سید عباس شاهمرادی مجری این طرح در خصوص این میکروسکوپ نیروی اتمی «AFM» گفت: میکروسکوپهای نوری و الکترونی در اندازهگیریهای خیلی کوچک دارای محدودیت هستند و با این میکروسکوپها از یک سایزی کمتر را نمیتوان دید.
وی تصریح کرد: برای استفاده از میکروسکوپهای الکترونی باید الکترونها بسیار پرانرژی باشند تا بتوان اندازههای کوچک را دید و به طور معمول این میکروسکوپها در سایزهای بزرگ و گرانقیمت هستند.
مجری این طرح گفت: برای دیدن پستی بلندیهای سطوح مختلف اجسام در مقیاس اتمی و مولکولی، روش تغییر میکند و باید از سنل جدید میکروسکوپها به نام «SPM» استفاده کرد.
وی ادامه داد: میکروسکوپ نیروی اتمی «AFM» اصلیترین دستگاه زیر مجموعه میکروسکوپهای «SPM» است و با این نوع میکروسکوپ میتوان سایزهای کوچک در حد نانو متر را دید و بررسی کرد.
شاهمرادی گفت: هزینه ساخت این میکروسکوپ از میکروسکوپهای الکترونی کمتر است و حتی سایز این میکروسکوپها نیز به مراتب از میکروسکوپهای الکترونی کوچکتر است به طوری که میتوان آنها را حمل کرد.
وی گفت: با استفاده از میکروسکوپ نیروی اتمی میتوان تمامی نمونهها از جمله فلزات و غیر فلزات و همچنین موجودات زنده مانند سلولها و باکتریها را مشاهده کرد. این میکروسکوپ در بیمارستانها در بیمارستانها برای پاتولوژی استفاده میشود.
این مبتکر ایرانی خاطرنشان کرد: تنها حدود 6 کشور در جهان دانش فنی ساخت این میکروسکوپ را در اختیار دارند و در ایران نیز ما حداکثر 8 نمونه خارجی این میکروسکوپ را خریداری کردهایم.
وی افزود: قیمت این میکروسکوپ ایرانی در مقایسه با نمونههای خارجی بسیار پایینتر است و میتوان با آن پروژههای مختلف تحقیقاتی در زمینههای الکتریکی، مغناطیسی و شیمیایی را انجام داد و این میکروسکوپ یکی از اصلیترین دستگاههای مورد نیاز آزمایشگاههای نانو فناوری است.
پنج شنبه 1387/12/22 19:31