سخنگوی دولت به نشست سالانه مؤسسه فرهنگی ولای منتظر رفت تا در مؤسسه ای که سرسختترین طرفداران احمدی نژاد در قم را در انتخابات 84 گرد خود جمع کرده بود، به شبهات متعددی که مخالفان علیه دولت مطرح می کنند، واکنش نشان دهد.

دکتر غلامحسین الهام در این نشست که در سالن قدس مدرسه عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد، با اشاره به موضوع تبلیغات زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری، با کنایه تأکید کرد جرقه انتخابات ریاست جمهوری از همان سوم تیر 84 زده شد. به گونه‌ای که می‌توان گفت جرقه انتخابات چراغش تاکنون خاموش نشده است.

به گزارش رسا، وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: موج حرکت علمی در دنیا با سرعتی غیرقابل کنترل به پیش می‌رود و حتی بعضی جاها، نگرانی‌هایی در عرصه‌های اجتماعی، اخلاقی و انسانی به جا می‌گذارد.

الهام با بیان این که هدف ما از انقلاب استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی بود، اظهار داشت: در حقیقت ما به دنبال انسان بودیم و جهت‌گیری‌ها، مرز‌بندی‌ها و مطالباتمان و همه چشم اندازمان ابزار این کار است.

وی در ادامه افزود: در گذشته تفکر عده‌ای بازگشت سکولاریستی به مسئولان حکومتی بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی این نگرانی را ابراز کردند و فراموش نکرده‌ایم کسانی در کسوت کارگزار نظام جمهوری اسلامی و این نظام بودند که عملاً و رسماً از بازگشت نظام سکولاریستی حرف می‌زدند و می‌خواستند این انقلاب به نظام‌های غیر دینی در عرصه سیاست، فرهنگ و اقتصاد برگردد.

سخنگوی دولت با بیان این که نباید به مسیر سکولاریستی برگردیم، اظهار داشت: شواهدی نشان می‌دهد عده‌ای می‌خواهند به نظام سکولاریستی برگردند و نشان دهند رویکرد مردم در انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری یک انتخاب اشتباه بوده و در تلاش‌اند حداقل مصداق این مسیر را با شیوه‌های گوناگون مخدوش کنند.

وی تأکید کرد: ما شاهد القائات مختلفی در کشور هستیم که بخشی از آنها، تحول در دولت را یک تحول غیر عقلانی می‌دانند؛. امروز عقلانیت در تصمیم سازی دولت بسیار مهم است و عده‌ای حرکت دولت که به تعبیر رهبر معظم انقلاب اعاده‌ گفتمان انقلاب است، آن را عقلانی نمی‌دانند.

وزیر دادگستری خاطر نشان کرد: خوشبختانه امید در نگاه رهبری وجود دارد اما در نگاه دیگران دولت نهم غیر عقلانی است. آیا اساساً دولت اسلامی با عقلانیت تمایز و تعارض دارد؟ عقلانیت در نظر آنان به چه معنا است؟

وی با بیان این که چگونه برخی کلیدواژه‌ها، وارد ادبیات سیاسی کشور می‌شود، یادآور شد: پس از دوران دفاع مقدس و در زمان امام خمینی(ره) ادبیات خرد‌گرایی دوباره وارد صحنه سیاسی شد، تعابیر جدیدی به عنوان رهبری خردمندانه، حرکت خردمدار از اول دولت سازندگی در مقالات و ادبیات سیاسی قرار گرفت و در دوران بعدی به شکل دیگری ادامه یافت.

وزیر دادگستری تأکید کرد: با توجه به مخاطبانی که دولت دارد، عده‌ای از آن سوی، بحث عقلانیت را در دولت مطرح که این دوره را دوره دینی و غیر دینی بدانند و همچنین دولت را به خرافه‌گرایی متهم می‌کنند تا در بخش دیگری با حساسیت‌های عمومی بر خرافه‌گرایی بیافزایند و با شایعه پراکنی‌ها کسانی را که می‌خواهند دینی عمل کنند، آ‌نها را درون قایق‌های خرافه بدانند.

وی ادامه داد: برخی سعی دارند، عاملان دستورات دینی را آدم‌هایی که از دین فهم درستی ندارند، نشان دهند و همچنین به تضعیف پایه‌های حکومت اسلامی و دینی بپردازند.

الهام خاطر نشان کرد: این عده به دنبال این هستند که در ذهن متشرعین جامعه که قائل به حکومت دینی و کارآمدی نظام دینی هستند، تردید‌های عملی ایجاد کنند و متشرعین دینی که رفتار و عمل دینی از دولت انتظار دارند، در ذهن آنها این تردید‌ها را تقویت ببخشند.

وی یادآور شد: گاهی به گونه‌ای این دولت را جلوه می‌دهند که دولت و شخص آقای احمدی‌نژاد، مبانی اسلام منهای روحانیت را در تفکر خود دارد و به دنبال حذف روحانیت است.

سخنگوی دولت اظهار داشت: زمانی با تقابل در برابر مراجع تقلید و علمای بزرگ و گاهی در نقطه‌ای که در کمال ناجوانمردی است، با تقابل با رهبری اختلاف‌ها میان دولت را دامن می‌زنند.

وی بیان داشت: علائمی نشان می‌دهد که عده‌ای به صورت پنهان و مرموز، به صورت جدی باور و اعتقادات نسل جوان را نسبت به ولایت فقیه و شخص رهبری مسأله‌دار می‌کنند.

وزیر دادگستری افزود: ما این القائات را در برخی جوانانی که خواستگاه تغذیه فکری آنها احزاب و جمعیت‌ها هستند، نسبت به اصل رهبری و بحث رهبری می‌بینیم، این عارضه سبب نگرانی در متشرعین شده است.

وی در ادامه تأکید کرد: با همه دشمنی‌ها که وجود دارد، برخی در تلاش‌اند که اختلاف‌ها میان حوزه و دانشگاه را که در زمانی کم‌رنگ شده بود، افزایش دهند، در حالی که از جایگاه و پایگاه روحانیت و دانشگاه در همه بخش‌ها استفاده می‌شد.

سخنگوی دولت اظهار داشت: گاهی برخی با القائات بی‌توجهی به مبانی اداره کشور، ‌عدول از قانون و ‌عدول از چشم‌انداز، دولت را به قانون‌شکنی متهم می‌کنند.

وی اضافه کرد: متأسفانه موجی از مسائل توأم با شایعه پراکنی‌های مختلفی را در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و بین‌المللی شاهد هستیم.

الهام اظهار داشت: برخی مواقع از سوی یک شخصیت از خواص این جامعه نسبت به تهدیدهای امریکا اظهار نگرانی می‌شود و آن را یک خطر جدی پیش رو مطرح می‌کنند، در حالی که این‌ بیان، نوعی خالی‌کردن دل‌ها برای مقابله و ایستادگی است.

وزیر دادگستری اظهار داشت: زمانی که دولت در عرصه‌ اقتصادی و هرگونه تدبیر برای حل مشکلات اقتصادی مردم وارد شود، آن را بی‌کفایتی و خالی‌کردن ذخایر ارزی و هر موقع به زیر ساخت‌های اقتصادی کشور توجه می‌کند، سرمایه‌گذاری عظیم و جدی آن را تورم‌زایی تلقی می‌کنند.

وی ادامه داد: امکان ندارد دولت در راستای مبانی و اصول سیاسی، اجتماعی و اقتصادی حرکت‌ کند و هاله تهاجم‌ها اطراف آن را از این جایگاه نگرفته باشد.

الهام اظهار داشت: امروز آقای احمدی‌نژاد به شکل خاص در تدارک برنامه پنج‌ساله بعدی کشور به سمت حوزه‌های علمیه است و در تبیین مسائل با روح اسلامی و فرهنگ اسلامی و ادبیات و واژه‌های اسلامی توجه دارد.

وی تصریح کرد: دولت به دنبال این است که برنامه‌ها، سازماندهی شده و بنیان خاص داشته باشد و در حوزه اقتصاد، اصلاح نظام بانکی و پرهیز از افتادن در نسخه‌های سرمایه‌داری برای رفع مشکلات و سازمان‌دادن نظام اقتصادی با اعتقاد بر جوامع اسلامی است.

سخنگوی دولت تأکید کرد: توجه به جایگاه خطیر روحانیت در ذهن احمدی‌نژاد آشکار شده است، به گونه‌ای که در همه سفرهای استانی، به صورت ویژه‌ای با نشست‌های دائم و مستمر با علما این موضوع را پیگیری می‌کند.

الهام اظهار داشت: دولت توجه ویژه‌ای به سرمایه‌گذاری، با ترویج حوزه‌های علمیه بدون کم‌ترین دخالت در کار عملی و علمی آنها داشته است و توجه به فرهنگ دینی به عنوان روح جاری در همه حوزه‌های دینی آموزشی نظام خانواده و تربیتی و تعامل با مردم همه مبتنی بر گفتمان حقیقی دینی انقلاب است.

وی در ادامه خاطر ‌نشان کرد: امروز باید به این نقطه‌نظر‌ها بپردازیم که چالش ما چالش عبور از این موانع است، فشار‌های خارجی سیاسی به این سو می‌رود که هر کس غیر از احمدی‌نژاد باشد و در داخل هم به تشکیک و تردید در این مسأله دامن می‌زنند.

وزیر دادگستری در پایان اظهار داشت: نباید توقع عصمت را در دولت داشت، دولت از آسمان نیامده است،‌ دولت دارای اشتباه است و گاهی ممکن است، اشتباه‌های مهمی هم در آن دیده شود زیرا هر شخصی دارای اشتباه است اما باید برآیند کار و برآیند تصمیم‌سازی را باید دید و این روند باید در راستای آرامش فکری رهبری و دینی کشور باشد.


دسته ها :
X