تعداد بازدید : 4574084
تعداد نوشته ها : 10297
تعداد نظرات : 320
رویارویی و مواجهه بین حزب الله و مصر پس از صحبتهای دادستان کل مصر مبنی بر امکان صدور حکم پیگرد سید حسن نصرالله به اتهام اداره و مدیریت مجموعه تروریستی در مصر و تحریک علیه این کشور و امنیت آن، در روزهای اخیر از موج گسترده رسانه ای برخوردار گردیده است.
اکنون این سؤال اذهان را به خود مشغول نموده که مقامهای مصری از طرح این اتهامها چه هدفهایی را تعقیب می کنند.
جنبش مقاومت اسلامی لبنان در سالهای حضور رژیم غاصب در این کشور با جانفشانی و مجاهدتهای فراوان توانست متجاوز را از کشورش اخراج نماید و به دنیای عرب و اسلام ثابت نمود که می توان با اتکا به توانمندیهای بومی و آموزه های اسلامی در مقابل اشغالگران ایستادگی نمود، در حالی که این ایده در سالهای پایانی دهه 70 در سطح دولتمردان اسلامی کالای کم رونقی گردید که سران برخی کشورهای اسلامی با سرسپردگی به ابرقدرتها، منافع اسلامی را قربانی مواضع مرعوبانه خویش نمودند.
برخی کشورهای اسلامی از جمله مصر با تن دادن به ذلت، پرچم مبارزه با دشمن مسلمانان را بر زمین نهاده و پرچم صهیونیستها را در پایتخت خود به اهتزاز درآوردند. لذا در فقدان ایده مبارزه از سوی دولتهای اسلامی یک جریان مردمی آرمانگرا با راهبرد شهادت طلبانه توانست دشمن برخوردار از توانمندیهای نظامی و سیاسی گسترده را مقهور اراده خویش نماید که این مکانیسم از سوی زمامداران اسلامی وابسته، نه تنها مورد استقبال قرار نگرفت، بلکه آنها با تعبیرهایی از قبیل ماجراجویی و مخالفت با صلح، به دفاع از مواضع انفعالی خویش پرداختند.
این اتهامها در حالی علیه جریان مقاومت در لبنان مطرح می شود که حزب ا... در سالهای اخیر بویژه در جنگ 33 روزه توانست از جایگاه و مقبولیت ستودنی در میان ملتهای عربی و اسلامی بخصوص در مصر برخوردار شود.
موفقیت چشمگیر و غیرقابل انتظار حزب ا... در سال 2006 ، دولت سازشکار قاهره را که از زمان قرار داد کمپ دیوید با پذیرش نقش جدید در عرصه مناسبات سیاسی و امنیتی خاورمیانه ایفای نقش نموده بود، در معرض شماتت ملتها قرار داد، لذا دولت مصر که قرابت بین الگوهای مبارزاتی حزب ا... را با جنبش اخوان المسلمین باور داشت، برای نجات از خیزش مردمی گروه های مستقل پس از پیروزی باورنکردنی مقاومت علیه رژیم اشغالگر قدس تلاش نمود روابط وثیق گذشته تحت الشعاع شرایط جدید قرار نگیرد. از این رو، برای تحقق این امر با جهت گیریهای گوناگون، تخریب گروه مبارز حزب ا... را در دستور کار قرار داد.
رژیم مصر یکی از کشورهای اسلامی و عربی پیشتاز رابطه با اسرائیل است، به نحوی که بالاترین سطح روابط دیپلماتیک را با این رژیم برقرار نموده است. این کشور در جنگ 33 روزه اقدامی در راستای حمایت از مقاومت به عمل نیاورد و در جنگ 22 روزه اسرائیل علیه باریکه غزه، با وجود تلاشهای انسانی کشورها و دولتهای مستقل جهت بازگشایی گذرگاه رفح، مخالفت نمود تا این لکه ننگ محاصره دسته جمعی فلسطینیان در پرونده این کشور نیز به ثبت برسد.
اینک این کشور در صدد است با این اتهامهای بی اساس، سرپوشی بر اقدامهای ضد بشری در دوران حمله اسرائیل به نوار غزه بگذارد و به عبارت دیگر تلاش می کند تا انتقام انتقادهای مقاومت از قاهره را بگیرد.
اخبار محاصره ضد انسانی رژیم ددمنش و غاصب صهیونیستی موج جهانی اعتراضها را علیه این رژیم در اقصی نقاط گیتی به حرکت درآورد، در حالی که کشور مسلمان مصر که روزی پرچمدار مبارزه با اسرائیل غاصب بود در اقدامی همسو با تل آویو از بازگشایی گذرگاه رفح سر باز زد.
مصر با متهم کردن حزب ا... در پی اثبات خوش خدمتی خود به مقامهای صهیونیستی است. این کشور پس از جنگ 22 روزه به دلیل فقدان مشروعیت در سطح جهان اسلام و اتخاذ مشی سکوت توأم با حمایت از اسرائیل، شریک جنایتهای ضد بشری صهیونیست در حمله به غزه می باشد، لذا با ایجاد فضای ذهنی ضد مقاومت لبنان، در صدد است جو روانی منفی علیه قاهره را در داخل این کشور و کشورهای منطقه تعدیل نماید.
مشکلات داخلی مصر موضوع دیگری است که مقامهای قاهره را به اتخاذ گزینه اتهام علیه مقاومت وادار نموده است تا از این رهگذر با فرافکنی، اذهان را از معضلات داخلی به خارج معطوف نمایند.
اکنون پر واضح است، مقامهای دولت مصر با اهتمام به پایگاه مقاومت تلاش می نمایند با این اتهامها وجهه جنبش حزب ا... را مخدوش نمایند، این در حالی است که خدمات و زحمات این گروه ها در داخل لبنان و حمایت مردم از دبیرکل جریان مذکور بیانگر پیوند مثال زدنی آنها با افکارعمومی است.
دستاوردهای پایداری و ایستادگی مبارزان یاد شده که توانست افسانه شکست ناپذیری رژیم اشغالگر قدس را به زباله دان تاریخ بسپارد، از خاطره و ذهن امت اسلامی و عربی زدوده نخواهد شد.
تأثیرگذاری بر انتخابات آتی پارلمانی لبنان را که در خرداد ماه جاری برگزار می گردد، هدف دیگری می توان عنوان نمود که دولتمردان مصری تعقیب می نمایند. آنها با این جوسازیها علیه جنبش مقاومت لبنان و گروه های همسو تلاش می کنند تا موفقیت جریان 8 مارس را تحت الشعاع قرار داده و این گروه، نتیجه را به رقیب واگذار نماید.
بنابراین، دفاع انسانی دبیر کل حزب ا... از مردم فلسطین تهدید محسوب نمی شود، به نحوی که سید حسن نصرا... در این زمینه اذعان نمود: «اگر یاری کردن فلسطینیان مورد محاصره در سرزمینهای اشغالی که قتل عام و آواره شده اند جرم و جنایت است، پس من به طور رسمی به این جنایت و جرم اعتراف می کنم و اگر این اقدام ما در یاری رساندن به فلسطینیان گناه باشد، ما با آن گناه به خدا نزدیک می شویم و در آن استغفار نمی کنیم.»
حقیقت این است که امنیت ملی مصر از سوی حزب ا... خدشه دار نمی شود، بلکه دخالتهای آمریکا در امور داخلی مصر و خطر اسرائیل علیه قاهره، بزرگترین عوامل تهدید امنیت ملی مصر است، به نحوی که شهروندان جامعه مصر اظهارهای تند لیبرمن را که اکنون عنوان وزیر امورخارجه رژیم صهیونیستی را یدک می کشد، فراموش نکرده اند. وی در سخنانی اذعان نمود: «حسنی مبارک به سرزمینهای اشغالی سفر نمی نماید، به جهنم برود.»
این سخنان در پی اثبات این حقیقت است که کشورهایی که با این رژیم غاصب کنار آمده اند، امروز مورد بی حرمتی واقع می شوند و با لحنی غیردیپلماتیک مورد هتاکی اشغالگران قدس قرار می گیرند. اظهارات تند لیبرمن در خصوص سفر نکردن حسنی مبارک رئیس جمهور مصر به سرزمینهای اشغالی، در واقع دستمزد کنار آمدن قاهره است که تاکنون با جهت گیریهای همسو با انتظارهای مقامهای تل آویو، حمایت خویش را از جنبشهای اسلامی کم رنگ نمودند.
نویسنده:غلامرضا قلندریان