رای سفید عاقلانه نیست!!!
برخی میگویند
در انتخابات شرکت میکنیم اما چون هیچکدام از کاندیداها را مناسب و خوب نمیبینیم، رای سفید و بینام میاندازیم. وظیفه تنها شرکت در انتخابات است، نه حتماً رای با نام دادن.
من میگویم
اولاً
قطعا کاندیداها ضعفها و نقصهایی دارند اما ما قرار نیست به "معصوم" رای بدهیم، بلکه فردی که کمتر خطا کند و ضررش کمتر باشد.
مناسب بودن و خوب بودن نسبی است ؛ بنابراین شخص مناسب و خوب کسی است که زیانش کمتر باشد؛ و برای اینکه تشخیص بدهیم کدام کاندیدا شایستهتر و کمزیانتر است باید ببینیم افکار و برنامههای کدامیک از آنها به آرمانهای امام و رهبری نزدیکتر است.
چه زیبا و حکیمانه امیرالمومنین علی(علیهالسلام) فرموده است:
« ... لَیْسَ الْعَاقِلُ مَنْ یَعْرِفُ الْخَیْرَ مِنَ الشَّرِّوَ لَکِنَّ الْعَاقِلَ مَنْ یَعْرِفُ خَیْرَ الشَّرَّیْنِ ...» .
(بحار الأنوار ، ج75، ص: 6 و 7)
عاقل آن کسى نیست که تنها نیکى را از بدى تشخیص میدهد، بلکه عاقل کسى است که وقتى در مقابل دو بدى نیز قرار میگیرد، آن را که خطرش کمتر و شرّش خفیفتر است بشناسد{ و با تن دادن به شرّ کوچکتر، خود را از شرّ بزرگتر مصون نگاه دارد}.
ثانیاً
همانطور که اصل شرکت در انتخابات و رای دادن وظیفه است، رای بـانـام به شایستهترین فرد نیز وظیفه و تکلیف است. رای سفید و بینامِ ما هیچ تاثیری در سرنوشت بزرگترین مسئولیت کشور نخواهد داشت و تکلیف ما را ساقط نخواهد کرد.
اگر هریک از ما رای سفید بیندازیم، ممکن است باعث شود شخص بدتر و پرضرر در این مقام جابگیرد و این عاقلانه نیست. و قطعا مورد سوال الهی خواهیم بود.
چه رای بینام بدهیم و چه رای بانام، در هرحال یکی از این 4 نفر برگزیده میشود؛ بیاییم ما نیز با رای بانام در این روند انتخاب، تاثیرگذار باشیم.
پس بیاییم
هم با قصد قربت رای بدهیم
هم رایمان بـانـام باشد
و هم به شایستهترین و کمضررترین رای بدهیم