عبدالواحد موسوی لاری وزیر کشور در دولت سابق و رئیس ستاد انتخاباتی اصلاح طلبان، گفت: عدم اعلام کاندیداتوری به شورای حکمیت تا 20 آذر ماه به معنای بر هم خوردن ائتلاف اصلاح طلبان نیست.
همچنین محسن میردامادی که روز گذشته برای دومین بار به عنوان دبیرکل حزب مشارکت انتخاب شد، با اشاره به برخی اظهارات مبنی براینکه طبق بند آخر منشور اصلاحات، 20 آذرماه آخرین مهلت اعلام کاندیداتوری افراد است، اظهارداشت: تاکنون این موضوع که کاندیداها باید تا 20 آذرماه حضور خود را اعلام کنند، به تصویب نرسیده است.
وی تصریح کرد: اعلام کاندیداتوری افراد تا 20 آذرماه تنها یک پیشنهاد است که هنوز به تصویب نرسیده است.
میردامادی آب پاکی را روی دست کروبی و حامیانش نیز ریخت و در پاسخ به این سؤال که آیا اعلام زمان حضور دیرهنگام خاتمی به ضرر اصلاحطلبان نیست، خاطرنشان کرد: آقای خاتمی هر موقع بگوید که میآیم، دیر نیست. اصلاً خاتمی بیاید، هر زمان کهمیخواهد بیاید. ما در مورد زمان حضور خاتمی حرفی نداریم.
دبیرکل حزب مشارکت روز گذشته پس از کنگره حزب در اقدامی مشابه حزب اعتمادملی که حدود 2 ماه در بیانیه ای از کروبی برای کاندیداتوری دعوت کرده بود، اعلام کرد کاندیدای حزب مشارکت ایران اسلامی سید محمد خاتمی است وما دیگر منتظر اعلام ایشان برای آمدن نیستیم، از نظر ما آقای خاتمی وارد عرصه انتخابات شدهاند.
اما در شرایطی که نزدیکان خاتمی، در حال تقلیل شورای حکمیت به یک پیشنهاد هستند و گویا اراده ای برای بازی در این زمین ندارند، قائم مقام حزب اعتماد ملی با تأکید بر اینکه پیشنهاد تعیین وقت 20 آذر برای آخرین زمان اعلام رسمی کاندیداها به تصویب اعضای حاضر در این شورا رسیده است، به آنها توصیه می کند در کار جمعی باید اقلیت تابع اکثریت باشند.
همچنین محمدرضا خباز که به همراه محمدباقر ذاکری از حزب اعتمادملی در جلسات مجمع روحانیون مبارز شرکت می کند، با اشاره به این ضرب المثل که «شتر سواری دولا دولا نمی شود» و با کنایه به خاتمی گفت: کاندیدا یا باید بیاید یا اینکه آهسته بیاید و برود که از نظر سیاسی منطقی نیست، باید جسارت داشته باشد تا در بوته نقد قرار گیرد و شورای حکمیت که پیشنهاد آقای کروبی است در نهایت یک کاندیدای واحد را انتخاب خواهد کرد.
رئیس دفتر حزب اعتمادملی در حالی که تأکید داشت مردم نباید نسبت به اتحاد اصلاح طلبان دلسرد شوند، مخالفان پیشنهاد شورای حکمیت را حزب گریز و حزب ستیز خواند و ادامه داد: اگر قرار است فقط نظر آقایان اعمال شود چه نیازی به برگزاری نشست بود؟
وی تلویحاً از اینکه خاتمی هنوز نتوانسته است به تصمیم مشخصی برسد، به عنوان یک نقطه ضعف یاد کرد و گفت: اگر حزب سیاسی نتواند طی 4 الی 6 ماه تصمیم بگیرد نشانگر آن است که مجموعه از توان کارشناسی ضعیفی بر خوردار است و همه کشور را فقط از نگاه خودشان ارزیابی می کنند و در حالی که این 6 گروه از اصلاح طلبان ماههاست با برگزاری جلسات تصمیم مشترکی می گیرند، آنان را انکار می کنند و چه بسا در آینده اساسی ترین و دقیق ترین مسایل کشور را نیز انکار کنند.
خباز اظهار داشت: 20 آذر ماه نه تنها زود نیست بلکه باید یکسال پیش مطرح می شد که هم تکلیف کاندیداها و هم دستگاه های نظارتی برای بررسی کاندیدا برای تأیید مطرح می شد و از همه مهمتر تکلیف مردم روشن می شد تا با برگزاری جلسات و سخنرانی ها و ارائه برنامه های کاندیدا آشنا می شدند.
اما سایت حزب اعتمادملی که از روز گذشته برای حمایت از اولتیماتوم کروبی به صرافت افتاده و این گفتگوها را منتشر کرده است، امروز نیز به نقل از حائری رئیس دفتر حقوقی حزب، 20 آذر را نقطه عطفی در رابطه با جریان اصلاحطلبی خواند و تهدید کرد: اگر هر گروهی بخواهد آنرا نقض کند، یقیناً ائتلافی شکل نخواهد گرفت. هر کس میخواهد کاندیدا شود، نه 20 آذر بلکه باید خیلی زودتر خود را معرفی میکرد.
وی در ادامه اظهاراتش سعی کرد بر "قاطعیت" و "شجاعت" که به عنوان یک نقطه ضعف در خاتمی و در مقابل نقطه قوت برای کروبی یاد می شود، انگشت بگذارد و گفت: کسی که میخواهد رئیس جمهور ایران بزرگ شود باید با شجاعت تمام خود را به مردم عرضه کند تا مردم بتوانند در خصوص مسائلی که ییرامون آن کاندیدا هست ابهام زدایی کنند و بر اساس شناختی صحیحتر دست به انتخاب بزنند. نمیشود که رئیس جهور با چراغ خاموش وارد شود، بلکه لازمه حضور در انتخابات ریاست جمهوری قاطعیت، صلابت و شجاعت است.
با این حال، 4 روز مانده به پایان اولتیماتوم کروبی، اختلاف اصلاح طلبان اوج گرفته و بعید به نظر می رسد تا این تاریخ، خاتمی اعلام کاندیداتوری کند. اگرچه برخی حامیان نامزدی خاتمی معتقدند، حضور کروبی به عنوان یکی از نامزدهای انتخابات، نه تنها به ضرر خاتمی نیست بلکه به نفع وی و به ضرر احمدی نژاد خواهد بود چراکه با توجه به ترکیب آرا در انتخابات 84، پایگاه رأی کروبی بیش از آنکه با خاتمی اشتراک داشته باشد، به احمدی نژاد نزدیک است.