محمود علی‌آبادی که روز گذشته به منظور شرکت در جلسه ساماندهی متقاضیان سرمایه‌گذاری خارجی توسط کارآفرینان مازندرانی به این استان سفر کرد در گفتگو با خبرنگار فارس در ساری اظهار داشت: از سال 72 تاکنون 450 پروژه ورود سرمایه‌گذاری خارجی در کشورمان مورد تصویب قرار گرفت که بخش مهمی از آنها به بخش تولید و صنعت رسیده است.
وی از ورود حدود 6 میلیارد دلار سرمایه‌گذاران خارجی در این مدت به کشور خبر داد و افزود: در دو سال اخیر رقم ورود سرمایه‌گذاری خارجی به حدود یک میلیارد دلار رسیده است.
علی‌آبادی با تاکید بر این نکته که از آمار ورود بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی در داخل کشور اطلاع کافی نداریم تصریح کرد: تلاش دولت بر این است که برای پوشش آماری میزان سرمایه‌‌گذاری خارجی برنامه‌ای تدوین کند.
وی با اشاره به اینکه بخش صنعت و معدن کشور سهم عمده‌ای در تقاضای سرمایه‌گذار خارجی دارد بیان داشت: بخش‌های توریسم، کشاورزی و خدمات در رده‌های بعدی سرمایه‌گذاری قرار دارند.
مدیر کل سرمایه‌گذاری خارجی وزارت اقتصاد و امور دارایی با یادآوری این نکته که سرمایه‌گذار خارجی رغبت زیادی به سمت صنعت توریست کشورمان ندارد اضافه کرد: صنعت پتروشیمی و صنایع شیمیایی در بین صنایع بیشترین متقاضی سرمایه‌گذاری خارجی را دارد.
وی برنامه‌های وزارت اقتصاد برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی را رو به جلو و روزافزون عنوان کرد و بیان داشت: اجرای طرح شناسایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری خارجی از میان طرح‌های نیمه تمام صنعتی و معدنی یکی از مهم‌ترین این طرح‌ها برای ساماندهی ورود سرمایه‌گذاران خارجی است.
علی‌آبادی از اجماع دستگاه‌های مسئول برای ساماندهی سرمایه‌گذاری خارجی در کشور خبر داد و خاطر نشان کرد: در حال حاضر وزارت صنایع، کار و امور اجتماعی، بازرگانی و سازمان حفاظت محیط زیست با این طرح همکاری می‌کنند.
وی با اشاره به سیاست انقباضی بانکی کشورمان تاکید کرد: کارآفرین از روز اول باید به فکر سرمایه‌گذاری خارجی باشد تا در مواقع ضروری به کمکش آید.
علی‌آبادی یادآور شد: متاسفانه تمام نگاه‌ها در این بخش داخلی است و نگاه بین‌المللی وجود ندارد.
این مسئول وزارت اقتصاد اضافه کرد: تمام تلاش بر این است که کارآفرین‌ها طرح‌های تولیدی را به سمت سرمایه‌گذاران خارجی هدایت کنند.
وی خواستار آشنایی کارآفرین‌ها با ادبیات جذب سرمایه‌گذاری خارجی شد و گفت: سرمایه‌گذار خارجی به سمت طرح‌هایی خواهند رفت که امکان‌سنجی معقولی روی طرح صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه میل دولت بر اجرای دستوری فعال‌ کردن صنعت و تولید نیست بیان داشت: در عین حال نباید اجاره ورود افراد غیر حرفه‌ای را به صنعت و تولید داد.
علی‌آبادی خواستار شکل‌گیری سازمان‌های NGOها برای ساماندهی این امور شد و اظهار داشت: محتوای حال حاضر NGO‌ها باید عوض شود.
وی تاکید کرد: در انجمن‌های صنعت و معدن و اتاق بازرگانی کسانی هستند که فقط حرف تکراری می‌زنند و افراد ثابت اداره این امور را به دست گرفتند.
وی از صاحبان صنعت به عنوان ظرفیت بزرگ تولید و سازندگی یاد کرد و افزود: تشکل‌های حرفه‌ای پرمحتوا در حال حاضر در کشورمان نداریم.
علی‌آبادی بیان داشت: در کشورمان مهندسی و برآور‌دها‌ی فنی به شوخی گرفته می‌شود و تعریف پروژه بر مبنای شایستگی نیست.
وی با تاکید بر این نکته که نبود سازمان‌های مردم نهاد در این بخش نقص بخص صنعت نیست اظهار داشت: باید به سمتی پیش رویم که این نهاد‌ها شکل گیرد.
علی‌آبادی از ایران به عنوان امن‌ترین کشور برای سرمایه‌گذاری یاد کرد و گفت: از اسفندماه سال گذشته سازمان امور اقتصادی و دارایی با پذیرش مسئولیت سازماندهی سرمایه‌گذاری خارجی، کار این بخش را به مرحله عملیات نزدیک‌تر کرده است.
دسته ها :
جمعه دهم 8 1387
X