خبرگزاری فارس: معاون سازمان خصوصی سازی از بررسی طرحی خبر داد که بر اساس آن به جای ایجاد دو هلدینگ پتروشیمی بندر امام و عسلویه، شرکت ملی صنایع پتروشیمی با 11 شرکت زیر مجموعه در بورس واگذار می شود.
اسماعیل غلامی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به برگزاری جلسه‌ای مشترک با مسئولین وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی در هفته گذشته اظهار داشت: در این جلسه پیشنهاد تشکیل یک هلدینگ به جای دو هلدینگ عسلویه و بندر امام بررسی و مورد تصویب حاضرین قرار گرفت که در صورت تصویب در هیات واگذاری، شرکت ملی صنایع پتروشیمی‌ با 11 زیر مجموعه مورد پذیرش بورس و واگذاری سهام قرار خواهد گرفت.
وی با بیان این که این پیشنهاد به احتمال زیاد مورد تصویب هیات واگذاری قرار خواهد گرفت، ادامه داد: بر این اساس 51 درصد از سهام پتروشیمی بندر امام، 15 درصد از پتروشیمی بیستون، 20 و 30 درصد از سهام پتروشیمی‌های بوعلی سینا و تندگویان، 51 درصد از سهام پتروشیمی فجر، 20 درصد از پتروشیمی خوزستان، 100 درصد پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی، 20 درصد از پتروشیمی بوشهر، 51 درصد از پتروشیمی مبین، 100 درصد از پژوهش و فن‌آوری پتروشیمی و 20 درصد از پتروشیمی اروند در قالب هلدینگ ملی صنایع پتروشیمی واگذار خواهند شد.
معاون سازمان خصوصی‌سازی در پاسخ به این سوال فارس که واگذاری باقی شرکت‌های پتروشیمی به چه نحوی خواهد بود اظهار داشت: واگذاری شرکت‌هایی مانند پتروشیمی تبریز، بندر‌عباس و لاوان در بورس در حالی مشخص و نهایی شده که شرکت‌هایی چون پتروشیمی هگمتان، مرجان، مروارید و... از طریق مزایده واگذار خواهند شد چرا که این دسته از شرکت‌ها یا در مرحله طرح هستند و یا اینکه با توجه به واگذاری سهام به تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی دارای سهام حداکثری نیستند.
به گفته غلامی فهرست کامل واگذاری شرکت‌های پتروشیمی ظرف یکی دو هفته آینده تهیه خواهد شد.
غلامی با اشاره به برنامه واگذاری 7 شرکت از 231 شرکت دولتی مشمول برنامه چهارم توسعه به فارس گفت: در آخرین جلسه هیات واگذاری فروش 7 شرکت دولتی به دو صورت بورس و مزایده تصویب شد.
وی ادامه داد: بر این اساس 100 درصد توسعه پتروایران، 48 درصد شرکت مطالعاتی طرح‌های جامع فلزات و 49 درصد از سه شرکت‌ بهره‌برداری از شبکه‌های آبیاری زرین رود و وحدت و مدیریت تولید و بهره‌برداری سد نیروگاه کرخه به صورت مزایده به فروش خواهند رسید.
غلامی افزود: از سوی دیگر 7/8 درصد از سهام پمپ‌سازی ایران و 5/2 درصد از سیمان سپاهان از طریق بورس واگذار می‌شوند و 45 درصد از سهام لوله اهواز نیز بابت رددیون خواهد بود.
دسته ها :
جمعه دهم 8 1387
X