واشنگتن پست: ایران نسبت به ٨ سال قبل قدرتمند تر و آمریکا ضعیف تر شده است
بیهقی- روزنامه های هاآرتص و واشنگتن پست به صورت هم زمان در گزارش هایی به شکست سیاست ها و اقدامات دولت های آمریکا و اسرائیل علیه برنامه هسته ای ایران پرداختند. روزنامه صهیونیستی  هاآرتص که پرتیراژ ترین روزنامه این رژیم به شمار می رود در گزارش خود تصریح کرد که پروژه میرداگان، رئیس موساد برای جلوگیری از توسعه برنامه هسته ای ایران شکست خورد. این روزنامه با اشاره به اعدام علی اشتری تاکید کرد: گزارش اخیر ایران درباره دستگیری و فروپاشی باند موساد درست است و آن چه اعلام شده تنها بخشی از اقدامات موساد و غرب برای ایجاد مانع برسر برنامه هسته ای ایران است. واشنگتن پست هم در گزارش خود با اعلام این که بوش با شکستی دوگانه درباره ایران کاخ سفید را ترک می کند، افزود: ایران قدرتمند تر از ٨ سال قبل و ایالات متحده ضعیف تر است. ایران به هویج های آمریکا روی خوش نشان نمی دهد و چماق هایش را نادیده می گیرد.

هاآرتص: یکی از برنامه های موساد ایجاد شرکت های دروغی برای فروش قطعات معیوب به ایران بوده است
ایسنا به نقل از روزنامه القدس العربی گزارش داد: به نوشته روزنامه هاآرتص رئیس موساد در پروژه ممانعت از توسعه برنامه هسته ای ایران با شکست مواجه شد.یوسی میلمان، از تحلیل گران مسائل امنیتی روزنامه هاآرتص نوشت: میرداگان، رئیس موساد نتوانست به قولش به رهبران و مسئولان سیاسی رژیم صهیونیستی مبنی بر مانع تراشی و یا ممانعت از توسعه برنامه هسته ای ایران عمل کند.وی افزود: به گفته مسئولان موساد این شکست به دلیل ناپختگی  وی در کار نبود؛ بلکه به دلیل زیادی اعتماد به نفسش بود.این تحلیل گر با اشاره به این که یکی از ساز و کارهای موساد برای با مشکل مواجه کردن برنامه هسته ای ایران، ایجاد شرکت های دروغین برای فروش قطعات معیوب به ایران بوده است، نوشت: زمانی که داگان ریاست موساد را برعهده گرفت همانند کسی که وارد انبار شیشه شده باشد به بستن دفاتر واردات اقدام و سپس تغییرات ساختاری را ایجاد و مسئولان پیشین را برکنار کرد و بعد از آن وعده هایی داد که به آن عمل نشد که از جمله آن وعده با شکست مواجه کردن پروژه هسته ای ایران بود.او افزود: داگان به طور جدی تصمیم گرفت تا به جمع آوری اطلاعات از ایران و فعالیت هایش از طریق دستگاه های اطلاعاتی بپردازد و برای همین به تاسیس دوباره دفاتر و یگان ها و به کارگیری افراد مجرب پرداخت و علاوه بر آن همکاری های اطلاعاتی با دستگاه های امنیتی سایر کشورها را افزایش داد و می توان گفت که بخش اعظمی از بودجه سازمان اطلاعات اسرائیل به همین امر اختصاص یافت.

میلمان افزود: تلاش های رئیس موساد نتایج و تغییراتی را به همراه داشت که از جمله آن امتناع بسیاری از کشورهای جهان از فروش تجهیزات تکنولوژی برای پروژه هسته ای ایران بود. اما در اقدامی که میلمان آن را اقدامی جسورانه نامید، همکاری های بین المللی به سوی ایجاد شرکت های قلابی کشیده شده که تجهیزات معیوب به ایرانی ها بفروشند و به این ترتیب پروژه هسته ای ایران را مسموم کنند.این تحلیل گر در ادامه به اعدام علی اشتری از جاسوسان موساد اشاره کرد و نوشت: گزارش اخیر ایران درباره دستگیری و فروپاشی باند موساد درست است و آن چه اعلام شده تنها بخشی از اقدامات موساد و غرب برای مانع تراشی بر سر برنامه هسته ای ایران است.

فرمانده سپاه: اگر نیاز باشد توضیحات قابل توجهی درباره جاسوسان به اطلاع مردم خواهد رسید
به گزارش فارس، در همین زمینه فرمانده کل سپاه، مرتبط کردن دستگیری جاسوسان رژیم صهیونیستی را به موضوعاتی چون افزایش احتمال حمله اسرائیل به ایران نادرست و غیرواقعی توصیف کرد. سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران تاکید کرد: اگر زمانی نیاز باشد، توضیحات قابل توجه و مهمی در مورد این جاسوسان به اطلاع مردم خواهد رسید.واشنگتن پست: بوش با شکستی دوگانه درباره ایران دولت را ترک می کند
در همین حال، واشنگتن پست نوشت: جورج بوش با شکستی دوگانه درباره ایران دولت را ترک خواهد کرد؛ اول آن که تندروهای دولت بوش تلاش های هسته ای ایران را کنترل نکردند و دوم آن که میانه روهای دولت به گفت وگو و مذاکره با ایران وارد شدند.

به گزارش ایسنا دیویدایگناتیوس، ستون نویس روزنامه واشنگتن پست نوشت: توازن استراتژیک میان ٢ کشور مغایر با چیزی است که بوش امیدوار به انجامش بود ایران قدرتمندتر از ٨ سال قبل است و ایالات متحده که در جنگ های پرهزینه در عراق و افغانستان جنگیده، ضعیف تر است. ایران به هویج های آمریکا روی خوش نشان نمی دهد و چماق هایشان را نادیده می گیرد. باراک اوباما، رئیس جمهور منتخب آمریکا می خواهد گفت وگویی جدی با تهران را آغاز کند. این خواسته ای ارزشمند است؛ اما درحال حاضر دلایل اندکی وجود دارد که باور کنیم این (گفت وگو) موفق شود. ایگناتیوس افزود: درحالی که زمان می گذرد، ایران به سمت هسته ای شدن می رود. با وجود آن که قطعنامه های شورای امنیت برنامه های هسته ای ایران را محکوم می کند غرب در متوقف کردن آن عاجز است. این نویسنده نوشت: برای آن که مشاهده کنیم اوضاع استراتژیک در مورد ایران تا چه اندازه وخیم است، یادآوری آن چه در ٨ سال گذشته رخ داده، سودمند است. گرهام آلیسون، مدیر مرکز علوم و امور بین المللی «بلفر» در دانشگاه هاروارد هفته گذشته در نشستی در کمبریج این حسابرسی را پیشنهاد کرد. بگذارید با سانتریفیوژها آغاز کنیم که فناوری حساس غنی سازی اورانیوم هستند وقتی بوش در سال ٢٠٠١ دولت را به دست گرفت ایران هیچ سانتریفیوژ فعالی در دست نداشت امروز ایران حدود ٣٨٥٠ سانتریفیوژ فعال دارد و طرح هایی برای افزودن نزدیک به ٣ هزار سانتریفیوژ دیگر را بنا بر اعلام آژانس بین المللی انرژی اتمی در دست دارد. اکنون خود فعالیت غنی سازی را بررسی می کنیم وقتی بوش دولت را به دست گرفت، ایران هیچ چیزی در این عرصه نداشت، اما در ماه جاری میلادی آژانس بین المللی انرژی اتمی گزارش داد که ایران ١٣٩٠ پوند اورانیوم کم غنی شده در اختیار دارد.

بوش بیش از ٥ سال در حاشیه های دیپلماتیک قرار گرفت
نویسنده با ادعای این که این میزان می تواند برای تولید یک بمب کافی باشد افزود: در مورد سیستم های موشکی که می تواند یک سلاح هسته ای را پرتاب کند اوضاع چطور است؟ ایران در ٨ سال گذشته زرادخانه موشک های بالستیک خود را افزایش داده است. شهاب-٣ می تواند اسرائیل و کشورهایی را در شرق اروپا هدف بگیرد.

ایران هم چنین در حال توسعه موشک دوربرد شهاب-٦ است که یک موشک بالستیک قاره پیما با بردی برابر با ٦٢٠٠ مایل است که به لحاظ تئوری قادر است به بخش هایی از آمریکا برسد. در بخش دیگری از گزارش واشنگتن پست آمده است: بوش بیش از ٥ سال درحاشیه های دیپلماتیک قرار گرفت. گشایش ایران در سال ٢٠٠٣ برای انجام «معامله بزرگ» که به مسئله هسته ای می پرداخت، بی پاسخ گذاشته شد. انگلیس، فرانسه، آلمان در تلاش برای مذاکره در مورد مصالحه تنها ماندند. آن ها توافق پاریس را در ١٤ نوامبر ٢٠٠٤ منعقد کردند که بر اساس آن ایران با تعلیق همه فعالیت های غنی سازی موافقت کرد. اما بدون حمایت آمریکا این معامله نقش بر آب شد و ایرانی ها غنی سازی را در اوت ٢٠٠٥ از سر گرفتند. دولت بوش به طور موثری در اوایل سال جاری ویلیام برنز، معاون امور سیاسی وزیر خارجه را به ژنو فرستاد تا در نشست ٣ کشور اتحادیه اروپا با نمایندگان ایران شرکت کند. بوش همچنین فرصت تعامل با ایران در گفت و گویی سازنده درباره آینده عراق را از دست داد. انتقاد از سابقه بوش در مورد ایران کار ساده ای است، اما هر کس که فکر می کند برای اوباما رسیدن به پیشرفت کار ساده ای است، هیچ توجهی به این امر نداشته است. ایران روز به روز به هسته ای شدن نزدیک تر می شود و آمریکا را دشمنی مهاجم می داند که تغییر رژیم را خواستار است و مهم نیست که واشنگتن چه بگوید. گفت و گو ارزش امتحان کردن را دارد اما اوباما و مشاورانش باید فکر کردن به این که چه کاری را باید در صورت شکست مذاکرات انجام دهند، آغاز کنند.

سارکوزی: ٢ اصل جدیت و گفت و گو را درباره ایران دنبال می کنیم
از سوی دیگر، نیکلا سارکوزی گفت: ایران دارای توان هسته ای را نمی توانیم بپذیریم. به گزارش ایسنا، نیکلا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه در گفت و گو با روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن درباره چگونگی برخورد با برنامه هسته ای ایران همزمان با به قدرت رسیدن دولت جدید در آمریکا اظهار کرد:  شیوه ای که ما همراه با متحدان اروپایی مان در قبال برنامه هسته ای ایران از آن دفاع می کنیم بر ٢ اصل جدیت و گفت و گو استوار است. وی افزود: ما باید با مسئولان ایرانی بسیار جدی رفتار کنیم؛ اما در عین حال باید جنبه گفت و گو با تهران را حفظ کنیم. در همین حال، دبیرکل سازمان ملل پایبندی ایران به قطعنامه های شورای امنیت را خواستار شد. درخواست روسیه از ایران برای همکاری بیشتر با آژانس
همچنین، مسکو از تهران خواست با جامعه بین المللی در مورد برنامه هسته ای اش بیشتر همکاری کند. به گزارش ایسنا به نقل از وزارت خارجه روسیه سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه با محمود سجادی، سفیر ایران در فدراسیون روسیه دیدار و گفت و گو کرد. ریابکوف در این دیدار بر لزوم تامین همکاری کامل از سوی ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی برای روشن شدن مسائل باقی مانده در رابطه با فعالیت هسته ای جمهوری اسلامی  تاکید کرد. ریابکوف بر اهمیت واکنش مثبت تهران به پیشنهاد کشورهای ١+٥ در رابطه با از سرگیری روند مذاکراتی برای حل همه جانبه مسئله هسته ای ایران تاکید کرد.
دسته ها :
يکشنبه دهم 9 1387
X