محمد هاشمی اعلام کرد که خانواده هاشمی رفسنجانی از رئیس جمهور به دادگاه شکایت خواهند کرد.

محمد هاشمی رفسنجانی رئیس پیشین سازمان صداو سیما در گفتگو با مهر با اعلام این مطلب به درخواست برادرش آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی برای فرصت پاسخگویی به ادعاهای محمود احمدی نژاد در برنامه ای تلوزیونی اشاره کرد و درباره دلیل عدم موافقت با آن در آستانه انتخابات گفت: در واقع رئیس سازمان صداو سیما به اعتقاد من هیچ اختیاری از خود در این باره ندارد همانگونه که مجری مناظره ها نیز بهترین سمبل بی اختیاری صدا و سیما است.

وی در عین حال گفت که بهتر است این پاسخگویی بعد از انتخابات باشد چرا که انجام آن در آستانه انتخابات می تواند به مظلوم نمایی احمدی نژاد منجر شود.

هاشمی همچنین زمان شکایت خود و خانواده آیت الله هاشمی رفسنجانی از تهمتهای مطرح شده توسط احمدی نژاد در رسانه ملی را بعد از انتخابات 22 خرداد اعلام کرد و دلیل آن را نیز احتمال سوء استفاده هواداران احمدی نژاد و مظلوم نمایی آنان در آستانه انتخابات خواند.

علی کردان پس از مناظره احمدی‌نژاد و موسوی طی نامه‌ای خطاب به رییس سازمان صداوسیما، از ضرغامی خواست تا فرصتی برای پاسخگوی به وی اختصاص دهد.

به گزارش فارس علی کردان وزیر سابق کشور با اشاره به به نامه خود خطاب به ریاست سازمان صدا و سیما اظهار داشت: در این نامه خطاب به ضرغامی گفته‌ام با توجه به این که اینجانب به خاطر رضای خداوند از ورود به مباحث مناقشه برانگیز پرهیز داشته و دارم،‌ اما اکنون که آقای موسوی در مناظره زنده تلویزیونی اتهاماتی بی‌اساس به اینجانب وارد کرد از جنابعالی تقاضا دارم فرصتی را برای اینجانب اختصاص دهید تا به پاسخگویی مستند درباره آن بپردازم.

کردان افزود: بنده 30 سال در مناصب مهمی در کشور خدمت کرده‌ام و اگر در این سالها به دنبال تهیه مدرک غیر واقعی بودم به راحتی برایم امکان پذیر بود اما من بر خلاف کسانی که بعد از بازگشت از هامبورگ آلمان و در جریان تصدی مسئولیت یکی از روزنامه‌های مشهور در اوایل سالهای 60 و سالهای تصدی مسئولیت کتابخانه ملی خود را بر خلاف واقع به عنوان دکتر معرفی کردند و در جریان انتخابات سال 76 وزارت علوم آقای هاشمی رفسنجانی در اطلاعیه‌ای رسمی دروغ بودن ادعای این کاندیدای مطرح را تکذیب کرد، بنده هیچگاه خود را "دکتر " معرفی نکرده و از همان ابتدا هم اعلام کردم که دکترای صادره افتخاری می‌باشد و طبق شکایتی که بنده از موسسه صادرکننده مدرک به قوه قضاییه کردم آنها به صراحت نحوه و سیر طبیعی دریافت مدرک افتخاری را مورد تایید قرار داده و تخلف صورت گرفته را متوجه موسسه صادر کنننده دانسته و اینجانب را از هر گونه سوء نیت مبرا دانستند.

وی با اشاره به منظره انتخاباتی میان محمود احمدی‌نژاد و میرحسین موسوی، خاطر نشان کرد: آقای موسوی در عین حال که در مناظره با رئیس جمهور محترم از رعایت انصاف و حیثیت دیگران سخن می‌گفت اما بر خلاف ادعاهایش بر وجود شهروند درجه یک و دو صحه گذاشت و اتهاماتی غیر منصفانه و نادرست به اینجانب وارد کرد که من ضمن تشکر از آقای موسوی که این فرصت را برای من فراهم کرد از ریاست سازمان صدا و سیما تقاضا دارم وقتی برای اینجانب در نظر بگیرد تا ضمن دفاع از اتهامات وارد شده به افشای رفتار افراد و حامیان متعهد جناب آقای موسوی که دارای مدرک مجهول و خریداری شده در دولتهای قبلی هستند، بپردازم.

کردان همچنین تصریح کرد: اینجانب در انتخابات جاری هیچ گونه فعالیتی ندارم و تنها به عنوان یک شهروند در انتخابات شرکت کرده و رای خواهم داد.

در ادامه حمایت‌های خودجوش از رئیس‌جمهور مکتبی و مردمی، بیانیه جمعی از هنرمندان در حمایت از «محمود احمدی‌نژاد» صادر شد.

به گزارش فارس، جمعی از هنرمندان در حمایت از ریاست جمهوری احمدی‌نژاد بیانیه‌ای صادر کردند.
متن بیانیه و اسامی صادر کنندگان آن به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
چون غرض آمد هنر پوشیده شد
صد حجاب از دل به سوی دیده شد
جناب آقای دکتر احمدی نژاد
انتظار می‌رفت در بخش فرهنگ و هنر به موفقیت‌های چشم‌گیر دست یابید که میسر نشد.
موانع نهادینه بودند و گلوگاه‌ها در اختیار تشکل‌های نامریی و سایه.
می‌دانیم موانع را شناسایی کرده‌اید و اطمینان داریم که شجاعت شما موانع را هموار، و گلوگاه‌ها را آزاد می‌نماید.

ما به شما رأی می‌دهیم:
تهیه کنندگان سینما و تلویزیون:
1- محسن علی‌اکبری 2- احمد میرعلایی 3- روح الله برادری 4- داوود اجاقلو 5- امیر امیری 6- قربان علی طاهری‌فرد 7- علیرضا سبط احمدی 8- هایده یزدانی 9- محمدرضا ایزدی یکتا.

کارگردانان:
1- فرج‌الله سلحشور 2- نادر طالب‌زاده 3- شفیع آقامحمدیان 4- حسین فرخی 5- علی درخشی 6- محسن محسنی‌نسب 7- حمید بهمنی 8- حبیب‌الله بهمنی 9- شهاب ملت‌خواه 10- اکبر حر 11- پرویز شیخ‌طادی 12- شهریار بحرانی 13- سیداحمد حسنی‌مقدم 14- جمال شورجه 15- جواد اردکانی 16- علیرضا اسحاقی 17- احمدرضا معتمدی 18- قدرت‌الله صلح‌میرزایی 19- جواد شمقدری.

بازیگران:
1- اکبر عبدی 2- جهانگیر الماسی 3- رضا ایرانمنش 4- جهانبخش سلطانی 5- محرم زینال‌زاده 6- اسماعیل سلطانیان 7- مجید حاجی‌زاده 8- جعفر دهقان 9- ابوالفضل پورعرب 10- محمود مقامی 11- رضا توکلی 12- عطا سلمانیان 13- محمودرضا آرمیده 14- جلال پیشواییان 15- خسرو خانمحمدی 16- هوشنگ توکلی.

آهنگسازان:
1- دکتر محمد میرزمانی 2- محمد بیگلری‌پور 3- کریم قربانی 4- محمدرضا علیقلی 5- شهریار فریوسفی 6- محمد گلریز 7- بیژن خاوری.
*** هنرمندان دیگری نیز در حال پیوستن به این جمع می باشند که اسامی آنان در فرصتهای آتی به این لیست اضافه خواهد شد.

تعداد دانشجویان ستاره دار که در دولت اصلاحات 5625 دانشجو بودند در دولت نهم با دستور وزیر علوم لغو شد و در این دوره هیچ دانشجوی ستاره داری نداریم.

به گزارش فارس، باتوجه به اظهار نظر بعضی از کاندیداهای ریاست جمهوری درخصوص ستاره‌دار کردن دانشجویان در آزمون کارشناسی ارشد که باعث تشویش اذهان عمومی شده است روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور در اطلاعیه‌ای به اطلاع مردم ایران اسلامی می‌رساند که درج علامت ستاره یا کد گزینش در کنار اسامی در لیست ارسالی به دانشگاه‌ها یک روال جاری بوده که آمار آن به ترتیب در سال 1378 ،551 نفر، سال 1379، 628 نفر، سال 1380 ، 566 نفر؛ سال 1381، 1069 نفر؛ سال 1382 ، 2584 نفر؛ سال 1383، 27 نفر، سال 1384، 200 نفر و در سال 1385، 224 نفر بودند که با دستور وزیر علوم این رقم حذف شد.

علامت ستاره یا کدگزینش به این معنی است که، داوطلبان دارای سوابق انضباطی یا نقص پرونده در هنگام ثبت‌نام در دانشگاه محل قبولی باید نسبت به تکمیل مدارک یا رفع شبهات موجود اقدام می‌کردند.

همچنین برای آگاهی عموم مردم به اطلاع می‌رساند که در سال 1385 به روش سال‌های قبل این عمل اتفاق افتاد که با دستور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همه افراد که علامت ستاره در کنار نام آنها درج شده بود. بدون هیچ قید و شرطی وارد دانشگاه شدند و برای سال‌های بعد این روش به طور کلی کنار گذاشته شده است.

پس از افشاگری‌های اخیر رئیس جمهور در یک مناظره تلویزیونی درباره کانون ثروت اندوزی و رانت خواری سایت پویش مردمی موسوی، ضمن ابراز تاسف درباره فعالیت گذشته خود حمایت خود را از احمدی‌نژاد اعلام کرد.

به گزارش فارس، انتخاب 10 نوشت؛ زمانی که میرحسین موسوی نخست وزیر زمان جنگ نامزد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شد، شوقی در میان نیروهای وفادار به انقلاب برپاشد که بازگشت به روزهای طلایی انقلاب و دوران هشت سال دفاع مقدس را در دل ها زنده ساخت.

میرحسین که به صحنه آمد همگی از یار امام گفتند و شوری بپا خاست؛ اما نحوه عملکرد میرحسین و ستادش شوری را که می رفت تبدیل به خواست عمومی کند با شکست مواجه ساخت.

حمایت عناصر ساختارشکن حزب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب از مهندس موسوی و حضور آنها درستادهای وی نقطه آغازاین ناامیدی‌ها بود. هرچند که تیر خلاص به حامیان صدیق مهندس زمانی شلیک شد که برخی تحت حمایت از وی خیابان ها را جولانگاه رقص و آوازهای کوچه بازاری کرده و با گذر از ارزش‌ها و هنجارها ،تضاد با تفکر و مرام انقلاب را به نمایش گذاشتند.

اما آنچه که بیش از این‌ها غم را در سینه دوستان به حرکت درآورد حمایت رادیوهای بیگانه و اپوزیسیونی بود که کمر به حذف انقلاب اسلامی دارند.همچنین تکذیب مصاحبه دکتر بهزادیان نژاد با سایت انتخاب 10 که درآن از حمایت خانواده هاشمی دانشگاه آزاد اسلامی سخن گفته بود ما حامیان را چنان متعجب ساخته که درستی افشاگری‌های دکتر محمود احمدی نژاد برای ما هیچ قرینه‌ای را مبنی بر تغییر اساسی فکر و اندیشه مهندس موسوی باقی نگذاشت

لذا ما جمعی از حامیان ارزش‌ها که مهندس موسوی را زنده کننده ارزش‌های انقلاب می‌دانستیم ،ضمن عدول از حمایت‌های خود اعلام می‌کنیم که نامزد اصلح در این دوره از انتخابات کسی می‌باشد که مخالف ثروت اندوزی و رانت خواری کسانی می‌باشد که هم اکنون به گرد کاندیدای اصلاح طلبان جمع گردیده‌اند.

دکتر احمدی نژاد بی‌تردید نامزد اصلحی است که همچون مهندس موسوی در دام کانون صاحبان ثروت و قدرت نیفتاده است.

سایت انتخاب 10 ضمن تاسف از فعالیت رسانه‌ای در ایام گذشته به نفع آقای موسوی کاملاً فعالیت خود را به نفع وی قطع کرده و به دامان خواست و رای مردم یعنی دکتر احمدی نژاد باز می‌گردد.

دومین مستند تبلیغاتی «محمود احمدی‌‌‌نژاد» فردا شب از شبکه یک سیما به روی آنتن می‌رود.

به گزارش فارس، دومین مستند تبلیغاتی «محمود احمدی‌نژاد» فردا شب به مدت 30 دقیقه ساعت 21 و 45 دقیقه از شبکه یک سیما به روی آنتن خواهد رفت.

مستند تبلیغاتی «محمود احمدی نژاد» را «جواد شمقدری» ساخته و تلاش کرده تا مستندی متفاوت با فیلم اول ارائه دهد و در این راه از تخریب‌هایی که علیه احمدی‌نژاد رخ داده، بهره برده است.

شمقدری پیش از این درباره قسمت اول مستند احمدی‌نژاد گفته بود: با این که این مصاحبه نزدیک به 3 ساعت طول کشید و احمدی‌نژاد ناگفته‌های بسیاری را در آن مطرح کرد، اما ما مجبور هستیم تنها بخش‌هایی از مصاحبه را که ظرفیت فیلم اجازه می‌دهد انتخاب کنیم.

مانتوهاى سبز اهدایى فائزه هاشمى به ستاد دختران فیروزه‌اى به صورت رایگان در بین هواداران و مردم توزیع شد.

جوان نوشت؛ این مانتوهاى سبز به همراه یک خط تلفن اعتبارى که یک شرکت خصوصى در اختیار ستاد میرحسین قرار داده به طرفداران و مردمى که جلوى در ستاد حامیان موسوى در خیابان کوشک صف کشیده بودند، توزیع مى‌شد.

ک‍‍ارگ‍رد‌ان‌ س‍ی‍ن‍م‍‍ا و ت‍ل‍وی‍زی‍ون‌ ‌ای‍ر‌ان‌ گ‍ف‍ت‌ : ‌اح‍م‍د‌ی‌ ن‍ژ‌اد ر‌ا م‍ال‍ک‌ ‌اش‍ت‍ر ‌ع‍ل‍‍ی‌ (‌ع‌ ) در ‌ای‍ن‌ زم‍‍ان‌ م‍‍ی‌ د‌ان‍م‌ و ل‍ذ‌ا ن‍ب‍‍ای‍د ک‍‍ار‌ی‌ ک‍ن‍ی‍م‌ ک‍ه‌ ‌اگ‍ر ‌ع‍ل‍‍ی‌ زم‍‍ان‌ م‍‍ال‍ک‌ ‌اش‍ت‍ر‌ی‌ ر‌ا پ‍ی‍د‌ا ک‍رده‌ ‌از دس‍ت‌ ب‍د‌ه‍د.

ف‍رج‌ ‌الل‍ه‌ س‍ل‍ح‍ش‍ور ج‍م‍‍ع‍ه‌ ش‍ب‌ در م‍س‍ج‍د ‌ام‍‍ام‌ خ‍م‍ی‍ن‍‍ی‌ (ره‌ ) در جمع مردم ‌شهر قزوین اف‍زود: ‌اگ‍ر م‍‍ی‌ خ‍و‌ا‌ه‍ی‍د پ‍‍اس‍د‌ار ‌اس‍لام‌ ب‍وده‌ و در دن‍ی‍‍ا س‍رب‍ل‍ن‍د و م‍ف‍ت‍خ‍ر ب‍‍اش‍ی‍د ب‍ه‌ ک‍س‍‍ی‌ ر‌ا‌ی‌ د‌ه‍ی‍د ک‍ه‌ د‌ار‌ا‌ی‌ ‌ع‍زت‌ ن‍ف‍س‌ ‌اس‍ت‌ و ‌از دش‍م‍ن‍‍ان‌ ‌اس‍لام‌ و ‌ای‍ر‌ان‌ ن‍م‍‍ی‌ ت‍رس‍د.

و‌ی‌ ت‍ص‍ری‍ح‌ ک‍رد: ‌اح‍م‍د‌ی‌ ن‍ژ‌اد درد دی‍ن‌ د‌ارد، ولای‍ت‌ م‍د‌ار ‌اس‍ت‌ و طرف‍د‌ار م‍ظل‍وم‍‍ان‌ ب‍وده‌ و خ‍ودش‌ ر‌ا ‌از م‍ردم‌ م‍ی ‍د‌ان‍د و ‌اگ‍ر خ‍د‌ا‌ی‌ ن‍ک‍رده‌ ‌ای‍ن‌ دول‍ت‌ ‌ع‍وض‌ ش‍ود ق‍‍ا‌ع‍ده‌ و ف‍رم‌ م‍م‍ل‍ک‍ت‌ د‌ار‌ی‌ م‍ک‍ت‍ب‍‍ی‌ ‌ع‍وض‌ خ‍و‌ا‌ه‍د ش‍د.

ک‍‍ارگ‍رد‌ان‌ س‍ری‍‍ال‌ ح‍ض‍رت‌ ی‍وس‍‍ف‌ (‌ع‌ ) ب‍‍ا ‌اش‍‍اره‌ ب‍ه‌ س‍ف‍ر‌ه‍‍ا‌ی‌ ح‍ض‍رت‌ ی‍وس‍ف‌ ب‍ه‌ ش‍‍ه‍ر‌ه‍‍ا‌ی‌ م‍خ‍ت‍ل‍ف‌ م‍ص‍ر در س‍ری‍‍ال‌ خ‍ود گ‍ف‍ت‌ : خیلی ها م‍‍ی‌ گ‍وی‍ن‍د ک‍ه‌ ب‍‍ا ‌آق‍‍ا‌ی‌ ‌اح‍م‍د‌ی‌ ن‍ژ‌اد ‌ه‍م‍‍ا‌ه‍ن‍گ‌ ک‍رده‌ ‌ام‌ در ح‍‍ال‍ی ک‍ه‌ طب‍ق‌ ت‍ح‍ق‍ی‍ق‍‍ات‌ م‍ن‌ ‌ای‍ن‌ س‍ف‍ر‌ه‍‍ا ب‍وده‌ و م‍ن‌ خ‍وش‍ح‍‍ال‍م‌ ک‍ه‌ ‌ای‍ن‌ ص‍ح‍ن‍ه‌ ‌ه‍‍ا ب‍‍ا زن‍دگ‍‍ی‌ ری‍ی‍س‌ ج‍م‍‍ه‍ور ک‍ش‍ورم‍‍ان‌ ‌ه‍م‍‍ا‌ه‍ن‍گ‌ ‌اس‍ت‌ .

و‌ی‌ ب‍‍ا ب‍ی‍‍ان‌ ‌ای‍ن‍ک‍ه‌ دول‍ت‌ در س‍ف‍ر‌ه‍‍ا‌ی‌ ‌اس‍ت‍‍ان‍‍ی‌ ب‍‍ا م‍ردم‌ ‌ارت‍ب‍‍اط م‍س‍ت‍ق‍ی‍م‌ د‌ارد، خ‍‍اطر ن‍ش‍‍ان‌ ک‍رد : ‌ام‍‍ام‌ ر‌اح‍ل‌ ب‍‍ا ‌ای‍ن‌ ت‍ف‍ک‍ر ج‍م‍‍ه‍ور‌ی‌ ‌اس‍لام‍‍ی‌ ر‌ا ب‍ن‍ی‍‍ان‍گ‍ذ‌ار‌ی‌ ک‍رد ک‍ه‌ م‍ث‍ل‌ زم‍‍ان‌ ط‍ا‌غ‍وت‌ ن‍ب‍‍اش‍د ک‍ه‌ ی‍ک‌ ‌ع‍ده‌ ‌ا‌ی‌ آن‌ ب‍‍الا ب‍وده‌ و ب‍‍ا م‍ردم‌ ک‍‍ار‌ی‌ ن‍د‌اش‍ت‍ه‌ ب‍‍اش‍ن‍د.

س‍ل‍ح‍ش‍ور ‌اف‍زود: م‍ت‍‍اس‍ف‍‍ان‍ه‌ در دول‍ت ه‍‍ا‌ی‌ ق‍ب‍ل‍‍ی‌ ‌ای‍ن‌ روی‍ه‌ ن‍ب‍وده‌ و م‍ردم‌ ب‍‍ا دول‍ت‌ ‌ارت‍ب‍‍اط ن‍د‌اش‍ت‍ن‍د و ب‍ه‌ ‌ه‍م‍ی‍ن‌ ج‍‍ه‍ت‌ ب‍ی‍ش‍ت‍ری‍ن‌ زم‍ی‍ن‌ خ‍و‌ار‌ی‌ ص‍ورت‌ گ‍رف‍ت‌ و و‌ام‍‍ه‍‍ا‌ی‌ ب‍‌ان‍ک‍‍ی‌ و ‌ام‍ک‍‍ان‍‍ات‌ دول‍ت‍‍ی‌ ک‍ه‌ ق‍ر‌ار ب‍ود ب‍ی‍ن‌ م‍ردم‌ ت‍ق‍س‍ی‍م‌ ش‍ود، دس‍ت‌ ‌ای‍‍اد‌ی‌ ح‍ک‍وم‍ت‌ ‌اف‍ت‍‍اد و در‌ ه‍م‍ی‍ن‌ ق‍زوی‍ن‌ ک‍ه‌ ش‍‍ه‍ر م‍ن‌ ‌اس‍ت‌ خ‍ی‍ل‍‍ی‌ ‌از ک‍‍ارخ‍‍ان‍ه‌ ‌ه‍‍ا ر‌ا ب‍ه‌ ف‍‍ام‍ی‍ل‍‍ه‍‍ای خود د‌ادن‍د.

و‌ی‌ در‌اد‌ام‍ه‌ گ‍ف‍ت‌ : م‍ن‌ ب‍ه‌ ‌ع‍ن‍و‌ان‌ ی‍ک‌ ‌ه‍ن‍رم‍ن‍د م‍ذ‌ه‍ب‍‍ی‌ ک‍ه‌ ب‍ه‌ دن‍ب‍‍ال‌ س‍ی‍ن‍م‍‍ا‌ی‌ ت‍ج‍‍ار‌ی‌ و ‌ع‍ش‍ق‍‍ی‌ ن‍ی‍س‍ت‍م‌، م‍‍ی‌ ف‍‍ه‍م‍م‌ ک‍ه‌ ب‍‍ای‍د ب‍ه‌ دن‍ب‍‍ال‌ ‌ارزش‍‍ه‍‍ا‌ی‌ دی‍ن‍م‌ ب‍‍اش‍م‌ و ب‍ه‌ ‌ه‍م‍ی‍ن‌ ج‍‍ه‍ت‌ دن‍ب‍‍ال‍ه‌ رو‌‌ ‌اح‍م‍د‌ی‌ ن‍ژ‌اد‌ی‌ ‌ه‍س‍ت‍م‌ ک‍ه‌ د‌ارد س‍ن‍ت‍‍ه‍‍ا‌ی‌ ‌اس‍لام‌ ر‌ا پ‍ی‍‍اده‌ م‍‍ی‌ ک‍ن‍د.

‌ای‍ن‌ ک‍‍ارگ‍رد‌ان‌ س‍ی‍ن‍م‍‍ا در ‌اد‌ام‍ه‌ ب‍‍ا ب‍ی‍‍ان‌ ‌ای‍ن‍ک‍ه‌ ‌ان‍ق‍لاب‌ م‍‍ا ف‍ر‌ه‍ن‍گ‍‍ی‌ ب‍ود گ‍ف‍ت‌ : م‍ت‍‍اس‍ف‍‍ان‍ه‌ در ‌ه‍م‍ی‍ن‌ ‌ان‍ق‍لاب‌،م‍‍ه‍‍اج‍ر‌ان‍‍ی‌ در دول‍ت‌ خ‍‍ات‍م‍‍ی‌ ف‍ی‍ل‍م‍‍ه‍‍ا‌ی‌ م‍س‍ت‍‍ه‍ج‍ن‍‍ی‌ ر‌ا ک‍ه‌ م‍ص‍‍ادره‌ ب‍ود ، ‌آز‌اد ک‍رد و ‌ام‍ث‍‍ال‌ م‍ج‍ی‍د م‍ج‍ی‍د‌ی‌ ر‌ا رو آورد ک‍ه‌ 400 م‍ی‍ل‍ی‍ون‌ ت‍وم‍‍ان‌ ب‍ر‌ا‌ی‌ س‍‍اخ‍ت‌ ف‍ی‍ل‍م‌ ت‍ب‍ل‍ی‍‍غ‍‍ات‍‍ی‌ م‍وس‍و‌ی‌ آن‌ ‌ه‍م‌ ب‍‍ا آوردن‌ ی‍ک‌ ‌ه‍ن‍رپ‍ی‍ش‍ه‌ م‍‍ازن‍در‌ان‍‍ی‌ پ‍ول‌ گ‍رف‍ت‍ه‌ ‌اس‍ت‌ .

و‌ی‌ ب‍‍ا ‌اش‍‍اره‌ ب‍ه‌ م‍ن‍‍اظره‌ م‍وس‍و‌ی‌ و ‌اح‍م‍د‌ی‌ ن‍ژ‌اد ن‍ی‍ز گ‍ف‍ت‌ : ‌ه‍م‍ه‌ دی‍دی‍م‌ ک‍ه‌ چ‍ه‌ ک‍س‍‍ی‌ چ‍ق‍در در چ‍ن‍ت‍ه‌ د‌ارد، م‍ن‌ ش‍ن‍ی‍دی‍م‌ ک‍ه‌ م‍وس‍و‌ی‌ ب‍ر‌ا‌ی‌ ح‍ض‍ور در ‌ای‍ن‌ م‍ن‍‍اظره‌ ، ن‍زدی‍ک‌ ب‍ه‌ 10 روز ب‍‍ا چ‍ن‍د ن‍ف‍ر ‌آدم‌ خ‍ب‍ره‌ و ت‍و‌ان‍م‍ن‍د ت‍م‍ری‍ن‌ م‍‍ی‌ ک‍رده‌ ت‍‍ا ‌آم‍‍ادگ‍‍ی‌ پ‍‍اس‍خ‍گ‍وی‍‍ی‌ د‌اش‍ت‍ه‌ ب‍‍اش‍د ول‍‍ی‌ ن‍ت‍ی‍ج‍ه‌ ‌ه‍م‍ه‌ ‌ای‍ن‌ ت‍م‍ری‍ن‍‍ه‍‍ا "چ‍ی‍ز" ش‍د.

‌ای‍ن‌ ک‍‍ارگ‍رد‌ان‌ س‍ی‍ن‍م‍‍ا در ‌اد‌ام‍ه‌ ب‍‍ا ت‍‍اک‍ی‍د ب‍ر ‌ای‍ن‍ک‍ه‌ ی‍ک‍‍ی‌ ‌از م‍‍ه‍م‍ت‍ری‍ن‌ ب‍رن‍‍ام‍ه‌ ‌ه‍‍ا‌ی‌ دول‍ت‍‍ه‍‍ا‌ی‌ ق‍ب‍ل‍‍ی‌، م‍ن‍زو‌ی‌ ک‍ردن‌ م‍س‍‍اج‍د ب‍‍ا س‍‍اخ‍ت‍ن‌ ف‍ر‌ه‍ن‍گ‍س‍ر‌ا‌ه‍‍ا و خ‍‍ان‍ه‌ ‌ه‍‍ا‌ی‌ ف‍ر‌ه‍ن‍گ‌ م‍ح‍ل‍ه‌ ب‍ود، گ‍ف‍ت‌ :‌آن‍‍ه‍‍ا س‍‍ع‍‍ی‌ ک‍ردن‍د ج‍و‌ان‍‍ان‌ م‍‍ا ر‌ا ب‍ه‌ س‍و‌ی‌ م‍وس‍ی‍ق‍‍ی‌ ، ش‍‍ه‍وت‌ و تئ‍‍ات‍ر‌ه‍‍ا‌ی‌ م‍ب‍ت‍ذل‌ ب‍ک‍ش‍‍ان‍ن‍د و ‌ای‍ن‌ ن‍ق‍ش‍ه‌ ک‍رب‍‍اس‍چ‍‍ی‌ ب‍ود ک‍ه‌ ت‍ردی‍د ن‍د‌ارم‌ ک‍ه‌ دس‍ت‍ش‌ در دس‍ت‌ ب‍ی‍گ‍‍ان‍ه‌ ‌اس‍ت‌ .
و‌ی‌ ‌اف‍زود: ‌ه‍ر چ‍ق‍در در دول‍ت‍‍ه‍‍ا‌ی‌ ق‍ب‍ل‍‍ی‌ ب‍ودج‍ه‌ م‍س‍‍اج‍د ک‍م‌ ش‍د، در ‌ای‍ن‌ دول‍ت‌ م‍ک‍ت‍ب‍‍ی‌ ب‍ودج‍ه‌ ‌ه‍‍ا‌ی‌ م‍س‍‍اج‍د و ب‍رن‍‍ام‍ه‌ ‌ه‍‍ا‌ی‌ ق‍ر‌ان‍‍ی‌ ‌اف‍ز‌ای‍ش‌ ی‍‍اف‍ت‌ .

س‍ل‍ح‍ش‍ور در پ‍‍ای‍‍ان‌ ب‍‍ا ت‍‍اک‍ی‍د ب‍ر ح‍ض‍ور گ‍س‍ت‍رده‌ م‍ردم‌ در ‌ان‍ت‍خ‍‍اب‍‍ات‌ ری‍‍اس‍ت‌ ج‍م‍‍ه‍ور‌ی‌ گ‍ف‍ت‌ : م‍ردم‌ م‍‍ی‌ د‌ان‍ن‍د ک‍ه‌ ش‍رک‍ت‌ ن‍ک‍ردن‌ در ‌ان‍ت‍خ‍‍اب‍‍ات‌ ب‍ه‌ ض‍ررم‍‍ان‌ ‌اس‍ت‌ و ‌اگ‍ر دشمن ب‍ب‍ن‍ی‍د ک‍ه‌ م‍‍ا ‌ای‍س‍ت‍‍اده‌ ‌ای‍م‌ ج‍ر‌ات‌ ن‍م‍‍ی‌ ک‍ن‍د ک‍ه‌ ک‍‍ار‌ی‌ انجام دهد.


 نماینده مردم تهران در مجلس گفت: احمدی‌نژاد 4 سال پیش هم برای مناظره با کاندیداها اعلام آمادگی کرده بود اما هاشمی رفسنجانی از انجام آن طفره رفت و فکر می‌کنیم الان فرصت مناسبی برای برگزاری مناظره بین آن‌ها است.

به گزارش راسخون ،  حجت الاسلام والمسلمین حمید رسایی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی فارس درباره عملکرد صدا و سیما در تبلیغات انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوری افزود: هر چند متأسفانه شاهدیم تبلیغات انتخاباتی این دوره در برخی از ابعاد با تخلفاتی مواجه است و به ویژه یکی از کاندیداها در شهرها و مراکز استان‌ها به شیوه‌های غیر قانونی در حال تبلیغ است اما صدا و سیما فرصت مناسبی را فراهم آورده تا همه کاندیداها به شکل مساوی بتوانند از فرصت تبلیغات در رسانه ملی استفاده کنند.
وی اظهار داشت: اینکه مشاهده می‌کنیم که کاندیداهای اصلاح‌طلب نسبت به عملکرد صدا و سیما اعتراض دارند به این علت است که نمی‌توانند رفتارهای غیر قانونی خود را که در محیط‌‌های تبلیغی دیگر که در بیرون از صدا و سیما دارند در این رسانه داشته باشند.
رسایی اضافه کرد: رسانه ملی محیطی با مدیریت مستقل و کاملاً مشخص است و امکان رفتارهای غیر قانونی توسط این افراد در آن نیست از این رو این کاندیداها شروع به تبلیغات سوء و مظلوم‌نمایی کرده‌اند و ‌گرنه صدا و سیما این فرصت را به شکل مساوی در اختیار همه قرار داده است لذا طبیعی است که شاهد باشیم که برخی از آقایان ناراضی و نگران باشند.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: برخی از کاندیداها چون احساس می‌کردند برنامه‌های صدا و سیما به ویژه مناظره که دو طرفه است و افراد ادعاها و نقدهایشان در آن رنگ حقیقت یا کذب می‌گیرد از برگزاری آن ناراضی بودند و به صدا و سیما فشار می‌آوردند که بتوانند برخی از کارشناسان را در جلسه مناظره همراه خود ببرند.
وی خاطرنشان کرد: شاهد بودیم که دست‌هایی در کار بودند تا برنامه مناظره را به هم بزنند و آن طور که مطلع شدیم مشاوران موسوی به وی اعلام کرده‌ بودند که اگر در جلسه مناظره شرکت نکند 3 به هیچ می‌بازد ولی اگر در جلسه مناظره با احمدی‌نژاد شرکت کند 20 به هیچ می‌باز‌د و هم‌اکنون دیدیم که همان‌طور که بعضی‌ها گفته بودند مناظره آن‌ها به جلسه‌ای تبدیل شد که اگر موسوی نمی‌آمد 3 به هیچ می‌باخت و هم‌اکنون که در جلسه مناظره با احمدی‌نژاد شرکت کرد‌ 20 به هیچ باخت.
رسایی ادامه داد: احمدی‌نژاد 4 سال پیش هم برای مناظره با کاندیداها اعلام آمادگی کرده بود اما هاشمی رفسنجانی از انجام آن طفره رفت و فکر می‌کنیم الان فرصت مناسبی برای برگزاری مناظره بین آن‌ها است.
رسایی گفت: اگر صدا و سیما برای هواداران کاندیداها هم فرصت حضور در این رسانه را فراهم کند، مناسب است.


دکتر غلامحسین الهام وزیر دادگستری و سخنگوی دولت دکتر احمدی نژاد در مصاحبه ای به مسائل مهمی پیرامون وضعیت جاری کشور اشاره نموده است که در ادامه از خوانندگان دعوت می نماییم که به مشروح این مصاحبه توجه نمایند.
سوال: الآن با توجه به 40 هزار سیاه‌نمایی که علیه دولت اسلامی انجام گرفته دولت چه تدبیری برای مقابله با این سیاه‌نمایی اندیشیده و اگر امکان دارد مواردی از این ها را فهرست‌وار ذکر بفرمایید.
دکتر الهام: اعتقاد دولت این است که سیاه‌نمایی‌ها با کار، ارتباط فعال، شفاف و زنده با مردم خنثی می‌شود. این‌ها هم از همین نگرانند. به‌طور طبیعی در محدوده‌ی همان طراحان حزبی، جریانی و باندی محدود می‌ماند، با یک ارتباط زنده مستقیم آقای احمدی‌نژاد با مردم، در واقع فضا اگر هم اثری داشته است خنثی می‌شود. آنها هم از این جهت نگرانند، البته تداوم این مسائل می‌تواند اثرگذار باشد و نمی‌خواهیم نفی اثر بکنیم، ولی آنها به سرعت نتیجه‌ای که می‌خواهند نگرفتند. مجبورند تداوم بدهند، لذا سیاست اصلی، بحث تداوم کار است که این همان مسیر فکری و مبنایی انقلاب اسلامی و اسلام است. آن موارد مختلف است. مثال می‌زنم. بحث ایستادگی در برابر دشمن مطرح می‌شود، مقاومت در برابر زیاده‌خواهی‌ها، در یک فاز القای نگرانی تحریک دشمن هست، تشنج‌سازی در روابط بین‌الملل، از یک طرف وقتی تعاملات سیاسی، سازمان‌یافته کاملاً هدفمند و با استقلال و استغناء و عزت اسلامی دنبال می‌شود، می‌گویند سازشکاری! زمانی که بحث هسته‌ای با قوت جلو می‌رود نگرانی ایجاد می‌کنند، و از طرف دیگری پیروز نهایی که مسلّم شد می‌گویند ارتباطی به این دولت ندارد. گاهی مشکلاتی پیش می‌آید می‌گویند این ناشی از ضعف این دولت است. در طرح تحول اقتصادی دولت با جرأت حرکتی برای هدفمندکردن یارانه‌ها دنبال می‌کند، اعلام می‌کنند اینها بی‌تدبیری است، مشکل ایجاد می‌کند، شوک ایجاد می‌کند و چنان می‌کند. در این موضوع نگرانی ایجاد می‌کنند.
دولت که رها می‌کند، می‌گویند قانون برنامه را زیر پا گذاشته و عمل نمی‌کند! و از این دست مسائل فراوان وجود دارد.
 اعتبارات عمرانی کشور برای ساختن و سازندگی بالا می‌رود که این حرکت دولت است. مرتب من شاهد بودم که آقای احمدی‌نژاد در دیدار با نمایندگان مجلس اصرار می‌کنند شما یک ریال بودجه جاری که دولت به مجلس می دهد افزایش ندهید! کمک کنید به دولت طرح‌های عمرانی برای استان‌ها اجرا بشود و این را افزایش دهیم اما در جواب این مسئله می‌گویند پمپاژ پول ، تورم‌زایی می‌کند.
 دولت می‌آید سراغ اشتغال، اشتغال را فعال می‌کند باز آن را برخوردار از مشکل نقدینگی و تورم می‌دانند. رها می‌کند می گویند دولت نسبت به اشتغال جوانان بی توجه است!
 خودشان بالاخره فضای روشنی ندارند و اعلام نمی کنند که در سیاست اقتصادی‌شاان دنبال رفع مشکل اشتغالند یا می‌خواهند فقط نقدینگی و تورم را کنترل کنند؟ بلکه تنها شعار می دهند که دنبال رفاه مردم باید بود!
شب عید یا در اوج زمستان گوجه‌فرنگی به علت سرمازدگی و مشکلاتی از این قبیل، افزایش قیمت پیدا می‌کند این افراد در حد اسقاط دولت کار می‌کنند. در یک‌جایی در فضای شب عید که مردم علاقه‌مند هستند راحت باشند، بخش خصوصی را آزاد می‌گذاریم و میوه و پرتقال وارد می‌کنیم می‌گویند هزینه منابع ارزی کشور را صرف واردات میوه می‌کنید. واردات را کنترل می‌کنیم می‌گویند اصل 44 را زیر پا گذاشته‌اید و نمی‌گذارید بخش خصوصی فعال شود.
یعنی این نشان می‌دهد که یک جور خرده گیری به دولت و بهانه‌گیری کردن در رفتار آن ها وجود دارد به نحوی که دولت عملا هیچ‌کاری نباید انجام بدهد و مشکل اینجاست که این افراد خودشان هم روشن نیست که می‌خواهند چه‌کار کنند.
 اصل 44 با لوازمش باید رعایت شود مانند: سرمایه‌گذاری و هدایت منابع نفتی به سمت سرمایه‌گذاری‌های پایه، کاهش هزینه‌های دولت، کاهش اتّکا به بودجه نفت، عزت، استقلال، حفظ کرامت و مصلحتی که در سیاست‌های خارجی و ... وقتی در این مسیر حرکت می‌کنیم یک‌جور برخورد می‌کنند. دولت هم که رهایش نمی‌تواند بکند و زمانی هم که طبیعتا در این مسیر مشکلات عادی پیش می آید، تبلیغات منفی می‌کنند؛ این فضایی است که هدف اصلی‌اش تخریب، متوقف کردن و ناکارآمد جلوه دادن دولت است. البته دولت هم اعتقادش این است که باید با کار و تلاش این تبلیغات را خنثی کند.
سوال: با توجه به فضایی که الآن موجود هست آیا تدبیر و مقدماتی فراهم شده است برای اینکه اذهان عمومی بیشتر روشن شود تا حداقل بخش عظیم مردم از این سیاه‌نمایی‌ها مصون بمانند؟
دکتر الهام: تدبیر جنگ، جنگ تبلیغاتی است! ابزار مقابله‌اش هم ابزار تبلیغاتی است، بخشی از این ابزار تبلیغاتی گفتگوی راحت با مردم است، که رئیس‌جمهور این کار را هم در استان‌ها و هم در استفاده از رسانه ملی انجام می‌دهد و خودش بار چنین کاری را مستقیماً به دوش می‌کشد که البته خیلی هم مؤثر است، ولی کافی نیست. حوزة رسانه ملی ظرفیت مؤثری برای این کار دارد. به نظر من رسانه ملی با آن اعتقاد و احساس مسئولیت ملی که رهبری انتظار دارند به میدان نمی‌آید.
من اعتقاد ندارم که از رسانه ملی باید مطالبه کرد، بلکه خودِ رسانه ملی، باید افکار عمومی را در جهت خنثی کردن فتنه‌ها و سیاه‌نمایی‌ها مدیریت بکند، خودش باید جزء رسالت‌های مستقل خود بداند. اگر دولت اینها را مطالبه کند خود این بخشی از تبلیغ است در نتیجه می‌گویند دولت، رسانه‌ ملی را تحت فشار قرار داده است. به ‌نظر من رسانه ملی باید خودش را در برابر چنین تعهدی مستقلا و به دور از تبلیغات، با مطالبات رهبری ارزیابی کند. به‌ نظرم می‌تواند توانمند‌تر کار کند. چنان که در بعضی عرصه‌ها وقتی وارد شده، فوق‌العاده بوده است.
سوال: همان‌طور که حضرتعالی می‌دانید صدا و سیما نود درصد و سایر رسانه‌ها ده درصد پوشش دارند، آیا امکان دارد که با مطالبه رهبری از صدا و سیما این فتنه را ریشه‌کَن کرد؟
دکتر الهام: به نظر من نیاز به مطالبه مستقیم رهبری از صدا و سیما نیست! رهبری در مباحث عمومی‌ و مباحث خاصّش با خود رسانه و با قشرهای مختلف مردم انتظارات‌شان را بیان کردند. آنها باید به میدان بیایند و جواب دهند. من فکر می‌کنم یک مقدار مشکل ساختاری در رسانه ملی داریم. رسانه ملی حوزه پاسخگویی مشخصی ندارد! نه با دولت است نه با رهبری است، با رهبری که می‌گویم منظورم از نظر ساختاری است!
در حوزه ارتباط با رهبری یک وقت هست که مثل نیروهای مسلّح، رهبری، فرماندهی نیروهای مسلّح را بعهده دارد و لذا مستقیماً زیرنظرشان هستند و اعمال مدیریت و فرماندهی می‌کنند. در این حالت نیروهای مسلح پاسخگویی در برابر ایشان دارند، و رهبری آنها را هدایت می‌کند! اما این تعریف نسبت به صدا و سیما وجود ندارد. اگرچه بعضی درصدد این القاء هستند که رهبری هدایت کننده صدا و سیما هستند اما این غلط است و خود رهبری هم فرمودند این‌جوری نیست!
 نسبت صدا و سیما با رهبری مثل قوه قضائیه و قوه مجریه با رهبری است. منتهی قوه مجریه یک‌جور پاسخ‌گویی در برابر بخش‌هایی مثل مجلس و غیره دارد که صدا و سیما این را هم ندارد. لذا نظارت کارآمدی بر آن وجود ندارد. بله شورای نظارت بر صدا و سیما وجود دارد اما متأسفانه شورای کارآمدی نبوده است. بیشتر به نظر من جنبه صوری داشته است تا یک نظارت واقعی و کارآمد. که البته یک مقدارش هم ضعف‌های مقررات و قوانین بوده است. می‌دانم که آنها یک حرکتی در این جهت انجام داده‌اند ولی به هر حال رسانه ملی یک سازمان و نهاد پرقدرت است(چون آنها خودشان را قدرت چهارم در برابر قوا تعریف می‌کنند، من نمی‌گویم قدرت چهارم بلکه قدرت اول است منتهی پاسخ‌گو نیست.)
سوال: کمیسیون تحقیق و تفحص در مورد سفرهای ریاست جمهوری به‌نظر شما در چه راستایی است؟ با اینکه این سفرها منشأ خدمات فوق‌العاده‌ای بوده است؟
دکترالهام: این حرفی که زده شده یک مقدار بار تبلیغی دارد. چون به هر حال در بحث تحقیق و تفحص باید یک پیشنهادی بیاید در مجلس مطرح شده و تصویب شود، از طرفی دیگر مسؤول اجرای آن باید مشخص گردد که چه گروهی، چه کمیسیونی و چه افرادی در مجلس هستند. در واقع این در راستای القاء شبهه است. یعنی یک چیزی گفته می‌شود و بعد هم دامن می‌زنند و پشت‌سرش تعاریفی می‌آورند که دولت موافق است، دولت مخالف است تا یکی از مؤثرترین ابتکارات دولت را که سفرهای استانی است و در واقع نقطه ‌ضعفی از آن نمی‌شود گرفت تبدیل کنند به یک پدیده منفی با تردیدهای فراوان!
 می‌گویند هزینه‌های دولت از کجاست؟ منابعش کجاست؟ در حالی که بحث سفرهای استانی شفاف‌ترین بخش‌هاست. من عرض کردم تا حالا سابقه ندارد جلسات دولت در منظر صدا و سیما از ابتدا تا انتها شکل بگیرد. تنها جایی است که جلسات سفر استانی تماماً توسط اصحاب رسانه ضبط می‌شود و این که نمایندگان مجلس در جلسات دولت حضور دارند هم برای اولین‌بار است که بعد از انقلاب اتفاق افتاده است. حتی اظهارنظر می‌کنند البته در تصمیم گیری های دولت دخالت نمی کنند، ولی نظر می‌دهند و در بحث‌ها مشارکت دارند. در جلسات هم حتی پیشنهاداتی را برای بحث در دولت راجع به استان عنوان می‌کنند. در پایان جلسات هم شخص رئیس‌جمهور گزارش مصوبات را ارائه می‌کند.
 در کارگروه‌هایی که قبل از این جلسات تشکیل می‌شود غالباً نمایندگان مجلس دعوت می‌شوند. با بخش‌های کارشناسان دولت، مورد به مورد مصوبات را ارزیابی می‌کنند، کارشناسی می‌کنند. حتی در دور دوم سفرها قبل از جلسات دولت کارگروه‌های مختلفی راجع به صنعت، کشاورزی و امثال اینها شکل می‌گیرد و در آنجا باز نمایندگان استان حضور دارند. یک‌بار دیگر ارزیابی می‌شود. مسائل جدید باز مطرح و کارشناسی می‌شود. در یک فرآیندی که همه‌اش سرشار از کار کارشناسی و شفافیت بوده و مصوباتش هم مکتوب در اختیار است و منتشر می‌شود و حتی امکان ارزیابی برای عموم دارد چه جای ابهامی وجود دارد؟ اصلاً چه موضوعی دارد برای تحقیق و تفحص؟ به نظرم این یک جنگ تبلیغاتی است. جنگ روانی است برای القاء شبهه.
سوال: اگر سفرهای استانی تأخیر می افتاد چا اتفاقی روی می داد؟
دکتر الهام: اگر یک زمانی مردم حتی فکر کنند تأخیری وجود دارد فشار می‌آورند و مایلند این سفرها تحقق پیدا کند. نه تنها از حوزه مردم بلکه نمایندگان مردم، خواص و مسؤولین استانی، شخصیت‌های فکری و فرهنگی، اجرایی همه می‌دوند تا سفرهای استانی حوزه خودشان به تأخیر نیفتد. حتماً یک آثار مثبتی در آن هست. جالب آن است که رویکرد مردم یعنی حضور مردم در سفرهای دوم قوی‌تر است. در بعضی از استان‌ها، مسؤولین اجرایی بسیار تعجّب می‌کنند. برای خود آنها که سال‌هاست در آن محیط هستند و با مردم مأنوسند، استقبال مردم و رویکرد آنان برایشان تعجب ‌برانگیز است. این مسأله نشان می‌دهد که ارتباط زنده‌ای بین دولت و مردم برقرار شده است. ضمن اینکه می‌دانید این سفرها، سفرهای واقعاً کنترل‌شده‌ای در ارتباط با مردم نیست. مردم وقتی حضور پیدا می‌کنند راحتند؛ نه کسی می‌آوردشان، نه کسی اذیت‌شان می‌کند، نه کسی تطمیع‌شان می‌کند و نه کسی تهدیدشان می‌کند بلکه واقعاً خودجوش می‌آیند و در آن فضا حرف خودشان را می‌زنند. تابلوی خودشان را می‌آورند. مشکل خودشان را می‌گویند، حتی مشکل جزئی‌شان را می‌گویند. آب است، نان است، آرد است، کار است! و بی‌تکلّف هم هستند. وسط حرف رئیس‌جمهور سخنان وی را قطع می‌کنند و حرف خودشان را می‌زنند. با رئیس‌جمهور هم در حرف‌ها، جهت‌گیری‌های کلّی نظام و کشور و ساختار کشور همراهی و همدلی می‌کنند، هم‌گرایی می‌کنند. یعنی استان و مجموعه کشور تبدیل شده است به یک خانواده که با رئیس‌جمهور به مثابه پدر خانواده، بزرگ خانواده یا برادر بزرگ خانواده، (هرچه که تلقّی بکنید) راحت و شفاف است. حمایت می‌کنند، احترام می‌گذارند، روحیه می‌دهند، تشویق می‌کنند، مطالبه می‌کنند، انتقاد می‌کنند، پرخاش می‌کند، بد اخمی می‌کند. یعنی واقعاً احساس راحتی می‌کنند با او. و این یک پدیده بسیار ارزشمندی است برای بقاء یک حکومت مردمی. این نوع رویکرد به‌عنوان یک دموکراسی جدید در بین غربی‌ها موضوع شده و آنها علاقه‌مندند تحقیق بکنند، فیلم بسازند، مستندسازی کنند. باید ببینیم پدیده ارتباط چیست؟ من بعضی روزنامه‌نگاران را می‌بینیم با یک اشتیاقی مایلند بیایند این را کالبدشکافی بکنند تا اعماقش بروند. به هر حال یک الگوی جدیدی است که همه بازخوردها نشان می‌دهد که ابتکار قابل اقتباسی است. من فکر می‌کنم هر دولتی که سر کار بیاید ناچار است که ادامه دهد، یعنی این سفرها یک توقعی برای مردم و یک تعریفی از حکومت اسلامی و دولت اسلامی ارائه نموده است که رها کردنش برای آن هزینه‌بر است، همان‌طور که تشریفاتی کردن آن هزینه‌بر است.
دولت‌های دیگر بخواهند رویکردی دیگر داشته باشند مشکل برای شان بوجود می آید. دیدید که بعضی‌ها هم که البته شاید هدف دیگری داشته باشند، گفته‌اند: کار برای دولت‌های بعدی سخت است. بله کار برای دولت‌های دیگر سخت است چرا که این دولت از نظر ادبیات، روش و گفتمان، رویکردی جدید ایجاد کرده است که مردم آن را می پسندند.
سوال: آقای دکتر یک خطری که الآن دولت را تهدید می‌کند این می باشد که تلّقی عموم مردم این است که دولت در برابر مرجعیت و روحانیت ایستاده است. در حالی که با توجه به شناختی که از شخصیت آقای دکتر احمدی نژاد داریم ایشان فردی بسیار متدین، ولایت‌مدار و علاقه‌مند به مرجعیت هستند.
دکتر الهام: شکاف بیبن دولت و مرجعیت از همان سیاه‌نمایی‌ها و بهتر بگوییم از فتنه‌هاست! شبهه شکاف بین رئیس‌جمهور و نهاد مرجعیت که همیشه اتّکا ملت و منشاء قدرت عظیم معنوی در جامعه هستند فتنه ای بزرگ است. من فکر می‌کنم باید یک مقداری با هوشمندی بیشتر برخورد نمود، به خصوص این زکاوت در بین کسانی که می‌توانند حاملین این ارتباطات باشند باید با ظرافت بیشتری همراه باشد. طلابی که دولت را می‌شناسند، طلابی که فرصت‌های بیشتری برای حضور در محافل علماء و حوزه‌های علمیه دارند، حقایق را منتقل کنند و جلوی سیاه‌نمایی‌ها و فتنه‌گری‌ها را بگیرند. در حوزه ارتباط و تعامل با روحانیت و مراجع، از نظر حجم ارتباطات امروز به طور قاطع می‌گویم بیشتر از همه دولت‌ها این ارتباط برقرار بوده است. بعضی وقت‌ها دولت‌ها خودشان روحانی بوده‌اند و دیدگاه‌های حتی ویژه‌ای هم داشتند. بدترین تضعیف‌ها علیه مرجعیت در زمان خود آنها اتفاق افتاد. من هرگز فراموش نمی‌کنم بعضی از وزرای دولت‌های پیشین، در مورد تذکرات و انتقادات مراجع رسماً و آشکارا به این بزرگواران اهانت می‌کردند.
 در این دولت بعضی مواقع‌ مسائل و تصمیماتی از دولت به‌صورت به اصطلاح، ناتمام منتقل می‌شود، یعنی کامل گفته نمی‌شود، طبیعی است ممکن است این بزرگواران اظهار نگرانی بکنند، دولت هم باید بخصوص با کمک حوزه‌های مشاورین روحانی و کسانی که در این عرصه هستند با ارتباط بیشتر، اگر شبهه‌ای وجود دارد، زودتر رفع نمایند.
 یک عده از مخالفین هستند دنبال این هستند که کمترین شایعه و شبهه را بزرگ کنند و به آن دامن بزنند. البته توجه به این مسأله ضروری است که یک سری از مسائل واقعاً اختلافی است. در مسئله اختلافی ممکن است دو نظر کاملاً مغایر با هم باشند و این عمل، ایستادن در مقابل دین و مرجعیت نیست!
 درون خود حکومت هم همین‌طور است. مثلاً شورای نگهبان، فقهایش نظر می‌دهند اما سه نفر از فقها مخالفند و آن را خلاف شرع می‌دانند، کارشان این است! اما آن مصوبه شرعی تلقی می‌شود، اجرا هم می‌شود. ما اگر بخواهیم به محک نظرات هر کدام از اینها بسنجیم، عمل خلاف شرع است.
گاهی یکسری مسائل حکومتی پیش می‌آید که خود مراجع هم قبول دارند که حاکم یعنی ولی امر باید تصمیم بگیرد. این مسائل در حوزه حکومت است.
بسیاری از تصمیمات مجمع تشخیص مصلحت با احکام اولیه شرعی مغایر است منتهی بنابر مصلحت حکم می‌شود به اجرا و دولت هم موظف است آن ها را اجرا کند. ما باید یک مقداری افکار عمومی را که چنین تلقی هایی دارند، روشن بکنیم که برخی مسائلی که شبهه می شود که دولت در حال انجام کار خلاف است یا به خاطر شبهه افکنی و القائات یک عده است و یا مسئله‌ای است که مربوط به حکومت است.
 دولت از نظر تشرّعش در بسیاری از مسائل پیشتاز است. در اصلاح سیستم بانکی برای خیلی از شائبه‌هائی که دغدغه مراجع بوده هیچ دولتی به این اندازه پیگیر کار نبوده و حساسیت روی این موضوع نداشته است. در ارتباط با سیاست خارجی هم، هر چیزی که نه تنها در محیط ایران بلکه در محیط جهانی اسلام، باعث سلطه‌ بیگانه، حتی تسلط نظری اوست و ضربه‌ای به عزّت مسلمین می‌زند، ، دولت به جدیّت روی آن حساس بوده است. من به طور قاطع می‌گویم جایی وجود ندارد که از مسلّمات باشد که امری خلاف شرع هست و دولت دنبال آن رفته باشد.
بالاخره باید دانست که رهبری در این نظام اجازه نخواهد داد که خلاف شرعی مبین انجام شود. مواردی که اختلاف‌نظر هست باید خود اهل‌نظر و روحانیون و بزرگان، برای مردم و برای بدنه که نگرانی دارند روشن کنند و شخص مراجع فکر نمی‌کنم نگرانی داشته باشند و در این نگرانی‌ها آنها هم وظیفه دارند تذکراتشان را بدهند و قطعاً این تذکرات برای دولت مفید و مؤثر است. دولت می‌شنوند، اهمیت می‌دهد، توجه می‌کند. مانعی در ارتباط مستقیم رئیس‌جمهور با مراجع وجود ندارد. سابقه هم دارد خودشان تماس داشته‌اند، رئیس‌جمهور تماس داشته است ولی خوب چارچوب حکومت‌داری هم مشخص است.
سوال: آقای دکتر اگر شما به عنوان شهروند، بخواهید رأی به آقای دکتر بدهید چه معیارهایی دارید؟
دکتر الهام: رأی دادن اصل و اساسش بر این است که ما باید تداوم انقلاب اسلامی را در حوزه اندیشه امام و رهبری حفظ کنیم یعنی انتخاب و رأی دادن ریل عوض کردن نیست، خط انقلاب عوض کردن نیست، ما باید توجه داشته باشیم در انتخابات فضا برای عوض کردن ریل شدید می‌شود، از بیرون و داخل انتخابات را تغییر‌نظام می‌دانند، ما باید توجه کنیم انتخابمان برای انقلاب باشد، این مهم‌ترین ملاک است. ملاک ما در سوابق افراد همیشه فرمایش امام که می‌فرمودند ملاک حال فعلی افراد است، باشد. نباید مجذوب و مرعوب شخصیت افراد شویم، ما در حوزه انتخاب مسئولیت شرعی فردی داریم. اگر امر مشتبه است اهل‌نظر هستند، خطوطی که رهبری می‌دهند مشخص است، ولی مسیر با خود ماست و خودمان باید تشخیص بدهیم. به هرحال باید توجه داشت میزان حال فعلی افراد است، چه افرادی که منحرف بوده‌اند و حالا اصلاح شده‌اند و چه افرادی که صالح بوده‌اند اما الآن فاسد شده‌اند. در هر دو حوزه باید بسنجیم. اساس را باید بگذاریم بر حفظ اسلام و انقلاب. کسانی باید انتخاب شوندکه این گفتمان را در عمل بتوانند اجرا و پیاده کرده و کارآمدی نظام اسلامی را در عمل نشان دهند.

در پی قرائت نامه ای در ابتدای مناظره موسوی و رضایی، از سوی مهندس موسوی، جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در نامه ای اعتراض آمیز سوالاتی را مطرح نمودند.

 به گزارش راسخون از «شبکه خبر دانشجو»، در پی تخلف میر حسین موسوی در مناظره اش با محسن رضایی و ایراد اتهاماتی به رئیس جمهور، جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در نامه ای خطاب به مهندس موسوی اعتراض خود را نسبت به این قانون شکنی اعلام کرده و سوالاتی را مطرح نمودند.

متن این نامه به شرح زیر است:

جناب آقای موسوی
در پی مناظره حضرتعالی  و دکتر محسن رضایی ،شاهد آن بودیم که در ابتدای عرایضتان بیانیه ای را علیه دکتر احمدی نژاد در غیاب ایشان ،قرائت کردید .

اگرچه اصل و اساس ایراد شما به دکتر احمدی نژاد این است که چرا در سخنانشان  به کسانی انتقاد کرده اند که آنها در جلسه مناظره حضور نداشته اند ولی این خود نکته ای حائز اهمیت است که شما نیز در غیاب ایشان به بیان تهمت ها و افتراها علیه رییس جمهور مردمی پرداخته اید و در واقع خودتان بگونه ای بیانیه مذکور را زیر سوال برده اید.

اما آنچه که مهم می باشد، این است که در این بیانیه که شما نام آن را " ادب مرد به از دولت او" قرار داده بودید ،به راستی جنابعالی و پیش از آن نیز برخی حامیانتان (که معلوم نیست چرا آقای موسوی قصد انکار رابطه آنها با خود را دارد ) در سخنان انتخاباتی شان نماد بی اخلاقی بودید، و این نعل واونه زدن ما را بر آن داشت تا نامه ای را خطاب به شما بنگاریم .آقای موسوی
شما در این بیانیه که به زعم خودتان توصیه به اخلاق گرایی کرده بودید، دولت، رییس جمهور، مردم و بسیاری از دلسوزان و مسئولان انقلابی نظام را مورد اهانت قرار دادید؟

اتهام به " دچار بی‌اخلاقی و همچنین  فقر اخلاقی و مادی شدن کشور "،"عدم رعایت ارزش‌های اخلاقی در حکمرانی"، "دچار مدیریت غیرعقلانی شدن "،" رشد خرافات و ارائه آمار کذب"،" متهم کردن رییس جمهور مردمی به افشای اسرار کشور و بردن نام مردم و ریختن آبروی آنها "،"ستاره‌دار شدن دانشجویان توسط دولت"،" سهمیه‌بندی شدن دانشجویان دختر"،" پایان دادن به خویشاوندسالاری در نظام اداری"،"ارائه آمار دروغ و اشتباه توسط مقامات"،" متهم کردن دولت به تبعیض میان مردم و درست کردن شهروند درجه یک و دو " و بالاخره " صدقه "  نامیدن کمک ها وخدمات بی نظیر دولت نهم در روستاها و شهرستان ها ، تنها بخشی از اتهامات بی اساس شما به دولت منتخب مردم و در راس آن رییس جمهور مکتبی بود ؟

اما آقای موسوی

لم تقولون ما لا تفعلون ؟!!...

شما در حالی دولت را به این مسائل متهم می کنید که بی گمان هنوز نشست انتخاباتی شما در ورزشگاه آزادی از اذهان عمومی و سیل تهمت ها و تخریب ها علیه شخص اول کشور پاک نشده است. گرچه جای تعجب دارد که چرا قوه قضائیه هیچ برخوردی با این هتاکی ها نمی کند ، اما مروری بر روند برخورد قوه قضائیه با مفسدان اقتصادی و نگاه به اهم آنها مثل پرونده شهرام جزایری، کارآمدی این دستگاه برای برخورد با بی عدالتی ها را روشن کرده است، لذا انتظاری هم نمی رود که برخوردی صورت گیرد .

اما آیا شما سخنان فائزه هاشمی و دیگر مدعوین و سخنرانان نشست انتخاباتی خود را شنیده اید؟ نامیدن رییس جمهور انقلابی توسط شما و حامیناتان به عنوان دیکتاتور توهین نمی باشد؟ آیا سخنان آنها مصداق بی اخلاقی بودند یا افشاگری های رییس جمهور که قطره کوچکی از دریای مفاسد اقتصادی بود؟

جناب موسوی
تعریف شما از اسرار کشور چیست ؟ شما که خود معتقد به گردش آزاد اطلاعات هستید، چرا برخورد انقلابی رییس جمهور در یک نطق کوتاه را افشای اسرار کشور می نامید. چگونه است که پرونده مفاسد اقتصادی آقازاده ها و خان ها را اسرار کشور می دانید اما دارایی حساب ذخیره ارزی را جزء اطلاعات سری استراتژیک کشور نمی دانید ؟ حال آنکه خود شما درآمد نفتی دولتتان را اعلام نمی کرده اید.

به راستی شما انتظار دارید که انبوهی از وزرا و کارکنان در دوران دولت شما و آقای هاشمی و خاتمی به رانت خواری و اختصاصی سازی اموال بیت المال بپردازند اما صدای کسی بلند نشود و آن را اسرار کشور می دانید ؟

اگر قوه قضائیه در جاهایی وظایف خود را انجام ندهد و اگر عده‌ای امر به معروف و نهی از منکر را فراموش کردند، نباید کسی این موضوعات را جبران کند؟ ‌آیا نباید کسی باشد که از آقایان سوال کند که چطور صاحب این همه پول شده اند و نباید جلوی دستان آنها را بگیرد.

چگونه سکوت 4 ساله رییس جمهور برای حفظ مصالح کشور را که اکنون برای افشای جریان قدرت طلب که در انتخابات آتی وقاحت در مصارف بیت المال را به اوج خود رسانده است را تلاش های انتخاباتی می نامید؟ ای کاش چند دقیقه ای با رییس ستاد انتخاباتیتان فرصت صحبت کردن داشتید ،تا از بذل و بخشش های بی حد و حصر آقای جاسبی و همچنین دیگر اطرافیان و ملازمان آقای هاشمی به ستادتان خبردار می شدید ؟

شما را به خدا قسمتان می دهیم که حداقل یکبار دیگر نامه خود به ستادهای انتخاباتیتان را مرور کنید و اگر واقعا تطابقی میان آن و آنچه که امروز در ستاد شما رخ می دهد، نیافتید تاملی جدی در اطرافیان خود بکنید .

از آنجا که شما خود را ادامه دهنده راه امام و رهبری می دانید ،شما را به خواندن برخی از سخنان ایشان در کردستان توصیه می کنیم ،آنجا که برای تبیین شاخصه های رییس جمهوری فرمودند :

" بهترین، آن کسى است که ... از فساد دور باشد، دنبال اشرافیگرى خودش نباشد. آفت بزرگ ما اشرافیگرى و تجمل‏پرستى است؛ فلان مسئول اگر اهل تجمل و اشرافیگرى باشد، مردم را به سمت اشرافیگرى و به سمت اسراف سوق خواهد داد ..."

 " ... یکى از اساسى‏ترین کارها براى اینکه ما جلوى اسراف را بگیریم این است که مسئولین کشور، خودشان، کسانشان، نزدیکانشان و وابستگانشان، اهل اسراف و اهل اشرافیگرى نباشند. چطور میتوانیم اگر خودمان اهل اسراف باشیم، به مردم بگوئیم اسراف نکنید؛ «أ تأمرون النّاس بالبرّ و تنسون انفسکم»؛(3) «یا أیّها الّذین امنوا لم تقولون ما لا تفعلون. کبر مقتا عند اللَّه ان تقولوا ما لا تفعلون».(4) .... "

 با توجه به این سخنان گهربار رهبر معظم انقلاب ، پس چرا جنابعالی توجهی به اسراف و تبذیر نزدیکان، وابستگان و حامیان خود نمی کنید ؟

برادر گرامی ،جناب آقای موسوی
شما و اطرافیانتان ، بارها و بارها این دولت را به ارائه آمار و ارقام دروغ متهم کرده اید و گویی هیچ باکی از عقوبت اخروی آن نیز ندارید که مومنین را به دروغ گویی متهم کنید ؟

شما 8 سال نخست وزیر این کشور بوده اید و  در سال های بعد از آن نیز از مشاوران نزدیک آقای هاشمی و خاتمی به حساب می آیید ،لذا بی گمان بهتر از بسیاری از افراد می توانید تحولات اقتصادی رخ داده در کشور را لمس کنید و باور این نکته که حضرتعالی از این تحولات مطلع نیستید ، با توجه به سابقه شما بسیار سخت و دشوار است .زیرا حتی اگر آمارهای صحیح این دولت را - دانسته یا نادانسته - دروغ می نامید ،آمار های بانک جهانی و موسسات اقتصادی بین المللی پیش روی شماست و همگی حکایت از رشد چشمگیر اقتصادی در دولت نهم دارد .

پس چرا غیرمنصفانه قضاوت می کنید و مردم را بی جهت برای فعالیت های انتخاباتیتان نگران وضع موجود کشور می کنید ؟

باز هم از آنجا که داعیه دار ولایت مداری هستید ، شما را به سخنان رهبری ارجاع می دهیم  :

 " نامزدها گاه مسائلی خلاف واقع درباره اوضاع کشور و مسائل اقتصادی مطرح می کنند که مردم را نگران می کند و انسان نمی تواند باور کند که دادن این همه نسبت خلاف، از روی صدق و صفا مطرح شده باشد. "

 و ای کاش توصیه ایشان را در می یافتید آنجا که فرمودند : " کسی به گوینده اینگونه حرفهای تخریبی که انشاءالله از روی اشتباه بیان می شود، دلبسته و علاقه مند نخواهد شد بنابراین نامزدهای محترم دقت کنند که با حرفهایی که بسیاری از آنها واقعیت هم ندارد افکار عمومی را تخریب نکنند. "

آقای موسوی
شما این دولت را به درست کردن شهروند درجه یک و دو و تبعیض میان مردم متهم کرده اید، که البته نیازی به پاسخ دادن به این سخنان شما نیست ،زیرا اگر کمی در سفرهای انتخاباتیتان از مردم روستایی و شهرهای دورافتاده جویا می شدید ،به شما می گفتند که چندبار چهره شما ،آقای هاشمی و خاتمی را در میان خود از نزدیک دیده اند و چندبار چهره دکتر احمدی نژاد را ؟

اما سوال ما از شما همان است که قبلا نیز پرسیده ایم و آن ،این است که آقای مهندس موسوی ، لم تقولون ما لا تفعلون ؟! ..

آیا شما و حلقه اطرافیانتان مصداق تبدیل مردم به شهروند درجه 1 و 2 در دولت های گذشته نیستید ؟

بی گمان از روند تحصیلی همسرتان و عدم طی کردن روند قانونی دریافت مدرک و به تبع آن قانونگریزی در عضو هیئت علمی شدن ایشان و ریاست دانشگاه الزهرا با حکم دکتر معین (موسس پرونده دانشجویان ستاره دار ) با خبر هستید. آیا این تبعیض نیست که برخی دانشجویان سال ها در رنج و مشقت برای دریافت مدارج عالی تحصیلی تلاش نمایند ،آنگاه همسر شما اینگونه مدرک دریافت نماید ؟

روایت مدرک دانشگاهی خودتان و دکترای دختر گرامیتان نیز که حدیثی مفصل است . زیرا شما در فیلم تبلیغاتیتان از این که شما را دکتر بنامند ،ابراز انزجار کردید ،اما چگونه است که سال هاست پشت درب اتاقتان در دانشگاه ، نام دکتر را موسوی را قرار داده اند و بجای آنکه شما را در گروه های علمی منطبق با رشته خودتان ببینیم ،در گروه علوم سیاسی قرار دارید حال آنکه مردک فوق لیسانس معماری را دارید ؟ و اکنون نیز پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکترای علوم سیاسی را امضاء می نمایید.

از مدرک دکترای دخترتان در دانشگاه امیرکبیر نیز عبور می کنیم ،اما جناب موسوی شما را به خدا قسم ، چه کسانی مصداق تبعیض و شهروند درجه 1  .2 هستند ؟
و در پایان این که برادر گرامی جناب آقای مهندس موسوی :

لم تقولون ما لا تفعلون ؟! ..

 

X