دانستنيهاي جالب در مورد شلوار
۱: شلوار چيست؟
شلوار پارچه اي است که معمولا از مچ پا تا کمر ادامه دارد و هر دو پا را نيز به صورت جداگانه پوشش مي دهد.شلوارها مي توانند در قسمت کمر توسط کمربند يا بند مخصوص شلوار به طور مناسب با کمر جور شوند.
۲:چه کسي شلوار را اختراع کرد؟
اولين كساني که شلوار ميپوشيدند مردان و زنان سوارکار و چادرنشينان فارسي بودند (درود بر تمدن ۲۵۰۰ ساله فارسی).شلوار بعدها از طريق ترکيه به اروپا راه پيدا کرد.البته نقل بر اين نيز مي باشد که نژاد سلت در اروپا نيز از شلوار استفاده مي كردند.اگر چه که شلوار در اوايل قرن ۱۶ میلادی در کشورهاي غربي به عنوان يک لباس استفاده مي ش.شلوار داراي معادل انگليسي trousers و يا pants است که از کلمه فرانسوي پنتالون pantalon اقتباس شده است.
۳:ماهيت کلمه trousers:
اين کلمه در قرن 16 ميلادي از کلمهای از زبان محلي سابق اسکاتلندي به نام tribume گرفته شده
است که بعدها در انگليس به نام trouse معروف شد.همين کلمه صد سال بعد به trousers تغيیر پيدا کرد.
۴:شلوار و انقلابي در پوشاک :
انقلاب فرانسه باعث تغیير در وضعيت پوشش مردم نيز شد.مردمي که قبلا انواع مختلفي از لباس ها را به تن مي كردند اينک به استقبال شلوار به عنوان يک لباس مرسوم در جامعه رفتند.در اين ميان دريانورداني که رغبت بيشتري به پوشيدن شلورهاي گوشاد داشتند با توجه به محبوبيت و احترام ويژه در بين مردم تاثير مثبتي بر روي تغيیر پوشش مردم به شلوار داشتند.
۵:شلوار پوشيدن خانومها :
اگر چه که شلوار از همان ابتدا توسط خانومهاي فارسي پوشيده مي شد ولي ورود شلوار به ساير جوامع تاثير چشمگيري بر خانومها نداشت.اگر چه کارکنان معادن ذغال سنگ در اسکاتلند زير دامنشان شلوار ميپوشيدند و گاوچرانان زن امريکایي هم عادت به پوشيدن شلوار داشتند ولي پوشيدن شلوار براي خوانومها تا بعد از جنگ جهاني اول امري غير مرسوم بود.
۶:تغیير در پوشش شلوار خانومها :
بعدها و بخصوص از سال۱۹۷۰ ميلادي خانومهاي اروپایي تمايل بيشتري براي پوشيدن شلورهاي كوتاه يا اصطلاحا شلوارك از خود نشان دادند که اين امر نيز به علت راحت طلبي ايشان بود.شلورکهای کوتاه تر که اكثرا فقط قسمت باسن را ميپوشاندند بعدها توسط طراحان پوشاک رواج پيدا کرد. مدلهاي جديد شلوار هم همانند هر قسمت ديگر از پوشاک با گذشت زمان گونه های تازه اي به خود ميديد.جالبترين مدل براي اولين بر در سال ۱۹۵۰ ميلادي مد شد اين مدل از شلوار داراي چين خوردگيهایي در قسمت جيبهاي کناري بود که به آن ساسون نيز ميگويند.خاصييت ديگر اين شلورها گشادي آنها بود.اين شلورها در سال ۱۹۸۰ نيز دوبار مد شدند که اينبار علت آنرا ميتوان به پوشيدن اينگونه شلوارها توسط چهره هاي محبوب هنري مثل "همر" خوانندي پاپ دانست.
۷:مدهاي جديد :
در شرايط فعلي و با توجه به رقابت شديد بين طراحان مد مدلهاي جديد شلوار کمتر از يک فصل دوام دارند در اين بين مدلهایي که از نوع لي هستند و بسيار تنگ ميباشند انسان را وادار به گذراندن دوره هایي از يوگا براي پوشيدنشان مي کنند.
۸:شيوه هاي مختلف ثابت نگاه داشتن شلوار:
بسياري از شلوارها داراي رديفي از پلها در قسمت کمر شلوار هستند که از بين اين پلها کمربند عبور مي كند و ميتوان با شل و يا سفت کردن کمربند شلوار را فيکس کرد.علاوه بر اين شلوارهایي هستند که به جاي پل داراي کش هستند.عده اي ترجي ميدهند به جاي کش و يا کمر بند از دو بنده براي فيکس کردن شلوار استفاده نمايند.
۹:مافياي مدلهاي زننده:
با توجه به رقابت شديد تولید کنندگان در عرضه مدلهاي مختلف شلوارعده اي براي بر انگيختن توجه مردم مدلهاي زننده اي را روانه بازار کردند که با واکنش اقشار مختلف همراه بود.نمونه اين مدلها مدلي بود که در آن شلوار تا نيمه باسن بالا کشيده مي شد و نيمه بالاتر در معرض ديد قرار ميگرفت.در ماه مي ۲۰۰۴ يکي از اعضاي کنگره لوسينای امريکا تلاش کرد تا پوشيدن اين شلورها را در معرض ديد عموم جرم اعلام كند.منتها اين بحث فقط در حد يک پيشنهاد بافي ماند.