محققان دانشگاه منچستر انگليس براي آزمايش وجود يا عدم وجود پديده تلهپاتي در انسانها به استفاده از يك محيط مجازي خلق شده توسط رايانهها روي آوردهاند.
به گزارش سايت اينترنتي "سينت نيوز.كام"، در اين آزمايش كه در آينده نزديك انجام خواهد گرفت، زوجهاي مختلف از داوطلبان به طور هم زمان وارد دو اتاق مجازي مختلف، اما مشابه در يك بازي رايانهاي شده و تلاش ميكنند به كمك تلهپاتي حدس بزنند طرف مقابل آنها در اتاق مجازي ديگر در حال دست زدن به كداميك از اشياء مجازي موجود در محوطه اتاق است.
محققان حاضر در اين مطالعه عقيده دارند استفاده از يك محيط مجازي براي بررسي قوه تلهپاتي سبب ميشود انتقادهايي كه در گذشته از اين گونه آزمايشها صورت گرفته بود، در آزمايش جديد وجود نداشته باشد.
به گفته دكتر "توبي هاوارد" محقق اين دانشگاه، استفاده از يك دنياي مجازي براي بررسي پديده تلهپاتي راههاي تخلف آزمايششوندگان را به حداقل رسانده و سبب ميشود نتايج آزمايش از اعتبار بيشتري برخوردار باشد.
در اين مطالعه داوطلبان از عينكهاي ويژه متصل به رايانه براي مشاهده دنياي سهبعدي مجازي استفاده كرده و ميتوانند درون اين محيط مجازي حركت كرده و به اشياء محيط دست بزنند.
روش آزمايش بدين ترتيب است كه براي يك داوطلب در محيط مجازي مجموعهاي از اشياء به نمايش درميآيد كه وي ميتواند به هر كدام آنها كه ميخواهد دست بزند و سپس به طور هم زمان همين اشياء براي شخص دوم به نمايش درميآيد كه اين فرد دوم بايد از طريق تلهپاتي حدس بزند داوطلب اول درحال دست زدن به كداميك از اين اشياء است.
محققان دانشگاه "منچستر" قصد دارند در اين آزمايش با بررسي تلهپاتي ميان ۱۰۰داوطلب، ميزان وجود اين پديده در ميان انسانها را تعيين كنند و همچنين تاثير عواملي نظير ارتباطات فاميلي را در اين پديده بنسجند.
آزمايش بررسي وجود يا عدم وجود پديده "تلهپاتي" در آينده نزديك در دانشگاه منچستر انگليس آغاز ميشود.