جامعه ملل سه رکن دارد:

*مجمع

*شورا

*دبیرخانه

مجمع رکن مرکزی جامعه بوده که از کلیه کشورهای امضاء کننده معاهده ورسای، کشورهای بی طرف در جنگ جهانی اول و هر کشور خودمختار، تحت الحمایه یا مستعمره که حکومتی ازاد داشتند، تشکیل می شد. مجمع دو نوع اجلاس داشت: عادی و فوق العاده. مقر اجلاس ها در ژنو بود.

* اختیارات خاص مجمع:

پذیرش اعضای جدید

انتخاب اعضای غیر دائمی شورا

تجدید نظر در معاهدات

تعیین بودجه جامعه

*اختیارات مشترک با شورا:

حفظ صلح و امنیت بین المللی

درخواست نظر مشورتی از دیوان دائمی بین المللی دادگستری

*اختیارات بهم پیوسته (مجمع و شورا به کمک یکدیگر تصمیم می گرفتند):

انتخاب قضات دیوان دادگستری

اصلاح میثاق

توسعه شورا

تعیین دبیر کل

ادامه دارد...

1388/11/14 8:32

جامعه ملل مجمعی از دولتها بود نه کشورها، مفهوم عضو گاهی از مفهوم کشور وسیع تر بود. طبق ماده 2 میثاق هر کشور، دومینیون و مستعمره ای که حکومتی ازاد داشت، می توانست عضو شود.

اعضای جامعه دو گروه بودند: موسس و جدید

اعضای موسس همان متفقین و یاران انها بودند بالغ بر32 کشور. این کشورها با تصویب معاهده "ورسای" که میثاق جزء لاینفک ان بود، جامعه ملل را ایجاد کردند. اعضای جدید هم در صورتی می توانستند به عضویت جامعه ملل در ایند که دو سوم اعضای مجمع به عضویت انها رای مثبت داده باشند. 

حداکثر تعداد اعضاء جامعه60 عضو بود در سال1934.

خروج از جامعه ملل هم ممکن بود ولی به این شرط که2 سال قبل، تصمیم خود را ابراز و ظرف این مدت کلیه تعهدات بین المللی و تعهدات مندرج در میثاق را انجام داده باشد.

اخراج: طبق ماده3 هر عضوی را که محکوم به نقض مقررات بین المللی مندرج در میثاق شده باشد، می توان از جامعه اخراج کرد

ادامه دارد...

1388/11/14 8:2

مدتی از اغاز جنگ جهانی اول نگذشته بود که گروهی از کشورهای اروپائی و امریکا، برای برقراری صلح و ارامش، اولین تلاش های خود را اغاز کردند که مهم ترین تلاش ها در چهارچوب" اتحاد برای پیشبرد صلح " در سال 1915در فیلا دلفیا اغاز شد."ویلیام هوارد تافت" رئیس جمهور سابق امریکا، رهبر این حرکت بود.

ابتدا رئیس جمهور وقت امریکا، ویلسون، تمایلی به همکاری و به رسمیت شناختن ان نداشت، اما در سال 1916 او در یک سخنرانی، بسیاری از اصول ان را تائید کرد و سال 1917، در مجلس سنای امریکا از ارمان های "اتحاد برای پیشبرد صلح" برای تشکیل یک قدرت دسته جمعی دفاع کرد. یکسال بعد هم با ایراد سخنرانی دیگری در کنگره، 14اصل معروف خود را به عنوان اهداف جنگی به کنگره ارائه داد، اخرین اصل وی به جامعه ملل اشاره دارد:

"یک انجمن عمومی از ملت ها که هدفش تامین استقلال سیاسی و تضمین تمامیت ارضی همه کشورها اعم از کوچک و بزرگ در قبال یکدیگر باشد، باید بر اساس پیمان هایی رسمی به وجود اید"

سرانجام، پیش نویس نهایی میثاق در اجلاس نهایی کنفرانس صلح در سال1919مطرح شد و به همراه کلیه موافقت نامه ها به اتفاق اراء تصویب شد و"اریک دراموند" به عنوان اولین دبیر کل این جامعه انتخاب شد، اما تولد رسمی جامعه ژانویه1920بود.

ادامه دارد...

1388/11/13 16:24

عمل مادی: عملی ست که در عالم واقع اتفاق می افتد و اثر مادی هم دارد مثل نوشتن و راه رفتن و..

عمل حقوقی: عملی ست که در عالم اعتبار و حقوق رخ می دهد و در عالم واقع اثری ندارد فقط اثر حقوقی دارد مثل خرید و فروش و..

عمل حقوقی یا عقد است یا ایقاع، عقد که با دو اراده واقع می شود و ایقاع که به یک اراده احتیاج دارد.

واقعه حقوقی: یک اتفاق است که بدون اراده ما باعث ایجاد اثار حقوقی می شود، ممکنه عمل ما علت وقوع اتفاق باشد اما اثارش از اراده ما خارج بوده و در واقع قانونگذار ان را تعیین کرده. (مثل غصب کردن مال دیگری که اثر ناخواسته ش مسئول شدن ماست). بعضی از وقایع هم که کاملا از اراده ما خارج است مثل تولد و مرگ.

1388/11/3 13:17

حق انتفاع، بر طبق قانون حقی است که به موجب ان شخص می تواند از مالی که عین ان متعلق به دیگری است یا مالک خاصی ندارد استفاده کند.

عقد حق انتفاع، عقدی مدت دارست که تقسیم می شود به 

عمری: حق انتفاعی که به مدت عمر (مالک، یا منتفع یا شخص ثالثی) ایجاد می شود.

رقبی، حق انتفاعی که برای مدت معینی بر قرار می شود.

سکنی که ربطی به مدت ندارد، بلکه اختصاص به سکونت دارد و ممکنست به صورت عمری باشد یا رقبی.

اگر مالک مدتی معین نکند، می شود "حبس مطلق" که تا زمان فوت مالک باقی خواهد بود مگر مالک پشیمان شود.

حق انتفاع قابل نقل وانتقال است مگر جائیکه شخصیت منتفع عامل بر قراری عقد باشد. ( یعنی فقط برای او ایجاد شده باشد)

اگر مدت تمام شود یا مال مذکور از بین برود یا مالک رجوع کند یا مالک در مورد حبس مطلق فوت کند یا مالک، مال را به منتفع انتقال دهد، حق انتفاع زائل می شود.

1388/11/2 18:54

اموالی که مالک خاص ندارند:

* مشترکات عمومی

* مباحات

* مجهول المالک

مشترکات عمومی، یک قسمتش ملک دولت است مثل بانکها و کشتی های تجارتی و قسمت دیگر ملک دولت نیست و دولت فقط ولایت بر حفظ انها دارد:

راه های عمومی که انتهای انها مسدود نیست

اموال مورد استفاده عموم مثل پل ها، کاروانسراها، مدارس قدیمه و میدانگاه های عمومی و قنوات و..

اموال اختصاص یافته به خدمات عمومی مثل خاکریزهای نظامی، اسلحه، سیم های تلگرافی، موزه ها و کتابخانه های عمومی و اثار تاریخی و..

رودخانه ها و جنگلها

مباحات، مالی است که مالک ندارد و بر طبق قانون امکان تملک یا انتفاع از ان وجود دارد.

مجهول المالک هم مالی است که مالک خاص دارد ولی مشخص نیست، این اموال با اذن حاکم به مصرف فقراء می رسد.

1388/11/2 18:34

غایب مفقود الاثر کسی است که از غیبت او مدت نسبتا طولانی گذشته باشد و از او هیچ خبری نباشد.

موارد زیر از جمله مواردی است که شخص غایب عادتا زنده محسوب نمی شود:

* وقتی که 10 سال تمام از تاریخ اخرین خبری که از حیات غایب رسیده است گذشته و در انقضای این مدت سن وی از 75 سال گذشته باشد.

* وقتی که یک نفر به عنوانی از عناوین جزء قشون مسلح بوده و در زمان جنگ مفقود و 3 سال از تاریخ انعقاد صلح یا 5 سال از ختم جنگ گذشته باشد و از او هیچ خبری نباشد.

* وقتی که یک نفر در سفر دریایی در کشتی بوده و کشتی تلف شده باشد و 3 سال تمام از تاریخ تلف شدن گذشته باشد و از وی خبری نباشد.

*در مورد هواپیما و.. این مدت باید 5 سال باشد تا حکم موت فرضی صادر شود.

و همسر کسی که 4 سال غایب مفقود الاثر باشد می تواند طلاق بگیرد.

1388/10/26 13:46

پیگیری چک از 4 طریق ممکن است:

روش اول، شکایت کیفری علیه صادر کننده چک به جرم صدور چک بلا محل است، البته دارنده چک باید مواعد 6 ماهه را رعایت کرده باشد یعنی اولا در ظرف 6 ماه از تاریخ صدور چک، گواهی عدم پرداخت بگیرد و ثانیا ظرف 6 ماه از اخذ این گواهی اقدام به شکایت کیفری کند. اگر چک به نمایندگی یا وکالت یا توسط مدیران شرکت صادر شده باشد، مسئولیت کیفری متوجه صادر کننده یعنی امضاء کننده خواهد بو.( چک هایی دارای جنبه کیفری هستند که محال علیه انها بانک دولتی باشد)

روش دوم، در خواست صدور اجرائیه از دوائر اجرای ثبت است. دارنده می تواند از این روش علیه صادر کننده استفاده کند. در خواست صدور اجرائیه بدون مراجعه به دادگاه مختص به برخی اسناد رسمی است ولی مقنن با وجود اینکه چک سند رسمی نیست این امتیاز را برای چک هم قائل شده. در این روش دیگر نیازی به رعایت مواعد 6 ماهه نیست، فقط باید مطابقت امضاء منعکس در چک با نمونه امضاء موجود در بانک تائید شود و اگر چک به نمایندگی یا وکالت یا توسط مدیران شرکت صادر شده باشد اجرائیه به نحو تضامن علیه صادر کننده و صاحب حساب صادر می شود. اصل چک هم در این روش اخذ می شود و استرداد ان هزینه بر است.

روش سوم اقامه دعوی تجاری با تقدیم دادخواست است. مزایای این روش این است که می توان علیه همه مسئولین(صادر کننده و ظهر نویس) اقدام کرد و هم اینکه بدون تودیع (سپردن) خسارت احتمالی قرار تامین خواسته صادر می شود. البته اقامه دعوی تجاری شرایطی هم دارد: اول اخذ گواهی عدم پرداخت در مدت 15،45 روز، 4 ماه از تاریخ صدور چک است، 15 روز وقتی که محل تادیه  و صدور چک یکجاست(در یک شهر) 45 روز وقتی محل تادیه و صدور در 2 نقطه ایران است و 4 ماه هم وقتی محل تادیه خارج از کشور باشد و دوم اقامه دعوی ظرف یکسال یا دو سال از تاریخ اخذ گواهی انجام گیرد.

و روش اخر اقامه دعوی مدنی با تقدیم دادخواست است علیه صادر کننده چک و ضامن، چه دارنده وظایفش را انجام داده باشد چه انجام نداده باشد.

1388/10/24 15:20

 اقارب دو گروهند اقارب نسبی و سببی

اقارب نسبی شخص عبارتند از مادر- پدر-اولاد و اولاد اولاد (طبقه اول)- خواهر و برادرو اولاد ایشان- اجداد (طبقه دوم) اعمام-عمات- اخوال و خالات و اولاد ایشان (طبقه سوم) واقارب سببی هم نزدیکانی هستند که شخص به سبب ازدواج به دست می اورد.

 در روابط بین اقارب فقط اقارب نسبی در خط عمودی اعم از صعودی و نزولی ملزم به انفاق یکدیگر هستند. یعنی والدین هر قدر بالاتر رود و اولاد هرچه قدر پائین رود.

 واجب النفقه کسی است که ندار بوده و نتواند به وسیله اشتغال وسائل معیشت خود را فراهم کند و ملزم به انفاق هم البته باید متمکن از دادن نفقه باشد واز این حیث در مضیقه نباشد. نفقه هم شامل مسکن البسه خوراک و لوازم منزل است در حد رفع حاجت با در نظر گرفتن درجه استطاعت منفق.

نفقه اولاد اول با پدر است در صورت فوت وی یا عدم قدرت پرداخت با اجداد پدری است و بعد از ایشان با مادر خواهد بود و اگر مادر نیز نباشد یا نتواند با اجداد و جدات مادری و جدات پدری خواهد بود البته با رعایت درجه نزدیکی به شخص واجب النفقه. اگر افراد واجب النفقه متعدد باشند اقارب در خط عمودی نزولی مقدم هستند و در صورتیکه زوجه با سایرین باشد نفقه زوجه مقدم است.

1388/10/22 22:23

ب) محتوی علیه مقدسات اسلامی شامل:

محتوی الحادی و مخالف موازین اسلامی* اهانت به دین مبین اسلام* اهانت به هر یک از انبیا عظام یا ائمه طاهرین یا حضرت صدیقه طاهره(س)* تبلیغ به نفع حزب گروه یا فرقه منحرف و مخالف اسلام* تبلیغ مطالب ازنشریات و رسانه ها و احزاب و گروه های داخلی وخارجی منحرف و مخالف اسلام به نحویکه تبلیغ از انها باشد* اهانت به امام خمینی(ره) و تحریف اثار ایشان* اهانت به مقام معظم رهبری و سایر مراجع مسلم تقلید

1388/10/22 16:12

اتباع ایران چه اشخاصی هستند؟

اول از همه کلیه ساکنین ایران البته به غیر از کسانی که تابعیت خارجی شون مسلمه

کسی که پدرش ایرانی است در هر کجا که متولد شود

کسی که در ایران متولد شده باشد و پدر ومادرش نا معلوم باشند

کسی که در ایران از پدر ومادر خارجی که یکی ازانها متولد ایران است متولد شده باشد

کسی که در ایران از پدری که تبعه خارج است متولد شود و بلافاصله بعد از رسیدن به18 سال تمام لااقل 1سال دیگر در ایران اقامت کند

هر خانمی که با مرد ایرانی ازدواج کند

و هر کسی که تابعیت ایران رو تحصیل کند

                                                    * راجع به مطالب نظرتونو بگید. خوبه؟ راضی هستید؟*

1388/10/21 21:2
X