درحالی که مقام های پاکستانی هرگونه دخالت شهروندان این کشور را در حملات تروریستی بمبئی تکذیب کرده اند، آمریکا به هند اطلاع داده است که دولت پاکستان، تابعیت پاکستانی تروریست ها را تایید کرده است.

از سوی دیگر، رئیس جمهور پاکستان خواستار ارائه اسناد معتبر از سوی دولت هند درباره این ادعاها شد.

در همین حال برقراری تماسی ناشناس از هند با زرداری دو روز پس ازعملیات بمبئی، بر پیچیدگی روابط دو کشور افزوده است.

در عملیات تروریستی هفته پیش بمبئی نزدیک به ٢٠٠ تن کشته شدند.

آمریکا: اسلام آباد، به تابعیت پاکستانی تروریست ها اعتراف کرده است
ایالات متحده به اطلاع هند رسانده است که ارتش و رئیس سرویس اطلاعاتی پاکستان پذیرفته اند که ملیت تروریست های حملات بمبئی پاکستانی بوده و این افراد از اعضای «لشگر طیبه» بوده اند.

به گزارش ایرنا، «مایکل مولن»، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با اطلاع دادن این خبر به مشاور امنیتی هند، «ام .کی.نارایانان» و وزیر دفاع هند «آک آنتونی» به مقامات رسمی هند گفته است: به دولت پاکستان اعلام کردیم که ایالات متحده شواهد آشکاری دارد که نشان می دهد تروریست های حملات بمبئی، پاکستانی و از اعضای لشگرطیبه بوده اند.

لشگرطیبه همچنین عامل بمب گذاری سال ٢٠٠٦ در ایستگاه راه آهن بمبئی شناخته شده است.

سفارت آمریکا در دهلی نو اعلام کرده است، پیش از این مولن از مقامات ارشدپاکستانی درخواست کرده بود که به اقدامات تجاوزکارانه گروه های تروریستی رسیدگی کند.

روزنامه های پاکستانی نوشته اند که «آصف علی زرداری» رئیس جمهور و سایر مقامات دولت پاکستان به مولن گفته اند که پاکستان هیچ نقشی در این مسائل ندارد اما حاضر است با دولت هند همکاری کند.

از سوی دیگر ، پلیس هند اعلام کرد دو مظنون که متهم به در اختیار قرار دادن سیم کارت تلفن همراه به افراد مسلح در حادثه تروریستی بمبئی هستند، بازداشت شدند.

به گزارش ایسنا به نقل از آسوشیتدپرس«جاوید شهیم» مقام ارشد پلیس هند اظهار داشت: این دو فرد چندین سیم کارت تلفن همراه را در اختیار گروهی ١٠ نفره از افراد مسلح قرار داده اند که در حملات هفته گذشته بمبئی شرکت داشته اند.

وی افزود: یکی از این افراد از منطقه کشمیر هند است و دیگری از بنگال غربی به هند آمده است.

شهیم از ارائه جزئیات بیشتر در این خصوص خودداری کرد. این اولین باری است که پس از دستگیری افراد مسلح باقی مانده در صحنه درگیری توسط پلیس، افرادی مرتبط با حملات هفته گذشته دستگیر می شوند.

زرداری: هند مدارک معتبر ارائه کند
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، آصف علی زرداری، رئیس جمهور پاکستان تاکید کرده است که کشورش قربانی ترور است و اسلام آباد به نوبه خود تحقیقاتی در رابطه با حملات در مرکز تجاری هند انجام خواهد داد.

زرداری در گفت و گو با خبرنگاران در استانبول پس از نشستش با «حامد کرزای» رئیس جمهور افغانستان که درباره بررسی راه های مبارزه با تروریسم برگزار شد، گفت: پاکستان در حال حاضر سرگرم انجام تحقیقات داخلی است و منتظر اسناد معتبر از جانب هند درباره دست داشتن عوامل پاکستانی در حملات بمبئی می باشد.

زرداری گفت: موضع ما همان است که همیشه بود؛ ما خود نیز قربانی تروریسم هستیم.

هند مدعی است ١٠ مرد مسلحی که در حملات بمبئی دست داشتند پاکستانی هستند و فهرستی شامل ٢٠ مظنون تروریست را تحویل اسلام آباد داده و خواهان استرداد آن ها شده است.

هرچند پاکستان اعلام کرده که چنین فهرستی را از هند دریافت نکرده و هند تنها خواستار تحویل ٣ متهم پاکستانی شده است.

نخست وزیر پاکستان نیز گفت که نباید به شبه نظامیانی که به بمبئی حمله کردند، اجازه داد روند صلح بین دهلی نو و اسلام آباد را منحرف کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، «یوسف رضا گیلانی» طی یک سخنرانی برای سفرای اروپایی بر پیشنهاد پاکستان برای همکاری با هند در راستای آشکار کردن «دست های پنهان» در حملات تروریستی به شهر بمبئی تاکید کرد.

وی گفت: در حالی که ممکن است تروریست ها روند صلح بین پاکستان و هند را منحرف کنند، ما نباید به آن ها اجازه دهیم در برنامه های خود موفق شوند.

تماس ناشناس و آماده باش کامل
از سوی دیگر، به دنبال تماس فردی ناشناس با معرفی خود به عنوان وزیر خارجه هند با رئیس جمهور پاکستان، پاکستان تمامی نیروهای خود را به حالت آماده باش درآورد.

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه داون پاکستان، این فرد ناشناس دو روز پس از وقوع حملات تروریستی بمبئی با لحنی تهدیدآمیز با زرداری مکالمه تلفنی داشته است.

یک دیپلمات پاکستانی درباره صحت این خبر به رویترز گفت: این مسئله واقعیت دارد.

فرد تماس گیرنده با بی توجهی به لحن آشتی جویانه آصف علی زرداری، رئیس جمهور پاکستان با تهدید مستقیم وی اعلام کرده است در صورت عدم اقدام فوری پاکستان در جهت معرفی عاملان حادثه بمبئی، هند دست به حمله نظامی علیه پاکستان خواهد زد.

در ٢٤ ساعت پس از این مکالمه نیروهای هوایی ارتش پاکستان در آماده باش کامل به سر بردند و این در حالی بوده است که ارتش پاکستان منتظر مشاهده علایم حمله هند بوده است.

یکی از مقام های ارشد دولت پاکستان نیز اظهار داشت: دولت در حال بررسی گزارش روزنامه داون است.

روزنامه داون هم چنین به نقل از یکی از مقام های ارشد دولتی پاکستان نوشته است: ممکن است به راه افتادن جنگ قریب الوقوع نباشد، اما وقوع آن بعید نیست.

روزنامه داون نوشت: فرد ناشناس هم چنین قصد داشته است با معرفی خود با عنوان «پراناب موکرجی» وزیر خارجه هند با «کاندولیزا رایس»وزیر خارجه آمریکا مکالمه نماید که بررسی های ویژه از سوی مقام های آمریکایی امکان مکالمه وی را فراهم نکرده است.

به نوشته روزنامه داون، کاندولیزا رایس در نیمه های شب با موکرجی تماس تلفنی گرفته و علت مکالمه تهدیدآمیز وی با زرداری را جویا شده است که در پاسخ، موکرجی وجود هرگونه تماس تلفنی را تکذیب کرده است.


دسته ها :
يکشنبه هفدهم 9 1387
X