عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران ضمن تحلیل مناظره احمدینژاد و موسوی و بازتابهای اجتماعی و سیاسی آن، به تحلیل مبانی فکری و گفتمانی 2 رقیب حاضر در مناظره پرداخته و دو زنجیره از رویکردهای طرفین را تبیین کرد.
دکتر ابراهیم فیاض در گفتوگو با رجانیوز، گفت: احمدینژاد فرزند ملت است. این یک شعار نیست. او مردم را مانند یک خانواده می خواهد و خود فرزندی از این خانواده است که به فکر عزت و استقلالش در برابر بیگانگان است. اما در مقابل جریانی هست که مشتاق لفاظیهای رنگین غربیهاست ولو اینکه با ذلت و سازش همراه باشد. به عکس آنچیزی که در مناظره طرح شد، سابقه این تفکر سازشگر و غربگرا به رضاخان و قاجاریه برمیگردد که بهدنبال نوعی استبداد درونی برای پذیرش استبداد بیرونی است. یعنی بتواند مملکت را از درون خفه کند تا در بیرون بتواند ژست همراهی با جهان را بگیرد.
این استاد مردمشناسی و ارتباطات، در ادامه زنجیره رویکرد و عملکرد داخلی و خارجی احمدینژاد را بهعنوان نگاه اول ترسیم کرد. متن این گفتوگو در ادامه آمده است:
می توانیم فارغ از مقایسه های جزیی به ترسیم 2 زنجیره بپردازیم. یک زنجیره با یک رئیس جمهور مردمی شکل میگیرد که چون به توانایی کشورش در برابر جهان نیاز دارد لذا به سراغ مردم می رود، به آنها آزادی اظهار نظر میدهد و حرف آنها را مبنای تصمیمگیری خودش قرار می دهد. پس یک فلسفه سفرهای استانی، تقویت عزت ملی است. این مسافرتهای درون کشوری در تقویت وجهه جهانی او مؤثر واقع میشود. در ماجرای هستهای شدن ایران نیز تنها اتکای به مردم و همراه شدن مردم جواب داد. در واقع اول یک نوع اعتماد به نفس ملی به وجود آمد و پس از آن ما توانستیم وارد عصر اتم و از آن سو نیز وارد عرصه فضا شویم.
اعتماد به نفس ملی این قدرت را به مدیریت کشور داد که در عرصه تکنولوژیک به سوی استقلال کامل برود و حلقه تکنولوژیک میکرو و مایکرو، یعنی خرد و کلان را کامل کند. تکنولوژی میکرو شامل فناوریهای ریز و کوچک و تکنولوژی مایکرو شامل فناوریهای بسیار بزرگ بود که ما در این 2 عرصه توانستیم در همین 4 سال به استقلال چشمگیر برسیم و وارد عصر فضا شویم. با استقلال در 2 حوزه مهم تکنولوژیک ما به سوی تکمیل این حلقه رفتیم و تکنولوژی های میانه مانند تکنولوژی پزشکی را نیز تقویت کردیم. نکته اصلی این بود که حاضر شدیم خرج کنیم و هزینه بپردازیم اما براساس آینده نگری که داشتیم اکنون وارد باشگاه تکنولوژیک جهان شدیم، این همان رویکردی است که چین یا ژاپن انتخاب کردند و توانستند کشورشان را به جایی برسانند.
احمدینژاد پیگیر تحقق "دانش مردمی" شد که اکنون یکی از مترقیترین نگاهها به sience است. سالها پیش کسی می خواست ماهواره را به روستاها ببرد اما بعد متوجه شد که روستاها تلویزیون و اصلاً برق ندارند. این نوعی مدیریت از درون کاخ بود اما احمدینژاد با دیدن محیط بیرونی، در سراسر ایران برای اولین بار توانسته به مفهوم "پاپیولار ساینس" نزدیک شود. همان چیزی که چینیها و امریکای لاتینیها و ژاپنیها بهدنبالش بودند. چینیها هنوز رشدشان را به دانش بومی متکی هستند. ادوارد هال مردم شناس شهیر امریکایی بحث "لوکال ساینس" یا "دانش محلی" را مطرح کرد. در ژاپن، جنرال میجی بر اساس دانش محلی کار را پیش برد، اما در ایران ما رضاخان را داریم که دنبال دانش غربی بود و نتوانست توسعه بومی و پایداری در کشور ایجاد کند.
با تکمیل این حلقه، ایران به سوی ابرقدرتی خیز بلندی برداشت. با عزت درونی و ملی توانستیم، در بعد خارجی چانه زنی کنیم و اکنون احمدینژاد تنها با برداشتن گامهایی بسیار کوتاه میتواند ما را به عنوان یک ابرقدرت جهانی مطرح کند.
فیاض در ادامه رویکرد دیگری را ترسیم کرد که تبارش به قاجاریه و رضاخان میرسد:
اما در مقابل این رویکرد، گروه دیگری هستند که 2 ویژگی دارند. یکی ضعف عملی در برابر دشمن و دیگری عدم استقلال فکری. قائل هستند ما باید "پیشرفت کم هزینه" داشته باشیم. آنها می گویند انرژی اتمی را از استرالیا میخریم یا اصلاً ماهواره را هم خودشان بسازند. آنها تلاش و استقامت گروه اول برای استقلال علمی و تکنولوژیک را "ماجراجویی" می خوانند و معتقدند با این کارها به سوی پرتگاه میرویم. اتفاقاً اینها کسانی بودند که در موضوع پایان جنگ، جام زهر را به امام دادند. بعد از آتش بس که مردم برای دفاع در برابر مرصاد به صورت گسترده در جبهه ها حاضر شدند، امام فرمودند که به من اطلاعات غلط دادند و اگر می دانستم مردم اینگونه به میدان می آیند، قطعنامه را نمی پذیرفتم.
پس بزرگ نشان دادن دشمن یکی از معتقدات اینهاست. این یکی از ویژگی های منافقین است که در قرآن ذکر شده و خداوند در برابر اینکه منافقین دائم می گویند "دشمن قوی است و باید عقب نشینی کنیم" پاسخ داده که "لا مقام لکم". خداوند می گوید همه خزائن از آن ماست و همه عزتها از خداست و این ما هستیم که عزیز و ذلیل را تعیین میکنیم. با این مبانی است که می بینیم طیف دوم از یک سو ایران را ضعیف نشان می دهند و ضعفها را بزرگنمایی می کنند و حتی گاهی تبلور مفهوم اولیا الشیطان می شوند.
به همین دلیل "افول سرمایه داری در جهان کنونی" را نمی پذیرند. شما دیدید برخی در داخل ایران دائم انکار می کنند و می گویند چه کسی گفته بحران جهانی قوی است و بعد گروه اول را مورد تمسخر قرار می دهند که شما خیالبافی می کنید و هر روز افول آمریکا و اسرائیل و دیگران را اعلام می کنید. انگار ذلت خارجی ها، ذلت این طیف محسوب می شود و عزت خارجی ها به معنای عزت اینان است. شنیدم اخیراً یکی از این مدافعان سرمایه داری حتی گفته بود اگر آنها نتوانستند سرمایه داری را نگه دارند، ما می توانیم سرمایه داری را احیا کنیم. به هر حال، نماد سرمایه داری یعنی جنرال موتورز اعلام ورشکستگی کرد اما برخی انگار که به مقدساتشان برخورده است.
ویژگی دوم این گروه، غربگرایی و عدم استقلال فکری است که خلاصه ما نمیتوانیم علم بومی داشته باشیم و باید ISI را جدی بگیریم که به این ترتیب تمام اساتید ما تبدیل به "پژوهشگر خارجیها" می شوند. با اینکه بحران مالی جهانی، پروژه جهانی شدن را از بین برده، اما آنها اصرار دارند که ما باید قواعد بازی جهانی را بپذیریم. اگر در نگاه گروه اول شاهد مدیریت بر اساس "دانش مردمی" بودیم، در اینجا شاهد "مدیریت از مرکز" یا "مدیریت از کاخ" برای نقاط دوردست هستیم، آنهم بر اساس چیزی که آن را "علم جهانی" می خوانند.
جمعبندی این است که بحث اصلی گروه اول "بازتولید ایران" است و یحث اصلی گروه دوم، "بازتولید غرب در ایران" است که البته شکل کپیبرداری به خود میگیرد. در دوره دولت بازسازی و نوسازی غرب در ایران بازتولید شد اما در دولت احمدینژاد ایران بازتولید و احیا شد.
گردهمایی بزرگ حامیان مردمی دکتر محمود احمدینژاد ساعت 16 روز دوشنبه در مصلای تهران برگزار میشود.
به گزارش رجانیوز، در این گردهمایی رئیسجمهور نیز حضور خواهد یافت و به ایراد سخنرانی میپردازد.
پیش از این قرار بود که این گردهمایی در استادیوم 100 هزار نفری آزادی تهران برگزار شود اما به دلیل برگزاری دیدار تیمهای ملی فوتبال ایران و امارات در تاریخ 20 خرداد، مکان گردهمایی تغییر یافت.
براساس مقررات فیفا، کشور میزبان باید محل برگزاری مسابقه را در شرایطی کاملاً مهیا و آماده، 48 ساعت قبل از برگزاری مسابقه جهت بازدید نمایندگان فیفا آماده کند.
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه تبریز با اشاره به سفر احمدینژاد به تبریز گفت: من مطمئن هستم که مردم تبریز در استقبال از رئیسجمهور حماسه کمنظیر اصفهان را تکرار میکنند.
اکبر حیدرپناه دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز در گفتگو با فارس، در خصوص سفر روز یکشنبه احمدینژاد به تبریز اظهار داشت: روز به روز به حامیان احمدینژاد در تبریز اضافه میشود و بسیاری از طرفداران موسوی بعد از مناظره مچبند سبز خود را در آوردند و بسیاری از ستادهای موسوی نیز تعطیل شده است.
وی با اشاره به اینکه دلیل استقبال مردم از احمدینژاد مواضع حق وی است، خاطرنشان کرد: احمدینژاد برای خودش کار نمیکند، بلکه برای خدا کار میکند.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: من مطمئنم که فردا مردم تبریز همانند مردم اصفهان استقبال گستردهای و تاریخیای از رئیس جمهور انجام میدهند و حماسهای پرشور میآفرینند.
حیدرپناه با اشاره به مناظره موسوی و احمدینژاد گفت: در ایام منتهی به انتخابات، مناظره موسوی و احمدینژاد موجب شد تا مردم به این آگاهی برسند و بتوانند کسانی که قصد خدمت به مردم را دارند را با کسانی که قصد خدمت به مردم را ندارند را از یکدیگر تفکیک کنند.
وی با بیان اینکه مناظرهها فرصتی پیش آورد که مردم بتوانند به راحتی درباره کاندیداها قضاوت کنند، تصریح کرد: اکنون مردم میدانند که چه کسی وامدار مردم است و چه کسی مردم را وامدار خود میداند.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز با اشاره به مناظره موسوی و احمدینژاد، تاکید کرد: این مناظره موجب شد تا بسیاری از حرفهای دل مردم زده شود و درحقیقت احمدینژاد حرف دل مردم را زد.
حیدرپناه تصریح کرد: با این مواضع برحق احمدینژاد، طبیعی است که هرجا احمدینژادد برود مورد استقبال قرار بگیرد.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی گفت: با توجه به فضای جدیدی که در صحنه انتخابات کشور رخ داده است برخی اعضای ستاد موسوی مانند عبدالله ناصری به دنبال جنگ روانی هستند و چون این یک جنگ روانی است که از سوی رقبا شکل گرفته است و لذا کروبی تحت هیچ شرایطی با کنار رفتن خود آرا را در سبد میر حسین نمی ریزد بلکه این بار میر حسین موسوی باید آرا خود را در سبد کروبی بریزد.
محمد رئوف قادری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: از آنجائیکه میر حسین موسوی هنوز تیمی کادری خود را معرفی نکرده و گفتمان اصلاح طلبی ندارد وی باید به نفع کروبی کنار برود.
وی ادامه داد: مهدی کروبی از چهار سال گذشته حزبی تشکیل داده و بر اساس آن یک تیم کاری قوی و سازمان یافته ای را به وجود آورد و بعید به نظر می رسد که به نفع میر حسین کنار برود.
وی در ادامه تصریح کرد: این میر حسین موسوی است که باید به نفع کروبی کنار برود چرا که وی هنوز نتوانسته گفتمان اصلاحات زنده کند و از طرفی آرا وی در حد آرای کروبی نیست.
وی عنوان کرد: تا آنجایی که اطلاع دارم این روز برخی از افراد جبهه مشارکت به این نتیجه رسیده اند که موسوی باید کنار بکشد و در حال حاضر مشغول رایزنی برای انصراف موسوی هستند.
عضو هیات علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم و با بیان اینکه هاشمی رفسنجانی چهار سال احمدینژاد را تخریب کرد و با اشاره به اینکه مناظره احمدی نژاد برخلاف مناظره های دیگر که بیشتر شبیه گپ خودمانی بود بسیار عالی بود اظهار داشت: رقیب احمدی نژاد در مناظره باخت و سرافکنده شد.
حجت الاسلام "قاسم روانبخش"در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت:مناظره کروبی و رضایی بیشتر شبیه گپ خودمانی بود و اصلا شباهتی به مناظره نداشت، همه می دانستند مناظره احمدی نژاد با موسوی تکلیف بسیاری از مسائل را روشن می کند.
وی با اشاره به اینکه دویست میلیون بیننده از سراسر جهان شاهد پخش این مناظره بودند اظهار داشت: مسئولان صداو سیما اعلام کردند که در بعضی از شهرها ماهواره ها برای عدم پخش این برنامه اختلال ایجاد کردند.
وی گفت: احمدی نژاد هدفش از حضور در این مناظره این نبود که بخواهد رای خود را افزایش دهد بلکه می خواست پاسخ تخریب هایی را که در طول این سال ها به او شده بود را بدهد.
دبیر سیاسی هفته نامه "پرتو سخن" با اشاره به اینکه هاشمی رفسنجانی در طول این چهار سال برای تخریب احمدی نژاد بسیار تلاش کرد اظهار داشت: او در این مدت دست از تخریب بر نداشت و حتی فرزندانش را وارد عرصه کرد.
روان بخش با اشاره به اینکه رفسنجانی در مصاحبه ای که با زادسر داشت نیز بسیاری از تخریب ها را علیه احمدی نژاد انجام داده است گفت: زادسر پس از آن مصاحبه گفت که مصاحبه را یک بار به رفسنجانی داده و او آن را اصلاح کرده بود با این حال رفسنجانی هر چه خواست در آن مصاحبه دولت را تخریب کرد.
وی تاکید کرد: در این اواخر رفسنجانی موج نقدها را علیه دولت بیشتر کرد و در روزنامه های مرتبط به اردوگاه رفسنجانی این بحث با جدیت بیشتری پیگیری شد.
روانبخش با اشاره به اینکه فرزندان رفسنجانی هم برای تخریب احمدی نژاد تلاش کردند گفت: دختر هاشمی در میتینگ انتخاباتی موسوی در ورزشگاه آزادی رسما اعلام کرد که احمدی نژاد اگر رای بیاره امام زمان (عج)می شود گفت: متاسفانه آنان با بیان این مسائل خواستند به هر نحوی که شده دولت را از پیش روی بردارند.
وی تاکید کرد: مردم امروز فهمیدند که چه کسی در این مدت برای احمدی نژاد مانع تراشی می کرد و این نجابت احمدی نژاد بود که در این سه سال نام از کسی نبرد و او امروز تنها به خواست مردم بود که دست این افراد را رو کرد.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه مردم در شب مناظره احمدی نژاد از خوشحالی تا صبح نخوابیدند تاکید کرد: مردم از بیان سخنان احمدی نژاد بسیار خوشحال هستند.
وی تاکید کرد: در این مناظره مشخص شد که میر حسین تنها نیست در واقع او اصلا در انتخابات جایی ندارد این رقابت بین رفسنجانی و احمدی نژاد است.
این فعال سیاسی اظهار داشت: این جریان ها باید بیشتر افشا شود و مردم باید بیشتر حقایق را بشنوند، تا کی می خواهد حقیقت مکتوم بماند.
وی تاکید کرد: موسوی در مناظره باخت و سرافکنده شد و هم اکنون بسیاری از ستادهای انتخاباتی او در استان های مختلف به حالت تعطیل یا نیمه تعطیل درآمده اند و این نشان از آن دارد که همه فهمیده اند که موسوی قوی نیست.
دکتر احمدینژاد در حالی که پس از استقبال 4 ساعته مردم اصفهان، تنها حدود 15 دقیقه در میدان امام(ره) اصفهان و در جمع صدها هزار نفر از مردم این شهر سخنرانی کرد تا برای گفتوگو با ملت ایران خود را به برنامه گفتوگوی ویژه خبری برساند، ابتدا توضیح داد که چرا اسامی برخی مفسدان اقتصادی را در مناظره قبلی خود اعلام کرده و سپس با مقایسه تطبیقی آمارهای دولت نهم با دولتهای قبل نشان داد، این دولت از همه موفقتر بوده است.
به گزارش رجانیوز، احمدینژاد در پایان این گفتوگو نیز با اشاره به جوسازیهای زیاد علیه گشت ارشاد و تأکید بر اینکه موضعش در قبال این مسئله روشن است و موافق برخورد نظامی در مسائل فرهنگی نیست، گریزی به سابقه دولت موسوی در برخوردهای فیزیکی با جوانان در دههی 60 زد.
بخش سوم متن کامل این گفتوگو در ادامه آمده است:
احمدینژاد در پاسخ به سؤال دیگری مجری این برنامه در خصوص حساب ذخیره ارزی گفت: صحبتهایی که در خصوص حساب ذخیره ارزی مطرح میشود یک بیاخلاقی است چرا که دقیقترین سیستم کنترلی سیستم بانک مرکزی و ارز است اما برخی بی تقوایی را به جایی رساندند و اعلام کردند که 100 میلیارد تومان پول در این دولت مفقود شده است در حالی که این گزارش هیئت نظارت دارد و به مجلس نیز گزارش داده میشود و اخیراً هم مشاهده کردیم که یک میلیارد دلاری که اشتباه محاسباتی در آن بود بر سر آن برخی جنجال درست کردند در حالی که یک اشتباه محاسباتی بود و در جایی ریال را با دلار جمع زده بودند و یک اشتباه محاسباتی رخ داده بود اما من احترام را حفظ کردم و سخنی نگفتم.
وی افزود: هیچ کشوری ذخایر ارزی خود را به طور دقیق اعلام نمیکند خصوصاً ما که نباید الآن اعلام کنیم چون دشمن به دنبال بلوکه کردن آن است.
رئیس جمهور در پاسخ به سؤال مجری برنامه مبنی براینکه افرادی که انتقاداتی را مطرح میکنند معتقدند که ذخایر ارزی با حساب ذخیره ارزی متفاوت است گفت: حساب ذخیره ارزی آن چیزی است که به فروش میرسد و بخشی از آن را مجلس تصویب میکند که در اختیار دولت قرار میگیرد و مابقی آن به حساب ذخیره ارزی میرود اما ما 2 جور حسابداری تعهدی و نقدی داریم اما این افراد تعهدی حساب میکنند اما آن حسابداری نقدی که ما داریم بیشتر از همه زمانهایی است که از حساب ذخیره ارزی باز شده است که من از رئیس کل بانک مرکزی میخواهم که آن را اعلام کند.
احمدینژاد ادامه داد: ذخایر بانک مرکزی را به چه دلیل باید ما اعلام کنیم؟ و امروز برخی از مجامع جهانی میگویند که این ذخایر 120 میلیارد دلار شده است و این بد نیست اما ما نسبت به ارزی که به حساب دولت میآید پاسخگو هستیم و آن چیزی به حساب دولت میآید که مجلس آن را تصویب میکند و یک ریال خارج از قانون قابل برداشت نیست.
وی در خصوص تحریم دشمنان علیه ایران گفت:در زمانی که آنها ایران را تحریم کردند ما نامهای خدمت مقام معظم رهبری نوشتیم و گفتیم که این افراد میخواهند با تحریم روحیه صنعت نفت ما را تضعیف کنند لذا شما اجازه دهید که مقداری از حساب ذخیره ارزی در صنعت نفت ببریم و زمانی که پروژهها فعال شد آنها برمیگردند و چنین اتفاقی هم افتاد و زمانی که پروژهها فعال شدند شرکتهای مختلف به سمت آنها هجوم آوردند و در حال حاضر 70 میلیارد دلار قرارداد و 66 میلیارد دلار کار انجام شده داریم و این یک ابتکار بسیار خوبی بود اما این پول به صورت قرض داده شد که وزارت نفت آن را برخواهد گرداند.
رئیس جمهور در بخش دیگری از گفتوگو در پاسخ به سؤالی مبنی براینکه که آیا پس از انتخاب مجدد سفرهای استانی خود را ادامه خواهید داد و اینکه برخی معتقدند این سفرها تصویب مصوبات در جلسه هیئت دولت فاقد کار کارشناسی است گفت: به طور حتم سفرهای استانی را ادامه خواهم داد چرا که این یک ابتکار کمنظیر است و این نقدها پایه و اساس ندارد چرا که من بارها اعلام کردهام که از 6 ماه قبل کارگروههای تخصصی تشکیل میشوند و آنها همه زمینهها را برای یک سفر استانی بررسی میکنند و امروز این آقایان انگار فراموش کردهاند که در همه دولتها اینچنین است و مواردی که از کمیسیونها وارد میشود تصویب آن 2 دقیقه هم طول نمیکشد چرا که همه وزرا در کمیسیونها نظرات خود را بیان کردند و بحثهای خود را انجام دادند و این مصوبه پخته و آماده شده وارد دولت میشود و دولت برای تصویب یک مصوبه نه اول کار بلکه آخر کار است.
احمدینژاد افزود: 200 بندی که در جلسه دولت تصویب میشود و این یعنی برای اجرایی شدن رسمیت پیدا میکند نه اینکه ما برای آن 200 بند تازه در جلسه بنشینیم و بحث کنیم بلکه کارشناسان در گذشته در خصوص آنها بحث و بررسی کردند و آن چیزی که در جلسه هیئت دولت تصویب میشود 6 ماه قبل مورد بحث و بررسی همه وزرا قرار گرفته است.
وی با اشاره به برکات سفرهای استانی گفت: این سفرهای استانی این بورکراسی اداری تنبل را زنده کرد و بازدهی را افزایش داد و سفرهای استانی برای دولت بسیار سخت است و یک رئیس جمهور 60 سفر استانی رفته و به بیش از 400 شهرستان رفته است و یک نشاطی در کشور درست شده است و هزینهای که ما میگذاریم هزینه سفر یک وزیر و رئیس جمهور است.
رئیس جمهور در ادامه اظهار داشت: امروز همه کشور ایران است و تنها تهران و یا کاخها و یا وزارتخانهها ایران نیست و امروز در دنیا بر این شیوه به عنوان یک شیوه مدیریتی جدید بحث و تبادلنظر میشود و امروز هرجای ایران که بروید مردم احساس نشاط میکنند و نظارت عمومی را توسط مردم افزایش میدهد و هزینهها را کاهش میدهد و چند برابر شدن عملکرد این دولت نسبت به دولتهای گذشته به خاطر همین سفرهای استانی است و دیگر کسی نمیتواند دولت را فریب و یا اطلاعات غلط بدهد.
احمدینژاد ادامه داد:با سفرهای استانی ثروت، امید، تولید و اشتغال در کشور توزیع شد و این امر یک کار اساسی بود که در این دولت به خوبی اجرا شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: وقتی ظرفیتهای یک ملت شکوفا بشود آن کشور با سرعت نور به سمت بالا حرکت میکند و امروز همه میدانیم که ظرفیتهای ملت ایران بسیار بالا است و ما در ابتدای راه هستیم و هیچکس هم نمیتواند مسیر ایران را متوقف و یا آن را منحرف کند و این راه راهی است که ادامه خواهد داشت.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه برخی بر روی گشت ارشاد جوسازی کردهاند گفت: من نظر خود را پیش از انتخابات اعلام کردم و همچنان هم نظر من همان است و حتی به وزیر کشور هم نامه دادم و اعتقاد ندارم که مسائل فرهنگی از طریق مسائل انتظامی مدیریت شود.
احمدینژاد ادامه داد: آن افرادی که امروز به گشت ارشاد ایراد میکنند آیا سال 64 و 65 را فراموش کردهاند که وزارت کشور موتورسوارها را سازماندهی میکرد تا در همین خیابان ولیعصر موی دختران و موی پسران را قیچی و لباسها و کفشها را پاره میکردند و آیا فراموش کردهاند که کراواتها را قیچی میکردند و آیا یادشان رفته است مردم را کتک میزدند و آیا یادشان رفته است که کراوات یک دیپلمات خارجی را از وسط قیچی میکردند و او متعجب میماند که چه خبر است.
وی با اشاره به بخشنامه این افراد در سال 64 و 65 در خصوص لباس گفت: آیا این افراد فراموش کردند که در آن سالها برای لباس مرد و زن در ادارات بخشنامه کردند و گفتند که باید از رنگهای اسلامی استفاده شود و رنگ سیاه، سرمهای و قهوهای تیره را مشخص کردند و اسم رنگها را رنگ اسلامی گذاشتند و آیا یادشان رفته است که با گزینشهای خود پدر مردم را درمیآوردند.
رئیس جمهور ادامه داد: در آن زمان شهربانی تحت امر وزارت کشور بود و زمانی که شهربانی، کمیته و ژاندامری ادغام شدند چیزی دیگری از آب درآمد و نظرات دیگری دارند و کار خود را انجام میدهند اما من نمیخواهم آنها را نفی کنم و بسیاری از آنها هستند که خوب یا بد عمل میکنند اما این افرادی که امروز جوسازی میکنند من مطمئنم همان افرادی هستند که در انتخابات نهم میگفتند اگر احمدینژاد بیاید در خیابانها دیوار میکشد و آیا من در خیابانها دیوار کشیدم؟ و یا یک لحظه به این موارد فکر کردم؟
احمدینژاد در ادامه اظهار داشت: به نظر من امروز هم همان افراد هستند که مشغول شکل دادن برخی رفتارها هستند که طراحی و برخورد میکنند تا میوه آن را در این شرایط سیاسی بچینند اما ما سالهای 64 و 65 را که فریاد امام بلند شد و عدهای را فرستادند تا این افراد را دستگیر کنند فراموش نکردیم و فراموش نکردهایم که دولت از این افراد که در خیابانها با مردم برخورد میکردند حمایت میکرد.
وی در خصوص بحث گرانی و تکرار آن توسط رقبا گفت: گزارش بانک مرکزی اعلام میکند که ما 15 درصد تورم داریم اما این افراد میگویند که تورم 25 درصد است در حالی که ما در گذشته 49 درصد تورم داشتیم اما متوسط تورم این 4 سال با سال قبل که وضعیت خوب بود بسیار کمتر است و آنها 17.5درصد و ما امروز 16.5درصد هستیم و تورم در حال کاهش است و به لطف خدا به کمتر از 10 نیز خواهد رسید.
رئیس جمهور در پاسخ به اظهارات برخی مخالفان دولت برای دشمن جلوه دادن دولت با اهل سنت گفت: برخی در میان اهل سنت گفتهاند که احمدینژاد گفته است به رأی اهل سنت نیاز ندارد و این یک دروغ بزرگ است و از نگاه من همه ملت ایران در هر جایی که باشند ملت ایران هستند و برای دولت همه یکسان هستند و ما به همه جا سفر کردهایم و برای همه مصوبه داریم.
احمدینژاد افزود: برخی رفتهاند و در جمع برخی اقوام حرفهایی علیه دولت زدهاند که این حرفها واقعیت ندارد و همه برنامههای ما برای آینده روشن است و مهمترین برنامه ما اشتغال، مسکن، ازدواج و تولید است چرا که ایران باید به جایگاه برجسته علمی و سیاسی در جهان برسد و همه زیرساختهای آن امروز آماده است و مثلاً طرح مسکن مهر و اشتغال امسال سال شکوفایی آن است.
رئیس جمهور تأکید کرد: ما امروز هستهای و فضایی شدهایم و باید تمام عرصهها را به مرزهای دانش بکشیم.
احمدینژاد در خصوص مسئله سیاست خارجی نیز گفت: ما باید در مسئله سیاست خارجی در مدیریت جهان مشارکت فعال داشته باشیم و جزو حلقههای اصلی مدیران جهان باشیم و این موارد همه جزو ظرفیتهای ملت ایران است و محقق شدنی نیز میباشد لذا باید با امید و نشاط به جلو حرکت کنیم و در بخش کشاورزی و صنعت ما برنامههایمان تضمین شده است و 7 طرح بزرگ اقتصادی داریم که پایه اجرای اصل 44 است و همه ساختارها برای اجرایی شدن اصل 44 را این دولت ظرف 5 الی 6 ماه که کار بسیار بزرگی بود فراهم کرد.
وی به برنامه دولت در خصوص سیاست داخلی اشاره کرد و گفت: در بحث سیاست داخلی برنامه ما حفظ کرامت مردم است و همه مردم عزیز هستند و باید کار در دستان آنها باشد و دولت باید کوچک شود و کار را تحویل مردم بدهد.
رئیس جمهور با بیان اینکه برخی به نامه به آمریکا ایراد میگیرند گفت: برخی انگار امروز عقب هستند در حالی که در دنیا دیپلماسی عمومی مطرح است و علم روز نیز مطرح است برخی آن را تخریب میکنند و اینکه من به آقای اوباما نامه میدهم این نامه خطاب به اوباما نیست بلکه نامه به کل بشریت است و یعنی افکار عمومی را در جهت ما حرکت میدهد و امروز خوشبختانه افکار عمومی به نفع ملت ایران است و من صمیمانه از ملت ایران به خاطر همه بزرگواریها و لطفهایشان تشکر میکنم.
احمدینژاد خطاب به ملت بزرگ و غیرتمند ایران گفت: تا روزی که شما ملت غیرتمند، شجاع و با اقتدار بخواهید من هستم و همه فشارها را تحمل میکنم اما محال است که یک سند را علیه این ملت و حقوق ملت امضا کنم و درخواست من از ملت این است که همانطور که یک دوره اجازه دادند تا من در خدمت آنها باشم اجازه بدهند تا 4 سال دیگر در خدمت مردم عزیز ایران باشم.
سخنگوی ستاد انتخابات حامیان دولت اسلامی معتقد است که دومخردادیها به دلیل عدم توانایی موسوی در جذب آرای توده مردم از حمایت خود پشیمان شدهاند و احتمالا به تغییر کاندیدای خود در برابر احمدی نژاد دست خواهند زد.
بنیامین شکوهفر سخنگوی ستاد انتخابات حامیان دولت اسلامی که با فارس گفتگو میکرد، اظهار داشت: کسانی که بعد از 20 سال خانهنشینی به میرحسین فرصت دادند وارد عرصه سیاست شود، از عدم توانایی وی در جذب آرای توده های ملت عصبانی و نگران نتیجه انتخابات هستند.
وی افزود: آنها تصور می کردند که موسوی توانایی آن را دارد که به عنوان یک برگ برنده مخفی در صحنه سیاسی ظاهر شود و توده مردم را با جریان ضد احمدینژاد و در قالب شعار ما نمیتوانیم بسیج کند، اما پس از مناظره او با احمدی نژاد به این نتیجه رسیدهاند که نامزد مورد علاقهشان فاقد ظرفیت و توانایی است.
شکوهفر خاطرنشان کرد که میرحسین به دلیل کهولت سن و پایبندی به افکار ذهنی گذشته و عدم برخورداری از اطلاعات روز و استدلال کافی به منظور تبیین دیدگاههای دیکته شده خود، نگران از دست رفتن محبوبیت خود در دهه 60 شده و قدرت بازیگری در عرصه سیاسی را از دست داده است.
سخنگوی ستاد انتخابات حامیان دولت اسلامی در پایان گفت: جریان و شخص حامی میرحسین که متوجه شده بازیگر آنان توانایی و هنرمندی بازی در میدان سیاست را از دست داده و پیشبینی میکنم در روزهای آینده، از حمایت او دست برداشته و به کاندیدایی دیگر در برابر احمدی نژاد روی آورند.
ستاد میرحسین موسوی با سازماندهی آشوبهای خیابانی در طول 6 روز مانده به انتخابات، عملاً تدارک زودهنگام برای شکست و تمرین دادن حامیان برای شورشهای خیابانی را آغاز کرد.
به گزارش رجانیوز، بر اساس این طرح، هواداران موسوی باید به حامیان سایر کاندیداها به ویژه احمدینژاد حمله کرده و با ضرب و جرح این حامیان و ایجاد آشوب خیابانی زمینه درگیری با نیروی انتظامی را فراهم کنند.
فحاشی، سنگپرانی و تخریب اموال عمومی از جمله سایر اقدامات هواداران موسوی برای به مقابله کشاندن نیروی انتظامی است تا در اثر این تقابل و ایجاد درگیری احتمالی، فاز مظلومنمایی کلید زده شود.
در این راستا، از عصر روز جمعه، خبر کذبی از سوی حامیان موسوی مبنی بر کشته شدن یکی از هواداران موسوی توسط حامیان احمدینژاد در مشهد مقدس منتشر شده است.
همچنین جمعه شب در میدان نبوت، اصلیترین میدان شرق تهران، موتور یکی از حامیان دکتر احمدینژاد که تصاویر وی بر روی آن نصب شده بود، به آتش کشیده شد.
حامیان موسوی همچنین با هجوم به سمت کلانتری واقع در میدان نبوت اقدام به سنگپرانی و فحاشی علیه ناجا کردند که با هوشیاری نیروهای انتظامی، پروژه درگیری و مظلومنمایی آنان ناکام ماند.
تعدای از اوباش اجارهای در منطقه 17 تهران نیز به دفتر ستاد حامیان دکتر احمدینژاد در این منطقه حمله و به اتومبیل مسئول ستاد خسارت وارد کردند.
پیشبینی میشود در ادامه الگوگیری از انقلابهای رنگین، ستاد موسوی سازماندهی برای تنش و درگیری در سطح شهر و تقابل میان مردم را شدت بخشد.
گفته میشود کمیته جنگ روانی ستاد موسوی، عدهای را در میادین اصلی شهر برای توهین به مردم و استفاده از تعبیر تند و زننده به نام حامیان احمدینژاد سازماندهی کرده است.
همچنین چوب، چماق و سلاح سرد در انبارهای این ستاد برای درگیریهای خیابانی نگهداری میشود.
رهبر انقلاب در سالروز ارتحال امام(ره) با هشدار نسبت به ایجاد تنش و درگیری از سوی حامیان برخی کاندیداها به شدت از این روند پرهیز داده بودند.
شبکه ایران:پس از آنکه محمود احمدی نژاد در مناظره با میرحسین موسوی موضوع ستارهدار شدن دانشجویان را مربوط به زمان دولت اصلاحات اعلام کرد، سازمان سنجش نیز امروز با اعلام آمار دانشجویان ستاره دار در سالهای گذشته بر سخنان رئیس جمهور صحه گذاشت.
در طول چند ماه گذشته میرحسین موسوی و رسانه های اصلاح طلبان اتهامات و تخریب های بسیاری علیه دولت نهم و رئیس جمهور مطرح کردند اما از آنجا که زمان مناظره 90 دقیقه بیشتر نیست، میرحسین موسوی گشت و بهترین ایرادهایی که میتوانست علیه احمدی نژاد به کار گیرد و وی را به "چالش" بکشاند، را انتخاب کرد و بر روی میز مناظره گذاشت.
یکی از انتقاداتی که میرحسین موسوی در مناظره با احمدی نژاد مطرح کرد، اعتراض به وضعیت تحصیل دانشجویان و "ستاره دار" کردن آنها بود.
محمود احمدی نژاد البته ادعای میرحسین موسوی را بدون پاسخ نگذاشت وبا بیان اینکه نمیداند که موسوی این اطلاعات را از کجا بدست آورده است، خطاب به وی گفت که موضوع ستارهدار کردن دانشجویان مربوط به سال 1380 زمان معین یعنی همان زمان دوست موسوی (خاتمی) است که امروز هم از وی حمایت می کند.
به دنبال سخنان محمود احمدی نژاد که در پاسخ به ادعای میرحسین موسوی مطرح شد، مصطفی معین نامه ای خطاب به ضرغامی رئیس صدا و سیما نوشت و از وی خواست تا نامه اش را در رسانه ملی قرائت کند.
وزیر علوم دولت اصلاحات در بخشی از نامه خود به ضرغامی مدعی شد که پدیده دانشجویان ستارهدار اختصاص به دولت نهم دارد و هیچ ارتباطی با دوران مسئولیت وی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دولت اصلاحات ندارد.
همچنین صبح امروز حدود 50 نفر که خود را "دانشجوی ستارهدار" مینامیدند در مقابل ساختمان وزارت علوم تجمع کردند و شعار دادند.
به دنبال ادعاهای مطرح شده میرحسین موسوی و برخی دیگر از حامیان وی، در خصوص اینکه ستارهدار شدن دانشجویان مربوط به دولت نهم است، روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور با انتشار تعداد دانشجویان ستارهدار در سالهای گذشته و زمان دولت اصلاحات، اعلام کرد که تعداد این دانشجویان در دولت اصلاحات 5625 نفر بودند ولی در دولت نهم با دستور وزیر علوم موضوع ستاره دار بودن دانشجویان لغو شده و در این دوره هیچ دانشجوی ستارهداری وجود ندارد.
بر اساس همین اطلاعیه سازمان سنجش آموزش کشور، درج علامت ستاره یا کد گزینش در کنار اسامی در لیست ارسالی به دانشگاهها یک روال جاری بوده که آمار آن به ترتیب در سال 1378 ،551 نفر، سال 1379، 628 نفر، سال 1380 ، 556 نفر؛ سال 1381، 1069 نفر؛ سال 1382 ، 2584 نفر؛ سال 1383، 27 نفر، سال 1384، 200 نفر و در سال 1385، 224 نفر بودند که با دستور وزیر علوم این رقم حذف شد.
همچنین در این بیانیه آمده است که در سال 1385 این دانشجویان بدون هیچ قید و شرطی وارد دانشگاه شدند و برای سالهای بعد این روش به طور کلی کنار گذاشته شده است.
دکتر احمدینژاد در حالی که پس از استقبال 4 ساعته مردم اصفهان، تنها حدود 15 دقیقه در میدان امام(ره) اصفهان و در جمع صدها هزار نفر از مردم این شهر سخنرانی کرد تا برای گفتوگو با ملت ایران خود را به برنامه گفتوگوی ویژه خبری برساند، ابتدا توضیح داد که چرا اسامی برخی مفسدان اقتصادی را در مناظره قبلی خود اعلام کرده و سپس با مقایسه تطبیقی آمارهای دولت نهم با دولتهای قبل نشان داد، این دولت از همه موفقتر بوده است.
به گزارش رجانیوز، احمدینژاد در پایان این گفتوگو نیز با اشاره به جوسازیهای زیاد علیه گشت ارشاد و تأکید بر اینکه موضعش در قبال این مسئله روشن است و موافق برخورد نظامی در مسائل فرهنگی نیست، گریزی به سابقه دولت موسوی در برخوردهای فیزیکی با جوانان در دههی 60 زد.
بخش دوم متن کامل این گفتوگو در ادامه آمده است:
*دولتهای قبلی تصور میکردند با اجرای هدفمندکردن یارانهها ضربه میخورند
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آمار مقایسهای درآمدهای کشور گفت: در سال 60 تا 63، 70 میلیارد دلار درآمد نفتی در کشور بود و در این دولت 211 میلیارد دلار درآمد نفتی وجود داشت اما دلار سال 60 با دلار سال 88 متفاوت است و همینطور که ریال ما کاهش پیدا کرده دلار هم در جهان کاهش پیدا کرده است و ارزیابی مراکز اقتصادی جهان کاهش قیمت دلار را بین 3 تا 10 برابر اندازهگیری کردهاند.
وی با بیان اینکه کاهش قیمت دلار در حدود 3 برای اوپک است چون متعهد است که سوخت جهان را تأمین کند همیشه قیمت سوخت را پایین میگذارد گفت: اگر ما قیمت 3 بگذاریم این عدد 3 ضرب در 70 میلیارد دلار بشود معادل امروز 210 میلیارد دلار از سال 60 تا 63 درآمد نفتی بوده است و 320 میلیارد تومان هم از بانک مرکزی برداشت شده است و اگر دلار را 7 تومان حساب کنیم و آن را تبدیل کنیم 40 تا 50 میلیارد دلار و ضرب در 3 بشود رقم بالایی حاصل میشود اما ما آن را ضرب در دلار 60 تومان میکنیم که حدود 26 میلیارد دلار هم به قیمت امروز میشود که 236 میلیارد دلار درآمد ارزی بین سال 60 تا 63 بوده است.
رئیس جمهور ادامه داد: در این دولت 211 میلیارد دلار بوده است و قصد من این است که مقایسهای انجام دهم تا نشان دهم که در این 4 سال چه اتفاقی افتاده است. در آن زمان 14 درصد درآمد دولت هزینه جنگ بوده است و برخیها نباید با جنگ برخی کارها را سرپوش بگذارند و در طول 4 سال هم یک ریال حقوق کارکنان هم با اینکه 22 درصد تورم وجود داشت اضافه نشد و هزینههای داخلی دولت افزایش پیدا نکرده است و سرمایهگذاری عمرانی تقریباً صفر و سرمایهگذاری صنعتی تقریباً صفر بوده است.
احمدینژاد با طرح این سؤال که در 4 سال این دولت چه اتفاقی افتاده است؟ گفت: در 4 سال قبل 11 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری صنعتی صورت گرفت، اما در این 4 سال 50 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری صنعتی صورت گرفت و 75 میلیارد دلار ما کار عمرانی انجام دادهایم و 20 میلیارد دلار به بخش خصوصی برای سرمایهگذاری دادیم و 25 میلیارد دلار به وزارت نیرو برای شفافسازی یارانهها دادیم که داخل سرمایهگذاریهای خود بردند و حدود 12 الی 13 میلیارد دلار برای واردات فرآوردههای نفتی اختصاص دادیم و 75 میلیارد دلار هم برای بودجههای جاری دولت در 4 سال آمده است و این را با 230 میلیارد دلار در آن زمان با 40 میلیون جمعیت و 22 درصد تورم و امروز 211 میلیارد دلار که 3.6 دهم آن به حساب ذخیره ارزی رفته است و کارهای عمرانی زیاد و افزایش حقوق کارمندان صورت گرفته و پرداختی به نهادهای حمایتی اختصاص یافته و سرمایهگذاری افزایش یافت.
وی ادامه داد: زمانی که یک دولت از متن مردم و متکی به مردم است و قرار است تا ظرفیتهای این ملت شکوفا شود از امکانات چگونه استفاده میکند و چه دستاوردهای بزرگی برای ملت حاصل میشود.
رئیس جمهور با اشاره به مسئله امنیت در کشور در این 4 سال گفت: امروز امنیت ملی ما در بالاترین نقطه است و تهدیدی وجود ندارد و در بخش سیاسی پیروزیهای بسیار بزرگی حاصل شده است و امروز دشمنان ایران که قصد داشتند ایران را براندازی کنند و برای آن بودجه اختصاص داده بودند و با پرویی از براندازی ایران میزدند امروز اعلام میکنند که باید با ایران همکاری کنند و انرژی هستهای ما را به رسمیت میشناسند و اعلام میکنم که بدون ایران نمیتوانند کاری کنند چرا که ایران نقش جهانی دارد و یک ابرقدرت منطقهای است و مشاهده میکنید که چقدر تفاوت در عرصه سیاسی و سیاست خارجی رخ داده است.
احمدینژاد با اشاره به فضای عمومی کشور گفت: آیا ما فراموش کردهایم که فضای ناامیدی در کشور وجود داشت و ناامیدی بر کشور حاکم شده بود و همه فکر میکردند که ما نمیتوانیم، مانند کسانی که برگهای را امضا کردند و به امام دادند و گفتند ما نمیتوانیم بجنگیم و ناتوانی خود را به حساب ملت بزرگ ایران گذاشتند اما امروز مشاهده میکنیم که ما میتوانیم و تازه ما در ابتدای راه توانستن هستیم.
وی افزود: امروز ظرف 4 سال اتفاقات بسیار عظیمی همچون هستهای شدن، دستیابی به فناوری هوا فضا و نانوتکنولوژی رخ داد و جایگاه ایران در دنیا برجسته شد و من تصور میکنم که باید ریشهیابی کنیم اما منکر خدمات قبلی نیستم و در حال مقایسه کردن هستم که ما چه شرایطی داشتیم و امروز چه شرایطی داریم.
رئیس جمهور تأکید کرد: به نظر من مردم و بدنه دولت در طول این 30 سال زحمات بسیاری کشیدند اما ریشه اصلی مشکل در همان حلقه مدیریتی و ضعف مدیریتی بود که شجاعت و پایبندی لازم به ارزشها را نداشت و تکیه آن به ملت نبود.
احمدینژاد ادامه داد: فردی آمد و گفت که ما رأی مردم پابرهنه و گداگشنه را میخواهیم چکار کنیم و سؤال این است که این مردم چگونه گدا شدهاند آیا از آسمان افتادهاند یا به خاطر سیاستهای غلط اقتصادی که اتفاق افتاد به فقر کشیده شدند.
وی با بیان اینکه من میخواهم در پایان مقدمه صحبتهایم نتیجهگیری کنم گفت: برخی به من گفتند که تو چرا اسمها را اعلام کردهای پاسخ این است که مشکل ما در آن حلقه مدیریت این بود که مردم، انقلاب و منافع ملی را فدای یک عده خاص کردیم و این عده آنقدر مقدس شدند که حریم این افراد حریم ممنوعه شد در حالی که در مشی انقلاب، اسلام، مردم و حضرت علی (ع)، امام راحل و رهبری همیشه منافع ملی بر منافع افراد ترجیح داده شده و هرجایی که تضاد پیدا شود آن افراد را باید قربانی کنیم.
رئیس جمهور ادامه داد: به دستور حضرت امام علی (ع) باید انگ ننگ بر پیشانی آنها بزنیم و این افراد را در بازار راه ببریم تا همه بفهمد که دستاندازی به بیتالمال، ویژهخواری و امتیازخواری یک ننگ ابدی است تا این امر به یک ضدارزش تبدیل شود نه اینکه به جایی برسیم که اگر کسی از مدیریت سواستفاده کرد او را بیعرضه بخوانیم.
احمدینژاد در پاسخ به سؤال مجری این برنامه در خصوص طرح تحول اقتصادی که به طرح هدفمند کردن یارانهها معروف شده است گفت: طرح تحول اقتصادی یک حلقه از یک مجموعه است و ما در این طرح از مطالعه جدی و عالمانه و از ظرفیت کل کارشناسی کشور و تجربیات سایر کشورها استفاده کردیم و به این نتیجه رسیدیم که ساختارهای اقتصادی اگر اصلاح نشوند تورم، اسراف و پایین بودن بهرهوری و فاصله طبقاتی اصلاح نخواهد شد یعنی این ساختارها هستند که فرصت میدهند بهرهوری کاهش و اسراف و فاصله طبقاتی افزایش پیدا کند و استعدادهای ملت آنگونه که میباید شکوفا شود شکوفا نشود.
وی با بیان اینکه ما 7 برنامه را که یکی از آنها هدفمند کردن یارانهها است را برنامهریزی کردهایم گفت: 23 سال است که مدیران از انجام هدفمند کردن یارانهها صحبت میکنند که اگر ما قیمت امروز نفت که 60 دلار است را حساب کنیم ما نفت و گازمان روزانه معادل 4 میلیون و 200 هزار بشکه مصرف داخل داریم که اگر آن را ضرب در 60 کنیم میبینیم که در سال چقدر مصرف داریم.
رئیس جمهور ادامه داد: بیش از 90 هزار میلیارد تومان یارانه انرژی هست که این یارانه عادلانه توزیع نمیشود که 70 درصد آن را کمتر از 30 درصد مصرف میکند اما این به آن معنا نیست که مصرف آن توسط این 30 درصد اشکال داشته باشد چرا که مردم ما هستند اما باید عادلانه مصرف شود و 70 درصد جمعیت کمتر از 30 درصد این یارانهها را مصرف میکنند که این امر ناعادلانه است.
احمدینژاد گفت: زمانی که یارانه را عمومی توزیع میکنیم مصرف به شدت افزایش مییابد و این امر را باید اصلاح کنیم و باید هدفمند شود چرا که همه ملت نیاز به حمایت دولت ندارد و اصل 29 قانون اساسی دولت را مؤظف میکند تا از مردم در بخش درمان، بیکاری، بازنشستگی، خدمات اجتماعی حمایت کند.
وی افزود: ما در بررسیهایی که داشتیم مشاهده کردیم که 70 درصد مردم یعنی 7 دهک تحت فشار قرار میگیرند و ما مؤظف هستیم که این 7 دهک را حمایت کنیم و لایحهای که ما تهیه کردهایم لایحهایی بسیار جامع، کامل و دقیق است و یک قانون جامع است و ما 26 کشور را که پیش از ما چنین کاری را انجام دادهاند مطالعه کردهایم و ضعف و قوتهای آن را استخراج کردهایم و همه مطالعات قبلی را خواندهایم لذا این لایحه یک لایحه جامع است و اگر مجلس آن را تصویب کند ما همه سازوکارها و مقدمات آن را فراهم کردهایم و به محض اعلام مجلس ما حسابهای بانکی را باز میکنم و حتی نقدی دادن آن نیز کاری عالمانه است؛ چراکه ما باید برای مدیریت مصرف خود مردم را وارد کنیم تا خود مردم مشارکت کنند و خود مردم مدیر مصرف شوند.
رئیس جمهور با اشاره به اظهارنظرات مختلف در خصوص طرح هدفمند کردن یارانهها گفت: برخی معتقدند که ما باید این یارانهها را به صورت غیر نقدی توزیع کنیم و معنی آن این است که سازمانهای دولتی گسترش پیدا کند و بار دیگر فساد را گسترش دهیم.
احمدینژاد با بیان اینکه متأسفانه برخی به این طرحها نام گداپروری میدهند و به مردم توهین میکنند، گفت: این امر اصل 29 قانون اساسی است و در 2 قانون برنامه آمده است و قانون برنامه چهارم نیز سومی آن است و سه دولت پیش از ما قصد داشتند آن را اجرا کنند اما آن را تهدید میدانستند و تصور میکردند اگر اجرا کنند دولت ضربه میخورد اما ما اعلام کردیم که ما آن را اجرا میکنیم چرا که به نفع کشور است.
وی افزود: طرح هدفمند کردن یارانهها یک طرح جامع است و مشکل تورم نیز ندارد و به صورت ریشهای یکی از عوامل تورم را برطرف خواهد کرد.
رئیسجمهور کشورمان در گفتوگوی ویژه خبری که از شبکه 2 سیما پخش شد در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سؤال مجری برنامه در خصوص انحلال سازمان مدیریت و برنامهریزی و انحلال شوراها مبنی براینکه آیا پس از انتخاب دوباره این موارد را احیا خواهید کرد یا خیر گفت: مرکز برنامهریزی کشور که اسم آن سازمان مدیریت بود از ابتدای تأسیس خود 10 بار تغییر شکل داده است و این اولین باری نیست که ما آن را تغییر شکل دادهایم.
وی افزود: این سازمان اول سازمان برنامه دوم برنامه و بودجه سوم وزارت و دوباره به سازمان و بار دیگر ادغام شده است اما آن چیزی که برای ما مهم است این است که یک قانونی باید مختص اندیشه و برنامهریزی برای کشور وجود داشته باشد اما این سازمان مدیریت و برنامهریزی خودش یک دستگاه اجرایی شده بود و اختیارات همه دستگاهها را در مشت خود گرفته بود و نه رئیس و نه معاونان و نه کارشناسان آن فرصت برنامهریزی و اندیشه نداشتند به همین دلیل شما ملاحظه میکنید که وضع موجود کشور حاصل همین سازمان برنامهریزی است و این سازمان 60 سال بوده است و امروز این وضعیت کشور است.
رئیس جمهور با طرح این سؤال از مردم که کدام بخش کشور به یک سامان مطلوب رسیده است گفت: عمران روستایی، شهری، مسکن، تولید، علم، آموزش و پرورش و تحقیق ما همه ناقص است و این حاصل همان سازمان مدیریت و برنامهریزی است البته اشکالات مبنایی و اندیشهایی نیز بر آنجا حاکم بود چرا که پایهگذار آن آمریکاییها بودند و هیچگاه این مبانی تغییر نکرد.
احمدینژاد در ادامه اظهار داشت: ما نهاد نظارت و برنامهریزی کشور را منحل نکردیم بلکه آمدیم تمام آن اختیارات اضافهای که از سایر دستگاهها بر خودش بار کرده بود و سنگین شده بود و به یک نهاد اجرایی تبدیل شده بود را از او گرفتیم و وارد قانون اساسی کردیم چرا که قانون اساسی رئیس جمهور مسئول امور برنامه و بودجه میداند و ما آن را خلوت و سبک کردیم و گفتیم که آن سازمان باید جایی باشد که همه اندیشمندان و صاحبنظران در آنجا حضور داشته باشند تا یک نگاه کلان به کشور شود و هر دستگاهی که منحرف میشود را اصلاح کنیم.
وی در خصوص انحلال شوراها نیز گفت: در قانون اساسی ما هیچ جایی برای شوراها نیست به همین خاطر هر دفعه که تصویب شده است شورای نگهبان آن را رد کرده و آن را مغایر با قانون اساسی دانسته است اما یک بند به آن اضافه کردند که شورای نگهبان آن را تأیید کرده است و آن این است که مصوبات این شوراها پس از تأیید وزیر یا رئیس جمهور قابل اجرا است که مسئولیت را به وزیر یا رئیس جمهور داده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه 36 شورا تنها برای رئیس جمهور درست شده است گفت: تمامی کارهای کشور به این 36 شورا گره زده شده و مگر رئیس جمهور در چند شورا میتواند شرکت کند لذا در گذشته مجبور میشدند این شوراها را دستگردان کنند و در شورایی وزیر صورت جلسه را ارائه میکرد و در جلسه امضا گرفته میشد و تمام میشد و این مسئلهای فرمالیته است.
احمدینژاد در ادامه افزود: ما آمدیم تجدیدنظر کردیم و این شوراها را در هم ادغام کردیم و آنها را با ساختارهای دولت در کنار هم دیدیم تا آنها هم تصمیمگیر باشند و هم پاسخگو باشند و ما دقیقاً همان قانونی را که تصویب شد اعمال کردیم و طبق همان قانون در حال اداره شوراها هستیم منتها ممکن است اسم آن عوض شده باشد و 4 شورایی که موازی هم بودند در هم ادغام شدند و ما برای کوچک کردن دولت از سادهترین موارد شروع کردیم تا دولت یک مجموعه کارشناس تصمیمگیر و اجرایی قوی باشد.
وی ادامه داد: ما اصلاحات ساختاری را ادامه میدهیم و بنا داریم لایحهای به مجلس بدهیم تا تعداد وزارتخانهها را کاهش دهیم تا این موازیکاریها کاهش پیدا کند چرا که ما باید ساختار اجرایی را کوچک، کارشناسانه و اجرایی کنیم تا بتواند کشور را به خوبی اداره کند.
رئیس جمهور با اشاره به اصلاحات ساختاری وعده داده شده گفت: این اصلاحات ساختاری در اصلاحات مبانی و اخلاق اداری نیز وجود دارد و آنها نیز ذیل همین اصلاحات هستند.
جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف با صدور نامهای خطاب به میرحسین موسوی از تلاش وی برای القای شیوه دیکتاتورگونه مدیریت کنونی کشور به شدت اعتراض کردند.
به گزارش خبرگزاری فارس، جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در نامه خود خطاب به میرحسین موسوی تاکید کردند:
اگرچه اصل و اساس ایراد شما به آقای احمدینژاد این است که چرا در سخنانشان به کسانی انتقاد کردهاند که آنها در جلسه مناظره حضور نداشتهاند ولی این خود نکتهای حائز اهمیت است که شما نیز در غیاب رئیس جمهور به بیان تهمتها و افتراها علیه رییسجمهور مردمی پرداختهاید و در واقع خودتان بگونهای بیانیه مذکور را زیر سوال بردهاید.
اما آنچه که مهم میباشد، این است که شما در بیانیهای که ابتدای مناظره با محسن رضایی قرائت کردید و نام آن را "ادب مرد به از دولت او " قرار داده بودید به زعم خودتان توصیه به اخلاقگرایی کرده بودید، دولت، رییسجمهور، مردم و بسیاری از دلسوزان و مسئولان انقلابی نظام را مورد اهانت قرار دادید.
در بخشی از نامه دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف آمده است:اتهاماتی مانند "دچار بیاخلاقی و همچنین فقر اخلاقی و مادیشدن کشور "، "عدم رعایت ارزشهای اخلاقی در حکمرانی "، "دچار مدیریت غیرعقلانی شدن "، " رشد خرافات و ارائه آمار کذب "، " متهم کردن رییسجمهور مردمی به افشای اسرار کشور و بردن نام مردم و ریختن آبروی آنها "، "ستارهدار شدن دانشجویان توسط دولت "، " سهمیهبندی شدن دانشجویان دختر "، " پایان دادن به خویشاوندسالاری در نظام اداری "، "ارائه آمار دروغ و اشتباه توسط مقامات "، "متهم کردن دولت به تبعیض میان مردم و درست کردن شهروند درجه یک و دو " و بالاخره " صدقه " نامیدن کمکها و خدمات بینظیر دولت نهم در روستاها و شهرستانها، تنها بخشی از اتهامات بیاساس شما به دولت منتخب مردم و در راس آن رییسجمهور مکتبی بود؟
در این نامه آمده است: شما در حالی دولت را به این مسائل متهم میکنید که بیگمان هنوز نشست انتخاباتی شما در مجموعه ورزشی آزادی از اذهان عمومی و سیل تهمتها و تخریبها علیه شخص اول کشور پاک نشده است. گرچه جای تعجب دارد که چرا قوه قضائیه هیچ برخوردی با این هتاکیها نمیکند، اما مروری بر روند برخورد قوه قضائیه با مفسدان اقتصادی و نگاه به اهم آنها مثل پرونده شهرام جزایری، کارآمدی این دستگاه برای برخورد با بیعدالتیها را روشن کرده است، لذا انتظاری هم نمیرود که برخوردی صورت گیرد.
اما آیا شما سخنان فائزه هاشمی و دیگر مدعوین و سخنرانان نشست انتخاباتی خود را شنیدهاید؟ نامیدن رییس جمهور انقلابی توسط شما و حامیانتان به عنوان دیکتاتور توهین نمیباشد؟ آیا سخنان آنها مصداق بیاخلاقی بودند یا افشاگریها رییسجمهور که قطره کوچکی از دریای مفاسد اقتصادی بود؟
دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در نامه خود به میرحسین موسوی با اشاره به ریشه مشکلات موجود کشور یادآور شدند:اگر قوه قضائیه در جاهایی وظایف خود را انجام ندهد و اگر عدهای امر به معروف و نهی از منکر را فراموش کردند، نباید کسی این موضوعات را جبران کند؟ آیا نباید کسی باشد که از آقایان سوال کند که چطور صاحب این همه پول شدهاند و نباید جلوی دستان آنها را بگیرد.
چگونه سکوت 4 ساله رییس جمهور برای حفظ مصالح کشور را که اکنون برای افشای جریان قدرتطلب که در انتخابات آتی وقاحت در مصارف بیتالمال را به اوج خود رسانده است را تلاشهای انتخاباتی مینامید؟ ای کاش چند دقیقهای با رییس ستاد انتخاباتی خود فرصت صحبت کردن داشتید، تا از بذل و بخششهای بی حد و حصر آقای جاسبی و همچنین دیگر اطرافیان و ملازمان آقای هاشمی به ستادتان خبردار میشدید؟
در این نامه با اشاره به هزینه هنگفت تبلیغاتی میرحسین موسوی آمده است:شما 8 سال نخست وزیر این کشور بودهاید و در سال های بعد از آن نیز از مشاوران نزدیک آقای هاشمی و خاتمی به حساب می آیید، لذا بیگمان بهتر از بسیاری از افراد میتوانید تحولات اقتصادی رخ داده در کشور را لمس کنید و باور این نکته که حضرتعالی از این تحولات مطلع نیستید، با توجه به سابقه شما بسیار سخت و دشوار است. زیرا حتی اگر آمارهای صحیح این دولت را دانسته یا نادانسته دروغ مینامید، آمارهای بانک جهانی و موسسات اقتصادی بین المللی پیش روی شماست و همگی حکایت از رشد چشمگیر اقتصادی در دولت نهم دارد .
پس چرا غیرمنصفانه قضاوت می کنید و مردم را بی جهت برای فعالیتهای انتخاباتیتان نگران وضع موجود کشور میکنید؟
باز هم از آنجا که داعیه دار ولایت مداری هستید، شما را به سخنان رهبری ارجاع می دهیم :
" نامزدها گاه مسائلی خلاف واقع درباره اوضاع کشور و مسائل اقتصادی مطرح می کنند که مردم را نگران می کند و انسان نمی تواند باور کند که دادن این همه نسبت خلاف، از روی صدق و صفا مطرح شده باشد. " و ای کاش توصیه ایشان را در می یافتید آنجا که فرمودند : " کسی به گوینده اینگونه حرفهای تخریبی که انشاءالله از روی اشتباه بیان می شود، دلبسته و علاقه مند نخواهد شد بنابراین نامزدهای محترم دقت کنند که با حرفهایی که بسیاری از آنها واقعیت هم ندارد افکار عمومی را تخریب نکنند. "
شما این دولت را به درست کردن شهروند درجه یک و دو و تبعیض میان مردم متهم کردهاید، که البته نیازی به پاسخ دادن به این سخنان شما نیست، زیرا اگر کمی در سفرهای انتخاباتیتان از مردم روستایی و شهرهای دورافتاده جویا میشدید، به شما میگفتند که چندبار چهره شما، آقای هاشمی و خاتمی را در میان خود از نزدیک دیدهاند و چندبار چهره دکتر احمدینژاد را؟
اما سوال ما از شما همان است که قبلا نیز پرسیدهایم و آن، این است که آقای مهندس موسوی، لم تقولون ما لا تفعلون ؟! ..
آیا شما و حلقه اطرافیانتان مصداق تبدیل مردم به شهروند درجه 1 و 2 در دولت های گذشته نیستید؟
بیگمان از روند تحصیلی همسرتان و عدم طی کردن روند قانونی دریافت مدرک و به تبع آن قانونگریزی در عضو هیئت علمی شدن ایشان و ریاست دانشگاه الزهرا با حکم دکتر معین (موسس پرونده دانشجویان ستارهدار) با خبر هستید. آیا این تبعیض نیست که برخی دانشجویان سالها در رنج و مشقت برای دریافت مدارج عالی تحصیلی تلاش نمایند، آنگاه همسر شما اینگونه مدرک دریافت نماید؟
روایت مدرک دانشگاهی خودتان و دکترای دختر گرامیتان نیز که حدیثی مفصل است. زیرا شما در فیلم تبلیغاتیتان از این که شما را دکتر بنامند، ابراز انزجار کردید، اما چگونه است که سالهاست پشت درب اتاقتان در دانشگاه، نام دکتر را موسوی را قرار دادهاند و بجای آنکه شما را در گروههای علمی منطبق با رشته خودتان ببینیم، در گروه علومسیاسی قرار دارید حال آنکه مدرک فوق لیسانس معماری را دارید؟ و اکنون نیز پایاننامههای کارشناسی ارشد و دکترای علومسیاسی را امضاء مینمایید.
از مدرک دکترای دخترتان در دانشگاه امیرکبیر نیز عبور میکنیم ،اما جناب موسوی شما را به خدا قسم، چه کسانی مصداق تبعیض و شهروند درجه 1 .2 هستند؟