یک متخصص تغذیه گفت: کودکان امروزه بیشتر در معرض چاقی‌ و تبعات آن از جمله بلوغ زودرس، صافی کف پا و درون گرایی هستند.
سید ضیاء الدین مظهری افزود: مردم ایران همه نوع مواد غذایی می‌خورند به غیر از موادی که بدن آنها به آن احتیاج دارد. تناسب، تنوع و تعادل در تغذیه را رعایت نمی‌کنند و به همین دلیل بیماری‌های غیر واگیر مانند دیابت، چاقی‌های مزمن و بیماری‌های قلبی و عروقی ناشی از مصرف مواد پر کالری و فاقد مواد مغذی روز به روز در میان مردم گسترش پیدا می‌کند.
وی ادامه داد: در مراسم عزاداری، اعیاد، جشن‌ها به نحوه کاملاً کشنده‌ای مردم به پرخوری رو می‌آورند و مقدار زیادی از مواد غذایی که در این مراسم سرو می‌شود، دور ریخته می‌شود.
این متخصص تغذیه افزود: بسیاری از مردم به جای استفاده از پروتئین‌ها، املاح و 50 ریز مغذی که بدن به آن‌ها احتیاج دارد، غذاهای مانند فست فود‌ها، شیرینی‌‌ها و غذاهای چرب که چربی خون را افزایش داده و بیماری‌های قلبی عروقی را شیوع می‌دهد و فاقد مواد مغذی هستند، مصرف می‌کنند.
وی اضافه کرد: تا 2 دهه قبل بسیاری از متخصصان تغذیه نگران افزایش وزن در افراد رشد یافته بودند اما متأسفانه کودکان امروز در معرض اضافه وزن هستند و بچه‌های چاق امروز کاندیدای بیماری‌های غیر عفونی در آینده هستند.
مظهری گفت: مردم ایران به ندرت از سبزی‌ها و میوه‌ها و حبوبات مصرف‌ می‌کنند بنابراین توصیه می‌شود از سبزی‌ها بیشتر استفاده کنند که باعث سم زدایی در بدن می‌شود. فبیر موجود در سبزی‌ها نی مانع از خشکی مزاج در افراد می‌شود.
وی در ادامه افزود: امروز به جای استفاده از آب‌های گوارا و حیات بخش از نوشابه‌های گاز دار استفاده می‌شود که از طریق آن انرژی زیادی به بدن می‌رسد و افراد به دلیل وجود مواد فسفریک در نوشابه در معرض خطر عدم جذب کلسیم قرار می‌گیرند. این مواد محیط دهان را اسیدی کرده و مینای دندان را نیز از بین می‌برند.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: هرم سلامت غذایی مردم از حد خارج شده افراد بیشتر به گرسنگی ظاهریشان نسبت گرسنگی سلولی خود پاسخ می‌دهند. تغذیه نامناسب باعث تغییر در خلق و خوی افراد می‌شود و آن‌ها را افسرده می‌کنند.
مظهری افزود: غذای مصرفی باید سالم، متعادل و متنوع باشد. مردم باید از پرخوری‌ پرهیز کرده و با عجله غذا نخوردند با آرامش غذا را بجوند و اگر به حفظ سلامت خودشان علاقه‌مند هستند از پرخوری‌ و خوردن تنقلات خودداری کنند.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه امسال سال الگوی مصرف نام گرفته بهتر است عادات غذایی بد تغییر یابد و به جای خوردن مواد غذایی با کالری بالا و فاقد مواد مغذی از سبزی‌ها، میوه‌ها و ‌حبوبات بیشتر مصرف شود تا هزینه درمان بیماری‌های ناشی از پرخوری مانند انواع سرطان‌ها و افسردگی‌ها در کشور کم شود.

دسته ها : تندرستی
پنج شنبه 1388/1/20 21:32
X