رییس ستاد انتخابات کشور گفت: پیشبینی میشود ١٥ هزار تا ١٥ هزار و ٥٠٠ شعبه اخذ رای سیار و ٣٢ هزار و ٥٠٠ شعبه اخذ رای ثابت برای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری داشته باشیم.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) کامران دانشجو روز یکشنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره ترکیب هیاتهای اجرایی ضرورت بیطرفی و اسامی آنها اظهار کرد: ما از ابتدا سعیمان این بوده که بیطرفی رعایت شود و مهمتر از این مساله در اجرا سلیقههای جناحی مدنظر قرار نگیرد. ما مرتب این موضوع را هم به خودمان تذکر میدهیم و هم آن را به مجموعه حوزههای شهرستانها و فرمانداریهایمان گوشزد میکنیم. در این خصوص جلساتی داشتیم و تمام فرمانداران و بخشدارانمان را در شش همایش که از تهران نیز شروع شده است مورد توجه قرار دادیم.
وی همچنین درباره هویت اعضای هیات اجرایی تهران نیز، گفت: اجازه بدهید جلوتر رویم. اگر هیاتهای اجرایی تهران بخواهند اسامیشان را به شما میگویند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر چگونگی روند برگزاری انتخابات در خارج از کشور نیز توضیح داد: ایرانیان خارج از کشور مثل هر ایرانی برای ما عزیز هستند و در این راستا با صحبتهایی که با وزارت خارجه انجام شده حدود ٢٣٠ صندوق شعبه اخذ رای برایشان پیشبینی شده است که اگر وزارت خارجه از ما خواست میتوانیم این تعداد را تا ٢٩٠ صندوق افزایش دهیم. تاکنون چهارصد هزار تعرفه برای آنها در نظر گرفته شده است. همچنین ایرانیان خارج از کشور میتوانند با شناسنامه یا گذرنامه معتبری که تابعیت ایرانیها آنها را مشخص کند رای دهند.
رییس ستاد انتخابات کشور افزود: هیاتهای اجرایی متشکل از سفیر یا بالاترین فردی است که به عنوان نماینده جمهوری اسلامی در آنجاست. همچنین پنج نفر به انتخاب رییس هیاتهای اجرایی است که از مجموعه ایرانی معتمد خارج از کشور تشکیل میشوند. تاکنون ٩٠ تا ٦٠ هزار نفر از ایرانیان خارج از کشور در انتخاباتهای مختلف رای دادهاند.
وی درباره تبلیغات کاندیداها در خارج از کشور نیز، گفت: برای این موضوع شبکه جام جم را در نظر گرفتهایم.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره چگونگی بازرسی میز احزاب در روند انتخابات گفت: برای بازرسی میز احزاب قانون پیشبینی خاصی نکرده است و این موضوع خارج از بحث قانونی است، اما آن مذاکراتی که با آقای کیاسری داشتهایم در رابطه با ستاد انتخابات و نه بحث بازرسی بوده است؛ چراکه بازرسی کاملا مستقل از ستاد عمل میکند.
دانشجو با بیان اینکه " در دورههای گذشته نیز سهمیهای برای میز احزاب در نظر گرفته نشده بود" افزود: آقای کیاسری دنبال این هستند که جلسهای با رییس هیات بازرسی وزارت کشور داشته باشند و تعامل بین خود را تعریف کنند. ما نیز دنبال این هستیم که تا میتوانیم با میز احزاب تعامل مناسبتری داشته باشیم.
وی درباره اینکه چرا در بحث تحصیلات رجل سیاسی پیشبینی خاصی نشده است؟ اظهار کرد: اصولا در قانون چنین امری پیشبینی نشده و در حال حاضر قانون محدودیتی از نظر تحصیلات در نظر نگرفته است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر ارائه گزارشی از حضور ثبتنام کنندگان مختلف به شورای نگهبان، خاطرنشان کرد: این کار حتما صورت میگیرد، ولی حتی اگر گزارش هم ارایه نکنیم خبرهایی که شما ارسال کردید به اندازه کافی گواه مطالب است. این در حالی است که من خود بارها تاکید کردهام که افرادی که به اینجا مراجعه میکنند رجل سیاسی بودن را برای خودشان تعریف و شئونات اسلامی را رعایت کنند.
خبرنگاری پرسید: آیا در فرم ثبتنام کاندیداها در ارتباط با اینکه فرد ثبتنام کننده عضو حزب خاصی است یا نه سوالی بود؟
دانشجو، پاسخ داد: این مساله در فرم وجود ندارد اما در فرم از داوطلب پرسیده شده است که اگر سابقه سیاسی دارد عنوان کند. در این رابطه باید بگویم ما مرجع تشخیص نیستیم و در احراز صلاحیت کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری کوچکترین نقشی نداریم و تمام وظیفه تشخیص به عهده شورای محترم نگهبان است.
خبرنگار دیگری پرسید: آیا فرد ردصلاحیت شده حق دارد بخواهد که بر روند ردصلاحیتش نظارتی از سوی سازمانهای خارجی صورت بگیرد؟ دانشجو پاسخ داد: ما چنین چیزی نداریم. نه قانون این مساله را پیشبینی کرده و نه اصلا چنین چیزی را مردم ایران برمیتابند. دولتمردان و مسوولین ایران نیز که منتخب مردم هستند چنین امری را قبول نمیکنند.
خبرنگاری پرسید: هنگام ثبتنام عدهای اقدام به پخش تراکتها و بروشورهای تبلیغاتی کردهاند، آیا این مساله قانونی است و اگر غیر قانونی است چرا برخورد لازم با آنها صورت نگرفت؟
رییس ستاد انتخابات کشور گفت: پخش تراکت و بروشور و یا هر چیز تبلیغاتی در زمان ثبتنام کاندیداها خصوصا در محل ثبتنام یک کار کاملا ناپسند است. البته تعداد زیادی ثبتنام کننده داشتیم که شما نباید رعایت نکردن یک یا دو نفر را به حساب همه بگذارید. کاندیداها باید عوامل خود را در این رابطه توجیه کنند و کاری که درست نیست را انجام ندهند.
وی افزود: ما شرایط قانونی را برای داوطلبان فراهم کردهایم حال خود داوطلبان باید هوادارانشان را توجیه کنند.
خبرنگار دیگری پرسید: در مورد پخش بروشور و تراکتها هنگام ثبتنام شما گفتید این کار ناپسند است اما صریحا بگویید که آیا این کار قانونی است یا نه؟
دانشجو گفت: عملا این کار نمیتواند قانونی باشد اما آنچه به صورت شفاف میتوانیم بگوییم این است که این کار پسندیدهای نیست.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر تایید صلاحیت کاندیداهای میاندورهای مجلس و خبرگان نیز گفت: این روند مراحل متفاوتی دارد و تا زمانی که احراز صلاحیتها قطعی نشود نه ما آن را اعلام میکنیم و نه آنکه فرماندار حق دارد آن را اعلام کند.
یکی از خبرنگاران پرسید: اگر کاندیداها در زمان مدت تبلیغات غیر از دو هزار نقطهای که سازمان زیباسازی برای تبلیغات مشخص کرده است، جای دیگری تبلیغ کنند شما برخوردی با آنها خواهید داشت یا نه؟
دانشجو گفت: این مساله به کمیسیون ماده ٦٢ برمیگردد که باید سیاستگذاری در ارتباط با این موضوع را مشخص کند و با تعاملی که با شهرداری خواهد داشت در نهایت آنچه را که به ما ابلاغ میشود را اجرا میکنیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره ماده ٦٢ قانون انتخابات در مورد تبلیغات و تشکیل کمیسیونی برای بررسی حق برخورداری یکسان نامزدها از امکانات دولتی، گفت: این کمیسیون تشکیل شده، جلساتی داشته و مصوباتی نیز داشته است که یکی از آنها بحث مناظره دو به دو کاندیداها با یکدیگر بوده است که پس از اعلام از طریق آن کمیسیون اعلام میشود. شورای نگهبان نیز یک نفر به عنوان ناظر در آن کمیسیون به طور کتبی معرفی کرده که در تمام جلسات ناظر است.
وی گفت: برنامه تبلیغاتی رادیویی – تلویزیونی نامزدها در این کمیسیون به تصویب میرسد و ترتیب و تنظیم برنامهها هم برعهده این کمیسیون است.
رییس ستاد انتخابات کشور از تصویب افزایش زمان برنامه تبلیغاتی کاندیداها در صداوسیما خبر داد و گفت: این زمان از دوره نهم بیشتر خواهد بود. تصمیمات نهایی این کمیسیون در جلسهای یا از طریق این کمیسیون و یا از اگر به ما اعلام کنند از طریق ما اعلام میشود.
خبرنگار دیگری پرسید: دیروز در زمان مراجعه یکی از کاندیداها تجمعی در خارج از وزارت کشور شکل گرفته بود و بروشورهایی توزیع شده است، آیا این تجمع قانونی بود؟
دانشجو پاسخ داد: در جایی از قانون در این مورد چیزی گفته نشده است اما قاعده کاری که همه داوطلبان بر اساس آن آمدند اینگونه بود که با پنج یا شش نفر به اندازهای که ستاد گنجایش دارد میآمدند و در مقابل وزارت کشور تجمعی انجام نمیدادند. ضمن اینکه تجمع باید مجوز داشته باشد و قانون بر آن تاکید دارد تا هم بتوان امنیت تجمعات را تامین کرد و هم برای عبور و مرور مردم مزاحمت ایجاد نشود. اگر احیانا بروشوری پخش میکردند حتما خلاف است و نباید بروشوری به عنوان ستاد و تبلیغ برای یک نامزد پخش شود. زمان تبلیغات رسمی کاملا مشخص است.
وی ادامه داد: اگر تجمعی صورت گرفته باشد قاعدتا باید از طریق ما یا استانداری مجوز گرفته میشد که من در جریان این نیستم که مجوزی گرفته شده باشد. این کار پسندیده نیست. امیدواریم که نامزدهای انتخاباتی خودشان بر هوادارانشان و ستادهایشان نظارت داشته باشند و اجازه ندهند کاری که ایجاد مزاحمت و بینظمی میکند به وجود آید و هواداران خود را توجیه کنند که قرار است انتخاباتی برای ریاست جمهوری ایران داشته باشیم و قرار است در مدار قانون صورت گیرد. هواداران آنها نیز به این مساله توجه داشته باشند؛ هرچند ممکن است خود آن کاندیدا از موضوعی که اتفاق افتاده مطلع نباشد اما باید هواداران آنها توجیه باشند.
رییس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به پرسشی درباره تعداد صندوقها نیز گفت: در هر شعبه یک صندوق داریم که هیاتهای اجرایی تعداد آن را تعیین میکنند، تا آخر وقت امروز هیاتهای اجرایی فرصت دارند که به ما تعداد شعب و صندوقها را اطلاع دهند.
به گزارش ایسنا رییس ستاد انتخابات کشور در ابتدای این نشست همچنین از ثبتنام ٤٧٥ نفر برای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خبر داد.
دانشجو اظهار کرد: در دوره نهم انتخابات ریاست جمهوری هزار و ١٤ نفر به عنوان داوطلب ثبتنام کرده بودند که در این دوره این تعداد به ٤٧٥ نفر کاهش یافت و ٥٣٩ نفر کمتر از دوره نهم بود و در حدود ٥٣ درصد کاهش در ثبتنام داشتهایم.
وی افزود: با توجه به کار مثبتی که اهالی رسانه در نقد این موضوع انجام دادهاند و اصرار و اطلاعرسانی که ما میکردیم تا فرد وجدانش را قانع کند که آیا رجل سیاسی هست و توان مدیریت دارد، باعث شد این کاهش در ثبتنام را داشته باشیم و این موضوع بدون اطلاعرسانی مناسب و نقدها از سوی رسانهها و تاکیدات ستاد و فهم بسیار بالای مردم شریف ایران اسلامی میسر نمیشد.
وی گفت: امیدوارم در دوره بعد قانون به نحوی باشد که شاهد برخی صحنهها و مصاحبهها و صحبتهایی که انجام میشد، نباشیم؛ چراکه عملا برخی صحبتها در مسیر رعایت شئونات برای ریاست جمهوری نظام جمهوری اسلامی ایران نبود.
معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه " قریب به اتفاق گزارشهایی که از سوی رسانهها منعکس شد، درست بود" خاطرنشان کرد: خبرنگاران وجدان کاری بسیار مناسبی دارند و انشاءالله ما هم بتوانیم از آن الگو بگیریم و به نظر میرسید در مجموع افرادی که برای ثبتنام به وزارت کشور میآمدند نیز از نوع برخورد پرسنل وزارت کشور راضی بودند. نسبت به دوره قبل ثبتنام، تسهیلات و امکانات بیشتری برایشان فراهم شده بود و اظهار رضایت میکردند.
وی ادامه داد: امیدوارم در ثبتنام دوره یازدهم انتخابات ریاست جمهوری قانون به نحوی باشد که حداقلهای رجل سیاسی بودن، مدیر و مدبر بودن مشخص شده باشد و افراد بر مبنای سلیقه و برداشتهای شخصی برای ثبتنام نیایند.
... به گزارش ایسنا دانشجو گفت: اگرچه عدهای میگفتند در صورت ثبتنام و ایجاد تسهیلات اینترنتی افراد بیشتری ثبتنام میکنند اما این طور نبود و سه هزار و ٢٧٢ در سایت ثبتنام کرده بودند اما همانطور که پیشبینی میکردیم کسانی که به اینجا آمدند و ثبتنام کردند چهارده و نیم درصد تعدادی بود که فرم را در اینترنت پر کرده بودند.
وی با تاکید بر اینکه " اطلاعرسانی وزارت کشور برای انتخابات ٢٢ خرداد تنها از طریق من به عنوان رییس ستاد انتخابات و وزیر محترم کشور صورت میگیرد" تاکید کرد: اگر خبری به صورت منبع آگاه و غیرآگاه نوشته شود، خود افرادی که این مطالب را مینویسند مسوول هستند و ما در وزارت کشور پاسخگو نخواهیم بود.
وی گفت: از میان افرادی که ثبتنام میکردند، چهرههایی که مردم آنها را بیشتر میشناسند، چهار نفر بودند که از این چهار نفر آقای میرحسین موسوی و حجتالاسلام کروبی و آقای محمود احمدینژاد فرم ثبتنام اینترنتی را پر کرده و بعد به اینجا آمده بودند و آقای محسن رضایی نیز فرم اینترنتی را پر نکرده بودند و این فرم را در محل ثبتنام پر کردند.
رییس ستاد انتخابات کشور سپس به بیان آمار نوع افراد ثبتنام کننده پرداخت و گفت: از تعداد ٤٧٥ نفر ثبتنام کننده، ٤٣٣ داوطلب مرد و ٤٢ نفر داوطلب زن بودند. همچنین در رابطه با محدوده سنی افراد ثبتنام کنندگان نیز باید گفت ٣٠ نفر زیر ٢٥ سال، ٣٩ نفر ٢٥ تا ٣٠ سال، ١٣٩ نفر ٣٠ تا ٤٠ سال، ١١٥ نفر ٤٠ تا ٥٠ سال، ٩٨ نفر ٥٠ تا ٦٠ سال و ٥٤ نفر ٦٠ سال به بالا سن داشتند.
وی افزود: مسنترین فردی که ثبتنام کرده مرد ٨٦ ساله و جوانترین آنها جوان ١٩ ساله بوده است.
رییس ستاد انتخابات کشور همچنین گفت: یک نفر از افراد ثبتنام کننده تحصیلات حوزوی و اجتهاد داشته است. یک نفر فوق دکتری یا فوق تخصص، ٣٥ نفر دکتری، ٢١٦ نفر لیسانس و فوق لیسانس و بقیه نیز مدارک دیگری داشتند.
وی همچنین درباره نوع مشاغل افراد ثبتنام کننده گفت: ١٩ نفر از این افراد عضو هیات علمی، ١٠ نفر پزشک، ١٩٤ نفر کارمند، ٣٧ نفر فرهنگی و ٣٤ نفر بازنشسته بودند و بقیه افراد نیز وکیل و یا قاضی بودهاند و تعدادی هم سابقه نمایندگی مجلس یا سابقه عضو شورای شهر داشتند.
وی گفت: همچنین ٥٥ نفر در فرم مورد نظر شغلشان را درج نکردند.
دانشجو سپس به بحث بیان اطلاعاتی درباره هیاتهایی اجرایی پرداخت و اظهار کرد: تا پنجشنبه ١٧ / ٢ / ٨٨ در ٣٦٨ شهرستان و ٥٥٨ بخش هیاتهای اجرایی تشکیل شد و تعداد و محل استقرار شعب ثبتنام و اخذ رای شهرستانها برای ستاد مرکزی ارسال شده است.
وی افزود: تا پایان وقت اداری امروز تعداد شعب اخذ رای و مکان آنها به اطلاع ما میرسد. همچنین آگهی انتخابات شامل تعداد شعب محل اخذ رای و محل استقرار اخذ رای شروع به تنظیم میشود و از ١٣ / ٣ / ٨٨ در سایتها قرار گرفته و در هر شهرستان آگهی میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه " هم دوستان و هم دشمنان و هم دولتها و ملتها نگاهشان به این انتخابات ماست" گفت: دشمنان انقلاب به دنبال این هستند که با تبلیغات و شایعهپراکنیها، دروغ، تهمت و افتراء به برخی مطالب دامن بزنند. آنها میخواهند درصد شرکت واجدین شرایط در پای صندوقها کم شود تا در این صورت مانورهای بعدی خود را ادامه دهند.
رییس ستاد انتخابات کشورابراز امیدواری کرد تا با کمک رسانهها و کاندیداهایی که احراز صلاحیت شدند فضای انتخاباتی مناسبی شکل بگیرد و گفت: اگر ما بین ٤٧ تا ٤٨ هزار شعبه اخذ رای داشته باشیم با توجه به اینکه در هر شعبه اخذ رای ١٠ نفر عوامل اجرایی وجود دارد بنابراین ٤٧٠ تا ٤٨٠ هزار نفر عوامل اجرایی در انتخابات حاضر هستند که با کمک این عوامل اجرایی و عوامل نظارتی همچنین با کمک قوه محترم قضائیه، دادستان محترم و رسانهها انتخاباتی را در ٢٢ خرداد برگزار میکنیم که دوست شادکن باشد و دشمنان انقلاب را بیش از پیش عصبانی کند.
وی با تاکید بر اینکه " ما همگی باید برای برگزاری انتخاباتی با مشارکت حداکثری همسو باشیم" گفت: چنین روندی باعث میشود که ایران اسلامی بیش از گذشته سرفرازی خود را نشان دهد.
وی خاطرنشان کرد: امروز کلیه پروندههای داوطبان را به شورای نگهبان تحویل میدهیم و در واقع از امروز بررسی صلاحیت در شورای نگهبان به مدت پنج روز شروع میشود و پنج روز هم برای اعتراضها در نظر گرفته شده است.
دانشجو افزود: روز سیام و سی و یکم آگهی اسامی احراز صلاحیت شدگان قطعی را منتشر میکنیم.
وی ادامه داد: باید توجه داشت که اگر مسوولین ستادهای تبلیغاتی نامزدهایی که احراز صلاحیت میشوند میخواهند نماینده داشته باشند باید از ١ /٣ تا ١٧ /٣ به ما معرفی شوند تا برای نمایندگان کاندیداها و شعبه مشخص کارت صادر شود در نتیجه هیچ فردی بدون داشتن کارت نمیتواند وارد شعبه اخذ رای شود. همچنین برای اعضای هیات اجرایی و برای پنج نفری که هیاتهای اجرایی برای شعبه اخذ رای معرفی میکنند نیز کارت صادر خواهد شد.
به گزارش ایسنا رییس ستاد انتخابات کشور گفت: نماینده کاندیداها نمیتواند در امور اجرایی دخالت کند. اینکه قبلا پرسیده شده بود چرا بعضی از نمایندگان کاندیداها در دوره قبل اخراج شدهاند؛ باید گفت هر کسی در مجموعه شعب اخذ رای بخواهد کار اجرایی شعبه را مختل کند و احیانا مطابق با وظایفی که برایش در قانون پیشبینی شده عمل نکند، عذرش از شعبه اخذ رای خواسته خواهد شد.
وی تاکید کرد: در شعب اخذ رای باید نظم رعایت شود. هر فردی اگر له یا علیه کاندیدایی تبلیغات کند عذرش خواسته میشود و اصلا جرم است، آن موارد مستند میشود و به مرجع قضایی معرفی خواهد شد.
وی افزود: نماینده کاندیداها اگر موضعی را دیدند که نظرشان میآمد خلاف قوانین و مقررات است میتوانند به ناظر یا نماینده فرماندار کاندیدای مورد نظر اطلاع دهند و از طریق کاندیدا پیگیری میشود. نماینده کاندیداها جزء این وظیفه دیگری ندارد.
دانشجو همچنین در مورد حقالزحمه کارگزاران انتخاب نیز، گفت: پرداخت حقالزحمه متمرکز و از طریق وزارت کشور صورت میگیرد تا مشکلی پیش نیاید. بودجه در اختیار وزارت کشور قرار میگیرد تا مستقیما حقالزحمه مجریان را پرداخت کند.
وی همچنین در مورد نحوه فعالیت میز احزاب در انتخابات، گفت: با هماهنگی و جلساتی که با میز احزاب داشتیم به جمعبندیهای خوبی رسیدیم. میز احزاب چه در ستاد مرکزی و چه در استانها حتما امکانات مناسبی برایشان فراهم خواهد شد تا بتوانند نگاهی که در ارتباط با انتخابات و برای اطمینان حاصل کردن از مراحل کار دارند تامین شود و بتوانند نظارت کنند. ما تلاش میکنیم امکانات مناسبی برایشان فراهم کنیم.
وی گفت: باید بگویم که ما در وزارت کشور از نظارت بر امور اجرایی نه تنها گریز نداریم بلکه استقبال هم میکنیم چون اولا صیانت از آرای مردم را یک وظیفه میدانیم و امانتداری تکلیف ماست. از نظارت گریزان نیستیم بلکه استقبال هم میکنیم؛ اما با نگاه به قانون به مسائل میپردازیم چون از ابتدا با مردم، کاندیداها و شما خبرنگاران عهد بستیم قانونمداری را ملاک قرار دهیم. تکلیف صحت یا عدم صحت انتخابات در قانون مشخص شده است و تشخیص آن برعهده شورای نگهبان است.
رییس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه " سلیقهای عمل کردن یعنی بیاحترامی به مردم" خاطرنشان کرد: مردم بر اساس قانون عمل نکردن را نمیپذیرند. مردم افرادی را میخواهند که قانونمدار باشند و در مدار قانون حرکت کند نه بر مبنای سلیقه خودشان؛ اما از آن سو در ستادهای کاندیداهای احراز صلاحیت شده که فعالیتهایشان را در موعد مقرر شروع خواهند کرد و میتوانند ساختار درونی داشته باشند ما نه تنها مقاومتی در مورد آن نداریم بلکه اصلا به ما ربطی ندارد که در درون ستاد کاندیداها چه ساختاری وجود دارد. اگر ستاد یا ستادهایی اصرار داشته باشند که مثلا به کمیته امور استانهای ما وجاهت قانونی دهیم و حرفهای او ملاک باشد مردم آن را نمیپذیرند. مردم به قانون رای دادهاند تا مسیر مشخص باشد و هرکس بنا به سلیقه عمل نکند.
وی تاکید کرد: اگر در مسیر قانون حرکت و اخلاق انتخاباتی را رعایت کنیم، رقابت سالم برقرار میشود. اگر این کارها صورت نگیرد انتخابات به جای اینکه منشا همبستگی شود خدای نکرده مثل بعضی از کشورها باعث افتراق بین مردم میشود.
وی در عین حال گفت: شبههافکنی نباید در امر انتخابات صورت گیرد. شبههافکنی از آن سوی آب عجیب نیست. اگر استکبار غیر از این عمل کند جای سوال دارد اما مواردی در داخل مطرح میشود که حتما از سر دلسوزی است.
دانشجو گفت: امیدوارم در ادامه مسیر شورای نگهبان ـ که جایگاهی است که صحت و تایید انتخابات و احراز صلاحیتها به عهدهی اوست ـ نیز امور خود را انجام دهد.برگرفته از سایت خبری ایسنا . کد خبر: 8802-13193