کارشناسان، هشدار دادند؛ فعالیت هکرها به قدری توسعه یافته که احتمال میرود آنها بتوانند سختافزارها را نیز آلوده کنند.
به گزارش سرویس بینالملل خبرگزاری ارتباطات و فناوری اطلاعات (سیتنا)، برندان او کنور، از کارشناسان امنیتی در همایش Black Hat در آمریکا، اعلام کرد: بررسیهای جدید، وجود آسیبپذیریهای فراوان را در چاپگرهای زیراکس (Xerox) تایید کرده و بر همین اساس احتمال میرود که هکرها بتوانند به این چاپگرها نیز آسیب وارد کنند.
وی، گفت: هکرها توانستهاند به سیستم مرکزی این چاپگرها دسترسی پیدا کنند و اطلاعات مربوط به تمام مطالب چاپ شده از طریق این دستگاهها را به دست آورده و حتی پاک کنند.
این کارشناس امور امنیتی، در ادامه، اطمینان کاربران نسبت به چاپگرها را به طور معمول بسیار زیاد دانست و افزود: به همین دلیل، کاربران بدون هیچ گونه نگرانی تمام اطلاعات محرمانهی خود را از این طریق چاپ میکنند و این آسیبپذیری جدید میتواند زمینهی بروز مشکلات بسیار بزرگ شود.
درحالی که شرکت زیراکس، در ماه فوریه اعلام کرد که با عرضهی یک وصلهی امنیتی، مشکلات موجود در چاپگرهای WorkCenter خود را از میان برمیدارد، کارشناسان امنیتی براین باورند که این مشکلات همچنان وجود دارد.
مدیر عامل سازمان آمار، اطلاعات و خدمات کامپیوتری شهرداری مشهد گفت:
سومین دوره نمایشگاه فناوری اطلاعات، نرم افزار و شهر الکترونیکی (الهسیت) بیست و دوم تا بیست و ششم آذر ماه در مشهد برگزار میشود.
"مهدی کارگر" در گفت و گو با خبرنگار آی تی ایرنا افزود: در این نمایشگاه دستاوردهای شرکتهای فناوری اطلاعات در زمینه کاربردهای شهر الکترونیک ارایه خواهد شد.
وی اظهار داشت: شهرداری مشهد در تداوم حرکت به سوی شهر الکترونیکی، امسال نیز همچون سالهای گذشته با بهرهگیری از تجربه همکاران و دست اندرکاران صنعت فناوری اطلاعات در حوزه تخصصی خدمات الکترونیکی شهری، این نمایشگاه را برگزار میکند.
وی تصریح کرد: از مهمترین اهداف برگزاری این نمایشگاه میتوان به "تخصصی کردن حوزه مدیریت شهری"، و کاربرد آی تی در این حوزه اشاره کرد.
مدیر عامل سازمان آمار، اطلاعات و خدمات کامپیوتری شهرداری مشهد ادامه داد: ما تمام تلاشمان این است تا تخصصی بودن این نمایشگاه حفظ شود و با برگزاری این نمایشگاه بر عمق بخشیدن به حرکات، فعالیتها و اقدامات آی تی در حوزه مدیریت شهری کمک شود.
وی گفت: معرفی آخرین پیشرفتهای نرمافزاری و سختافزاری در عرصه خدمات الکترونیکی شهری، آشناسازی مدیران دولتی با دستاوردهای فناوری اطلاعات و بکارگیری آنها در خدمات شهری از اهداف برگزاری این نمایشگاه است.
دومین نمایشگاه فناوری اطلاعات، نرم افزار و شهر الکترونیکی مشهد موسوم به اله سیت ،۲۰۰۵سال گذشته نهم آذر ماه به مدت پنج روز در محل نمایشگاه بینالمللی مشهد برگزار شد.
تحقيقات موسسه تحقيقاتي انگليسي DEAFANESS RESEARCHنشان ميدهد ، نوجواناني كه از طريق دستگاههاي MP3پلير به موسيقي گوش ميدهند در معرض خطر كر شدن قرار دارند.
به نوشته روزنامه LA STAMPAچاپ ايتاليا، در زمانهاي گذشته كري در بين افراد بين ۶۰تا ۷۰سال بيشتر متداول بود اما امروزه براي نسل جديد از سن ۴۰سالگي عارضه كري آغاز ميشود.
تحقيقات اين موسسه انگليسي نشان ميدهد كه گوش كردن به موسيقي از طريق هدفون و با صداي بلند صدمات جبران ناپذيري را به شنوايي افراد به خصوص نوجوانان وارد ميكند.
گوش كردن به موسيقي با فرمت MP3و با صداي بلند با بلند شدن يك جت از باند برابري ميكند.
تحقيقات نشان ميدهد كه گوش كردن به موسيقي با صداي بلند سبب مرگ سلولهاي گوش ميشود.
سلولهاي گوش وظيفه فيلتر كردن صداهايي را كه ميشنويم دارند و اين سلولها به طور طبيعي با بالا رفتن سن ضعيف ميشوند.
محققان اعلام كردند كه اگر نوجوانان و جوانان تنها به مدت ۶۰دقيقه در طول روز با ولوم ۶۰درصدي دستگاه MP3پلير به موسيقي گوش دهند به شنوايي آنان آسيبي نخواهد رسيد.
اما اگر جوانان اين موضوع را به فراموشي بسپارند و دچار احساسات شوند و موسيقي را با صداي بلند از طريق هدفون گوش دهند دچار عارضه كري زودرس مي شوند.
شركت اينتل ۶۰درصد از پانزده ميليون دلار سرمايه مورد نياز شركت نانو چيپ ( (Nanochipيكي از توليدكنندگان تراشههاي حافظهاي را تامين كرد.
به نوشته شماره جديد ماهنامه "فناوري نانو" نانو چيپ اخيرا در زمينه نوع جديدي از تراشههاي حافظهاي با ظرفيت فوقالعاده بالا فعاليت ميكند.با تراكم اطلاعات در يك فضاي ثابت ،ظرفيت اين تراشهها تا دهها گيگا بايت افزايش يافته است.
همچنين نانو چيپ در حال طراحي گروهي از دستگاههاي ذخيره اطلاعات با قابليت جابهجايي است تا در طيف وسيعي از محصولات الكترونيكي آينده مورد استفاده قرار گيرد.
وسايل الكترونيكي آينده حافظههايي را ميطلبد كه ضمن داشتن ظرفيت بالا، اندازههايي به مراتب كوچك تر از حافظههاي امروزي داشته باشند.
مدير عامل نانو چيپ ميگويد، اين سرمايهگذاري به شركت نانو چيپ در روند توليد و تجاريسازي حافظههاي جديد كمك ميكند،ما مشتاقانه منتظر همكاري نزديك با اينتل جهت توسعه اين حافظههاي پرظرفيت هستيم.
شركت نانو چيپ در سال ۱۹۹۶به منظور توليد تراشههاي حافظهاي مبتني بر MEMSايجاد شد.حافظههاي توليدي اين شركت ضمن داشتن ظرفيت بالا ،داراي عملكرد بالا و غير فرار هستند و با قيمتهاي كاملا رقابتي به بازار عرضه ميشوند.
رييس انجمن شركتهاي اينترنتي گفت: توقف فعاليت ISPها صحت ندارد اما مجوز جديدي در اين زمينه صادر نخواهد شد.
"مسعود رياضيات" امروز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار آي تي ايرنا در مورد اينكه در برخي از رسانهها اين مطلب منتشر شده است، افزود: سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي اعلام كردهاست تا زماني كه مقررات جديد تعيين نشود، مجوزي در اين زمينه صادر نميشود.
وي تصريح كرد: اين تقسيم بندي كه اكنون در زمينه خدمات اينترنتي در كشور وجود دارد پيش از اين توسط مصوبههاي قبلي انجام شده است كه شامل )ISPشركتهاي ارايهدهنده خدمات اينترنتي) ، ICP(توزيعكنندگان پهناي باند)، VOIP(تلفن اينترنتي)، PAP(خدمات اينترنت پرسرعت) و بسياري موارد ديگر است.
به گفته رييس انجمن شركتهاي اينترنتي، اين تقسيم بندي اكنون با پيشرفتي كه در زمينه فناوري اطلاعات به وجود آمده، جايگاه مناسبي ندارد.
رياضيات اضافه كرد: در سراسر دنيا به بخشي كه خدمات اينترنتي ارايه مي دهد، ISPاطلاق ميشود كه اين ISPها ميتوانند خدمات تهيه، توزيع و ارايه خدمات اينترنتي را انجام دهند، در واقع امور خدمات اينترنتي در اين مراكز تجميع شده است.
به گفته وي، فلسفه وجودي ICPها نيز اين بود كه اين مراكز از ماهواره استفاده كرده و نقطه تماس بينالمللي داشته باشند، تا تامينكننده پهناي باند اينترنتي باشند.
رياضيات افزود: اما اكنون با جمعآوري ماهواره ها، شركت فناوري اطلاعات اعلام كرده كه خود تامينكننده پهناي باند بوده و با قيمت مناسب آن را تامين ميكند.
وي ادامه داد: به همين سبب موضوع وجود و فعاليت ICPها با ابهام مواجه شده است، و همچنين به دليل اينكه اكنون بيش از هزار ISPدر كشور در حال فعاليت است، اعلام شده كه بيش از اين ديگر مجوز ISPصادر نميشود.
به گفته وي، اكنون قرار است فعاليتها محدود شود، تا مقررات جديد به نتيجه برسد.
از: کیوان باقری
در حالی که بیش از یک سال از تبلیغات عرضه ویندوز ویستا و اقدامات انجام شده برای بیبدیل بودن آن صورت گرفته و میگیرد، هم چنان این ویندوز در بوته آزمایش قرار دارد و گفته میشود که پاییز امسال عرضه خواهد شد.
شرکت مایکروسافت در اقدامی نمادین برای بیبدیل نشان دادن این ویندوز روز پنجشنبه گذشته از سه هزار هکر و کارشناس امنیتی شرکتکننده در همایش امنیتی "بلک هت" در لاسوگاس آمریکا درخواست کرد تا در صورت توان حفرههای امنیتی "ویندوز ویستا" را شناسایی کنند.
شاید این اقدام را بتوان در این راستا تعبیر کرد که شرکت
"مایکروسافت" در سالهای گذشته همواره با شناسایی پی در پی انبوهی از ایرادهای امنیتی بحرانی در مهمترین محصولات خود از جمله "ویندوز"، نرمافزارهای "آفیس" و مرورگر "اینترنت اکسپلورر" مواجه شده و مورد انتقاد گسترده کارشناسان امنیتی قرارگرفتهاست.
به همین دلیل این شرکت در تلاش است از طریق ویستا ثابت کند کیفیت امنیتی نسل جدید نرمافزارهای مایکروسافت متحول شدهاست.
"مایکروسافت" برای تقویت امنیتی نسل جدید نرمافزارهای خود به برنامهای گسترده موسوم به "چرخه تولید امنیتی نرمافزار" روی آوردهاست که "ویستا" نخستین محصول تولید شده برپایه این برنامه است.
طبق برنامه "چرخه تولید امنیتی نرمافزار"، برخلاف گذشته که در ابتدا برنامهنویسان مایکروسافت کد اصلی یک نرمافزار را نوشته و سپس به تقویت امنیتی آن اقدام میکردند، از این پس برنامهنویسان مایکروسافت ملزم خواهند بود از همان ابتدا و در هنگام نوشتن کد اصلی هر نرمافزار، جوانب امنیتی را در نظر گرفته و بررسی کنند که آیا کد اصلی نوشته شده برای نرمافزار میتواند مورد سوءاستفاده هکرها قرار بگیرد یا خیر.
به این ترتیب مایکروسافت تلاش دارد ضریب امنیت بالای ویستا را به رخ بکشد.
گفته میشود برخورداری از یک دیوارآتش (فایروال) قدرتند و دو طرفه که اطلاعات ورودی و خروجی از رایانه را بررسی میکند، فنآوری "ویندوز سرویسز هاردنینگ" که از اجرا شدن مخفیانه کدهای مخرب در رایانه و تغییرات ناخواسته تنظیمات سیستم عامل جلوگیری میکند، رمزنگاری تمامی اطلاعات موجود در هارد دیسک رایانه به منظور جلوگیری از سوءاستفاده از اطلاعات شخصی کاربران، فنآوری "یوزر اکاونت پروتکشن" به منظور محدود کردن اختیارات امنیتی کاربر با هدف حفاظت از رایانه، تنها بخشی از توانمندیهای جدید امنیتی سیستمعامل "ویندوز ویستا" است.
جدای از دلیل ضریب امنیتی بالای گفته شده برای ویستا که دلیل بنیادین برای جایگزین ساختن آن با دیگر ویندوزهای مایکروسافت است، میتوان دلایل دیگری را برای عرضه این ویندوز ارائه کرد که از جمله مهمترین آنها برخورداری از اینترنت اکسپلورر ۷است.
مایکروسافت با تقلید از مرورگر محبوب "فایرفاکس" تلاش کردهاست نگارش جدید "اکسپلورر" را به قابلیتهایی نظیر مشاهده چند وب سایت در یک پنجره مرورگر( ،(Tab Browsingمدیریت بهتر ویژگیهای امنیتی، امکان شناسایی وب سایتهای مشکوک به حملات "فیشنگ" و جلوگیری از دانلود و اجرا شدن کدهای مخرب از اینترنت بدون آگاهی کاربر، مجهز کند.
با تمامی این تفاسیر، برخی نکات منفی نیز در "ویندوز ویستا" به چشم میخورد که از جمله آنها به این موارد اشاره کرد:
- نخست آنکه "ویندوز ویستا" برای عملکرد بهینه نیازمند یک رایانه قدرتمند است و به همین علت کاربران رایانههای قدیمیتر بهتر است پیش از نصب آن به فکر ارتقاء رایانه خود باشند.
- "ویندوز ویستا" هنوز به یک نرمافزار ضد ویروس متمرکز مجهز نشدهاست.
- کار کردن با "ویستا" به ویژه با قابلیتهای در ظاهر پیچیدهای نظیر "فلدرهای مجازی"( ،(Virtual foldersاندکی مشکل بوده و تغییرات فراوان در منوی "استارت" ممکن است کاربران نسخههای قدیمیتر "ویندوز" را دچار سردرگمی کند.
- مایکروسافت برخی ویژگیهای استاندارد شده در "ویندوز"های قبلی را در "ویستا" تغییر داده که این امر میتواند سبب نارضایتی کاربران شود. به طور مثال پیش تنظیمات "ویندوز ویستا" به گونهای است که "ویندوز" به جای خاموش کردن (شات داون) رایانه، آن را "هایبرنیت" میکند و کاربر مجبور است برای "شات داون" کردن کامل رایانه، پیش تنظیمات "ویندوز ویستا" را تغییر دهد.
- برخی ویژگیهایی که مایکروسافت با تبلیغات فراوان به "ویستا" افزوده در واقع نگارشهای به روز شده ویژگیهای قدیمیتر هستند. به طور مثال برنامه "ویندوز میل"( (Windows Mailدر حقیقت همان "آوت لوک اکسپرس" با تغییرات جزیی است و "ویندوز دیفندر"( (Windows Defenderنیز همان "مایکروسافت آنتیاسپایور" است که تنها به روزنگاری شدهاست.
به هر ترتیب، سیستمعامل جدید "مایکروسافت" در پاییز سال جاری وارد بازار میشود و با توجه به استفاده بیش از ۹۰درصد رایانههای شخصی جهان از سیستم عامل "ویندوز"، میلیونها کاربر رایانههای شخصی باید کمکم خود را برای آشنایی با "ویستا" آماده کنند.
شرکت مایکروسافت در اقدامی نمادین از سه هزار هکر و کارشناس امنیتی شرکتکننده در همایش امنیتی "بلک هت" در لاسوگاس آمریکا درخواست کرد تا در صورت توان حفرههای امنیتی "ویندوز ویستا" را شناسایی کنند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، شرکت مایکروسافت روز پنجشنبه نگارش آزمایشی سیستمعامل جدید "ویندوز ویستا" را در اختیار کارشناسان امنیتی حاضر در این همایش قرار داد و ضمن شرح اقدامات و تلاشهای صورت گرفته برای افزایش حداکثری قابلیتهای امنیتی "ویستا"، از این کارشناسان درخواست کرد درصورت توان ایرادهای امنیتی این سیستمعامل را شناسایی کنند.
شرکت "مایکروسافت" در سالهای گذشته همواره با شناسایی پی در پی انبوهی از ایرادهای امنیتی بحرانی در مهمترین محصولات خود از جمله "ویندوز"، نرمافزارهای "آفیس" و مرورگر "اینترنت اکسپلورر" مواجه شده و مورد انتقاد گسترده کارشناسان امنیتی قرارگرفتهاست اما به نظر میرسد این شرکت هماکنون با معرفی "ویستا" در تلاش است ثابت کند کیفیت امنیتی نسل جدید نرمافزارهای مایکروسافت متحول شدهاست.
"مایکروسافت" برای تقویت امنیتی نسل جدید نرمافزارهای خود به برنامهای گسترده موسوم به "چرخه تولید امنیتی نرمافزار" روی آوردهاست که "ویستا" نخستین محصول تولید شده برپایه این برنامه است.
طبق برنامه "چرخه تولید امنیتی نرمافزار"، برخلاف گذشته که در ابتدا برنامهنویسان مایکروسافت کد اصلی یک نرمافزار را نوشته و سپس به تقویت امنیتی آن اقدام میکردند، از این پس برنامهنویسان مایکروسافت ملزم خواهند بود از همان ابتدا و در هنگام نوشتن کد اصلی هر نرمافزار، جوانب امنیتی را در نظر گرفته و بررسی کنند که آیا کد اصلی نوشته شده برای نرمافزار میتواند مورد سوءاستفاده هکرها قرار بگیرد یا خیر.
همایش "بلک هت" هر سال با شرکت برخی مشهورترین هکرها، کارشناسان شرکتهای تولیدکننده نرمافزارهای ضد ویروس و کارشناسان شرکتهای تحقیقات امنیت رایانهای برگزار میشود.
سه شركت "گوگل"، "موزيلا" و "ريل نتووركس" بر پايه توافقي جديد محصولات و خدمات نرمافزاري يكديگر را براي كاربران خود ارائه خواهند داد.
به گزارش خبرگزاري رويترز، "گوگل"، داراي برترين موتور جستجوي اينترنت، "موزيلا" سازنده مهمترين مرورگر اينترنتي داراي كدباز و "ريل نتووركس" توليدكننده نرمافزار صوتي تصويري پركاربر "ريل پلير"، از اين پس به گسترش محصولات يكديگر اقدام خواهند كرد.
بر اساس اين توافق از اين پس نوار ابزار معروف "گوگل"، مرورگر "فايرفاكس" بنياد "موزيلا" و نرمافزار صوتيتصويري "ريل پلير" شركت "ريل نتووركس" از سوي اين سه عرضه خواهند شد بدين معنا كه مثلا چنانچه كاربري قصد دانلود نوارابزار "گوگل" را از وب سايت اين شركت داشته باشد ميتواند مرورگر "فايرفاكس" را نيز به راحتي از همان مكان دريافت و نصب كند و يا كاربري كه خواهان دريافت نرمافزار "ريل پلير" است ميتواند در صورت علاقه به راحتي مرورگر "فايرفاكس" يا نوار ابزار "گوگل" را دانلود كند.
اين توافقنامه آخرين اقدام گوگل براي نزديك كردن خود به شركتهاي بزرگ نرمافزاري و سخت افراري جهت تبليغ محصولات خود است.
"گوگل" چندي پيش نيز اعلام كرده بود بر پايه توافقي جديد با بزرگترين شركت توليدكننده رايانههاي شخصي يعني "دل"، شركت "دل" از اين پس محصولات خود را به همراه نوارابزار "گوگل" عرضه خواهد كرد و مشابه همين توافقنامه ميان شركت "گوگل" و شركت "آدوب"، توليدكننده نرمافزارهايي معروف نظير "آكروبات" و "فوتوشاپ"، به امضا رسيده بود.
نوارابزار يا "تولبار" به طور كلي به برنامه نسبتا كوچكي گفته ميشود كه به عنوان مكمل مرورگر اينترنتي در رايانه نصب شده و در واقع هدف اصلي آن بهبود تجربه گشت و گذار در اينترنت براي كاربران است. يكي از قابليتهاي نوارابزار "گوگل" به كاربران اجازه ميدهد بدون نياز به بازكردن وب سايت موتور جستجوي اين شركت، از داخل هر سايتي كه باشند به موتور جستجوي "گوگل" دسترسي پدا كنند.
هر سه شركت "گوگل"، "موزيلا" و "ريل نتووركس" كه توافقنامه جديد را براي توزيع محصولات يكديگر به امضا رسيدهاند در زمينه محصولات اصلي خود رقيب جدي شركت مايكروسافت محسوب ميشوند.
موتور جستجو و نوارابزار "گوگل" رقيب محصولات مشابه مايكروسافت محسوب ميشوند، مرورگر "فايرفاكس" بنياد "موزيلا" مهمترين رقيب مرورگر "اينترنت اكسپلورر" مايكروسافت است و نرمافزار "ريل پلير" شركت "ريل نتووركس" نيز از مهمترين رقباي نرمافزار مشابه "ويندوز مديا پلير" مايكروسات شمرده ميشود.
صنعت تولید نرمافزارهای امنیتی و ضد ویروس به عنوان یکی از درحال رشدترین صنایع نرمافزاری در انحصار چند شرکت بزرگ قرار گرفتهاست.
به گزارش سایت اینترنتی "اینترنت نیوز"، شرکت تحقیقات بازار "گارتنر" به تازگی اعلام کردهاست ارزش بازار نرمافزارهای ضدویروس در سال ۲۰۰۵با یک رشد ۱۳/۶درصدی به ۴میلیارد دلار رسیده که ۸۷درصد از این بازار به شکل انحصاری در اختیار سه شرکت "سیمانتک"، "مک آفی" و "ترند مایکر" قرار گرفتهاست.
شرکت "سیمانتک"، تولیدکننده مجموعه نرمافزارهای "نورتون آنتیویروس" هماکنون مهمترین تولیدکننده نرمافزارهای امنیتی است و ۵۴درصد از بازار این قبیل محصولات را در اختیار خود دارد.
پس از "سیمانتک"، دو شرکت "مک آفی" و "ترند مایکرو" به ترتیب با ۱۹ درصد و ۱۴درصد از سهم بازار، دومین و سومین شرکت بزرگ تولیدکننده نرمافزارهای ضد ویروس محسوب میشوند.
پس از این سه شرکت، دهها شرکت دیگر از جمله "سوفوس"، "پاندا"، "کاسپرسکی" و "آنتیویر" همگی روی هم کمتر از ۱۳درصد از این بازار را دراختیار دارند.
این درحالی است که هماکنون شرکت "مایکروسافت" نیز برای نخستین بار با مجموعه امنیتی "لایو وان کر"، خود را برای ورود به دنیای نرمافزارهای ضد ویروس آماده میکند.
مایکروسافت در آینده نزدیک مجموعه امنیتی "لایو وان کر" را با اشتراکهای یک ساله به کاربران خواهد فروخت و بسیاری کارشناسان عقیده دارند ورود "مایکروسافت" به بازار نرمافزارهای ضدویروس، توازن قوا در این بازار را برهم خواهد زد.
درحالی در گذشته معمولا نرمافزارهای ضد ویروس جدا از نرمافزارهای ضداسپایور عرضه میشدند، هماکنون باتوجه به تمایل کاربران به استفاده از یک نرمافزار امنیتی واحد در رایانه با قابلیتهایی نظیر ضد ویروس، فایروال و ضد اسپایور، شرکتهای بزرگ به ترکیب این قبیل قابلیتها با یکدیگر و جای دادن آنها در محصولات واحد روی آوردهاند.
به طور مثال محصول "لایو وان کر" مایکروسافت از تمامی قابلیتهای یاد شده برخوردار خواهد بود و مجموعه امنیتی جدید "سیمانتک" به نام "نورتون "۳۶۰و همچنین مجموعه امنیتی جدید "مک آفی" به نام "توتال پروتکشن" نیز تمامی نیازمندیهای امنیتی کاربر را به صورت یکجا عرضه خواهند کرد.
صدور حکم نخست وزیری شهید با هنر :
در چنین روزی در سال 1360 ه ش پس از آنکه محمد علی رجایی ، به ریاست جمهوری اسلامی ایران رسید ، بر اساس قانون اساسی وی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد رضا باهنر را برای نخست وزیری به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد کرد که پس از سخنان نمایندگان موافق ومخالف ، آرای نمایندگان در گلدان ریخته شد. نتیجه رای گیری دادن رای اعتماد از سوی اکثریت نمایندگان به نخست وزیر پیشنهادی آقای رجایی بود.
تشکیل جهاد دانشگاهی :
پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی اصلی ترین و ضروری ترین نیازانقلاب اسلامی نوپا ، جایگزین ساختن فرهنگ اصیل اسلام ناب محمدی به جای فرهنگ به جا مانده از رژیم گذشته بود و از آنجا که فضای جامعه ، خصوصا دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور دچار تحول شده بود ، ضرورت انقلاب فرهنگی بیش از پیش خود را می نمایاند . بر همین اساس بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در تاریخ بیست وسوم خرداد سال 1359 ، فرمان تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی را صادر کردند و اعضای آن را منصوب نمودند . این ستاد نیز در جلسه شازدهم مرداد 1359 به منظور تحقق بخشیدن به اهداف انقلاب فرهنگی ، نهاد جهاد دانشگاهی را به عنوان یک نهاد انقلاب و بر خاسته از انقلاب فرهنگی تاسیس کرد .
این نهاد در سال 1363 به عنوان ستاد اجرایی انقلاب فرهنگی تغییر نام داد، اما در سال 1364 پس از استقلال دانشگاهها و جدا شدن وزارت فرهنگ وآموزش عالی از آن مجددا به عنوان جهاد دانشگاهی تغییر نام یافت و در سال 1369 به عنوان پلی بین دانشگاه و بخش صنعتی و خدماتی کشور معرفی و محل استقرار آن بیرون از دانشگاه تعیین شد. ماده چهار اساسنامه جهاد دانشگاهی ،ا رکان آن را شامل ؛ هیات امنا ، شورای علمی و رییس جهاد دانشگاهی قرار داده است. تبلیغ و ترویج فرهنگ وهنر اسلامی ، ایجاد تشکیلات مناسب به منظور نشر آثار علمی ، انجام تحقیقات ، حمایت و تشویق دانشجویان و پژوهشگران جوان ، اجرای رسمی دوره های آموزشی علمی - کاربردی از جمله وظایف جهاد دانشگاهی در اساسنامه این نهاد است .جهاد هم اکنون طبق اساسنامه در گروه های تخصصی فنی ومهندسی ، کشاورزی ومنابع طبیعی ، علوم پایه ، هنر ، پزشکی وعلوم انسانی فعالیت دارد.
آغاز عملیات قدس 5 :
در چنین روزی عملیات قدس 5 در منطقه غرب هور الهویزه در سال 1360 ه ش آغاز شد . نیرو ها ی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عملیات قدس 5 را بارمز یاعلی بن ابی طالب(ع) آغاز کردند . منطقه عملیات قدس 5 غرب هورالویزه بود . در پایان این عملیات منطقه ای به وسعت 30 کیلو متر مربع از خاک میهن اسلامی آزاد شد .
گذشت تاگور :
در چنین روزی در سال 1941 میلادی رابیندرانات تاگور یکی از برجسته ترین ادبای هند درگذشت . رابیندرانات تاگور شاعر و نویسنده بر جسته هندی در سال 1861 میلادی در کلکته چشم به جهان گشود . پدرش یکی از روحانیان بزرگ بود . تاگور به یک خانواده ممتاز وابستگی داشت و پدران او همه از مردان بزرگ هند بودند . پس از تحصیلات ابتدایی ، وی برای فراگیری حقوق به انگلستان رفت و در لندن به ادبیات گرایش یافت و به تحصیل آن پرداخت . در این زمان به سرودن شعر پرداخت و در سن هجده سالگی "ترانه های آفتاب " و" ترانه های شامگاه" را منتشر ساخت . وی در این اشعار رمانتیسیسمی جدید را خلق کرد . تاگور پس از بازگشت به موطن اصلی خود ، کتاب های زیبایی از جمله "باغبان و سگ های گرسنه " ،" داستانهای دیگر" و" ماه در خشان " را انتشار داد . وی در سال 1913 میلادی موفق به دریافت جایزه ادبی نوبل شد . او در پایان عمر به اروپا ، اسیا و آمریکا سفر کرد و به مناسبت هزاره فروسی سفری نیز به ایران داشت . تاگور نه تنها در شعر و نویسندگی بلکه در نقاشی و آهنگسازی نیز استاد بود . اکثر کتاب های او بوسیله خودش یا دیگران به انگلیسی ترجمه شده اند . برخی از آثار او عبارتند از: " پادشاه تالار سیاه " ، "میوه جمع کن "، "ناسیو نالیسم "، "شعر های خبیر "، "داستانایی از تاگور" ،" بندهای گسسته " ، "نامه هایی به یک دوست " ، " مذهب بشر " ، " شخصیت "، " نکته هایی از بنگال" ، "چشم درد "و "هدیه عشق و باغبان " .
امضای پیمان موستار :
در چنین روزی در سال 1996 میلادی پیمان موستار پس از بحران وجود در منطقه بالکان ، میان مسلمانان و کروات ها ی منطقه به امضا رسید .
روز تولد کنستانتینوس دوم :
کنستانتیونس دوم امپراطور روم در چنین روزی در سال 317 میلادی به دنیا آمد . وی ابتدا به همراه دو برادر خود در قدرت و حکمرانی شریک شد . او از سال 337 تا 361 میلادی بر روم حکومت کرد .
تولد جرج استرنهیلم :
این شاعر و دانشمند سوئدی در چنین روز در سال 1598 میلادی دیده به جهان گشود . وی را پدر شعر سوئد نامیده اند . "هرکول "عنوان معروفترین مجموعه شعر اوست .
تولد کارل ریتر :
کارل ریتر جغرافیدان آمریکایی در چنبن روزی در سال 1779 به دنیا آمد . وی را یکی از پایه گذاران علم جدید جغرافیا نامیده اند .
تولد ارنستو لکوئنا :
این آهنگساز و موسیقیدان کوبایی در چنین روزی در سال 1896 میلادی دیده به جهان گشود .
تولد لوییس لیکی :
لوییس لیکی انسان شناس برجسته قرن بیستم در چنین روزی در سال 1903 میلادی در آمریکا به دنیا آمد . وی در سال 1964 مدال ریچارد هوپر را از آن خود کرد .
تولد رالف جی بانچ :
این سیاستمدار آمریکایی در چنین روزی در سال 1904 به دنیا آمد . وی بیش از بیست سال عضو کلیدی و یکی از مهره های فعال سیاسی ایالات متحده بود . او در سال 1950 جایزه صلح نوبل را از آن خود کرد .
تولد کارل هوسا :
کارل هوسا آهنگساز و موسیقیدان اهل چکسلواکی در چنین روزی در سال 1921 در پراگ دیده به جهان گشود . "زن تروایی" عنوان مشهورترین آهنگ وی است .
تولد هلن کالیکوت :
هلن کالیکوت فیزیکدان استرالیایی در چنین روزی در سال 1938 در ملبورن دیده به جهان گشود . وی بیشتر به لحاظ اتخاذ مواضع صلح طلبانه در تاریخ مشهور است .
در گذشت راس مورگان :
راس مورگان موسیقیدان آمریکایی و رهبر ارکستر در چنین روزی در سال 1969 میلادی در گذشت ."خوش آمدید "عنوان مهمترین اجرای صحنه ای اوست . او در سن 65 سالگی دار فانی را وداع گفت .
روز استقلال ساحل عاج :
ساحل عاج کشوری است در منطقه استوایی آفریقای غربی در ساحل شمالی خلیج گینه . مساحت آن یک پنجم مساحت ایران است . نژاد مردم این کشور سیاه و سفید است و آیین آنها اسلام ، مسیحیت و بت پرستی . اکثر مردم ساحل عاج به زبان فرانسوی صحبت می کنند . نوع حکومت این کشور جمهوری است . ساحل عاج در چنین روزی در سال 1960 از فرانسه مستقل شد و در بیستم سپتامبر همان سال به عضویت سازمان ملل متحد در آمد . این کشور در عین حال عضویت خود را در اتحادیه فرانسه حفظ کرده است .
نتايج مطالعات نشان ميدهد كه مايكروسافت همچنان در زمينهي بازار جهاني گشايشگر وب عملكرد ضعيفي دارد و طي ١٢ ماه منتهي به ماه مارس با كاهش ٧/٨ درصدي سهم خود در بازار جهاني گشايشگر وب مواجه شد.
به گزارش سرويس فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، براساس اين گزارش، اگرچه مايكروسافت همچنان رتبهي نخست را در زمينهي گشايشگر وب دارد، اما طي ١٢ ماه گذشته نتوانسته است موفقيت چشمگيري را در اين زمينه به دست آورد.
اين در حالي است كه فايرفاكس توانسته است سهم خود را در اين بازار ٨٢/٢ درصد افزايش داده و بيش از پيش به مايكروسافت نزديك شود.
اين گزارش همچنين حاكي است كه نسخهي ٨ Netscape تنها ٩٨/٤ درصد بازار گشايشگر جهاني وب را در اختيار دارد.
هماكنون ٥٢/٩٧ درصد از كل بازار گشايشگر وب در اختيار چهار بروزر شامل، اينترنت اكسپلورر مايكروسافت، ٧٨/٧٥ درصد، فايرفاكس ٧١/١٣ درصد، نتاسكيپ ٩٨/٤ درصد و AOL نيز ٩٥/٢ درصد قرار دارد.