اتباع ایران چه اشخاصی هستند؟
اول از همه کلیه ساکنین ایران البته به غیر از کسانی که تابعیت خارجی شون مسلمه
کسی که پدرش ایرانی است در هر کجا که متولد شود
کسی که در ایران متولد شده باشد و پدر ومادرش نا معلوم باشند
کسی که در ایران از پدر ومادر خارجی که یکی ازانها متولد ایران است متولد شده باشد
کسی که در ایران از پدری که تبعه خارج است متولد شود و بلافاصله بعد از رسیدن به18 سال تمام لااقل 1سال دیگر در ایران اقامت کند
هر خانمی که با مرد ایرانی ازدواج کند
و هر کسی که تابعیت ایران رو تحصیل کند
* راجع به مطالب نظرتونو بگید. خوبه؟ راضی هستید؟*
اهلیت به معنی صلاحیت داشتن است. 2دونوع اهلیت داریم:1-اهلیت تمتع(بهره داشتن)یعنی صلاحیت دارا شدن حق و تکلیف و2-اهلیت استیفاء به معنی صلاحیت یا قدرت اجرای حق و تکلیف.
اهلیت تمتع با تولد هر شخص به وجود می اید و با مرگ اوهم از بین می رود بنابراین کاملا وابسته به شخصیت بوده وامکان سلب ان به طور کامل وجود ندارد اما می توان به صورت جزئی از شخصی سلب کرد.مثلا همه اتباع ایرانی حق دارا شدن مال غیر منقول در ایران را دارند اما این حق از بیگانگان سلب شده است.
اهلیت استیفاء(اجرا)یعنی من که می تونم مال غیر منقول داشته باشم به صورت بالقوه برای اینکه بالفعل تبدیل شود باید اهلیت استیفاء داشته باشم و برای انهم 3شرط لازمه:بلوغ رشد وعقل
بلوغ متضاد با صغر است.سن بلوغ برای دختر 9 سال تمام قمری وبرای پسر 15 سال تمام قمری تعیین شده.*البته سن بلوغ برای ازدواج دختر13 سال تمام شمسی در نظر گرفته شده .پس صغیر اهلیت استیفا نداره مگر نوع خاصی از صغیر(صغیر ممیز)انهم فقط در تملکات بلا عوض و وکالت در این باب.
رشد رو مترادف با سفه قرار داده اند. غیر رشید= سفیه. سفیه هم البته فقط در امور مالی حق دخالت نداره ودر امور غیرمالی مثل ازدواج و.. مانعی ندارد. در جامعه 18 سال تمام شمسی می دونند.در واقع سن سفاهت پسر از15 سال تا 18 سال است!.دختر 9 سال تا 18 سال
اما عقل که نداشتنش را جنون گفته اند.مجنون دائمی تمام اعمال حقوقی اش باطله و مجنون ادواری در صورتی که ثابت شود در حال افاقه(عدم جنون) بوده صحیح است وگرنه که باطل خواهد بود.
"میدوارم مفید بوده باشه"
شما با این رشته اشنا هستید می دونید که انسان هر چه جلوتر می ره با مسائل جدید تری هم رو به رو میشه وخب طبیعتا مشکلات جدیدتراول اینکه این رشته هم مثل سایر علوم باید به روز باشه تا بتونه پاسخگوی همه جانبه باشه و در عین رعایت عدالت حق هیچ افریده ای پایمال نشه. ابعاد نسبتا وسیعی رو هم شامل میشه می دونید دیگه مسائل شخصی اجتماعی خانوادگی شغلی و.. اگر هرشخصی از حقوق و تکالیف خود( صد البته اول الهی) اگاه باشه مشکلات کمتری ایجاد می شه واطلاعات حقوقی کمک می کنه که راحت تر با مسئله مواجه بشیم.
من می خوام اینجا بعضی از همین مطالب رو بگذارم تا هم ایجاد اگاهی بشه وهم من با کمک شما اطلاعاتم رو قوی تر کنم.(هدف ایجاد این وبلاگ)
من منتظر نظرات شما هستم.