تعداد بازدید : 318594
تعداد نوشته ها : 585
تعداد نظرات : 45
کشتی حامل فعالان صلح بین المللی به رغم فشارهای رژیم صهیونیستی وارد نوار غزه شد تا توجه جهانیان را به وضعیت اسفبار حاکم در این منطقه جلب کند.
به گزارش خبرگزاری ها، چهره های پارلمانی و فعالان صلح از سراسر جهان سوار بر کشتی موسوم به «امید» صبح دیروز وارد بندر غزه شدند تا مراتب اعتراض خود را به تداوم روند محاصره 16ماهه این منطقه اعلام کنند.
27 سرنشین این کشتی که از کشورهای آمریکا، انگلیس، آلمان، استرالیا، یونان، ایتالیا و لبنان هستند. قرار است آنها چهار روز در نوار غزه اقامت داشته باشند. آنها هنگام بازگشت، دهها بیمار و چندین دانشجو را به قبرس خواهند برد.«هویدا العراف» سخنگوی این گروه گفت، اسرائیل فشارهای زیادی وارد آورد به طوری که ماموران امنیتی در اسکله قبرس تدابیر شدید امنیتی را علیه ما به اجرا درآوردند تا ما را از هدف خود منصرف سازند.
وی تاکید کرد که ما درصدد برگزاری سفرهای ماهیانه برای همبستگی با مردم نوار غزه هستیم و حتی اگر اسرائیل کشتی ما را غرق کند از کار خود دست نخواهیم کشید.«مصطفی برغوثی» نماینده فلسطین و رئیس ابتکار ملی که از مسافران کشتی امید است نیز تاکید کرد این کشتی نیز مانند دو کشتی قبلی که هدف رساندن صدای مظلومیت مردم نوار غزه را به جهانیان داشتند در سواحل غزه پهلو گرفته است و پیامش به جهانیان این است که باید برای شکستن حلقه محاصره نوار غزه به پا خیزند.
«کوئیرا باترلی» یکی دیگر از فعالان حقوق بشر که با این کشتی به غزه آمده است گفت، من همدردی خود را با ساکنان نوار غزه به عنوان بزرگترین زندان روباز جهان اعلام می کنم و درصدد هستم به مدت یک ماه یا بیشتر در چادر کمک به مردم غزه در رفح بمانم تا به کمک رسانی به مردم آنجا اقدام کنم.
فعالیت علیه حماس
جنبش حماس اعلام کرد ادامه حملات نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان علیه اعضای حماس بر آشتی ملی تاثیر منفی دارد.
سامی ابوزهری و فوزی برهوم سخنگویان حماس در یک کنفرانس خبری ضمن انتقاد شدید از برخی رهبران سیستم های امنیتی در کرانه باختری اظهار داشتند، آنها دست به جنایت علیه اعضای حماس در کرانه باختری می زنند و به تعقیب زنان شهدا و اسیران حماس و دستگیری آنها می پردازند.
این دو سخنگوی حماس تصریح کردند: دخالت قاهره و اتحادیه عرب برای توقف دستگیری ها ضروری است چرا که این امر تاثیرات منفی بر هرگونه تلاش برای آشتی ملی می گذارد.
آنان افزودند، دولت آمریکا در حملات این نیروها علیه اعضای حماس در کرانه باختری در زمان حضور مداوم ژنرال دایتون در رام الله دست داشته است.
ابوزهری همچنین اظهار داشت: سکوت حماس در قبال این تجاوزات نشان دهنده ضعف آن نیست بلکه ما می خواهیم فضا برای موفقیت مذاکرات فراهم شود. در واقع سکوت رسمی اعراب در این باره قابل توجیه نیست.
از سوی دیگر، موسی ابومرزوق نایب رئیس دفتر سیاسی حماس ضمن محکوم کردن استقرار شمار زیادی از نیروهای سرویس های امنیتی محمود عباس در شهر الخلیل آن را بخشی از هماهنگی امنیتی با دشمن صهیونیستی خواند.
وی افزود، تشکیلات خودگردان کاستی های امنیتی اسرائیل را جبران می کند.
طرح صلح اعراب
با مشخص شدن برگزاری انتخابات زودهنگام در سرزمین های اشغالی رهبران احزاب کار و کادیمای رژیم صهیونیستی نیز در تلاش اند تا با استفاده از طرح صلح اعراب آرای یهودیان چپ گرای حاضر در سرزمین های اشغالی را تصاحب کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه هاآرتص، «تزیپی لیونی» رهبر حزب کادیما و «ایهود باراک» رهبر حزب کار رقابت خود را برای کسب حمایت یهودیان چپگرا (طرفداران صلح با فلسطینی ها) آغاز کرده و در این راه از طرح صلح اعراب حمایت می کنند.
در این میان ایهود باراک معتقد است که تل آویو از این طرح صلح به عنوان اساس مذاکرات با فلسطینی ها استفاده کرده تا با این اقدام راه مذاکره با سوریه و فلسطینی ها هموار شود و از این راه سرانجام به صلح برسد.
از سوی دیگر، «تزیپی لیونی» هرچند با طرح صلح اعراب مخالف نیست اما معتقد است که عمده تلاش ها باید از جانب فلسطینی ها انجام شود. او با دیدگاه باراک در این زمینه موافق نبوده و معتقد است که باید با واقع بینی بیشتری با موضوع برخورد کرد.
طرح صلح اعراب ابتدا در سال 2002 توسط اتحادیه عرب در بیروت پیشنهاد شد و در سال گذشته از سوی عربستان مجددا مطرح شد. این طرح خواهان خروج کامل رژیم صهیونیستی از اراضی اشغالی و یافتن راه حلی برای مسئله آوارگان است و در عوض اعراب نیز دست از دشمنی خود با این رژیم برداشته و در جهت عادی سازی روابط با تل آویو گام برمی دارند.
حمایت این دو مقام صهیونیستی از طرح صلح اعراب در حالی است که دبیرکل اتحادیه عرب ضمن انتقاد از رژیم صهیونیستی به خاطر دربر نداشتن هیچ گونه پیشنهاد صلح اظهار داشت: اسرائیل در رابطه با صلح کاری انجام نداده است.
عمروموسی دبیرکل اتحادیه عرب در این باره گفت: فرق ما و اسرائیل این است که ما خواهان صلح هستیم و این موضوع را به وضوح در یک ابتکار رسمی مطرح کردیم، اما اسرائیل تاکنون چنین کاری انجام نداده و موضع یا پیشنهاد صلحی با اعراب نداشته است.
دسته ها :
پنج شنبه نهم 8 1387