مشترک با مخاطبین - که به واسطه پخش سخنرانی توسط رسانه های مختلف 500 میلیون نفر بودند - از «ارزش های مشترک جهانی» استفاده کرد. احمدی نژاد خوب به خاطر داشت که بسیاری از مخاطبین چند ماه پیش و در اوج تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه چگونه به خیابان ها ریختند و به نفع مردم بی پناه غزه و علیه صهیونیست ها بارها و بارها راهپیمایی کردند. لذا وقتی که احمدی نژاد از مظلومیت فلسطین و تجاوز کاری رژیم صهیونیستی که مبتنی بر اندیشه تبعیض نژادی است سخن می گفت همه آن را می فهمیدند و آن را قبول می کردند. استفاده احمدی نژاد در متن سخنرانی از «ارزش های مشترک جهانی» دایره موافقانش را وسیع تر و فهم و پذیرش آن را آسان تر کرده بود. این گونه سخن گفتن هیچ آبرویی برای رژیم صهیونیستی باقی نگذاشت و آن را کاملاً در افکار جهانی رسوا ساخت. فضای حاکم بر سالن اجلاس علی رغم ترفند صهیونیست ها موید این موضوع است. به گفته یکی از افراد خارجی حاضر در سالن اجلاس که سخنانش توسط یکی از رسانه های خارجی پخش می شد 70 درصد از حاضرین از سخنان احمدی نژاد حمایت می کردند و هر از گاهی وی را تشویق می نمودند و حدود 30 درصد دیگر ساکت نشسته بودند. سکوت آنها هم نمی تواند دلیلی بر مخالفتشان باشد. از قضا تعداد اندکی هم که در اعتراض به سخنان احمدی نژاد سالن را برای دقایقی ترک کردند متوجه بودند که استفاده احمدی نژاد در سخنرانی اش از «ارزش های مشترک جهانی» برد آن را بیش از حد تصور خواهد کرد لذا از سر عصبانیت دست به این اقدام بچه گانه که به مزاق هیچ یک از حاضرین در سالن خوش نیامد، زدند. کسانی که حضوراً و یا از طریق رسانه های سخنان احمدی نژاد را می شنیدند متوجه می شدند که در جهانی زندگی می کنند که با وجود ادعاهای بزرگ توسط ارباب قدرت و ثروت که در تاریخ بی نظیر است و انسان در این عصر به اوج تکامل خود رسیده، هنوز هستند کسانی که براساس تفکر شیطانی «تبعیض نژادی» حق دیگران را سلب و بر آنها ظلم می کنند تا جایی که برای آنها حق حیات قایل نیستند و این اجازه را به خود می دهند که هر گاه خواستند به آنها یورش برند و به زندگی آنها پایان دهند و در این معرکه خونین برای آنها فرقی نمی کند که قربانیانشان زن باشند یا مرد، کودک باشند و یا بزرگ. کسانی که با این حقیقت زشت دوران معاصر آشنا می شدند، بلافاصله پی می بردند که این اعمال حیوانی و وحشیانه توسط رژیم جعلی صهیونیستی انجام می شود. الزاماً این تعداد آشنایی با پدیده شرم آور «تبعیض نژادی» ناخواسته ذهن مخاطبین را به سمت و سوی کشورهایی سوق می داد که در اجرای این امر زشت و شیطانی به رژیم صهیونیستی کمک می کنند که با تاب نیاوردن نمایندگان آنها که در نشست حاضر بودند و با خروج آنها دستشان رو شد و همگان دریافتند که این گروه کدام کشورها هستند که در اجرای این ظلم بی خانمان کننده به رژیم صهیونیستی کمک می کنند.
¤ دریده شدن پرده تزویر غرب
از مدت ها پیش هنگامی که زمزمه برگزاری نشست دوربان 2 بلند شد رژیم جعلی صهیونیستی که تجربه بدی از اولین نشست دوربان داشت فهمید که هدف اصلی این نشست این رژیم جعلی است لذا فعالیتش را برای جلوگیری از اجرای آن آغاز کرد و در این مسیر از کمک های حامیان بین المللی خود برخوردار شد پس از اینکه این رژیم جعلی و حامیانش پی بردند قادر به جلوگیری از انجام نشست نیستند تلاش کردند، متن بیانیه پایانی را تغییر دهند به نحوی که چیزی علیه رژیم صهیونیستی در آن گنجانده نشود و به این مقدار هم بسنده نکردند و رژیم صهیونیستی پس از آنکه نتوانست «هانس رودولف مرز» رئیس جمهور سوئیس را از دیدار با احمدی نژاد رئیس جمهور ایران باز بدارد، سفیرخود در این کشور را فراخواند. تلاش مذبوحانه صهیونیست ها و حامیانشان به اینجا ختم نشد و کشورهای آمریکا، کانادا، استرالیا، آلمان، ایتالیا و هلند به همراه رژیم صهیونیستی این نشست را تحریم کردند و در آن حضور نیافتند و از آنهایی هم که حضور یافته بودند هنگام سخنرانی دکتر احمدی نژاد 40 نفر که از نمایندگان 23 کشور بودند سالن اجلاس را ترک کردند. آنها متوجه نبودند چه کار می کنند و اگر هم متوجه بودند عصبانیت مفرط آنها که ناشی از وابستگی به رژیم غاصب صهیونیستی است به آنها اجازه نداد که موقعیت خود را بسنجند و براساس آن تصمیم بگیرند آنها در برابر دیدگان میلیون ها انسان دست به این اقدام بدون توجیه زدند. آنها قدرت درک این موضوع را نداشتند که اگر برای خروج از سالن بهانه و توجیه دارند این بهانه و توجیه برای صدها میلیون مخاطب مقبول نبود زیرا این صدها میلیون وابستگی آنها به رژیم صهیونیستی را نداشتند. در آن هنگام قضاوت مخاطبین در خصوص این اقدام سخیف اروپایی ها سخنان به حق و مطابق واقع احمدی نژاد و واکنش شرم آور اروپائیان بود. مخاطبین در سخنان احمدی نژاد سخن دروغ و خلاف واقعی را ندیده بودند که واکنش آنها را بپذیرند. مخاطبین از این واکنش به بسیاری چیزها که توسط این کشورها در پس پرده انجام می گرفت پی بردند و به عبارتی این رفتار نسنجیده باعث شد تا پرده تزویر کشورهای غرب در برابر صدها میلیون چشم دریده شود.نکته ای که از نگاه غرض آلود منتقدین پنهان ماند.
¤ اثبات کوته بینی منتقدین
حضور رئیس جمهور ایران در اجلاس «دوربان 2» درکل دو گروه منتقد داشت گروهی در داخل و گروهی در خارج.
الف) انتقاد خارجی ها : بان کی مون دبیرکل سازمان ملل در اعتراض به سخنان احمدی نژاد در بیانیه ای گفت: من استفاده رئیس جمهور ایران از این جایگاه برای اتهام زدن، تفرقه انداختن و حتی برانگیختن را تقبیح می کنم. در این بیانیه آمده است که دبیرکل قبل از سخنرانی رئیس جمهور ایران با وی ملاقات کرد تا یادآور شود مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه هایی برای الغای برابری صهیونیسم با نژادپرستی و تأکید بر واقعیت های تاریخی هولوکاست تصویب کرده است.
خبرگزاری فرانسه اعلام کرد: «ناوی پیلاری» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفت استفاده از یک مجمع سازمان ملل برای جلب مخاطبین را محکوم می کنم. بهترین مقابله با این نوع وقایع عبارت است از پاسخ دادن و تصحیح کردن، نه عقب نشینی و تحریم کنفرانس.
وزیر امور خارجه انگلیس با صدور بیانیه ای نوشت: اظهارات رئیس جمهور احمدی نژاد که در آن اسرائیل به عنوان یک دولت نژادپرست توصیف شد، اهانت آمیز، فتنه جویانه و کاملاً غیرقابل قبول بود. وی که خود یک یهودی است افزود: بیان این اظهارات به ویژه در کنفرانس ضد نژادپرستی سازمان ملل بیشتر تکان دهنده و عصبانی کننده است.
سارکوزی که خود یک یهودی است از اتحادیه اروپا خواست با محمود احمدی نژاد به خاطر سخنان ضد صهیونیستی اش برخورد کنند. بیانیه وزارت خارجه اتریش: هر تلاشی که حق موجودیت اسرائیل را زیر سوال برد و نسبت به یهودیت نابرابری نشان دهد باید از سوی کل جامعه بین الملل با شدت هر چه تمام تر محکوم شود.
«گیبس» سخنگوی کاخ سفید: این سخنانی پر از نفرت است. این یکی از دلایلی است که دولت و رئیس جمهوری تصمیم گرفتند شرکت در آن عاقلانه نیست.
نتانیاهو نیز گفت: به انکارکنندگان هولوکاست اجازه نخواهد داد تا کشتار جدیدی را علیه یهودیان تکرار کنند.
مجموع و روح حاکم بر انتقادات خارجی که از سوی دولتمردان برخی از کشورهای غربی ابراز شده این است که چرا احمدی نژاد علیه رژیم صهیونیستی صحبت کرده است. در این خصوص سوال مهم این است که اصلاً چرا این اجلاس تشکیل شد و 4500 سازمان مردم نهاد برای چه به ژنو آمدند. آیا آنها آمدند تا سخنانی درباره چیزی که وجود خارجی ندارد بشنوند یا خیر در گوشه و کنار جهان مواردی در ارتباط با «تبعیض نژادی» وجود دارد و آنها جمع شده اند تا درباره آن و نیز محکومیتش و در نهایت برای حذف آن به تصمیم برسند. مسلماً مورد دوم درست است و بحث «تبعیض نژادی» مصداق خارجی دارد و از آخرین جنایتش بیش از چند ماهی نمی گذرد. پس چرا باید در برابر سخنانی که با صراحت تمام به محور و فلسفه نشست می پردازد و به جای آسمان و ریسمان بافتن و ایراد سخنان انتزاعی و سرگرم ساختن افکار عمومی با علم به اینکه سخنانش بسیاری از زورمداران و دنیاگرایان را عصبانی می کند و حتی علیه او اقدام به توطئه و دسیسه می کنند (رئیس هیأت انگلیسی حاضر در اجلاس گفت ما برای خروج از جلسه از قبل برنامه ریزی و هماهنگی کرده بودیم) شجاعانه به موضوع اصلی می پردازد و با تشخیص اینکه مخاطبین اصلی صدها میلیون مخاطبی هستند که حق دارند مسایل کثیف دنیای قدرت و ثروت را بدانند حقایق تلخ و رسواکننده را بیان می کند، بایستند و آن را محکوم کنند. غیر از این است که احمدی نژاد به درستی متوجه شده بود که باید چه بگوید و گفت. این انتقادات بی اساس و مذبوحانه نه از ارزش سخنان احمدی نژاد کاست و نه اینکه نظر صدها میلیون مخاطب را تغییر داد. احمدی نژاد با طرح این مسائل برای افکار عمومی به آنچه که می خواست رسید.
ب- انتقاد داخلی ها- مجموع انتقاد داخلی ها در محورهای زیر قابل مشاهده است:
1- از بین رفتن فرصت محکوم شدن صهیونیست ها 2- کسانی که جلسه را ترک کردند آن را از اهمیت انداختند 3- فرصت فلسطینی ها از دست رفت 4- ترک جمعیت انبوه توهین به ملت ایران بود 5- حضور در نشست انتخاباتی بود
در پاسخ به این انتقادات می توان موارد زیر را ذکر کرد:
1- اساساً برنامه های این نشست به گونه ای تنظیم شده بود که صهیونیست ها به عنوان چهره شاخصه «نژادپرستی محکوم» محکوم نشوند اگر از سخنان شجاعانه رئیس جمهور ایران بگذریم سخنان کدامیک از مدعوین در جهت محکوم کردن صهیونیست ها بود و یا اینکه کدام بند از بیانیه نشست به محکوم کردن رژیم صهیونیستی اختصاص پیدا کرد؟ به گفته دبیر کل سازمان ملل به دکتر احمدی نژاد آنها در صدد لغو «مترادف بودن صهیونیسم با تبعیض نژادی» که در نشست اول دوربان اعلام گردید، بودند. پس بنابراین معلوم می گردد که در این نشست اراده ای برای محکوم کردن صهیونیست ها وجود نداشت و چون سخنان احمدی نژاد خلاف برنامه تنظیم شده آنان بود برخی را برانگیخت.
2- جلسه ای که هزاران شرکت کننده و صدها میلیون بیننده دارد چگونه امکان دارد که با خارج شدن 40 نفر از اهمیت بیفتد اتفاقاً خارج شدن 40 نفر از جلسه بر اهمیت آن می افزاید زیرا برای دیگران سوال ایجاد می شود که چرا با چنین سخنانی باید تعداد معدودی نشست را ترک کنند. طرح این سوال موجب درک و اهمیت بیشتر سخنان سخنران می شود.
3- آیا مگر در برنامه های این نشست برای فلسطین فرصت پیش بینی شده بود که با سخنان احمدی نژاد از دست رفت. چندین قطعنامه سازمان ملل به نفع فلسطینی ها که مورد اعتنا صهیونیست ها قرار نگرفت کدام مشکل فلسطینی ها را حل کرد و کدام فرصت را برای آنها ایجاد کرد که نشست «دوربان 2» مورد دوم آن باشد؟ اگر قرار باشد از فرصت برای فلسطینی ها صحبت کرد باید گفت تنها فرصتی که در این نشست نصیب فلسطینی ها شد، همان سخنان بی پرده و صریح احمدی نژاد در اعلام جرم و جنایت علیه صهیونیست ها بود اگر چنین سخنانی از زبان احمدی نژاد خارج نمی شد این نشست چیزی برای فلسطینی ها در بر نداشت.
4- ترک تعداد اندکی افراد تبانی کرده توهین به ملت ایران بود یا اینکه رئیس جمهور ایران در پشت تریبون قرار می گرفت و آن طور صحبت می کرد که مورد نظر برگزارکنندگان جلسه بود. چنانچه احمدی نژاد در این سخنرانی از ملت مظلوم فلسطین دفاع نمی کرد و سخنی در محکومیت رژیم جنایت پیشه صهیونیسم نمی گفت، توهین به ملت ایران بود زیرا ملت ایران در دنیا با افتخار دفاع از ملل مظلوم شناخته می شود نه با همدستی با زورمندانی که در غارت و چپاول ملت ها به توافق رسیده اند.
5- مشی و مرام رئیس جمهور برای مردم ایران کاملاً شناخته شده و ایشان برای تبلیغ انتخاباتی نیاز به سخنرانی در مجامع خارج از کشور ندارد زیرا ایشان اگر در سال دوم ریاست جمهوری و یا هر زمان دیگری هم در چنین نشستی شرکت می کرد همین مطالب را می گفت معلوم نیست و هست که چرا بعضی اصرار داشتند رئیس جمهور می بایست در این نشست از ادبیات و هنجارهای نظام سلطه که برای چنین محافلی ساخته شده تبعیت می کرد در حالی نقطه قوت سخنان دکتر احمدی نژاد که عده ای را به فریاد و جنب وجوش انداخت شکستن این هنجارها بود. چون صهیونیست ها و روسای نظام سلطه با مشی و مرام رئیس جمهور ایران آشنا بودند دلقک هایی را مأمور برهم زدن سخنرانی وی کردند که خوشبختانه با هوشمندی و اعتماد به نفس احمدی نژاد آنها کاری از پیش نبردند و محصول این اقدام شکست خورده، به گریه افتادن سران صهیونیسم بود و بس.
نگاهی به فرازهایی از واکنش رسانه های غیر صهیونیستی و افکار عمومی شاهد گویایی است بر مدعای میزان موفقیت احمدی نژاد در این نشست 1- منابع خبری روسیه با بیان اینکه ایران بزرگترین قدرت های حاضر در کنفرانس ژنو بود، نوشت: سخنرانی احمدی نژاد طرفداران بسیار زیادی دارد.
2- شبکه اول تلویزیون روسیه: احمدی نژاد سخنانش مخاطبان فراوانی دارد و اظهاراتش جذاب و مورد توجه شرکت کنندگان و محافل سیاسی و خبری است.
3- بینندگان سی .ان.ان از اقدام کشورهای غربی در تحریم نشست ژنو و ترک جلسه در زمان سخنرانی احمدی نژاد انتقاد کردند.
4- بینندگان انگلیسی سی.ان.ان در پایگاه اینترنتی این شبکه تلویزیونی نوشتند؛ سخنان رئیس جمهور ایران از دو رویی دنیای غرب است. ما در غرب همواره از آزادی بیان سخن به میان می آوریم ولی وقتی رئیس جمهور ایران می خواهد سخن بگوید آن را تحریم می کنیم.
5- «مسعود شجره» رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس در مصاحبه با ایرنا گفت: سخنان اصولی احمدی نژاد درباره نژادپرستی در کنفرانس ژنو و واکنش متعصبانه برخی از دولت های غربی مدعی با نژادپرستی، باعث رسوایی مدعیان دروغین شد.
6- حدود 90 درصد از مردم تهران طی یک نظرسنجی دوربان 2 را در راستای افزایش اقتدار ملی ایران ارزیابی کردند.
سخنان رئیس جمهور در فرودگاه مهرآباد هنگام بازگشت از ژنو که افشاکننده شیوه برخورد غرب با مسائل حقوق بشر است حسن ختام مطلب قرار می گیرد: «کسانی که سالها شعارهای تحمل مخالف و آزادی بیان می دادند، به حیثیت ملت ها و ارزش های الهی توهین می کردند و در برابر اعتراض انسان های صالح در این ارتباط، آنها را به تحمل، خودداری و تحمل آزادی بیان دعوت می کردند در اجلاسی که خود برنامه ریزی کرده بودند و چارچوب ها و سازوکارهای آن در اختیار خودشان بود، حاضر نشدند حتی گوشه ای از حرف مخالفان خود را تحمل کنند و این ذات اندیشه غیرانسانی لیبرالیسم است.»
نویسنده:رضا گرمابدرى