شهریاری: متاسفانه از ابزارهای فشار بر امارات استفاده نمی کنیم
منوچهر متکی، وزیر خارجه و حسن قشقاوی، سخنگوی وزارت خارجه نسبت به اظهارات رئیس کشور امارات درباره جزایر سه گانه ایرانی واکنش نشان دادند. رئیس کشور امارات در پی سفر دیوید میلیبند، وزیر خارجه انگلیس به این کشور و با وجود پیام تبریک دکتر احمدی نژاد به مناسبت روز ملی امارات، ادعاهای خود را درباره مالکیت جزایر سه گانه ایرانی تکرار کرده است. متکی در واکنش به این اظهارات با اشاره به سیاست های تفرقه افکنانه انگلیس در منطقه و تاسی مسئولان اماراتی از این سیاست ها گفت: ما از این که امارات تلاش می کند خود را به تریبونی برای آمریکا و انگلیس در منطقه تبدیل کند تعجب می کنیم. قشقاوی نیز اظهارات رئیس کشور امارات را در مورد جزایر سه گانه ایرانی دخالت آشکار در امور داخلی ایران خواند و آن را رد کرد. در همین حال، محمدمهدی شهریاری و پرویز سروری، ٢ عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت و گو با خراسان به ارزیابی راهکارهای عملی مقابله ایران با ادعاهای امارات و تاثیرپذیری این کشور از آمریکا و انگلیس پرداختند.

 

متکی: از این که امارات تلاش می کند به تریبونی برای آمریکا و انگلیس تبدیل شود تعجب می کنیم
ایسنا گزارش داد: در واکنش به اظهارات رئیس کشور امارات درباره جزایر سه گانه ایرانی، منوچهر متکی از سیاست های تفرقه افکنانه انگلیس در منطقه و تاسی مسئولان اماراتی از این سیاست ها ابراز تعجب کرد.وزیر خارجه در مورد سیاست های تفرقه افکنانه انگلیس در منطقه و تاسی مسئولان اماراتی از این سیاست ها اظهار داشت: ما از این که امارات تلاش می کند خود را به تریبونی برای آمریکا و انگلیس در منطقه تبدیل کند، تعجب می کنیم.متکی افزود: ما توصیه می کنیم امارات مواضع خود را از مواضع افراطیون شکست خورده در واشنگتن و لندن جدا کند و با احساس مسئولیت بیشتر به روند هم گرایی و تعامل در منطقه کمک کند.در سفر زمستان گذشته جورج بوش، رئیس جمهور آمریکا به امارات و سفر اخیر دیوید میلیبند، وزیر خارجه انگلیس به این کشور آن ها اظهارات تندی علیه جمهوری اسلامی ایران داشته اند که حاصل این گونه اظهارات تفرقه افکنانه فروش ٦٠ میلیارد دلار سلاح به کشورهای منطقه بوده است.

حسن قشقاوی، سخنگوی وزارت خارجه نیز اظهارات رئیس  کشور امارات را در مورد جزایر سه گانه ایرانی دخالت آشکار در امور داخلی ایران خواند و آن را رد کرد.

شهریاری: تمامی ابزارها برای تحت فشار قرار دادن امارات در اختیار ایران است
درهمین حال، محمدمهدی شهریاری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت وگو با خراسان درباره راهکارهای عملی که می توان با استفاده از آن ها به ادعاهای امارات و همسویی اش با آمریکا و انگلیس پاسخ داد، گفت: تمامی ابزارها برای تحت فشار قرار دادن امارات در اختیار ایران است که متاسفانه از آن استفاده نمی کند. براساس برخی منابع ایرانی ها طی یک دهه گذشته بین ٢٠٠ تا ٣٠٠ میلیارد دلار در امارات سرمایه گذاری کرده اند که نقش چشم گیری در توسعه اقتصادی امارات داشته است. عواید صادرات مجدد امارات به ایران هم عواید هنگفتی برای این کشور دارد. این درحالی است که مسئولان کشور می توانند با سوق دادن سرمایه های ایرانی ها به کشورهایی مانند اندونزی و مالزی در ازای انتقال سرمایه از تجارب این ٢ کشور درحال توسعه استفاده کنند. وزارت خارجه همچنین می تواند سیاست گردشگری در کشور را تغییر دهد تا ایرانی ها کمتر به امارات مسافرت کنند و به جای آن اهداف سفر دیگری را برگزینند. شهریاری افزود: در عرصه حقوقی هم ایران می تواند با استفاده از وکلای بین المللی علیه امارات در مجامع بین المللی اقامه دعوا کند. این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به این سوال کهآیا ایران می تواند سیاست منزوی کردن امارات را با ایجاد هم گرایی با دیگر کشورهای منطقه در پیش بگیرد، اظهار کرد: ایران نمی تواند از این راهکار استفاده کند زیرا کشورهای منطقه نوعا تحت فشار آمریکا هستند.

 

سروری: سیاست های امارات در قبال ایران منطبق بر سیاست های آمریکاست
پرویز سروری دیگر عضو این کمیسیون نیز در گفت و گو با خراسان سیاست های امارات را در قبال ایران منطبق بر سیاست های آمریکا دانست و در پاسخ به این سوال که بر اساس چه دلایل و قرینه  هایی سیاست امارات متاثر از سیاست آمریکا و نه منطبق بر منافع ملی این کشور است، گفت: اماراتی ها به خوبی به بحران اقتصادی در آمریکا واقفند و تاثیر این بحران را در بورس خود و همچنین در بخش مسکن لمس کرده اند. خروج سرمایه هم از امارات آغاز شده است با این وصف کاهش روابط تجاری ایران با امارات به عنوان یکی از بزرگ ترین شرکای تجاری این کشور، صدمات جبران ناپذیر اقتصادی به امارات وارد می کند.

 

وضعیت اقتصادی امارات شکننده است
در واقع شکننده بودن وضعیت اقتصادی اماراتباید به عنوان مانعی در برابر سیاست های ضد ایرانی مقام های این کشور عمل کند اما در عالم خارج تاثیرپذیری از آمریکا امارات را به سوی جهت عکس سوق می دهد. سروری در پاسخ به این سوال که بنابراین نکات چرا ایران واکنش درخوری همچون کاهش روابط تجاری با امارات نشان نمی دهد،اظهار کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران در منطقه عمیقا سیاست تنش زدایی است و بنابراین تاکنون مایل نبوده از ابزارهایی قاطع علیه امارات استفاده کند اما به هر حال اگر کاسه صبر ایران لبریز شود به راحتی می تواند در بخش های اقتصادی امارات را تحت فشار قرار دهد. به گفته این عضوکمیسیون امنیت ملی اخباردال برواگذاری بخش هایی ازفجیره امارات به نیروهای آمریکایی صحیح نیست زیرا امارات کاملا در اختیار آمریکاست و نیازی به واگذاری رسمی وجود ندارد. وی همچنین از جلسه مشترک هفته جاری کمیسیون امنیت ملی مجلس با منوچهر متکی خبر داد که در آن طرح کمیسیون درباره الزام دولت به مقابله به مثل در زمینه هایی همچون انگشت نگاری و کاهش روابط تجاری با کشورهایی مانند امارات به بحث گذاشته می شود.
دسته ها :
شنبه شانزدهم 9 1387
X