واشنگتن پست: ایران نسبت به ٨ سال قبل قدرتمند تر و آمریکا ضعیف تر شده است
بیهقی-
روزنامه های هاآرتص و واشنگتن پست به صورت هم زمان در گزارش هایی به شکست
سیاست ها و اقدامات دولت های آمریکا و اسرائیل علیه برنامه هسته ای ایران
پرداختند. روزنامه صهیونیستی هاآرتص که پرتیراژ ترین روزنامه این رژیم
به شمار می رود در گزارش خود تصریح کرد که پروژه میرداگان، رئیس موساد
برای جلوگیری از توسعه برنامه هسته ای ایران شکست خورد. این روزنامه با
اشاره به اعدام علی اشتری تاکید کرد: گزارش اخیر ایران درباره دستگیری و
فروپاشی باند موساد درست است و آن چه اعلام شده تنها بخشی از اقدامات
موساد و غرب برای ایجاد مانع برسر برنامه هسته ای ایران است. واشنگتن پست
هم در گزارش خود با اعلام این که بوش با شکستی دوگانه درباره ایران کاخ
سفید را ترک می کند، افزود: ایران قدرتمند تر از ٨ سال قبل و ایالات متحده
ضعیف تر است. ایران به هویج های آمریکا روی خوش نشان نمی دهد و چماق هایش
را نادیده می گیرد.
میلمان افزود: تلاش های رئیس موساد نتایج و تغییراتی را به همراه داشت که از جمله آن امتناع بسیاری از کشورهای جهان از فروش تجهیزات تکنولوژی برای پروژه هسته ای ایران بود. اما در اقدامی که میلمان آن را اقدامی جسورانه نامید، همکاری های بین المللی به سوی ایجاد شرکت های قلابی کشیده شده که تجهیزات معیوب به ایرانی ها بفروشند و به این ترتیب پروژه هسته ای ایران را مسموم کنند.این تحلیل گر در ادامه به اعدام علی اشتری از جاسوسان موساد اشاره کرد و نوشت: گزارش اخیر ایران درباره دستگیری و فروپاشی باند موساد درست است و آن چه اعلام شده تنها بخشی از اقدامات موساد و غرب برای مانع تراشی بر سر برنامه هسته ای ایران است.
فرمانده سپاه: اگر نیاز باشد توضیحات قابل توجهی درباره جاسوسان به اطلاع مردم خواهد رسیدبه گزارش ایسنا دیویدایگناتیوس، ستون نویس روزنامه واشنگتن پست نوشت: توازن استراتژیک میان ٢ کشور مغایر با چیزی است که بوش امیدوار به انجامش بود ایران قدرتمندتر از ٨ سال قبل است و ایالات متحده که در جنگ های پرهزینه در عراق و افغانستان جنگیده، ضعیف تر است. ایران به هویج های آمریکا روی خوش نشان نمی دهد و چماق هایشان را نادیده می گیرد. باراک اوباما، رئیس جمهور منتخب آمریکا می خواهد گفت وگویی جدی با تهران را آغاز کند. این خواسته ای ارزشمند است؛ اما درحال حاضر دلایل اندکی وجود دارد که باور کنیم این (گفت وگو) موفق شود. ایگناتیوس افزود: درحالی که زمان می گذرد، ایران به سمت هسته ای شدن می رود. با وجود آن که قطعنامه های شورای امنیت برنامه های هسته ای ایران را محکوم می کند غرب در متوقف کردن آن عاجز است. این نویسنده نوشت: برای آن که مشاهده کنیم اوضاع استراتژیک در مورد ایران تا چه اندازه وخیم است، یادآوری آن چه در ٨ سال گذشته رخ داده، سودمند است. گرهام آلیسون، مدیر مرکز علوم و امور بین المللی «بلفر» در دانشگاه هاروارد هفته گذشته در نشستی در کمبریج این حسابرسی را پیشنهاد کرد. بگذارید با سانتریفیوژها آغاز کنیم که فناوری حساس غنی سازی اورانیوم هستند وقتی بوش در سال ٢٠٠١ دولت را به دست گرفت ایران هیچ سانتریفیوژ فعالی در دست نداشت امروز ایران حدود ٣٨٥٠ سانتریفیوژ فعال دارد و طرح هایی برای افزودن نزدیک به ٣ هزار سانتریفیوژ دیگر را بنا بر اعلام آژانس بین المللی انرژی اتمی در دست دارد. اکنون خود فعالیت غنی سازی را بررسی می کنیم وقتی بوش دولت را به دست گرفت، ایران هیچ چیزی در این عرصه نداشت، اما در ماه جاری میلادی آژانس بین المللی انرژی اتمی گزارش داد که ایران ١٣٩٠ پوند اورانیوم کم غنی شده در اختیار دارد.
بوش بیش از ٥ سال در حاشیه های دیپلماتیک قرار گرفتایران هم چنین در حال توسعه موشک دوربرد شهاب-٦ است که یک موشک بالستیک قاره پیما با بردی برابر با ٦٢٠٠ مایل است که به لحاظ تئوری قادر است به بخش هایی از آمریکا برسد. در بخش دیگری از گزارش واشنگتن پست آمده است: بوش بیش از ٥ سال درحاشیه های دیپلماتیک قرار گرفت. گشایش ایران در سال ٢٠٠٣ برای انجام «معامله بزرگ» که به مسئله هسته ای می پرداخت، بی پاسخ گذاشته شد. انگلیس، فرانسه، آلمان در تلاش برای مذاکره در مورد مصالحه تنها ماندند. آن ها توافق پاریس را در ١٤ نوامبر ٢٠٠٤ منعقد کردند که بر اساس آن ایران با تعلیق همه فعالیت های غنی سازی موافقت کرد. اما بدون حمایت آمریکا این معامله نقش بر آب شد و ایرانی ها غنی سازی را در اوت ٢٠٠٥ از سر گرفتند. دولت بوش به طور موثری در اوایل سال جاری ویلیام برنز، معاون امور سیاسی وزیر خارجه را به ژنو فرستاد تا در نشست ٣ کشور اتحادیه اروپا با نمایندگان ایران شرکت کند. بوش همچنین فرصت تعامل با ایران در گفت و گویی سازنده درباره آینده عراق را از دست داد. انتقاد از سابقه بوش در مورد ایران کار ساده ای است، اما هر کس که فکر می کند برای اوباما رسیدن به پیشرفت کار ساده ای است، هیچ توجهی به این امر نداشته است. ایران روز به روز به هسته ای شدن نزدیک تر می شود و آمریکا را دشمنی مهاجم می داند که تغییر رژیم را خواستار است و مهم نیست که واشنگتن چه بگوید. گفت و گو ارزش امتحان کردن را دارد اما اوباما و مشاورانش باید فکر کردن به این که چه کاری را باید در صورت شکست مذاکرات انجام دهند، آغاز کنند.
سارکوزی: ٢ اصل جدیت و گفت و گو را درباره ایران دنبال می کنیم