بالاخره دهمین مجمع عمومی انتخاباتی کمیته ملی المپیک برگزار شد و مطابق با پیش‌بینی‌ها، علی‌آبادی با 56 رای، جای قراخانلو را گرفت تا شیشه عمر مدیریتی رئیس سازمان تربیت‌بدنی در حوزه ورزش، عملاً برای چهار سال دیگر نشکند!

به گزارش خبرنگار ورزشی تابناک، محمد علی‌آبادی پایبند یکی از سنت هایی شد که در دوره روئسای سابق سازمان پایه گذاری شد و از کرسی ریاست در سئول، کرسی ریاست دیگری در گاندی را بدست گیرد و قدرت مطلقه ورزش شود. او در مسیری گام برداشت که پیشینیانی که آن را طی کرده‌اند و تجربه‌اش را بدست آورده بودند، اظهار پشیمانی کرده‌اند و این رویه را ناکارآمد خوانده‌اند.
 
این مجمع عمومی که قرار بود راس ساعت 16 آغاز شود، در شرایطی با چند دقیقه تاخیر در محل آکادمی ملی المپیک و با پخش تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید و سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد که پیش از انتخابات به منتخبین تبریک گفته می‌شد.
 
در ابتدای این مجمع رضا قراخانلو رئیس چهار سال اخیر کمیته ملی المپیک برای آخرین بار به عنوان نفر اول این نهاد تریبون را بدست گرفت و طی سخنانی اظهار داشت: ما 20 میلیارد افزایش بودجه داشتیم؛ ولی هیچ وقت پول را ابزاری برای فشار بر فدراسیون ها قرار ندادیم.

وی ادامه داد: سعی کردیم در این سال ها فدراسیون هایی مستقل و قوی داشته باشیم. زمانی که حق عزل روسای فدراسیون ها به سازمان تربیت بدنی داده و مورد تصویب قرار گرفت بنده بسیار ناراحت شدم و عنوان کردم که این عقبگردی در ورزش خواهد بود.

قراخانلو با اشاره به سیستم نظارتی قوی در زمان ریاست وی تصریح کرد: سعی کردیم در این چهار سال برنامه محور باشیم. 69 برنامه راهبردی را تهیه کردیم که در هشت سال آینده نیز می توان آن را اجرا کرد و مدیران بعدی می توانند از آن استفاده کنند. کفاشیان نیز به ارائه گزارشی از چهار سال گذشته پرداخت.
در ادامه این مراسم نیز علی کفاشیان دبیرکل کمیته ملی المپیک گفت: تلاش مجمع کمیته ملی المپیک در طول 4 سال گذشته کمک به رشد ورزش قهرمانی کشور بوده و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نبودیم و تلاش کردیم تا با ایجاد فضایی آرام و بدون تنش ورزش کشور را در مسیر رشد حرکت دهیم.
 
کفاشیان افزود: امیدوارم فدراسیون ها ما را به خاطر کوتاهی های که در 4 سال گذشته داشته ایم حلال کنند و این دوره جزء حسنات کار ما باشد.
 
وی در بخش پایانی سخنان خود به ارائه گزارشی از حضور کاروانهای ورزشی ایران در بازیهای غرب آسیا، بازیهای آسیایی دوحه قطر و المپیک 2008 پکن پرداخت.
 
بعد از آن، با رای اکثریت اعضای مجمع، سعید نفریه، قلم سیاه، رحیمی، خانم طاهریان و هادی ساعی به عنوان ناظران انتخابات کمیته ملی المپیک برگزیده شدند تا روند رای‌گیری و شمارش و ثبت آرائ را بر روی تابلو نتایج پیگیری کنند.
 
در ادامه پس از انصراف مهدی امینی معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش، علی کفاشیان دبیرکل کمیته ملی المپیک و رئیس فدراسیون فوتبال و محمدرضا یزدانی خرم رئیس فدراسیون کشتی از کاندیداتوری برای ریاست که قاغدامی قابل پیش‌بینی بود، رای گیری برای کرسی ریاست انجام شد تا محمد علی آبادی که در مجمع کمیته ملی المپیک تنها با قراخانلو، رئیس سابق این کمیته رقابت داشت با کسب 56 رای موافق، به مقصود خود برسد.
 
قراخانلو هشت رای موافق بدست آورد و دو رای نیز سفید داده شد که سکب این تعداد رای توسط رئیس سابق سازمان ورزش در این فضا نیز جای تعجب دارد.
 
در ادامه این نشست رئیس سازمان تربیت بدنی با اشاره به روزهای نخست فعالیت خود در این سازمان گفت: رضا قراخانلو حدود 3 سال پیش قصد استعفا از ریاست کمیته ملی المپیک را داشت اما من با اعلام مخالفت خواستار ادامه فعالیت وی شدم.
 
وی همچنین ظهار داشت: با توجه سطح اقتصادی، میزان تیزهوشی و هوشیاری ورزشکاران و همچنین نوع مدیریت مدیران کسب 48 مدال در بازیهای آسیایی برای ورزش کشور قابل قبول نیست همانطور که در مسابقات المپیک مجموع مدال های تصاحب شده رضایت بخش نبود تمام اینها به خاطر این است که در بخش های مختلف ورزش کشور هنوز به مقصد نرسیده ایم.
 
رئیس سازمان تربیت بدنی تاکید کرد: در خوشبینانه ترین حالت هم بخش های مختلف ورزش کشور هنوز به نیمه راه نرسیده است و نیازمند تسریع فعالیت خود هستند تا بتوانیم هرچه زودتر راه های لازم برای اوج گرفتن در ورزش را بپیماییم. نباید وقت را تلف کنیم.
 
چهارمین دبیرکلی رئیس سابق وزنه‌برداری!
در ادامه این انتخابات بهرام افشارزاده با کسب 50 رای موفق شد به مدت چهار سال به عنوان دبیر کل کمیته ملی المپیک برگزیده شود و چهارمین حضورش را در این کرسی به عنوان پرتجربه ترین چهره منتخب نیز شناخته می‌شود، آغاز نماید.
 
پیش از اخذ آرا برای این کرسی، محمدرضا یزدانی خرم و مهدی طالب پور از حضور در انتخابات انصراف دادند تا در این میان مهرزاد حمیدی دیگر نامزد این پست هفت رای موافق، وحید مرادی که خود حاضر به انداختن رای داخل صندوق نشد با دو رای و علی مرادی با چهار رای توان خود را بسنجند و دو رای سفید نیز به صندوق انداخته شد.
 
او شاید بتواند ضعف فنی و اجرایی برخی اشخاص که جایگاه‌های کمیته المپیک را برای چهار سال آتی در اختیار گرفته‌اند پر کند و حتی بیش از یک دبیرکل نقش آفرین باشد.
 
از این پس باید افشارزاده را عملاً رئیس سابق وزنه‌برداری بخوانیم چرا که با حضور او در کرسی دبیرکلی، به احتمال قریب به یقین، حسین رضازاده مدیریت این فدراسیون را بدست خواهد گرفت.
 
کرباسیان خزانه دار شد
در آخرین لحظه برگزاری انتخابات برای پست خزانه داری کمیته ملی المپیک، حسین صادق عابدین رئیس فدراسیون بیسبال، سعید ملک زاده رئیس فدراسیون اسکواش و مهدی امینی معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش از شرکت در انتخابات کناره گیری کردند تا رقابت اصلی که نتیجه اش مشخص بود، میان سجادی و کرباسیان برگزار شود.
 
در این ارتباط پس از اخذ آراء، از 66 رای ماخوذه کرباسیان با 50 رای به عنوان خزانه دار انتخاب شد. سجادی نیز که تلاش فراوانی برای کسب این کرسی انجام داده بود و برخی اشخاص را متقاعد ساخته بود که پیروز میدان است با 14 رای کسب کرده نشان دارد از برش قابل توجهی برخوردار است.
 
یک رای سفید و یک رای مخدوش نیز  برای این پست به صندوق انداخته شده بود.
 
قدمی و خسروی‌وفا نایب‌رئیس شدند
در حالی که صبح امروز رضا قراخانلو از حضور در انتخابات کمیته المپیک از کاندیداتوری برای پست نایب رئیسی انصراف داده بود و بدین شکل معادلات را دستخو تغییرات کرده بود، دقایقی پیش از رای گیری برای دو کرسی نایب‌رئیسی، احمد ناطق نوری، فاطمه ابولقاسمی و علی مرادی نیز از حضور در این انتخابات انصراف دادند تا رقابت میان محمود خسروی وفا رئیس فدراسیون جانبازان، مهدی قدمی نایب رئیس کمیته ملی المپیک، مهدی طالب پور مدیرکل تربیت بدنی وزارت علوم و تحقیقات، نصرالله سجادی خزانه دار فعلی کمیته ملی المپیک و بتول مشرف جوادی باشد و البته باز هم شرایط بیانگر نتایج باشد.
 
پس از این با اخذ رای از اعضاء حاضر، مهدی قدمی و محمود خسروی وفا که پیش از این نیز در سمت نواب رئیس فعالیت می‌کردند، به ترتیب با کسب 44 و 41 رای در جایگاهشان ابقاء شدند.

مشرف جوادی با 13 رای، سجادی با 13 رای و طالب پور نیز با 6 رای نتواستند، رقیب جدی برای گزینه های مورد وثوق باشند. در انتخابات نایب‌رئیسی نیز یک رای سفید و یک رای دیگر هم مخدوش بود.
 
شش کرسی برای چهار رئیس
پس از آنکه احمد ناطق نوری رئیس فدراسیون بوکس، علی اصغر هادی زاده رئیس فدراسیون نابینایان، بهرام شفیق رئیس فدراسیون هاکی، محمد شریف ملک زاده رئیس فدراسیون اسکواش، حسین صادق عابدین رئیس فدراسیون بیس بال، و بهزاد کتیرایی رئیس فدراسیون کاراته صبح امروز انصراف خود را از شرکت در انتخابات هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک اعلام کرده بودند، دقایقی پیش محمد نوحی رئیس فدراسیون ورزشهای رزمی، بهرام افشارزاده رئیس فدراسیون وزنه برداری و محمدرضا یزدانی خرم رئیس فدراسیون کشتی نیز از شرکت در این انتخابات کناره گیری کردند.
 
بدین ترتیب رقابت در این کرسی‌ها میان شاهرخ شهنازی رئیس فدراسیون تنیس روی میز، عبدالجلیل رضوی رئیس فدراسیون جودو، احمد دنیامالی رئیس فدراسیون قایقرانی، محمود مشحون رئیس فدراسیون بسکتبال، غفور کارگری نایب رئیس فدراسیون جانبازان، کریم صفایی رئیس فدراسیون تیروکمان، محمدرضا داورزنی رئیس فدراسیون والیبال، محمد پولادگر رئیس فدراسیون تکواندو، علی کفاشیان رئیس فدراسیون  فوتبال، وحید مرادی رئیس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو، سید مهدی هاشمی سرپرست فدراسیون تیراندازی و احمد ناطق نوری رئیس فدراسیون بوکس پیگیری شد.
 
در این چارچوب پس از اخذ رای، محمود مشحون رئیس فدراسیون بسکتبال با 34 رای، شهنازی رئیس فدراسیون پینگ‌پنگ با 34 رای، رباب شهریان معاون سازمان تربیت بدنی در امور بانوان با 50 رای، کفاشیان رئیس فدراسیون فوتبال و دبیرکل سابق کمیته ملی المپیک با 45 رای، ناطق نوری با 46 رای و مهدی هاشمی با 47 رای موافق به این مهم دست یافتند تا تقریبا نتایج پیش‌بینی شده برای انتخابات با ضریب دقت 90 درصد تحقق یافته باشد.
 
در این رای گیری عبدالجلیل رضوی 13 رای، احمددنیا مالی 27 رای، محمد پولادگر 23، غفور کارگری 18 رای، کریم صفایی 16 رای، محمدرضا داورزنی 11 رای و وحید مرادی 6 رای  کسب کردند تا برخی اشخاص که خود را پیروز این انتخاب می دانستند، در عین ناکامی سالن همایش های آکادمی ملی المپیک را ترک کنند. باید به این مسئله اشاره کرد که انتخاب شهریان با این تعداد رای با حمایت غیر مستقیم قراخانلو و سایرین صورت پذیرفت که پیش از اخذ آراء تاکید کرد تلاش شود یکی بانوان در هیات اجرایی باشد.

باید در نظر داشت عملاً ماموریت گروه جدید حاکم بر کمیته ملی المپیک از همین امروز آغاز می شود و در زمره آن، حضور موثر کاروان ورزشی ایران در بازیهای آسیایی گوانژو 2010 و کسب جایگاه چهارم و کسب نتایجی به مراتب بهتر از المپیک سیدنی، در المپیک لندن، قرار خواهد داشت که با توجه به یک دست شدن مدیریت ورزش (به عنوان خواست آقایان) و افزایش امکانات و اعتبارات و در اختیار داشتن زمان کافی، بدون تکیه بر قهرمانان گلخانه ای کاملاً دست‌یافتنی  است و  یک مدیر کاربلد در راس تیم جدید مدیریتی و تصمیم گیری سازمان ورزش می تواند این توفیقات را بدست آورد که البته خلاف جهت آن نیز صادق است.
دسته ها :
چهارشنبه هشتم 8 1387
X