اهداف:

1- حفظ صلح و امنیت بین المللی

2- توسعه روابط دوستانه میان ملت ها بر اساس احترام به اصل برابری حقوقی و خود مختاری دولت ها

3- همکاری اقتصادی و اجتماعی و ترویج احترام به حقوق بشر و آزادی های اساسی برای همگان

4- بودن مرکزی برای هماهنگ سازی اقدامات ملت ها برای نیل به اهداف مشترک

اصولی که برای رسین به اهداف فوق باید مراعات شود:

1- سازمان بر اساس اصل برابری حاکمیت کلیه اعضای آن بنیان گذاشته شده است.

2- کلیه اعضا باید تعهداتی را که به موجب منشور قبول کرده اند با حسن نیت انجام دهند.

3- اختلافات بین المللی اعضا باید از طریق مسالمت آمیز حل و فصل شود.

4- اعضا باید از هر گونه توسل به زور یا به کار گیری آن به هر نحویکه با مقاصد و اهداف سازمان مغایر باشد، خودداری کنند.

5- اعضا باید به سازمان در هر اقدامی که طبق منشور انجام می دهد، مساعدت کنند و از کمک به هر کشوری که سازمان علیه آن اقدام تامینی یا قهری انجام داده، خودداری کنند.

6- سازمان باید مراقبت کند که کشورهاییکه عضو نیستند، تا آنجا که حفظ صلح و امنیت بین المللی ایجاب می کند، طبق اصول رفتار کنند.

7- سازمان نباید در اموریکه اساسا جزء صلاحیت داخلی کشورهاست دخالت کند، اما این شرط مانع اقدامات قهری در مورد تهدید به صلح، نقض صلح و اقدام تجاوز کارانه نمی شود.

ادامه دارد...

 

1388/11/20 12:27

دلم برای کسی تنگ است که زیبائی روح را می ستاید، مهربانی را دوست دارد، گذشت را می فهمد، سادگی را زیور می داند و وفا را گوهر. دلم برای کسی تنگ است که چشمان خیس از اشک را می بوسد و با سر انگشت مهربانش آبی آسمان را نشان می دهد، کسی که به خاطرم آفتابی می شود.

Arefe60 از مطالب روزانه

دسته ها : شعر
1388/11/20 12:8

پیدایش سازمان ملل متحد، مرهون اقدامات متعددی است که هر یک به نحوی در شکل گیری این سازمان موثر بودند از جمله:

"صدور اعلامیه بین المتحدین

"منشور آتلانتیک

"اعلامیه ملل متحد

"کنفرانس مسکو و تهران

"کنفرانس های دامبارتن اوکس و یالتا

"و کنفرانس سانفرانسیسکو

1- تاریخ پیدایش سازمان ملل متحد به زمان صدور اعلامیه بین المتحدین که نتیجه نشست سران کشورهای متحد در ژوئن 1941 در لندن بود، بر می گردد.

2-دومین گام موثر در جهت تثبیت اندیشه تاسیس سازمان مل متحد، منشور اتلانتیک بود در اوت 1941. این منشور حاصل ملاقات فرانکلین دولانو روزولت، رئیس جمهور آمریکا و وینستون چرچیل، نخست وزیر انگلستان بر عرشه ناوی در نقطه ای از اقیانوس آتلانتیک (اطلس) بود.

3- 1942 نمایندگان 26 کشور که علیه دولت های محور (آلمان، ایتالیا و ژاپن) مبارزه می کردند، اعلامیه ملل متحد را در واشنگتن امضاء کردند.

4-گام بلند دیگر، نشست وزرای خارجه آمریکا، شوروی، انگلستان و سفیر کبیر چین در شوروی سال 1943 در مسکو بود. یکماه پس از کنفرانس مسکو، روسای شوروی، انگلستان و آمریکا در کنفرانس تهران شرکت کردند و بر هدف خود" مسئولیت خطیری که بر دوش خود و کلیه ملل متحد برای بوجود آوردن صلحی که بر حسن نیت توده ها عظیم ملت های جهان استوار باشد" تاکید کردند.

5-اواخر 1944 در ویلائی در واشنگتن که به " دامبارتن اوکس " شهرت دارد، کمیسیونی از کارشناسان انگلیس، امریکا و چین تشکیل شد و نتیجه مذاکرات، تنظیم سندی بود در 12 فصل که اهداف و اصول و... سازمان را مشخص می کرد. مسئولیت حفظ صلح بین المللی به عهده شورای امنیت گذاشته شد اما به خاطر عدم توافق در مورد نحوه ی رای گیری در آن شورا، مسئله به کنفرانس "یالتا" موکول شد.

6-و کنفرانس سانفرانسیسکو کارش را بر اساس طرح دو کنفرانس قبلی به منظور تدوین نهایی منشور ملل متحد اغاز کرد. این کنفرانس رسما "کنفرانس ملل متحد درباره ی سازمان بین المللی" نامیده شد. و سرانجام 25 ژوئن 1945 منشور به اتفاق آراء تصویب شد، در 19 فصل و 11 ماده و اساسنامه ی دیوان بین المللی دادگستری لاهه به عنوان جزء لاینفک آن ضمیمه شد.

مجمع عمومی در قطعنامه ای 24 اکتبر را رسما "روز ملل متحد" نامید، چرا که در آن روز کشورها سند تصویب منشور را تسلیم کردند و منشور لازم الاجرا شد.

ادامه دارد...

1388/11/19 21:14

عشق، عشق می آفریند

عشق، زندگی می بخشد

زندگی رنج به همراه دارد

رنج، دلشوره می آفریند

دلشوره، جرات می بخشد

جرات، اعتماد می آفریند

اعتماد، امید می آفریند

امید، زندگی می بخشد

زندگی، عشق به همراه دارد

عشق، عشق می آفریند.

"مارکوس بیکل"

دسته ها : پیامک
1388/11/18 22:53

دو جام یک صدف بودند

دریا و سپهر

آن روز.

در آن، خورشید

-این دردانه مروارید-

می تابید.

من و تو، هر دو

در آن جام های لعل

شراب نور نوشیدیم.

مرا بخت تماشای تو بخشیدند و

بر جان و جهانم نور پاشیدند!

تو را هم ارمغانی، خوش تر از جان و جهان دادند:

دلت شد چون صدف، روشن

به مروارید مهر

آن روز!

                                                                                     "مشیری"

 

دسته ها : شعر
1388/11/18 21:52

مردی در حالت جان دادن افتاد، وصیت کرد که در شهر، کرباس پاره های کهنه ی پوسیده بطلبند و کفن او سازند.             گفتند: غرض چیست؟

گفت تا منکر و نکیر پندارند که من مرده ای کهنه ام و مزاحمم نشوند!

دسته ها :
1388/11/17 17:6

شیطان را پرسیدند که کدام طایفه را دوست داری؟

گفت: دلالان را

گفتند: چرا؟

گفت: از بهر انکه من به سخن دروغ از ایشان خرسند بودم، ایشان قسم دروغ هم بدان افزودند!

1388/11/17 17:2

بار خدایا به تو پناه می بریم از وسوسه های شیطان رجیم و کیدها و فریب های او و به تو پناه می بریم از دل بستن به تمناها و دام های او.

خدایا، حقیقت هر باطل که شیطان در چشم ما می اراید به ما بشناسان و به ما بیاموز که چگونه فریبش دهیم.

خدایا، در هر کار که شیطان گره افکند، گره گشایی کن و هر در را که ببندد، تو باز کن.

بار خدایا، لشکرش بشکن، کیدش باطل نمای، پناهگاهش ویران ساز.

ای خداوند، انچه را به دعا خواسته ایم، روا ساز و ما را به درجات صالحان و مراتب مومنان فرا بر.

"امین رب العالمین"

بخشی از دعای 17 صحیفه

دسته ها : راز و نیاز
1388/11/15 23:10

چند روز پیش رفته بودم دیدن استادم، موقع برگشتن تو ایستگاه، منتظر اتوبوس بودم، مسیر کوتاهی رو می رفتم و بر می گشتم ... یکدفعه از دور دوتا پسر دیدم، که ناخوداگاه توجهم جلب شد اخه یکیشون اصلا شبیه پسرا نبود و قیافه ای کاملا دخترانه داشت و چون حجاب نداشت، باعث شد دوباره نگاش کنم، نزدیکتر که شدند مطمئن شدم پسره ولی انگار دوست داشت دختر باشه، قبلا هم از این جور موارد دیده بودم ولی وقتی رد شدن و از پشت سر دیدمش، دیدم نه قبلا مثل اونو ندیده بودم، اخه یک کیف زنانه خیلی قشنگ! انداخته بود روی شونه ش و با یه حالت خاصی موهاشو مرتب می کرد که...

حال عجیبی داشتم، هم می خندیدم هم سردرد شده بودم.... با خودم گفتم خدا کنه واقعا مشکل خاصی داشته باشه (والبته ان شاءالله مشکلش بر طرف بشه) ولی به میل خودش این وضعیت رو انتخاب نکرده باشه. 

 

دسته ها :
1388/11/15 12:40

مهم ترین ضعف ها که ناتوانی این سازمان را در ممانعت از بر افروختن اتش جنگ جهانی دوم سبب شد، عبارت بود از:

*میثاق در ضمن معاهده ورسای درج شد و همین مسئله باعث شد که جامعه ملل به عنوان سازمانی که از منافع کشورهای فاتح جنگ اول جهانی دفاع می کند شناخته شود، هرچند بعدا مستقل شد اما این باور همچنان پایدار ماند.

*رای گیری براساس اتفاق اراء بود که روشی سنتی بود و باعث می شد تصمیمات مهمی که با منافع بعضی کشورها در تضاد بود، هیچ گاه اتخاذ نگردد، البته مجمع کم کم روش رای گیری با اکثریت ساده را جایگزین کرد.

*وظیفه حفظ صلح و امنیت بین المللی که مشترک بین مجمع و شورا بود و در صلاحیت هر دو بود اما حدود اختیارات هیچ کدام مشخص نبود و میثاق هیچ اولویتی بین دو رکن قائل نشده بود.

*گستردگی وظایف شورا در زمینه های سیاسی، اقتصادی و نظامی باعث شده بود که قدرت های بزرگ هرگاه در زمینه ای اختلاف پیدا می کردند، مسائل خود را به سایر جنبه ها سرایت دهند.

*امکان خروج از سازمان هم که نسبتا اسان بود باعث شد کشورهای متجاوزی مثل ژاپن، ایتالیا و المان بتوانند برای فرار از مواخذه، از سازمان خارج شوند.

*و ضعف در ضمانت اجرای تصمیمات.

پایان.

 

1388/11/15 12:34
رکن سوم، دبیرخانه بود. دبیر کل را شورای اجرائی با تصویب اکثریت اعضای مجمع انتخاب می کرد.، ولی اولین دبیر کل در سند ضمیمه میثاق تعیین شده بود که "sir Eric Drummond" بود که تا ژانویه 1932 در این مقام باقی ماند و سپس معاون او یعنی "ژوزف اونول" توسط شورا و مجمع انتخاب شد، ولی او در سال1940 پس از اشغال فرانسه توسط المان، استعفا داد و جانشین وی "شون لستر" تا زمان انحلال جامعه (1946) صاحب این سمت بود دبیر کل مامور نصب و عزل کارکنان جامعه و پاسداری از صلح و ثبت معاهدات بین المللی بود. مقر دبیرخانه هم در ژنو بود.
1388/11/15 12:30
X