ساغر صالحپور افزود: آندومتریوز یک بیماری خوش خیم دستگاه تولید مثل زنان است. این بیماری از زمان بلوغ تا زمان یائسگی شایع است و بعد از دوران یائسگی علائم این بیماری آرام آرام از بین میرود.
وی گفت: این بیماری کاشته شدن سلولهای جدار داخلی رحم آندومتر در خارج از حفره رحم است. بیماری خوشخیم و پیشرونده است و برای باروری در زنان مشکل ایجاد میکند.
صالحپور اضافه کرد: بیشترین افرادی که به آندومتریوز مبتلا هستند، زنان نابارور هستند. آندومتریوز باعث ناباروری میشود. وقتی فردی زایمانی نداشته باشد مستعد به آندومتریوز میشود ولی خود عدم حاملگی باعث میشود که فرد مستعد آندومتریوز شود. علائم ژنتیک نیز میتواند سبب بیماری در زنان شود.
وی گفت: درمان این بیماری از طریق لاپاراسکوپی و سوزاند با لیزر انجام میشود. اگر فرد به دلیل درد لگن به پزشک مراجعه کند آندومتریوز از طریق لاپاراسکوپی از بین میرود. این بیماری ممکن است تودههای را در تخمدان که اندومتریوما گفته میشود به وجود آورد که از طریق جراحی از بین میرود.
این فوت تخصص زنان و فلوشیپ نازایی افزود: در درمان غیر جراحی بیماری آندومتریوز میتوان از داروهای هورمونی با تجویز پزشک استفاده کرد که حالتهایی مثل حاملگی کاذب یا یائسگی کاذب در فرد ایجاد میکند و سبب کاهش علائم آندومتریوز میشود.
صالح پور گفت: دردهای لگنی، دردهای هنگام تماس جنسی، دردهای زمان ادرار و دفع از علائم بیماری آندومتریوز است. سلولهای آندومتریوز در اطراف دستگاه تولید مثل رحم، اطراف لولههای رحمی، صفاق اطراف این لولهها، طحال، مثانه، روده و حتی بینی و دهان نیز به صورت نادر جایگزین میشود.
متخصص زنان و فلوشیپ نازایی اضافه کرد: 20 تا 25 درصد زنان نابارور ممکن است به آندومتریوز مبتلا باشند. در حالت عادی حدود 10تا 15 درصد زنان آندومتریوز دارند. سن شایع این بیماری نیز 25 تا 35 سالگی است.
وی افزود: اگر زمینه این بیماری در خانوادهای وجود دارد، بهتر است زودتر بچهدار شوند. بهترین توصیهای که به زنانی که مبتلا به آندومتریوز هستند این است که از قرصهای ضد باروری استفاده کنند چون پیشرفت بیماری را کند میکند. |