مشاور مهدی کروبی اظهار داشت: اگر بتوان در مجموعه سیاستمداران ایران پنج فرد بامرام را پیدا کرد بدون شک بالاترین آنها مهدی کروبی است.
عباس عبدی در همایش حامیان کروبی در خرم آباد افزود: تا زمانی که ساز و کار مناسبی برای درآمد نفت تعریف نشود، درآمدهای نفتی به شکل ناعادلانه در کشور تقسیم میشود. وی افزود: منطقه زاگرس و لرستان منطقهای استراتژیک به شمار میرود اما به دلیل نابرابری در توزیع درآمدها دچار عقب ماندگی اقتصادی و صنعتی شده است.
وی اظهار کرد: بیشترین درآمدهای نفتی کشور ایران در طی سالهای اخیر بوده است اما تحول جدی در اقتصاد کشور دیده نمیشود. فقط برنامه کروبی میتواند وضع موجود کشور را تغییر دهد و هیچ کس نمیتواند در این زمینه با وی رقابت کند.
عبدی یکی از برنامههای کروبی را ارایه سهم نفت به مردم برشمرد و گفت: در صورتی که کروبی رییس جمهوری شود تلاش خواهد کرد تا نفت به مرور زمان از مدیریت دولت خارج شود. وی افزود: : چنانچه نفت در دست مردم قرار گیرد، درآمد در میان خود مردم توزیع میشود و دولت تنها مالیات نفت را دریافت میکند. کسی نمیتواند تضمین دهد که شعارهای نامزدهای انتخاباتی اجرا خواهد شد اما برنامه و ایدههایی که کروبی مطرح میکند، افق روشنی را نسبت به آینده نشان میدهد. چنانچه گذشته افراد را بررسی کنیم، کروبی به دلایل متعدد از جمله اصرار بر اجرای اهداف از دیگران جلوتر است.
وی برنامههای دیگر کروبی را احترام به خرد جمعی و احیای حقوق شهروندی عنوان کرد. عبدی بیان داشت: برنامه ریزی در این سالها تقریبا نابود شده است و کروبی احترام به خرد جمعی و احیای برنامه ریزی را در دستور کار دارد و انتقال مدیریت به استانها از جمله برنامههای کروبی خواهد بود. وی یکی از دلایل دفاع از کروبی را شجاعت کروبی عنوان کرد و گفت: شجاعت کروبی به خصوصیات منطقهای وی بر میگردد.
مشاور کروبی ادامه داد: تجربه هشت سال اصلاحات نشان داد ما بیش از اینکه نیازمند متغیرهای دیگر باشیم نیازمند شجاعت، صراحت، ثبات و پایداری هستیم.
عبدی با بیان اینکه دیگران خود را در همه حوزهها دانا میدانند در حالی که واقعا نیستند، ادامه داد: همچنین کروبی سیاستمدار دانایی است و تیم کاری خوبی را گردآوری خواهد کرد.
وی وظیفه اصلی یک سیاستمدار را شناسایی مطالبات مردم، کوشش برای پیشبرد اهداف با استفاده از بهترین نیروها و پیگیری اجرای اهداف برشمرد.
این حامی کروبی گفتد: سیاستمداری واقعی کروبی باعث شده او نسبت به بقیه، سیاستمدار خالص تری باشد.
عبدی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اگر بتوان در مجموعه سیاستمداران ایران پنج فرد بامرام را پیدا کرد بدون شک بالاترین آنها مهدی کروبی است.
وی صراحت زبان کروبی را از دیگر امتیازات وی برشمرد و گفت: اگر کروبی چیزی بگوید حتما به آن ملتزم است.
وی همچنین یادآور شد: مردم تنها به حضور در انتخابات و رای دادن اکتفا نکنند بلکه طرح مطالبات و درخواست پاسخ آن نیز باید پس از انتخابات صورت گیرد.
منبع:تبیان
مشروح سخنان دبیرکل حزب اعتماد ملی و نامزد انتخابات ریاست جمهوری به شرح زیر است:
قبل از اینکه چند نکته در رابطه با برنامههای خود خدمت مردم شریف ایران عرض کنم، لازم است مقدمهای درباره انگیزه ورودم به صحنه انتخابات بیان کنم. من عنصری کوچک و فردی ناچیز از ایران عزیز هستم که از آغاز انقلاب که از سال 41 آغاز شد به عنوان یک جوان وارد صحنه مبارزات به صورت فعال شدم.
تجربیات طولانی از دوران 15 سال مبارزه دارم و سختیهای فراوانی در این راه دیده ام و حتی در مواقع حساس فداکاریهایی کردم که از این ناحیه نیز آسیب دیدم و کتک خوردم اما به لطف خدا رفع شد.
در ماجرای مسجد اعظم قم بود که نمیگذاشتند در درون روحانیت، شعار برای امام (ره) داده شود، اوراقی در محافل پخش شود، ما ایستادگی کردیم و حتی ضرب و شتم هم شدیم و این مساله آنقدر تاریخی شد که وقتی سال 64 ، امام خمینی (ره) من را به عنوان (امیرالحاج) معرفی میکند، در محفلی که خبرگان رهبری در محضر ایشان هستند میگوید فلانی هم از خودمانیها و هم از ساواک کتک خورد.
بعد از انقلاب هم که پیروز شدیم از ابتدا من مسئولیتهای مختلفی در مجلس شورای اسلامی، کمیته امداد، بنیاد شهید و سازمان حج و زیارت داشتم لذا کاملا قدرت را میشناسم، ارتباط با مسئولان مختلف از جمله مسئولان اجرایی، تقنینی و قضایی و همچنین ارتباط بسیار تنگاتنگی با مراجع تقلید داشتم و در مجلس از ابتدا وارد شدم و در تمام دولتها با افت و خیزهایی که داشتند حضور داشتم و در مجلس فعال بودم.
شهید رجایی، باهنر و دولت کوتاه آقای مهدوی، دولت طولانی آقای موسوی، بخشی از دولت آقای خاتمی یا دولت آقای هاشمی من در تمام این برنامهها عضو فعال مجلس بودم و همه قضایا را به خوبی میشناختم. تجربیات بسیاری در این سالها داشتم تا خرداد 71 که مجلس سوم پایان یافت و در واقع معتقدم دیگران این تجربیات را ندارند.
من با این مقدمه کوتاهی که عرض کردم میخواهم بیان کنم که اگر خودستایی نشود، امتیازاتی دارم و نشیب و فرازها و تلخ و شیرینیهایی دیدم و با همه آنها توانستم همراهی کنم و میتوان در این موقعیت حساسی که توضیح خواهم داد، در کشور نقش خوبی را ایفا کنم.
اگر سخن از ایفای نقش خوب به میان میآید منظور این نیست که من میخواهم ایفا کنم، من یک نفر هستم یعنی با همه تجربیات و خدماتی که کردم، نیروهایی که میشناسم، نیروهایی که من را میشناسند و روح کار جمعی و خرد جمعی را اهمیت میدهم و من اعتقاد دارم که میتوانم از نیروهای خوب کشور برای حل مشکلات چه در بخش اقتصادی، فرهنگی و سیاست خارجی استفاده کنم.
من از اینکه با بسیاری افراد کار کنم استقبال میکنم و هم آنها با من کار خواهند کرد که نمونه آن را در انتخابات میبینیم که به آن اشاره میکنم.
اما آنچه مهم است و من احساس کردم که میتوانم این کار را انجام دهم چیست؟
نفی دیگران را هم نمیکنم چرا که آنها نیز میتوانند اما من فکر میکنم با تمام این سوابق بهتر بتوانم کار کنم. چه حادثهای برای ما رخ داده که من احساس ضرورت و وظیفه میکنم که وارد شوم؟
سه کلمه از سوی امام خمینی(ره) مطرح شد که بسیار برای همه ما مهم به شمار میرود. جمهوریت، اسلامیت و ایرانیت که این سه کلمه را ما با اهتمامی که امام خمینی(ره) روی آنها داشت، احساس میکنیم در حال آسیب دیدن است و ما اساس نظام را این سه کلمه میدانیم.
هر یک از این کلمات که آسیب ببیند، طرف مقابل آن نیز آسیب میبیند و خیلی تبعات و پیامدها به دنبال خواهد داشت.
نخست به بحث جمهوریت میپردازم چرا که مسئولین در حال بوجود آوردن محدودیتهایی برای مردم هستند و جلوی حقوق مردم را میگیرند که به طور مثال میتوان به عدم صلاحیتها اشاره کرد.
نظارت وجود دارد و من هم معتقدم نظارت حتما باید باشد اما فلسفه وجود نظارت برای این بوده که از حقوق مردم دفاع کند.
عدم صلاحیتهای گسترده سرخوردگی در مردم به وجود میآورد و حضور کم میشود و یا اعتمادی که مردم داشتند در حال ضعیف شدن است و در کوچه و بازار متاسفانه حتی از نیروهای خوب و وفادار نیز میشنویم که آن کسی که میخواهد بشود، میشود. در حالی که این چنین نیست و تصمیم نهایی با مردم است.
دخالت نیروهای سازمان یافته غیر رسمی و ورودشان به انتخابات، که ما شاهد هستیم اینها محدودیتهایی قائل میشوند. من با صراحت میگویم که امام خمینی(ره) حساسیت داشت و با کوچکترین دخالتی که موجب کم انگیزه شدن مردم در شرکت در انتخابات شود، برخورد میکرد.
فراموش نکنیم که در یک مقطعی گفتند که خانمها شرکت نکنند و وارد مجلس نشوند و امام با سرعت گفت چنانچه چنین دخالتی کنید، خود من دخالت خواهم کرد چرا که خانمها باید در صحنه انتخابات و ورود به مجلس حضور داشته باشند.
یا اینکه هماهنگی میان روحانیون متنفذ قم و تهران شد که من نمیخواهم وارد شوم. در اواخر مجلس اول بود برای انتخابات دوم که فهرست از تهران و قم در سراسر کشور باید برود و امام با اینکه حرمتی عظیم برای این جمعیت که نزدیکترین یارانش بودند، قائل بود گفت حق چنین دخالتی ندارید و هرکس در حوزه انتخابی خودش این کار را باید انجام دهد.
این مساله از حرفهای گذشته خطرناک تر است که میگفتند علما نباید در سیاست شرکت کنند و حالا میگویند غیر علما نباید شرکت کنند. مردم آزاد هستند و هیچ شخصی حق ندارد فهرست خاصی در حوزههای دیگر بدهد. همه مردم و روحانیون آزادند که فهرست بدهند و همین مساله باعث جلوگیری شد اما باز هم حوادثی رخ داد.
هر حرکتی که موجب میشد یک ذره محدودیت برای جمهوریت به وجود بیاید امام (ره) مقابل آن میایستاد و مثالهای دیگری هم وجود دارد که اگر مطرح کنم طولانی خواهد شد.
در خصوص مساله اسلامیت باید بگویم که امام خمینی(ره)، اسلامی مترقی، زیبا، اسلامی با رحمت و عطوفت و اسلامی با قاطعیت و صلابت در مقابل دشمنان به جامعه معرفی کرد.
امام خمینی(ره) حریم اقلیتهای مذهبی را آنچنان نگه میدارد که وقتی مدرسهای از زرتشتیان در اردکان اشغال شد، سریع دستور میدهد که مدرسه را به آنها بازگردانید. اسلامی که امام معرفی کرد به تعبیر خود ایشان اسلام ناب محمدی(ص) بود و مردم به آن عشق میورزیدند که در حال حاضر میبینیم امام زمان(عج) وسیلهای ابزاری شده برای حکومت کردن که امام خمینی (ره) به هیچ وجه وارد این بحثها نمیشد.
بنابراین، این اسلام نیز از نظر خرافه گرایی و حرفهای نامربوطی که زده میشود، مورد تعرض قرار گرفته و آدمهایی نیرومند که چنین حرفهایی را مطرح میکنند کاری با آنها نداریم اما به طور مثال زنی را در شازند دستگیر میکنیم که چرا میگوید من هم با امام زمان ارتباط دارم یا روحانی دیگری را در تهران دستگیر میکنیم.
جمعی روی کار آمدهاند و این کارها را ترویج میکنند و دیگران که تبعیت میکنند آنها شیاد هستند.
تحجری که بیان کردم، بوده و هست اما در حال حاضر میدان دار شده و در پاکستان، افغانستان نیز وجود دارد و در اهل سنت نیز به صورت وهابیت و القاعده وجود دارد و حتی در میان کلیمی ها، صهیونیستهای یهود و نو محافظه کاران مسیحی در دنیا وجود دارد، اما ما هستیم که باید بتوانیم از اسلام حفاظت کنیم و اسلام را معرفی کنیم، نه آن اسلامی که سر میبرد و پوست میکند و دیگران علیه ما تبلیغ کنند که اسلام این است.
20 سال است که امام رحلت کرده است. از چارچوبهای مورد نظر امام بیرون نمیرویم اما زمان و مکان همانطور که حرفهای اول انقلاب امام با فتواهایی که در سالهای آخر داد، نشان دهنده این است که چارچوب و مسیر همان است.
مساله بعدی آفت برای ایرانیت نظام است. ایرانیت نظام خیلی بالاتر از مسایل ملی و ملی گرایی است. ایران متمدن، ایران تاریخ، ایران باستان و ایرانی متصل به اسلام و ایرانی با این تمدن و بزرگی و موقعیتی که در جهان دارد، باز شاهد هستیم که سیاستهای غلط در حال تضعیف آن است.
برای نمونه میتوان به ماجرای خلیج فارس شناسنامه داری که الی الابد است اشاره کرد که برخی صحبتهایی میکنند که این چنین مطرح نبوده است.
بنابراین، سیاست ما هم سیاست تعامل و گفت و گو نبوده و در بسیاری موارد ضعیف، نسنجیده و نپخته بوده و مشکلاتی برای ایران به وجود آمده که احساس میکنم اگر تحرک و حرکت خوبی بشود ما میتوانیم قدمهای مهمی در این قضیه برداریم.
در منطقه حوادثی برای ما رخ داده با همسایگان، وضع این چنین است. با اروپا و قدرتهای بزرگ، در چنین شرایطی قرار داریم و عدهای فکر میکنند در اندیشه تسلیم یا تقابل باشیم در حالی که این چنین نیست و تسلیم و تقابل نباید باشد بلکه باید تعامل و گفت و گوی عزتمندانه همراه با حکمت باشد و هر کشوری هم طبیعی است منافع خود را دارد.
بنابراین ما میتوانیم با همه قدرتها مذاکره داشته باشیم و رابطه برقرار کنیم اما این اقدام طی مراحلی باید باشد.
حتی رابطه با آمریکا که این قدر طولانی شده، با رعایت چارچوب همه منافع و مصالح ملی میتوانیم یک تحرک و حرکتی در مسایل سیاسی داشته باشیم. متاسفانه در طول این چهار سال آنقدر حرفهای نسنجیده، ماجراجویانه و بی خاصیت زدیم و دشمن تراشی کردیم و افرادی که در غربت بودند و تسویه حساب سیاسی با ما میکردند، یک لشکر به لشکر آنها اضافه کردیم و یک حرکت جمعی علیه ما در حال رخ دادن است.
این سیاستهای تند، خشن و بی ثمر ما را به سمتی برده که چند قطعنامه علیه ما صادر شده و تبعاتی برای ما دارد.
ما باید یک سیاست معقول مترقی در پیش گیریم و از کارشناسان، دیپلماتها و نیروهای خوبی که داریم و گوشه خانه نشستهاند و صاحبنظرند استفاده کنیم و در هر سه بعد جمهوریت، اسلامیت و ایرانیت کشور را به جایگاه خوبی که ایران و مردم آن دارند بدون هیچ تسلیمی برسانیم.
برای دیدن اخبار، اطلاعات، تحلیل های انتخاباتی دیگر کاندیداها اینجا کلیک کنید.
منبع: تابناک
تنظیم برای تبیان: گروه جامعه و سیاست
بهترین راه برای دیده شدن چیست؟
چگونه می توان یک شبه مشهور شد؟
آیا می خواهید از گمنامی خارج شوید؟
نظرتان در باره فلاش دوربینهای عکاسی چیست؟
مزه این که دهها خبرنگار یک دفعه به سمت شما بیایند و از شما مصاحبه بخواهند چیست؟
درباره دیده شدن در تلویزیون ،تازه بالاتر از آن در شبکه های بین المللی چی فکر می کنید؟
آیا راهی برای تحقق تمام این خیالات و رویاها وجود دارد؟
پاسخ بله است.البته متاسفانه بله
راه آن نامزدی در انتخابات است!با چند عکس وکپی شناسنامه
این روزها روزهای جالبی در حوزه انتخابات کشور است.روزهای ثبت نام از نامزدهای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری در ستاد انتخابات کشور مبدل به یکی از دستمایه ها طنز سیاسی در ایران شده است.هر لحظه ممکن است یکی از هم وطنان مجهول الهویه وارد سالن شود و مطالبه فرمهای ثبت نام نماید. اگرچه این مساله به خودی خود منفی نیست اما در دوره های اخیر موجبات ایجاد حاشیه های زیادی در روند ثبت نام شده است.
دلیل این حاشیه ها هم آن است که در روزهای ثبت نام خبرنگاران زیادی در ستاد انتخابات کشور برای ثبت وقایع و مصاحبه با نامزدهای اصلی انتخابات حضور دارند.اما بنا به یک رویه معمول اکثرا نامزدهای مطرح در روزهای آخر برای ثبت نام می آیند و خبرنگاران حاضر در واقع بی سوژه اند.اما یک خلاء قانونی آنان را به شدت سرگرم وپرکار کرده است.هر روز شهروندانی با تیپها،سنین و ویژگیهای گوناگون برای ثبت نام حاضر می شوند که این ویژگیها دقیقا مغایر شوون انتخابات ریاست جمهوری است.
نمونه های ذیل مبین این امر است:
یکی از نامزدهای امروز در حالی وارد ستاد انتخابات شد که لباسی سفید رنگ بر تن داشت. بر روی این لباس؛ پرچم ایران، شعارهایی با مضمون «نوکر ملت هستم »، «نامزد انتخابات ریاست جمهوری» و نام فامیلی وی نقش بسته بود!!
این داوطلب انتخابات ریاست جمهوری که شغل خود را تدریس خصوصی زبان فارسی اعلام کرد، اظهار داشت: من به امر رهبری، خدا و علی (ع) کاندیدا شدم تا کشور را از دست غرب نجات دهم و هیچکس را رقیب خود نمیدانم و اگر انتخاب شوم 24 ساعته برای مردم کار خواهم کرد.
یک داوطلب دیگر که 28 ساله و دارای مدرک تحصیلی دوم راهنمایی بود (شهرام محرابی) با بر سر گذاشتن کلاه شاپو، شمایل فروهر بر گردن داشت و یک مثلث بر روی بینی اش خالکوبی کرده بود.
عبدالمجید سپیدکاسه فردی که همواره در انتخابات مختلف برای داوطلبی به ستاد انتخابات مراجعه میکند، گفت که
دیشب را تا صبح کنار خیابان خوابیدم. وی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: خود را یک اصلاحطلب واقعی میدانم و مردم باید بدانند که جنگ ایران و عراق را من مدیریت کردم و طراح سدهای ایران هستم و راه مکه را پس از دو سال بسته شدن، من برای مردم باز کردم.
محسن یگانهفر یکی از داوطلبین دهمین دوره ریاست جمهوری که در ابتدا خود را لیسانس مدیریت صنعتی و پس از آن دکترای پزشکی و جراح داخلی معرفی کرد، وی ادامه داد: به کشورهای مختلفی سفر کردهام و برج ایفل را در انگلستان از نزدیک دیدهام!
نکته نگران کننده آن است که این افراد اگرچه از اکثریت دارای بینش سیاسی ومعمول جامعه ایران نیستند اما توسط رسانه های خارجی و تلویزیونهای خارجی شکار شده ومصاحبه اختصاصی با آنها ترتیب داده می شود.
اگرچه در میان این نامزدها افراد وطن دوست وعلاقه مندی وجود دارند که صرفا گمنام بوده و از صلاحیت وکارامدی برخوردارند ، اما سایرین اکثرا افرادی فاقد بینش سیاسی حداقلی وحتی در برخی موارد سلامت روحی وروانی هستند که صرفا به دلیل دیده شدن ویا رساندن صدای خود به ستاد انتخابات کشور پا گذاشته اند.
برای مثال شبکه های الجزیره و العربیه که به هر حال رویکردهای ضد ایرانی دارند نهایت سوء استفاده را از این نامزدها بردند ومصاحبه های اختصاصی این شبکه ها با آنها بارها بالحن تمسخر آمیز مجریان پخش شد!
اگرچه در میان این نامزدها افراد وطن دوست وعلاقه مندی وجود دارند که صرفا گمنام بوده و از صلاحیت وکارامدی برخوردارند ، اما سایرین اکثرا افرادی فاقد بینش سیاسی حداقلی وحتی در برخی موارد سلامت روحی وروانی هستند
که صرفا به دلیل دیده شدن ویا رساندن صدای خود به ستاد انتخابات کشور پا گذاشته اند.
در واقع بسیاری از آنان می دانند با توجه به شرایط قانون اساسی شانسی برای احراز صلاحیت ندارند ،اما فقط تلالوء فلاشها،درخواست مصاحبه اختصاصی مطرح کردن خواسته های خود و ....بهترین دوران نامزدی آنها در انتخابات است!
ماجرا از اینجا آغاز می شود که با توجه به قوانین موجود صرفا سواد خواندن و نوشتن برای انجام ثبت نام کافی است.
بررسی حقوقی این پدیده:
به موجب ماده 35 قانون انتخابات ریاست جمهوری، انتخاب شوندگان هنگام ثبت نام باید دارای شرایط ذیل باشند:
1- از رجال مذهبی ، سیاسی 2- ایرانی الاصل 3- تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران 4- مدیر و مدبر 5- دارای حسن سابقه و امانت و تقوا 6- مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور
اما احراز این صلاحیتهای کیفی وبنیادی توسط شورای نگهبان انجام شده و شرط ابتدایی برای ثبت نام وجود ندارد.متاسفانه بر مبنای قانون فعلی انتخابات ریاست جمهوری آمده است هر فردی که سواد خواندن و نوشتن دارد میتواند در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کند که این امر موجب افزایش آمار ثبت نام کنندگان می شود که بایستی برای جلوگیری از مشکل موجود، این قانون اصلاح گردد. باید توجه کرد که ثبت نام متفاوت از تایید صلاحیت است.اما خود ثبت نام نیز باید از لحاظ شکلی سامانمند گردد. در افراد باید سابقه تصدی مناصبی نظیر ریاست جمهوری ، وزراء ، رؤسای قوای مقننه یا قضاییه ، وکلاء پایه یک تا مدیران غیردولتی در سطح ملی را داشته باشند که البته شورای نگهبان معتقد است این قیود مانع از ثبت نام سایر افراد دارای صلاحیت برای ریاست جمهوری است و بنا بر این مغایر بند 9 اصل 3 قانون اساسی است و تبعیض ناروا محسوب می شود. لذا آنرا رد کرد.
قانون فعلی انتخابات به علت فضای غیر معمول بازی که برای ثبت نام پدید آورده ،باعث نوعی ناهنجاری و وهن انتخابات شده است.پیشنهاد قبلی مجلس نیز از نگاه شورای نگهبان موجب ایجاد نوعی انحصار می گردد.اما می توان از تجربه سایر کشورها برای تعیین شرایط ثبت نام (متفاوت با احراز صلاحیت) استفاده کرد.در سایر کشورها مواردی مانند سن،مدرک تحصیلی،سالهای اقامت مداوم در کشور،عدم سابقه کیفری،سلامت روانی،عدم تابعیت دوگانه و ارائه سندی حاوی امضای تعاد قابل ملاحظه ای از واجدان شرایط رای دادن به نامزد،جهت اثبات پایگاه اجتماعی وی(این عدد متناسب با جمعیت کشور تعیین می گردد) جز شروط اولیه ثبت نام هستند. با توجه به این سازوکار هم از انحصار در ثبت نام وعدم چرخش نخبگان جلوگیری شده وهم از وهن انتخابات اجتناب می شود.
سید حسین زرهانی
گروه جامعه وسیاست
دو سپاه در برابر هم صف آرایی کرده بودند. در یک سو علی علیه السلام بود، همو که در غدیر نبی دستش را به بالای سر برده بود و در دیگر سو طلحه که پیامبر او را طلحه الخیر نامیده بود، زبیر که پیامبر او را سیف الاسلام خوانده بود و عایشه که همسر پیامبر و ام المومنین بود.
حارث بن نوط کاملا گیج شده بود نمی دانست که در کدام جبهه حاضر شود و کدام را بر دیگری برتری دهد. این بود که به نزد امام علی علیه السلام آمد و پرسید: «مگر ممکن است که طلحه و زبیر و عائشه بر امر باطلی گرد آمده باشند؟!» علی بدو پاسخ داد:
یا حارث انت ملبوس علیک، إن الحق و الباطل لایعرفان بأقدار الرجال و بإعمال الظن، أعرف الحق تعرف أهله و اعرف الباطل تعرف أهله .
«ای حارث! امر بر تو مشتبه شده است. حق و باطل، از راه بزرگی مردان و خوش گمانی به این و آن شناخته نمیشود، حق را بشناس تا اهل حق را بشناسی و باطل را بشناس تا اهل باطل را بشناسی»!
اکنون نیز ما در آستانه انتخاب بزرگی قرار داریم. اگرچه خوشبختانه جنگی به مثل جمل میان یاران امام و انقلاب برقرار نشده اما صفگیری آنها در قالب جناح ها و گروه های سیاسی در این انتخابات صف آرایی مهمی است. تمام نامزدهای کنونی جز یاران امام و انقلاب هستند و اگر صرفا به این عامل توجه شود نمی توان به درستی به انتخاب دست زد. بسیاری از مردم صرفا در انتخاب نامزد خود به دنبال اسامی رفته اند. اما می توان از الگوی روش شناختی امام علی علیه السلام برای شناخت خوب تر از خوب استفاده کرد.
امام به حارث فرمودند که بزرگی افراد را مدنظر قرار نده بلکه ابتدا حق و باطل را بشناس و سپس ببین که حق بر کدام یک منطبق است و باطل بر کدام. در واقع شناخت بر انتخاب تقدم دارد.
ما نیز در این انتخابات به جای آنکه خود را به بزرگی و قدر نامزدها و یا سنجش آنها مشغول کنیم بهتر است که
1- ابتدا بدانیم و تشخیص دهیم که مهمترین نیازهای جامعه امروز ما چیست؟ نخستین اولویتهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ما چیست؟
2- سپس توجه کنیم کدام نماینده به بهترین شکل می تواند این اهداف را محقق سازد.
3- و در نهایت با توجه به سابقه نامزدها در مسئولیتهای خود و بررسی عملکرد آنها برای دانستن میزان انطباق وعده ها با عملکردها به ارزیابی عملی توانایی نامزدها مبادرت کنیم.
به این ترتیب باید دانست که برای انتخاب نامزد خود باید به جای توجه به افراد به برنامه های او و میزان انطباق این برنامه ها با شرایط سیاسی و اجتماعی جامعه خود توجه کنیم.
حمید نساج
گروه جامعه و سیاست
برای دیدن اخبار، اطلاعات و تحلیل های انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوری اینجا کلیک کنید.
منبع:تبیان
به میانه اردیبهشت ماه نزدیک می شویم و به موازات گرم شدن هوا شاهد گرم شدن فضای انتخابات نیز می باشیم. به زودی با ثبت نام قطعی نامزدها و اعلام نتایج تایید صلاحت آنها از سوی شورای نگهبان این فضا پرشورتر نیز خواهد شد. هر یک از نامزدها در فضای وب دارای سایت و تارنماهای مخصوص به خود می باشند و اکثر سایتهای خبری و اطلاع رسانی نیز به طور رسمی یا غیر رسمی از نامزد خاصی حمایت می کنند. به نظر می رسد در این میان سایت خبری ای که به صورت بی طرف (و به تعبیر دقیقتر همه طرف) به انعکاس اخبار تمام نامزدها مبادرت کند و از سوی دیگر در راستای آگاهی بخشی نامزدها و ارتقای سطح دانش و اطلاعات سیاسی کاربران تلاش کند، وجود ندارد. در راستای فقدان چنین سایت و پایگاه خبری و ضرورت وجود آن، موسسه فرهنگی و هنری تبیان مبادرت به ایجاد صفحه ویژه انتخابات با نام تا انتخاب دهم به نشانی e10.tebyan.net کرده است. این پایگاه در جهت تسهیل انتخاب توسط کاربران و مخاطبان خود به ارائه مجموعه جامعی از ملاکهای انتخاب اصلح و اطلاعات مفید انتخاباتی فعالیت خواهد کرد.
سایت تبیان در اقدامی بدیع و تازه با راه اندازی صفحه "تا انتخاب دهم" به انعکاس اخبار تمام نامزدهای انتخاباتی -به طور مساوی- می پردازد.
1- رویکرد اصلی تبیان در عرصه انتخابات بیطرفی و در عین حال اطلاع رسانی جامع و کاربردی به کاربران می باشد. بدیهی است انتشار اخبار نامزدها و یا طرفداران آنها صرفا به قصد اطلاع رسانی است و نشان دهنده موضع انتخاباتی تبیان نمی باشد.
2- تبیان به تبلیغ و معرفی کاندیدای خاصی اقدام نمینماید بلکه از نگاه تبیان ارائه ملاک برای انتخاب اصلح دارای اولویت میباشد.
3- نظرسنجی های ارائه شده در این صفحه بر خلاف نظرسنجی های رایج بدون سوگیری و جهت دهی خاص می باشد.
4- در صفحه ویژه انتخابات فضای مساوی به همه نامزدها برای معرفی، زندگینامه، سوابق، تصاویر و حامیان به صورت ثابت و اخبار به صورت پویا اختصاص داده خواهد شد.ترتیب چینش فضاهای اختصاصی نامزدها به صورت تصادفی و متغیر در هر ساعت می باشد.
5- تا زمان اعلام قطعی نامزدها از سوی وزارت کشور، به نامزدهایی که اعلام حضور رسمی کرده و احتمال تایید صلاحیت آنها زیاد می باشد فضا اختصاص داده خواهد شد. بدیهی است که بعد از اعلام قطعی نامزدها به طور مساوی به همه نامزدها فضا داده خواهد شد.
6- بخشی از صفحه نیز به کاربران سایت اختصاص یافته که در چند روز آینده این بخش فعال خواهد شد. بدیهی است که مسئولیت مطالب این بخش بر عهده خود کاربران خواهد بود.
7- تلاش خواهد شد که مطالب مربوط به نامزدها از سایت اختصاصی خود آنها و یا سایتهای نزدیک و رسمی انتخاب خواهد شد.
8- ارائه هر گونه مطالب و یا اخبار در تحلیلها با منبع شنیدهها، منابع موثق و یا موارد شایعه ممنوع است.
9- تبیان در نظر دارد مسابقه برزگ وبلاگ نویسی با موضوع انتخابات ریاست جمهوری به زودی برگزار نماید که می توانید اطلاعیه آن را در اینجا ببینید. لازم به ذکر است که برگزیده آثار وبلاگهای کاربران در منویی خاص به نام آنها در صفحه تا انتخاب دهم منتشر خواهد شد.
10- تلاش خواهد شد با ارتباط با خود نامزدها زمینه مصاحبه اختصاصی و پرسش کاربران از نامزدها فراهم گردد. البته این امر منوط به همکاری نامزدهای محترم می باشد.
لینک صفحه ویژه دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری: تا انتخاب دهم
سید حسین زرهانی –حمید نساج
گروه جامعه و سیاست
منبع:تبیان
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در هفتمین روز از سفر به استان کردستان، صبح امروز در اجتماع پرشکوه مردم مومن، پرمحبت و نجیب بیجار، سه عنصر «اتحاد، حضور و آگاهی» را تضمین کننده ادامه "پیشرفت و اقتدار و ابهت ملت ایران" خواندند و با تأکید بر حضور آگاهانه ملت در انتخابات ریاست جمهوری افزودند: کسانی را روی کار بیاورید که راه امام و ارزشها و اصول آن بزرگوار را ادامه دهند و ایستادگی در مقابل زورگویان جهانی را، «ارزش» بدانند.
حضرت آیت الله خامنه ای، ارتحال مرجع بزرگوار و فقیه عارف حضرت آیت الله بهجت را حقیقتاً داغدار کننده خواندند و از پروردگار متعال مسئلت کردند آن عالم ربانی را با پیامبر اسلام و اولیای الهی محشور فرماید.
ایشان در تبیین عناصر شکل دهنده و پیروزی بخش انقلاب عظیم اسلامی، به «اتحاد ملی» اشاره کردند و افزودند: وحدت کلمه آحاد ملت با قومیتها و مذاهب گوناگون و پیروی آنان از امام بزرگوار، تمدن و جریان جدیدی در اندیشه سیاسی جهان ایجاد کرد که آثار هدایت بخش آن در مسئله فلسطین، لبنان و دیگر مسائل آشکار است و تأثیر بیدار کننده آن از شمال آفریقا تا شرق آسیا رو به گسترش است.
رهبر انقلاب اسلامی، استمرار وحدت اقوام ایرانی و جریانهای گوناگون سیاسی را در دفاع از پرچم برافراشته شده اسلام در این سرزمین، کاملاً ضروری و ضامن آینده درخشان ملت دانستند و بار دیگر خطاب به مردم کردستان تأکید کردند: عزیزان شیعه و سنی، وحدت پر برکت اسلامی را با همه وجود حفظ کنید.
ایشان «حضور مردم در صحنه های مختلف» را دومین عنصر تضمین کننده پیشرفت و عظمت ملت خواندند و به ملت توصیه کردند: در انتخابات حضور پرابهت داشته باشید و در عرصه های اقتصادی سازندگی و دیگر عرصه ها نیز حضور موثر و تعیین کننده خود را حفظ کنید.
حضرت آیت الله خامنه ای ،«آگاهی» را عنصر ضروری امروز و فردای کشور برشمردند و در اشاره ای کوتاه به برخی از برکات آگاهی ملت، افزودند: اگر ایستادگی آگاهانه مردم در پشت سر امام خمینی نبود، عناصر متزلزل سالهای اول انقلاب که عقیده ای به آرمانهای ملت نداشتند و به علت هراس از امریکا، به فکر نرمش و تواضع درمقابل زورگویان جهانی بودند، همچنان در رأس کار می ماندند که در اینصورت از عزت و پیشرفت و ابهت جهانی ملت خبری نبود.
ملت مانع از سرکار آمدن کسانی شود که بخواهند در مقابل دشمنان تسلیم شوند و آبروی ملت را ببرند
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به آگاهی نسل جوان،خاطرنشان کردند: این آگاهی عمومی، همچون تمامی صحنه های دیگر، در انتخابات نیز جلوه کند تا حضور آگاهانه ملت مانع از سرکار آمدن کسانی شود که بخواهند در مقابل دشمنان تسلیم شوند و آبروی ملت را ببرند.
حضرت آیت الله خامنه ای در تکمیل معیارهای انتخاب صالح ترین فرد به ریاست جمهوری افزودند: اگر در پی انتخابات، کسانی در مراکز گوناگون سیاسی و اقتصادی روی کار بیایند که بجای ادامه راه امام و ترویج اصول و ارزشهای امام و انقلاب، بخواهند با تملق گویی دولتهای مستکبر غربی، به خیال خود موقعیتی برای ایران دست و پا کنند، این برای ملت یک مصیبت است.
حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار که در ورزشگاه 17 شهریور بیجار برگزار شد، با یادآوری افتخارات تاریخی مردم بیجار و گروس، حضور مردم این منطقه در حوادث مختلف سی سال اخیر از جمله دفاع مقدس را، معیار قضاوت درخشان تاریخ درباره مردم دلاور و پرشور بیجار دانستند و افزودند: مردم شیعه و سنی محب اهل بیت و بخصوص شیعیان که پیرو مکتب اهل بیت هستند از آزمایشهای بزرگ سربلند بیرون آمده اند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به سیاستهای رژیم طاغوت در نادیده گرفتن اقوام مختلف خاطرنشان کردند: امروز به برکت اسلام و انقلاب، هر فرد ایرانی در هر نقطه از این کشور عظیم و عزیز، دارای شخصیت و ارزش مستقلی است و مجموعه این ارزشها و شخصیتهای مصمم و با اراده،ملت بزرگی را شکل داده است که با ایستادگی مثال زدنی، الگوی دیگر ملتها شده است.
ایشان دستور امام خمینی (رض) را برای اعزام اولین گروه عمران به کردستان، نشان دهنده توجه ویژه نظام به مناطق «دور افتاده و عقب مانده در دوران طاغوت» دانستند و افزودند: اگر چه مخالفان این ملت و دشمنان قوم کرد، با ایجاد ناامنی، وقفه ای در خدمت رسانی نظام بوجود آوردند اما دستگاههای مختلف توانسته اند در سه دهه گذشته کارهای فراوانی در این منطقه انجام دهند و دولت خدمتگزار نیز برای جبران بیشتر کمبودها،تصمیمات خوبی گرفته است که امیدواریم با کمک مردم شهرهای مختلف کردستان از جمله شهر بیجار، کاملاً محقق شود.
ایشان در بخش دیگری از سخنانشان، برخی مهاجرتها از بیجار به مناطق دیگر را، مانع از پیشرفت این منطقه خواندند و به مردم این شهر خاطرنشان کردند: مسئولان دولت و استان، مسائل بیجار را بخوبی می دانند و برای حل آنها برنامه های گسترده و باارزشی دارند، بنابراین قدر این شهر و دشتهای خرم و پربرکت آن را بدانید و با کمک کردن به مسئولان به حرکت رو به پیشرفت استان، شتاب دهید.
در ابتدای این دیدار حجت الاسلام والمسلمین «مروی»، امام جمعه بیجار گفت: وحدت شیعه و سنی، حضور بسیار فعال و آگاهانه در انتخابات و استعداد سرشار جوانان، از جمله ویژگی های مردم مومن و انقلابی این منطقه است.
حجت الاسلام والمسلمین مروی با اشاره به برخی مشکلات از جمله کمبود آب کشاورزی گفت: حل این مسئله به پیشرفت بیجار کمک فراوانی خواهد کرد.
منبع: پایگاه اطلاع رساتی دفتر مقام معظم رهبری
تنظیم برای تبیان: عطاالله باباپور