"هنری ماکوو " در این گزارش که در پایگاه اینترنتی "زایوپدیا " به چاپ رسیده با استناد به اظهارات "نیکولاس گرانر " نوشت که "الی ویسل " نویسنده کتاب "شب " محتوا و شخصیت کتاب را از فرد دیگری دزدیده است.
بنا بر این گزارش، نیکولاس گرانر 81 ساله عنوان نموده که 81 درصد از محتویات کتاب الی ویسل با عنوان "شب " سرقتی ادبی است از کتابی عبری با نام "سکوت جهان " که توسط دوست گرانر بنام لازار در سال 1956 و در پاریس چاپ شده بود.
در سال 1944 لازار 31 ساله در اردوگاه آشوویتز با گرانر 15 ساله آشنا می شود و جان وی را چندین بار نجات می دهد. در عکس معروف اردوگاه بوشنوالد، گرانر در گوشه عکس قرار دارد. وی هم اینک ادعا می‌کند که الی ویسل شخصیت و داستان دوست وی را دزدیده است.
گرانر می پرسد که: "آنها چه بلایی سر دوست من لازار آوردند؟ می خواهم بر سر مزار او عزاداری کنم. قبر او کجاست؟ تنها این مرد می‌داند. "
این در حالی است که بنا بر این گزارش، "الی ویسل " ادعا می کند که خودش مؤلف "سکوت جهان " به زبان عبری است و آن را در سال 1955 در بوئنس آیرس منتشر کرده است. وی در سال 1985 نسخه فرانسوی این اثر را چاپ کرد که قسمت هایی از کتاب اصلی حذف و به 800 صفحه کاهش یافت.
ویسل در "پیشگفتار " چاپ جدید، اعتراف نموده که "توانسته بخشی از جزئیات مهم را بازبینی و اصلاح نماید. " در اولین نسخه انگلیسی زبان گفته شده که وی وقتی به اشتراوس رسید "تقریبا 15 ساله " بود در حالیکه در چاپ جدید گفته شده وی در زمان رسیدن به اردوگاه ها "15 سالش تمام شده " بود.
در این گزارش تاکید شده است که یک پرفسور فرانسوی معتقد است که سبک نگارش "شب " با دیگر آثار الی ویسل کاملا متفاوت است و حدس می زند که این کتاب توسط فرانکیس مائوریس نوشته شده باشد.
زایوپدیا نوشت: گرانر نسخه هایی از کتاب لازار ویسل را در چندین آرشیو نگهداری می کند. وی معتقد است که الی ویسل و حامیان وی بخش‌هایی الحادی به اصل کتاب اضافه کرده‌اند: "این عقیده که خدا به جهان پشت کرده و دیگر وجود ندارد. "
وی همچنین معتقد است که ویسل برخی صحنه ها را به کتاب اضافه کرده تا آن را غم انگیزتر بنماید. یقینا ویسل نمی توانسته شاهد سوزانده شدن زنان و کودکان باشد و این اتفاق در مورد خودش رخ ندهد.
در این گزارش با اشاره به درآمدزایی خوب از ماجرای هولوکاست توسط این افراد آمده است: گرانر با ناراحتی ادامه می دهد که ویسل و حامیانش احتمالا میلیون ها دلار از هولوکاست درآمد کسب کرده‌اند در حالیکه بازمانده های واقعی در آخر عمرشان چیزی برای خوردن نداشته‌اند. (ویسل به ازای هر سخنرانی 25000 دلار دریافت می کند و دارای شغلی دانشگاهی با حقوق بالا است.)
بنا بر گزارش زایوپدیا، گرانر در حال انتشار کتاب "سرقت شماره هویت A-7713 " به شانزده زبان مختلف است و قصد دارد تا درآمد حاصل از فروش کتاب را برای کمک به بازمانده گان هولوکاست اختصاص دهد. گرانر بعد از جنگ به استرالیا رفت و در آنجا تبدیل به نقاش و مجسمه‌سازی موفق گردید. وی انگلیسی را با لهجه استرالیایی صحبت می‌کند.او در سال 1962 نزد خواهرش در سوئد آمد. در سوئد وارد کار تهیه سوسیس مجار شد اما بعد از این که این کشور را متهم به همکاری در هولوکاست کرد از این کار کنار گذاشته شد. وی ازدواج کرده و همسرش پنج سال پیش وفات کرده است.
بنا بر این گزارش،‌ زمانی که الی ویسل جایزه نوبل را کسب کرد مجله ای سوئدی از وی خواست تا برای شناسایی و تأیید ویسل با آنها همکاری نماید زیرا هر دوی آنها در عکس معروف بوشنوالد حظور داشتند.
گرانز در این باره گفت: "وقتی اورا دیدم، فهمیدم که یک حقه باز است. وی ادعا می کرد که لازار است در حالیکه نبود. او خالکوبی هایش را به من نشان نداد. تاریخ تولدش هم با لازار متفاوت بود. وی انگلیسی را با لهجه فرانسوی صحبت می کرد و به زبان مجارستانی صحبت نمی کرد. "
در حقیقت مردی که در عکس بعنوان "الی ویسل " معرفی شده بود نه او بود و نه لازار، زیرا به گفته گرانر لازار اصلا در آن عکس حضور نداشت. وقتی که روزنامه سوئدی فهمید که ویسل شیادی بیش نیست، پیگیر موضوع را سریعا متوقف کرد.
زایوپدیا افزود: بعد از این واقعه گرانر به مدت 20 سال دنبال ردپای دوست خود در اروپا و آمریکا گشت. وی می گوید که هیچ مدرکی دال بر اینکه الی ویسل در اردوگاه های نازی ها بوده پیدا نکرده است. اما کتابی را که توسط دوستش لازار نوشته شده بود، پیدا کرد.

دسته ها : فرهنگی
پنج شنبه 1388/2/3 17:26
X