تعداد بازدید : 74345
تعداد نوشته ها : 129
تعداد نظرات : 8
ایران: تاکید مجدد مجلس بر اختصاص 40% ظرفیت کنکور به بسیجیان فعال
رییس سازمان سنجش آموزش کشور، خواستار تعیین تکلیف سهمیه رزمندگان و ایثارگران در کنکور سراسری از سوی کمیسیون آموزش مجلس شد و گفت: در صورت ادامه بلاتکلیفی قانون در مهر ماه سال آینده قطعا با بحران از سوی داوطلبان روبرو خواهیم شد.
به گزارش ایرنا، عبدالرسول پورعباس روز شنبه در جمع خبرنگاران، افزود: براساس قانون باید 40 درصد ظرفیت پذیرش دانشجو به رزمندگان اختصاص یابد و این میزان در رشته های مطلوب مانند مهندسی، پزشکی و حقوق تقریبا بالای 20 درصد و در برخی موارد بین 30 تا 40 درصد تکمیل می شود که تعداد این رشته ها بسیار اندک و انگشت شمار است.
وی، خاطر نشان ساخت: در حال حاضر میانگین کل کشور در پذیرش رزمندگان بین یک تا 2 درصد است و حدود 39 تا 40 درصد ظرفیت خالی می ماند که هم اینک مازاد ظرفیت پذیرش دانشجو در سهمیه رزمندگان با رعایت سهمیه مناطق یک، دو و سه و با رعایت سیستم بومی گزینی به داوطلبان آزاد ، داده می شود.
رییس سازمان سنجش کشور، یادآور شد: در عین حال یک مصوبه مجلس وجود دارد که می گوید مازاد 40 درصد سهمیه رزمندگان را باید به بسیجیان فعال واگذار کنیم که این قانون مسکوت مانده و تا الان توسط سازمان سنجش اجرا نشده است.
به گفته پورعباس، اجرایی نشدن قانون مذکور از سوی سازمان سنجش موجب اعمال فشارهای زیادی از سوی دیوان عدالت اداری و سازمان بازرسی کل کشور بر روی این سازمان شده و حتی اخیرا تهدید به انفصال خدمت به مسوول سازمان سنجش بخاطر عدم اجرای این قانون ابلاغ شده است.
وی، گفت: با وجود احترام زیادی که برای بسیجیان قائل هستیم، معتقدیم که با اختصاص سهمیه 40 درصد به بسیجیان به معنای خارج شدن 40 درصد ظرفیت خوب دانشگاه ها از رقابت آزاد و علمی است و این امر مطمئنا دامنه اعتراضات داوطلبان را به مراتب افزایش خواهد داد.
رییس سازمان سنجش، تأکید کرد: بارها از کمیسیون آموزش مجلس برای حل این مشکل چاره جویی کردیم اما تاکنون پاسخی دریافت نکرده ایم.
به اعتقاد پورعباس، دیوان عدالت اداری و قوه قضائیه براساس قانون عمل می کند و کاملا حق با آنهاست و در این میان تنها قانونگذار قادر به اصلاح قوانین موجود است.
وی، پیش بینی کرد در صورت رسیدگی نکردن به این موضوع و ادامه بلاتکلیفی آن، نظام آموزش عالی در سال آینده با یک چالش بسیار جدی روبرو خواهد شد.
رییس سازمان سنجش، در رابطه با اجرای قانون حذف کنکور تا سال 1390، اظهار داشت: به اعتقاد ما اجرای این قانون تا آن زمان عملی نیست چرا که کمیسیون آموزش مجلس تاکنون به طور جدی وارد این بحث نشده است و تا امروز هیچ دورنمایی در این رابطه برای ما متصور نیست.
پورعباس، از کمیسیون آموزش مجلس خواست تا هر چه زودتر موارد اجرایی قانون حذف کنکور را مورد بررسی قرار دهد تا دانش آموزان و داوطلبان کنکور از بلاتکلیفی بیرون بیایند.
او، گفت: در حال حاضر دانش آموزان دبیرستانی دچار استرس و اضطراب زیادی هستند و نمی دانند که باید درس های خود را بصورت تستی یا تشریحی بخوانند و مکررا می پرسند چه کسی مسوول سرنوشت ماست و این موضوع حتی برای من هم گنگ و مبهم است.
وی، از نمایندگان مجلس خواست در صورت نیاز به تجدید نظر در قانون حذف کنکور یا تمدید زمان اجرای آن و یا بازنگری در قانون کلی اجرای کنکور هر چه زودتر اقدام کنند.
پورعباس، با اشاره به افت تحصیلی شدید در دبیرستان های مناطق محروم کشور، تصریح کرد: فاصله آموزشی میان مناطق محروم و برخوردار بین صفر تا 100 است و با سهمیه و امتیاز دهی حل نمی شود.
رییس سازمان سنجش، افزود: الان معدل سال سوم دبیرستان بعضی از داوطلبان در برخی مناطق محروم که در آزمون پذیرفته می شوند بین 5، 6 و 7 نمره از مجموع 20 است در حالی که برخی جاها این میانگین به 16، 17 و 18 هم می رسد.
وی، تعداد داوطلبانی که با معدل 20 در کنکور امسال پذیرفته شده اند را حدود هفت هزار نفر اعلام کرد و گفت : در سال 1390 در صورت اجرای قانون حذف کنکور چگونه می توان تشخیص داد که چند نفر از این داوطلبان و با چه مکانیزمی به چه دانشگاهی فرستاده بشوند.
پورعباس، اجرای قانون حذف کنکور در سال 90 را به لقمه بزرگی تشبیه کرد که در گلو، گیر خواهد کرد.
رییس سازمان سنجش، تجمیع آزمون های ورود به دانشگاه را یکی از خواسته های داوطلبان خواند و گفت: براساس نظرسنجی که سال گذشته از داوطلبان حاضر در جلسه آزمون گرفته شد بیش از 80 درصد آنها با تجمیع آزمون دانشگاه های دولتی و آزاد موافق بوده اند و از آن استقبال کرده اند.
وی، صرفه جویی در هزینه های ملی و فردی اشخاص، کاهش استرس داوطلبان و صرفه جویی در وقت آنها را از جمله مزایای تجمیع آزمون ها ذکر کرد.