مهندس میرحسین موسوی بار دیگر تاکید کرد: اگر با وجود این همه امکانات و سرمایههای اجتماعی فقر داریم، این از ضعف ماست و سرنوشت ما این نیست.
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در جمع دهها هزار نفری مردم آذربایجان شرقی در استادیوم تختی با اشاره به قرار داشتن در آستانه دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری گفت: امروز ایران و آذربایجان به نقطه حساسی رسیده است و دوران سرنوشتسازی است. تصمیم شما در سطح ملی تعیین کننده و تاثیرگذار است. آذربایجان همیشه ثابت کرده است که از این آزمونها سربلند بیرون میآید.
وی با بیان اینکه اندیشهای که در دوران مشروطیت در این خطه ایجاد شد، هنوز زنده است و تحت عنوان مکتب تبریز به کار خود ادامه میدهد، به مردم آذربایجان گفت: در روزهای حساس انقلاب ایستادگی شما مردم بارها مملکت ما را نجات داده است.
وی با پررنگ خواندن نقش لشکر عاشورا در دفاع مقدس بیان کرد: جا دارد امروز به مسایل آذربایجان به شکلی ویژه نگاه کنیم.
موسوی در این دیدار عمومی گفت که اگر از سرمایههای اجتماعی کشور به درستی استفاده شود و سهم زنان و مردان را در جای خود به درستی بشناسیم، همان طور که باکریها، توانستند، ما هم امروز میتوانیم.
آخرین نخستوزیر ایران افزود: ما میتوانیم، مردم تبریز و آذربایجان میتوانند و مردم کل کشور میتوانند به کمک هم مشکلات را حل کنیم.
وی به زبان ترکی با بیان این شعار که ما به اینجا وابستهایم، فرزند آذربایجانیم، اظهار کرد: اینجا شهر قهرمانان است. سرداران بزرگ در طول تاریخ، سرنوشت آذربایجان را تغییر دادند پس زنده باد آذربایجان.
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری گفت: قهرمانان انقلاب مشروطه شاهد این سخن من هستند که تبریز و آذربایجان همواره در برابر دیکتاتوری ایستاده است. انقلاب و 22 بهمن شاهد است که آذربایجان مرکز غیرت است. خاطرات لشکر عاشورا و باکریها و شهدا همگی شاهدی بر سخن من هستند.
وی خطاب به مردم حاضر در استادیوم به زبان ترکی گفت: شما همیشه در برابر ظلم و دیکتاتوری ایستادهاید. آذربایجان و خصوصا تبریز فرهنگپرور و هنرپرور هستند و استاد شهریار نمونهای از این مساله است یا مقبرهالشعرا پدیدهای استثنایی است که شاهدی بر این مساله است.
میرحسین گفت: آذربایجان مهد علما، دانشمندان و انسانهای بزرگی نظیر علامه جعفری، علامه امینی، علامه طباطبایی و شهیدان قاضی و مدنی است. این انسانهای بزرگ در سرنوشت ما اثر گذاشتند و ما باید قدر اینها را بدانیم.
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه سخنان خود به زبان ترکی اظهار کرد: من قول میدهم که اصول 15، 19 و 12 قانون اساسی را اجرا و مسایل مربوط به اقلیتها و زبانهای مختلف کشور را رعایت کنم.
جمعیت کثیر حاضر در استادیوم تختی در این لحظه، یکصدا مهندس موسوی را تشویق کردند و به زبان ترکی شعارهایی را در حمایت از مهندس موسوی سر دادند.
سرنوشت آذربایجان یعنی سرنوشت ایران؛ همیشه همین بوده است و الان نیز چنین است. سرنوشت آذربایجان و سرنوشت کل ایران از هم جدا نیست
وی در ادامه سخنان خود را به زبان فارسی بیان کرد و گفت: سرنوشت آذربایجان یعنی سرنوشت ایران؛ همیشه همین بوده است و الان نیز چنین است. سرنوشت آذربایجان و سرنوشت کل ایران از هم جدا نیست.
پس از این سخنان مهندس میرحسین موسوی، دهها هزار آذربایجانی حاضر در استادیوم تختی یکصدا، وی را مورد تشویق و حمایت قرار دادند.
موسوی در ادامه به ظرفیتهای فرهنگی، علمی، هنری و همچنین اقتصادی آذربایجان اشاره کرد و افزود: آذربایجان روزی مرکز تجارت و اقتصاد ایران و محل اتصال ما با جهان امروزی بوده است؛ به طوری که بازار تبریز بزرگترین بازار سرپوشیده جهان است. از این خطه سرمایههای عظیمی به کشور عرضه شده است.
وی با بیان اینکه حضور مردم مستعد و موقعیت جغرافیایی آذربایجان ایجاب میکند که به مسایل این استان بهطور ویژهای پرداخته شود گفت: چرا که بدین ترتیب آذربایجان نه تنها میتواند جایگاه سابق خود را بیابد بلکه میتواند نقش سرنوشتساز خود را در سطح ملی دوباره احیا کند.
این جملات مهندس موسوی، با استقبال جمعیت حاضر در استادیوم تختی مواجه شد و آنها با تشویقهای پیاپی، شعارهایی نظیر "موسوی موسوی حمایتت میکنیم" سر دادند.
وی با بیان اینکه آذربایجان همسایه اروپاست و از سوی دیگر با یک ملت بزرگ 70 و چند میلیون نفری و یک بازار بزرگ روبهروست گفت: اگر به این مساله به شکل یک فرصت نگاه شود و از این موقعیت مخصوصا با ظرفیتهای ایجاد شده بعد از فروپاشی شوروی به خوبی استفاده شود، میتوان مشکلات این استان و کل کشور را حل کرد.
موسوی در ادامه با انتقاد از انحلال سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و بسیاری از شوراهای تصمیمگیری طی چهار سال اخیر گفت: متاسفانه در این چند سال سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور را از بین بردند و تمام نهادهایی که میتوانند به ما کمک کنند که آمایش سرزمینی به کمک مردم داشته باشیم را از دست دادهایم.
وی در ادامه از وجود تورم 25 درصدی در کشور انتقاد کرد و افزود: بارها گفتهام که 25 درصد تورم یعنی کوچک شدن سفرههای مردم، بدبینی، اعتیاد و فقر. ما این مشکلات را میتوانیم حل کنیم به شرط آنکه به دید امنیتی به مردم نگاه نکنیم و آنها را قسمت قسمت و تکه تکه نکنیم.
جمعیت کثیر حاضر در ورزشگاه مهندس میرحسین موسوی را به طور پی در پی تشویق کردند.
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری همچنین با انتقاد از کاهش سرانه تولید ناخالص ملی در استان آذربایجان گفت: سرانه تولید ناخالص ملی در آذربایجان طی چهار سال گذشته نزول کرده و این استان فقیرتر شده است و این معادله باید عوض شود.
مردم حاضر در استادیوم تختی با شنیدن این سخنان یکصدا، موسوی را تشویق کردند و مورد حمایت قرار دادند.
آخرین نخستوزیر ایران افزود: هر نوع سرمایهگذاری در این استان به ویژه در زمینه تولید ناخالص ملی نه تنها برای آذربایجان، بلکه برای کل کشور نتیجه مثبت خواهد داشت. متاسفانه برای این مساله برنامهی درستی نداشتهایم. بهترین کارآفرینان و نیروی کار را در این منطقه داریم ولی آنچه نداریم، برنامه است. مرحوم عالینسب که فرزند همین آذربایجان بود زمانی گفته بود که سرنوشت ایران فقر نیست. این حرف یعنی اگر با وجود این همه امکانات و سرمایههای اجتماعی فقر داریم این از ضعف ماست و سرنوشت ما این نیست.
در این لحظه مردم حاضر در ورزشگاه یکصدا شعار دادند: «دولت سیبزمینی نمیخواهیم، نمیخواهیم» که موسوی در برابر این شعار گفت: شرط حل مشکلات کشور این است که به سمت برنامههای درست، قانون و عقلانیت پیش برویم؛ با سیبزمینی پخش کردن در خانههای مردم نمیتوانیم به نتیجهای برسیم.
جمعیت کثیر حاضر در ورزشگاه تختی با تشویقهای پی در پی و سر دادن شعارهایی به زبان ترکی در حمایت از مهندس موسوی، این سخنان وی را تایید کردند.
مهندس موسوی در پایان سخنان خود با بیان اینکه من امید فراوان به خلاقیت شما مردم عزیز آذربایجان دارم، به زبان ترکی گفت: زنده باد آذربایجان، زنده باد آذربایجان.
پیش از سخنان میرحسین موسوی، دکتر زهرا رهنورد جملاتی کوتاه را به زبان ترکی بیان کرد که با استقبال و تشویقهای فراوان و گسترده مردم حاضر در ورزشگاه همراه شد.
رهنورد به زبان ترکی گفت: اگرچه من آذری نیستم اما تبریز و آذربایجان وطن دوم من است.
جمعیت چندهزار نفری حاضر در ورزشگاه تختی با شنیدن این جملات به وجد آمدند و رهنورد را بارها و بارها مورد تشویق قرار دادند و به زبان ترکی شعارهایی را در حمایت از رهنورد و موسوی سر دادند.
منبع:تبیان
محمد هادی ایازی با بیان اینکه "شهرداری همانند دوره های قبل حداکثر 24 ساعت پس از برگزاری انتخابات کل شهر تهران را از تبلیغات انتخاباتی پاک می کند" تمهیدات شهرداری برای تبلیغ عادلانه کاندیداهای ریاست جمهوری را تشریح کرد.
سخنگوی شهرداری تهران در نشست خبری با بیان این مطلب گفت: اگر انتخابات یک مرحله ای باشد تا 24 خرداد پاکسازی شهر تکمیل می شود، اما اگر به دور دوم کشیده شود 24 ساعت پس از برگزاری مرحله دوم انتخابات، شهر پاکسازی می شود.
دکتر هادی ایازی ادامه داد: شورای شهر تهران برای انتخابات سال 88 بیش از دو میلیارد تومان اعتبار برای برنامه های انتخاباتی شهرداری پیش بینی کرده است که در هماهنگی با شورای نگهبان و استانداری تهران، بخشی از این اعتبارات توسط آنان تأمین می شود.
اگر تخلف تبلیغاتی و از سوی نامزدها باشد باید توسط فرمانداری و شورای نگهبان به شهرداری اعلام شود تا سازمان زیبا سازی و مناطق نصب به جمع آوری آن اقدام کنند
مشاور عالی شهردار تهران در پاسخ به خبرنگاری مبنی بر بروز تخلفات انتخاباتی طرفداران برخی کاندیداها خارج از امکانات تبلیغاتی پیش بینی شده در سطح مناطق 22 گانه شهرداری شامل پخش تراکت و پوستر کاندیداها توسط هوادران آنها گفت: اگر تخلف تبلیغاتی و از سوی نامزدها باشد باید توسط فرمانداری و شورای نگهبان به شهرداری اعلام شود تا سازمان زیبا سازی و مناطق نصب به جمع آوری آن اقدام کنند.
سخنگوی شهرداری تهران در ادامه به اقدامات شهرداری تهران برای انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: در حال حاضر دو هزار بیلبورد رای نصب پوسترها و تبلیغات رایگان نامزدهای ریاست جمهوری در نظر گرفته شده است. همچنین برای افزایش مشارکت شهروندان تلویزیونهای شهری سطح شخهر تبلیغات خود را آغاز کرده اند و تلویزیونهای LED پارکها نیز به صورت مستقیم صحبتها و مناظرات کاندیداهای انتخاباتی را پخش می کند.
ایازی به دوسالن در شمال و جنوب تهران برای تبلیغات انتخاباتی نامزدها اشاره کرد و افزود: همچنین سالنهای برج میلاد و فرهنگسرای بهمن نیز برای تبلیغات در نظر گرفته شده که پس از انعقاد قرارداد بر اساس تخفیفات ویژه در اختیار نامزدها قرار می گیرد.
عباس زادگان
منبع:تبیان
انجمن روزنامهنگاران مسلمان صبح دوشنبه جلسه مناظرهای را با حضور علیرضا ذاکر اصفهانی به عنوان نماینده احمدینژاد، جواد اطاعت به عنوان نماینده میرحسین موسوی و عبدالحسین روحالامینی به عنوان نماینده محسن رضایی برگزار کرد.
در ابتدا روحالامینی در پاسخ به پرسشی درباره نقش کاندیداها، حامیان آنها و رسانهها در برگزاری یک انتخابات سالم با رعایت اخلاق انتخاباتی با تاکید بر این که این انتخابات نقطه عطفی در تاریخ جمهوری اسلامی ایران و گامی برای ارتقای مردمسالاری دینی در کشور است، وجود نشانههایی را از عوامل پدیده بودن این انتخابات ذکر کرد.
وی افزود: یکی از گفتمانها ادامه وضعیت موجود، دیگری بازگشت به گذشته و گفتمان بعدی هم راه سومی را مورد توجه قرار داده است.
نماینده رضایی وجود نشانهای چون چندضلعی بودن انتخابات با حضور سه گفتمان را از عوامل پدیده بودن این انتخابات دانست.
دبیر کل حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی با بیان این که به لحاظ وجود گفتمان و اضلاعی که در این عرصه انتخابات هستند ما جدیترین انتخابات را پیش رو داریم، گفت: هر چه تلاش میشود از طرف برخی هواداران کاندیداها فضای دو قطبی، دیو و دلبری و مظلومنمایی و برخی فعالیتهای تخریبی دیگر صورت بگیرد، مردم ما خود میدانند که چنین مسائلی نمیتواند جایی داشته باشد.
یکی از گفتمانها ادامه وضعیت موجود، دیگری بازگشت به گذشته و گفتمان بعدی هم راه سومی را مورد توجه قرار داده است
وی با بیان این که توجه به متن ریاستجمهوری و عبور از حاشیهها باید در عرصه انتخابات ریاستجمهوری دهم مورد توجه جدی قرار بگیرد، گفت: از آنجا که کاندیداهای حاضر در صحنه افراد جدی هستند حاشیههایی چون تخریب، الفاظ نامناسب و برخی جنگهای روانی نمیتواند جلوی جدیت این کاندیداها را بگیرد.
نماینده رضایی همچنین گفت: هر کدام از کاندیداها حداقل شرایط لازم را دارند و از سرمایههای کشور ما هستند و بعد از اینکه این انتخابات تمام شد باید ادامه مسیر دهند؛ چرا که دهه چهارم انقلاب با دهههای قبل فرق میکند.
در ادامه جواد اطاعت نماینده میرحسین موسوی در واکنش به این صحبت روحالامینی که یکی از کاندیداها بازگشت به گذشته دارد، گفت: هر انتخابات دارای سه ضلع است و کاندیدایی میتواند در این عرصه موفق باشد که دارای این سه ضلع باشد.
وی افزود: یک کاندیدا باید دارای یک گفتمان باشد. در سالهای اخیر آقای هاشمی گفتمان سازندگی، آقای خاتمی گفتمان آزادی و آقای احمدینژاد گفتمان عدالت را مطرح کردند، ولی آقای میرحسین موسوی آزادی و عدالت را در کنار یکدیگر مورد توجه قرار دادهاند.
اطاعت گفت: همچنین لازم است یک کاندیدا پارگفتمانی را نمایندگی کند؛ یعنی به وضع موجود نقد داشته باشد و خواهان رسیدن جامعه به وضع مطلوب باشد. چنین فردی خواهد توانست نیروی مخالف خود را نیز جذب کند.
اطاعت همچنین گفت: بحث حاملان اجتماعی نیز یکی دیگر از این پارامترهاست و در واقع این حاملان اجتماعی کسانی هستند که تفکر و دیدگاهی را در لایههای مختلف اجتماعی تبلیغ میکنند که میتوان نخبگان، رسانهها، احزاب و گروههای سیاسی مختلف و عرصه مجازی را حاملان اجتمامی قلمداد کرد.
اطاعت با بیان این که کاندیدایی که در این جلسه به نمایندگی از تفکر وی شرکت کردهام، دارای گفتمان پیشرفتهای است، خاطرنشان کرد: موسوی میخواهد بگوید لزوما آزادی و عدالت در مقابل با هم نیستند و این دو، دو روی یک سکه را تشکیل میدهند؛ بنابراین میرحسین موسوی دارای گفتمانی است که طی آن نه به آزادی صرف و نه به عدالت صرف تاکید دارد.
این مدرس دانشگاه قریب به اتفاق احزاب اصلاحطلب، چهرههای برجسته کشور همچون خاتمی، روشنفکران، روزنامهنگاران و گروههای مختلف اجتماعی را حامیان اجتماعی میرحسین موسوی برشمرد و اظهار کرد: به هر ترتیب هر کاندیدایی که بتواند از این سه ضلع برخوردار باشد خواهد توانست در انتخابات به پیروزی برسد.
ذاکر اصفهانی نماینده احمدینژاد نیز در ابتدای سخنان خود گفت: خوشحالم از اینکه بعد از گذشت دو، سه ماه از تبلیغات غیرقانونی برخی دوستان، مساله گفتمان هم مورد توجه قرار گرفت؛ چرا که تا به حال گفتمان مشخصی از ناحیه کاندیداها به جز آقای احمدینژاد نمیبینم؛ چرا گه گفتمان آقای احمدینژاد تا کنون تثبیت شده و همه با مولفههای آن آشنا هستند.
وی در ادامه از اینکه کاندیداها برنامهها و استراتژیهای خود را با شفافیت ارائه نکردهاند ابراز تاسف کرد و گفت: در حال حاضر از سوی کاندیداها برخی واژهها مثل پرتگاه و یا اینکه کشور در معرض تهدید است بیان میشود که در واقع بیشتر جنبه سیاهنمایی دارد.
در ادامه اطاعت در واکنش به سخنان ذاکراصفهانی گفت: من و آقای روحالامینی به اینجا آمدیم که در وجه اثباتی صحبتهای خود را مطرح کنیم اما آقای ذاکراصفهانی که میگویند دیگران ما را تخریب میکنند، خود میگویند که نامزدهای دیگر برنامه ندارند یا اینکه میگویند تبلیغات غیرقانونی انجام میدهند. من از ایشان خواهش میکنم آنچه در توان دارند ارائه دهند و اخلاق اسلامی را رعایت کنند.
در ادامه مناظره خبرنگاری پرسید به نظر هر کدام از شما نمایندگان گفتمان برتر در عرصه رقابتهای انتخاباتی کدام گفتمان است که در ابتدا اطاعت گفت: برتری گفتمان مورد نظر ما به این دلیل است که ما به بهانه آزادی، عدالت را نابود نمیکنیم و به بهانه عدالت نیز، آزادی را نابود نخواهیم کرد. به نظر ما باید در مسابقه زندگی شرایط عادلانهای مطرح شود. ما باید شرایطی را فراهم کنیم که فرصتهای برابر در اختیار همگان قرار بگیرد و این تعریف ما از عدالت است.
وی افزود: ما یک آزادی درون و یک آزادی بیرون داریم، آزادی درون به این معناست که انسان از نفس امارهاش آزاد باشد؛ اگرچه این نکته مثبتی است ولی در عرصه اجتماع مدنظر نیست. ما آزادی نفس را نفی نمیکنیم، ولی آزادیای مد نظرمان است که بتوانیم با آن دیدگاهها و سلایقمان را مطرح کنیم.
اطاعت افزود: ضمن اینکه ما حق نقد را محفوظ میدانیم، معتقدیم نباید برای کسی سنگاندازی کنیم و اصلا برتری گفتمان ما در این است که به بهانه آزادی، عدالت را قربانی نمیکنیم و برعکس.
اطاعت چنین گفتمانی را متاثر از انقلاب، اسلام و اندیشههای حضرت امام قلمداد کرد.
مهمتر از بحث آزادی، عدالت سیاسی و مدیریتی است و اصلاح الگوی مدیریتی کشور را باید یک بحث جدی است
روحالامینی نیز در پاسخ به این سوال گفت: گفتمان مسلط در دهه چهارم انقلاب گفتمان پیشرفت و عدالت است. ما نه گذشته را نفی میکنیم و نه خواهان این هستیم که در آن باقی بمانیم و طبق دیدگاههایی که آقای رضایی صراحتا آن را مطرح کردهاند به این نوع گفتمانها اولویت بخشیدند.
وی اولویت اول رضایی را تغییر الگوی مدیریتی کشور عنوان کرد و ادامه داد: نمیشود ما توسعه همهجانبه را مطرح کنیم و یک تیم مدیریتی محدود داشته باشیم.
وی تاکید کرد: مهمتر از بحث آزادی، عدالت سیاسی و مدیریتی است و اصلاح الگوی مدیریتی کشور را باید یک بحث جدی دانست.
این فعال سیاسی در ادامه به هم خوردن آرایش سیاسی کشور در این انتخابات را یک پدیده دانست و گفت: بسیاری از دوستان همچنان میخواهند دستهبندیهای سیاسی را به مردم تحمیل کنند. در این راستا باید دید آیا مردم در سال 76 و یا 84 به شخص رای دادند و یا به وضع موجود آن زمان نه، گفتند. در انتخابات پیش رو نیز مردم اثباتی رای خواهند داد.
اطاعت افزود: این که جامعه محترم مدرسین حوزه علمیه قم با اکثریت کمتر از حد نصاب آرا رایگیری میکند یا این که در احزاب ما دیده میشود چهره شاخص در آن طرفدار یک کاندیدا و چهره دیگر طرفدار کاندیدای دیگر است، هم چنین این که هنوز جامعه روحانیت مبارز رسما به نتیجهای نرسیده است، نشان میدهند در نخبگان، نمایندگان و احزاب ما نوعی به هم ریختگی آرایش سیاسی وجود دارد.
وی همچنین گفت: ما نیازمند بازآفرینی و بازتعریف فضای سیاسی کشور هستیم که این خود انبساط مدیریتی را خواهان است.
ذاکراصفهانی نیز در پاسخ به این سوال با تاکید بر این که گفتمان برتر برای آقای احمدینژاد از مطالبات جدی رهبری و مردم برآمده است، اظهار کرد: چنین گفتمانی را امروز مقام معظم رهبری در قالب گفتمان پیشرفت و عدالت مطرح میکنند.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری با تاکید بر این که ما آزادی را از زاویه نگاه دینی مورد توجه قرار میدهیم، گفت: اعتقاد ما بر این است که آزادی بیرونی بدون آزادی درونی نمیتواند کامل باشد.
وی همچنین در مورد عدالت مدیریتی گفت: هر دولتی اقتضائات خاص خودش را دارد و طبیعتا از نیروهای خاص خودش استفاده میکند.
ذاکر همچنین خاطرنشان کرد: نگاه ما از پیشرفت، توسعه غربی نیست و ما توسعه مورد نظر زمان اصلاحات را قبول نمیکنیم؛ بنابراین پیشرفت و عدالتی که این دولت آن را بیان میکند متناسب با ارزشهای خود است.
در ادامه خبرنگاری پرسید چرا برنامههای جدیدی که آقای احمدینژاد میخواهند اجرا کنند مشخص نیست، که ذاکراصفهانی در پاسخ گفت: برنامهها مشخص است اما متاسفانه در طول این مدت تخریبهای زیادی علیه دولت انجام شده است؛ چنانچه در حوزه اقتصاد به این دولت خردهگیری و از واژههایی مثل گدامحوری، گداپروری و صدقه دادن استفاده میکنند.
وی از اینکه به برنامههای دولت در سطح پایین نگاه میشود، ابراز تاسف کرد و گفت: اعتقاد دولت بر این است که در چارچوبهای غربی و متداول در حوزههای مختلف حرکت نکند.
اطاعت افزود: جایی گفته میشود که احمدینژاد در سیاست خارجی دیپلماسی مرسوم را نمیداند یا اینکه بازی را خوب نمیشناسد. این در حالی است که ایشان بازی را به خوبی میشناسند ولی میگوید از آنجا که زمین، زمین استکبار و ناعادلانه است در آن بازی نمیکنم و در طول این مدت برنامههایش را با چنین رویکردی ارائه داده است.
ذاکر اصفهانی با تاکید بر این که ما باید به رویکردها بپردازیم، گفت: اگر به رویکردها پرداخته شود دیگر بحث سیبزمینی و گوجهفرنگی طرح و اجلاس دوربان 2 در حد شارلاتان بازی دیده نخواهد شد؛ بنابراین تا وقتی که ما اسیر این ملاکها و استانداردها هستیم، عملکرد دولت را ماجراجویی و مضحک خواهیم دید. به هر ترتیب باید بگویم معتقدم نباید بدون توجه به رویکردها به سراغ عملکردها برویم.
وی گفت: ایشان برنامههای جدیدشان را به زودی اعلام خواهند کرد.
خبرنگار دیگری پرسید قرار بود آقای خاتمی برای اعلام حمایت از میرحسین موسوی سفرهایی داشته باشند اما این گونه نشد، بنابراین به نظر میرسد خاتمی امیدی ندارد که میرحسین موسوی رای بیاورد.
ضمن اینکه ما حق نقد را محفوظ میدانیم، معتقدیم نباید برای کسی سنگاندازی کنیم و اصلا برتری گفتمان ما در این است که به بهانه آزادی، عدالت را قربانی نمیکنیم و برعکس
اطاعت در پاسخ گفت: آقای خاتمی در دوم خرداد و در اجتماع 50 هزار نفری حمایت قاطع و شدید خود را از میرحسین موسوی اعلام کرد و میتوان گفت هیچ کس به اندازه خاتمی برای موسوی فعال نشده است.
وی افزود: البته وضعیت آقای موسوی آنقدر خوب است که به نظر من لازم نیست آقای خاتمی برای حمایت ایشان به استانها بروند.
وی همچنین در مورد برنامههای میرحسین موسوی گفت: ما دیروز برنامههای اقتصادی آقای میرحسین را منتشر کردیم.
اطاعت در ادامه و در راستای نقد عملکرد دولت کنونی اظهارکرد: با توجه به درآمد بالای دولت در حال حاضر باید بررسی کنیم و ببینیم این دولت با درآمدی که داشته چه کار کرده است؟ در حال حاضر وضعیت اشتغال و بیکاری مناسب نیست و دولت سعی کرده با برنامههای زودبازده به مردم وام دهد و اشتغال ایجاد کند، در واقع این افراد را به بدهکارانی بیکار تبدیل کرده است.
وی افزود: دولت اصلاحات در طول دورانی که مسئولیت اجرایی کشور را داشت سالی 7/19 میلیارد دلار درآمد داشت اما در دولت کنونی فقط درآمد نفت ما 66 میلیارد دلار بوده است. همچنین زمانی که دولت اصلاحات روی کار آمد 6/17 درصد تورم وجود داشت که ما به این درصد روند نزولی دادیم.
نماینده میرحسین موسوی با تاکید بر این که در دولت کنونی قریب به اتفاق آنچه در برنامه چهارم پیشبینی شده، محقق نشده است، شاخص شکاف طبقاتی و فساد مالی را مورد توجه قرار داد و ابراز عقیده کرد که این دو در دوره دولت نهم افزایش یافتهاند.
اطاعت اضافه کرد: من نمیگویم که آن 5/1 میلیارد گم شده را خوردهاند بلکه به هر ترتیب عدم برنامهریزی و عدم مدیریت باعث رخ دادن چنین اتفاقی شد. همچنین باید توجه داشت کشورها اصولا صندوق ذخیرهشان را اعلام میکنند که این در واقع یک اعتبار اقتصادی برایشان است در حالی که دولت ما میگوید این موضوع محرمانه است؛ بنابراین باید پرسید وجود چه سیاستهایی باعث شکل گرفتن چنین معضلاتی شده است.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی افزود: دو سال پیش یکی از دانشجویان دکتری ما در دانشگاه شهید بهشتی بحران مالی غرب را پیشبینی کرد. با این حال باید پرسید در کشوری که دانشجویی میتواند این مساله را پیشبینی کند دولت چرا نتوانسته چنین کاری کند.
در ادامه ذاکر اصفهانی در واکنش به سخنان اطاعت گفت: من میدانستم دوستان چنین پاسخهایی را مطرح میکنند و از این اعداد و ارقام جعلی استفاده خواهند کرد.
در این لحظه اطاعت گفت: اینها همه مستند است و بانک مرکزی آنها را اعلام کرده است.
ذاکراصفهانی نیز گفت: جناب آقای اطاعت به عنوان نماینده آقای میرحسین موسوی اینجا آمده نه نماینده دولت اصلاحات که این قدر درباره دولت اصلاحات حرف میزند.
وی افزود: کافی است شما سری به استانهای کشور بزنید و پروژههای موجود در این استانها را ببینید. همین طور باید بگویم اتفاقا وضعیت بیکاری و اشتغال نسبت به دوره قبل بسیار بهتر شده است.
در ادامه روحالامینی در واکنش به سخنان ذاکر اصفهانی گفت: یعنی شکاف طبقاتی کمتر شده؟ قدرت خرید مردم نیز بالاتر رفته است؟
ذاکر اصفهانی در ادامه در پاسخ به این سوال که چرا احمدینژاد فعالیت انتخاباتی ندارد، گفت: از آنجا که دولتهای گذشته هدفشان فتح کرسی ریاستجمهوری بوده، پنج، شش ماه مانده به انتخابات همه چیز تعطیل میشد، اما امروز شما میبینید که همه مشغول به کار هستند. احمدینژاد در حال حاضر دلیلی نمیبیند خدمترسانی به مردم را کنار بگذارد و ببیند در آینده چه خواهد شد.
وی افزود: احمدینژاد مثل ستادهای متداول عمل نمیکند، هواپیما نمیگیرد و اتوبوس کرایه نمیکند و از شهرستانها آدم جمع نمیکند و این افراد را به مرکز استان نمیآورد و ستادهای ایشان همه مردمی هستند.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا جامعه روحانیت مبارز در مورد حمایت از احمدینژاد به تصمیم قطعی نرسیده است، گفت: آقای احمدینژاد اعتقادش این است که شعارهایش معلوم است و همه وی را میشناسند؛ بنابراین اگر کسی احساس کند که او را قبول دارد از وی حمایت خواهد کرد. در رابطه با تشکلهای سیاسی و مجموعههای دیگر هم همین طور است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا احمدینژاد در نهایت اعضای مافیای اقتصادی را معرفی نکرد، نیز گفت: همین که ایشان جلوی این مافیا را در بخشهای مختلف بگیرد و دست این مافیا را قطع کند، برای ما ارزش است. رئیسجمهور میتواند به نمایندگی از قوه اجرایی کشور دست این مافیا را قطع کند و آقای احمدینژاد این کار را کرده و در این راستا تخریبها و اعتراضاتی هم به ایشان وارد شده است.
ما نمیتوانیم بگوییم پروژههای 15 سال پیش را فقط ما به جلو بردیم بلکه باید از دولتهای قبلی هم تشکر کرد
ذاکر افزود: در دولت ایشان این طور نبوده است به عدهای وام 200 میلیاردی بدهند و این پول به جیب عدهای برود که با آن سرمایهگذاری کنند و در نهایت از آن سوءاستفاده شود.
وی همچنین درباره تورم بالا گفت: در ابتدای دولت حجم زیادی از نقدینگی برای فعالیتهای عمرانی وارد سیستم شد و در حوزه راه و ترابری فعالیتهایی صورت گرفت؛ چنانچه در پروژه قطار تهران – شیراز که پروژه سال 1308 شمسی است از اصفهان به شیراز در دولت قبل فقط 5 درصد کار شده بود اما در دولت نهم 95 درصد دیگرش آماده شد که به زودی افتتاح میشود.
در این زمان اطاعت پرسید: چه زمانی؟ ذاکراصفهانی گفت: 12 خرداد.
اطاعت گفت: اگر تا 20 خرداد اعلام کردید این قطار به بهرهبرداری میرسد من حمایتم را از میرحسین موسوی پس میگیرم و از احمدینژاد حمایت میکنم که ذاکر گفت: باید ببینیم قبلا چند درصد پیشرفت کرده و حالا چند درصد.
ذاکر اصفهانی در ادامه با بیان این که حجم پروژههای عمرانی در دولت کنونی به بیش از دو برابر دولت اصلاحات رسیده است، اظهار کرد: طبیعتا نقدینگی تورم ایجاد میکند؛ اما مهم این بود که این دولت توانست این هزینهها را متحمل شود و بعد آن را کاهش دهد.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری همچنین در پاسخ به این سوال که چرا احمدینژاد با وجود اعتراضهایی که نسبت به صحبت مشایی در مورد اسرائیل شد، او را برکنار نکرد، گفت: مهم برای ما رویکردی است که این دولت اتخاذ کرده است با این رویکرد مبارزه با استکبار و محو اسرائیل است.
وی گفت: چرا ما به رویکردها نمیپردازیم و فقط از سیبزمینی، پرتقال و یا بحث آقای کردان صحبت میکنیم.
در ادامه خبرنگاری گفت: اعتراضات زیادی به عدم برکناری مشایی شد و حتی جامعه روحانیت و مراجع عظام با وی مساله مخالفت کردند.
ذاکر اصفهانی اظهار کرد: با توجه به همه اعتراضات آقای احمدینژاد ترجیح دادند که آقای مشایی برکنار نشود.
روحالامینی نیز در ادامه گفت: ما مخالف اقتصاد چرتکهای و سیاست حجرهای هستیم.
وی افزود: باید مرز شجاعت و جسارت، همچنین مرز یکدندگی با تدبیر در بحثهای داخلی و خارجی مشخص شود.
نماینده رضایی همچنین گفت: دوستان ما طوری وارد صحنه میشوند که انگار دور اول نامزدیشان است و هنوز در فضای تبلیغاتی سال 84 به سر میبرند.
وی با تاکید بر اینکه باید رویکرد با عملکرد دولت تطبیق داده شود، خاطرنشان کرد: ما نمیتوانیم بگوییم پروژههای 15 سال پیش را فقط ما به جلو بردیم بلکه باید از دولتهای قبلی هم تشکر کرد.
روحالامینی گفت: درست است که به ما معوقه داده شد اما باید پرسید پس عزت ما چه میشود؟ آتیه خانوادههای ما چه خواهد شد؟ ما چرا میخواهیم مطالبات حقیقی مردم را سیاسی کنیم، آیا میخواهیم پاسخگو نباشیم، یا اینکه این مطالبات را سرکوب کنیم.
روحالامینی همچنین با بیان اینکه 90 درصد مطالبات مردم ما، مطالبات اجتماعی است، تاکید کرد: برخی دوستان باید از حالت گارد انتخاباتی خارج شوند؛ این در حالی است که معتقدیم برخی دوستان که دورههای مدیریتی را داشتهاند نیز پاسخگو باشند.
ذاکر اصفهانی در واکنش به این سخنان گفت: من میدانستم که نهایتا به اینجا خواهیم رسید.
روحالامینی گفت: آقای ذاکر اصفهانی! آقایان رضایی، کروبی و موسوی برنامههایشان را ارائه دادهاند، آقای احمدینژاد هم برنامههایش را ارائه دهد.
ذاکر اصفهانی در ادامه گفت: شما چرا میخواهید مرجعیت و روحانیت را در مقابل دولت قرار دهید. احمدینژاد در این دوره ضمن احترام به روحانیت و مراجع معظم درباره برخی مسائل به نتایج خاص خود رسیده است و نظری مقابل اسلام و مرجعیت ارائه نکرده است.
نماینده احمدینژاد گفت: شما رویکرد این دولت را در مقابل غربزدگی دولت گذشته ارزیابی کنید.
روحالامینی در این میان گفت: وارد بحث عملکرد و نه بحثهای حاشیهای شوید.
ذاکر اصفهانی بحثهای مطرح شده درباره برخی اشکالات دولت نهم را که در این جلسه نیز عنوان شد بحثهای اتوبوسی دانست و گفت: این بحثها را کسانی که در اتوبوس نشسته و بیکار هستند مطرح میکنند.
روحالامینی در پاسخ گفت: وارد تطبیق عملکرد و رویکرد شوید.
خبرنگار دیگری در مورد کابینه هر کدام از کاندیداها پرسید که روحالامینی پاسخ داد: آقای رضایی طرح دولت ائتلافی را مطرح و برخی از افراد کابینه خود را نیز اعلام خواهند کرد.
اطاعت در ادامه گفت: آقای میرحسین موسوی کابینهشان را قبل از رئیسجمهور شدن معرفی نمیکنند و اصلا این موضوع مبنای قانونی ندارد. باید گفت طیف وسیعی از اصولگرایان تا اصلاحطلبان از آقای میرحسین موسوی حمایت میکنند و این به این معنی است که تعداد کاردانها بین این افراد زیاد است.
ذاکر اصفهانی نیز گفت: آقای احمدینژاد بعد از انتخاب شدن کابینهشان را انتخاب میکنند.
خبرنگار دیگری خطاب به اطاعت گفت: بهتر نیست وارد بحثهای کلانتر شویم، همه دولتها کسری بودجه داشتند ولی شما این موضوع را فقط در مورد این دولت مطرح میکنید.
روحالامینی همراه با خنده به خبرنگاری که این سوال را مطرح کرد گفت: شما این سوال را مطرح کردید برای اینکه خبرگزاریتان کاملا بیطرف است. من از اعضای هیات موسس شما بودم و فرآیند تصمیمسازی را در خبرگزاری شما میدانم.
اطاعت نیز در ادامه گفت: وقتی دولتی که داعیهدار مدیریت جهانی است نیمی از کابینهاش را تغییر میدهد و نمیتواند چهار تا همکار که تا آخر با او همکاری کنند، انتخاب کند، چرا داعیه مدیریت جهانی دارد؟
ذاکراصفهانی نیز گفت: حرفهایتان را با سند مطرح کنید.
اطاعت گفت: من دانشگاهی هستم و صحبتهایم نیز مستند است.
خبرنگار پرسید: شما جواب من را میدهید یا جواب آقای ذاکر را، که اطاعت گفت: فرقی نمیکند.
اطاعت در ادامه گفت: در مورد قطار اصفهان – شیراز باید بگویم آقای احمدینژاد در سفر استان فارس پشت تریبون قرار گرفت و گفت انشاءالله برای مراسم ارتحال امام با این قطار سفر میکنید؛ بنابراین اینها فقط شعار است.
ذاکر اصفهانی در پاسخ گفت: در این دولت چند درصد به پیشرفت این کار اضافه شده؟
اطاعت جواب داد: مجموعه راهسازی در این دولت اصلا قابل مقایسه با دولت قبل نیست و در این دولت در این زمینه کمتر کار شده است.
وی در ادامه سخنانش اظهار کرد: اقتصاددانانی که عمدتا مستقل بودند به آقای احمدینژاد نامه نوشتند اما ایشان گفت اینها عوامل استکبار جهانی هستند.
وی ادامه داد: ما همه انقلاب کردیم و دلسوز این نظام هستیم. اصلا باید گفت مصداق امر به معروف و نهی از منکر کجاست؟
این فعال سیاسی همچنین گفت: در سیاست خارجی ما نه خواهان تسلیم شدن در مقابل آمریکا هستیم و نه میخواهیم ماجراجویی کنیم. ما میخواهیم اهل تعامل شویم، اما امروز وقتی با عربستان مشکل داریم یک دیپلماسی رفت و برگشت با آمریکای لاتین برقرار میکنیم.
روحالامینی نیز گفت: اگرچه همه میخواهیم خدمت کنیم ولی به برخی دوستان باید گفت اگر نمیتوانید این عرصه را در اختیار کس دیگری بگذارید و اگر میتوانید این توانستن را به اثبات برسانید.
وی افزود: ما همه در کشتی انقلاب هستیم و راهبری و جهتدهی به این کشتی در این دریای طوفانزده دنیا خیلی مهم است.
الان فضا دو قطبی نیست، شما میخواهید فضا را دوقطبی کنید
در ادامه خبرنگاری پرسید: آقای ذاکراصفهانی شما که میگویید آقای احمدینژاد تبلیغات نمیکند پس ماجرای بنهایی که اخیرا به دانشجویان داده شده است چیست و چطور میشود برخی از نامههایی که در سفرهای استانی به رئیسجمهور داده میشد و رسیدگی به آنها طول میکشید در ماههای اخیر فورا رسیدگی شده است؟
ذاکر اصفهانی گفت: در مورد نامهها باید بگویم با تمام تلاش سعی میشود به این نامهها رسیدگی شود. اما در مورد بنها نیز باید گفت وقتی آقای احمدینژاد قبل از ایام شب عید به خوابگاه دانشجویان رفتند آنها از ایشان عیدی خواستند، ایشان که نمیتوانستند نقدی از جیب خود و همان موقع این عیدی را بدهند؛ بنابراین فکر کردند و کار کارشناسی انجام دادند و پروسه این کار کارشناسی به این اواخر رسید.
وی افزود: قبلا هم کارهای دیگری شده است؛ چنانچه ساخت خانههای روستایی یکی از آنها بوده است. ایشان سیبزمینی را هم به مستضعفان و کسانی که در پوشش کمیته امداد بودند دادند. ما افتخار میکنیم که دولت ما آن قدر پاکدست است که این اتهام به آن وارد نمیشود که خودش این ها را برداشته است.
ذاکر اصفهانی در ادامه گفت: ما باید ببینیم چرا آقای بوش از این که خاتمی رفت و احمدینژاد آمد ابراز نگرانی کرده است.
روحالامینی در واکنش به این جمله گفت: شورای نگهبان که بوش و طرفداران او را تائید صلاحیت نمیکند و هر کس که تائید صلاحیت شد دوست بوش نیست.
ذاکر اصفهانی نیز گفت: مهم این است که مفسدان و مستکبران از حضور احمدینژاد نگران هستند اما در حال حاضر دوستان داخلی ما هم میگویند هر کسی جز احمدینژاد.
روحالامینی گفت: الان فضا دو قطبی نیست، شما میخواهید فضا را دوقطبی کنید.
ذاکر اصفهانی پاسخ داد: باید دانست نسبت آقای موسوی با جریان سکولار دوم خرداد چیست؟ آیا میخواهند همان راه را ادامه دهند.
اطاعت در واکنش به این صحبت گفت: خوب است وقتی شما میگویید دوم خردادیها سکولار هستند ما هم بگوییم شما متحجر و عقبمانده هستید؟ این طرز حرف زدن درست نیست.
در این قسمت مجری برنامه گفت: دیگر وقت نداریم.
اطاعت گفت: نه این بحث مهم است.
روحالامینی نیز گفت: این بحث به درد اخبار 20:30 میخورد.
ذاکر اصفهانی ادامه داد: شما مبانی سکولار داشتید.
روحالامینی گفت: تا کی میخواهید موضع اپوزیسیون و انتخاباتی بگیرید، شما چهار سال وقت داشتید.
اطاعت نیز خطاب به ذاکر اصفهانی گفت: آن مبانی را بگویید که ما با آن همخوانی نداشتیم.
در این هنگام مجری برنامه گفت: ادامه این بحث از اخلاق مناظره خارج است.
اطاعت گفت: اگر آقای ذاکر اصفهانی آن مبانی سکولار را میگفت من جواب قشنگی به ایشان میدادم.
ذاکر اصفهانی نیز گفت: شما در کاخ سعدآباد بیانیهای را با ذلت امضاء کردید و ما با افتخار صحبت از انرژی هستهای میکنیم که اطاعت گفت: انرژی هستهای برای زمان ماست.
ذاکر اصفهانی نیز گفت: اگر بود کرکره را پایین نمیکشیدید، این احمدینژاد بود که ایستادگی کرد.
بر اساس این گزارش، این مناظره در این هنگام پایان یافت و سه نماینده سه کاندایدا با یکدیگر دست دادند.
برای دیدن اخبار، اطلاعات، تحلیل های انتخاباتی اینجا کلیک کنید.
تنظیم برای تبیان: عطاالله باباپور
منبع:تبیان
عبدالله رمضانزاده گفت: گفتمان عدالت احمدینژاد تنها عدالت اقتصادی است اما گفتمان عدالت موسوی شامل همه امور سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، قومیتی، جنسیتی و در نهایت عدالت اقتصادی است.
قائممقام دبیر کل جبهه مشارکت در جمع خبرنگاران یزدی افزود: در سالهای اخیر فاصله فقیر و غنی و فاصله طبقاتی در کشور افزایش یافته است.
وی معتقد است یکی از سیاستهای نادرست دولت، بومیگزینی در کنکور است که تنها به نفع دانشآموزان مناطق برخوردار کشور شده و سایرین را محروم ساخته است. در حوزه سیاسی نیز همه امکانات رسانهای در اختیار دولت است.
این فعال سیاسی تصریح کرد: آنچه مورد توجه مهندس موسوی است، عدالت است؛ چرا که عدالت نیاز و ضرورتی برای توسعه و پیشرفت کشور است و این نیاز تنها در پناه قانون قابل تحقق است.
وی درباره تغییر مدیریت در دولت احتمالی موسوی گفت: قطعا نیروهای حافظ وضع موجود در مقابل هر تغییری مقاومت خواهند کرد و اگر قرار باشد مردم با رایشان رییسجمهور آینده را انتخاب کنند سایر گروههای سیاسی نیز مجبور به تبعیت از قانون هستند. اصلاحطلبان برای مسأله کارآیی و کارآمدی مدیران هم در گذشته و هم در حال حاضر، اهمیت قائلند و اگر از بین نیروهای موجود کسانی باشند که به مردم خدمت کرده باشند، در دولت مهندس موسوی نیز باقی خواهند ماند.
رمضانزاده با تاکید بر این که از جمله دلایل حمایت اصلاحطلبان از مهندس موسوی، حمایت خاتمی از وی است، گفت: کماشتباهترین اصلاحطلبان ایران، خاتمی است و تمامی برنامههای وی نیز پرهیز از تندروی بود و اعتماد مردم به وی نیز ناشی از حمایت آنها از این نوع نگرش بود.
مهندس موسوی به عنوان انسان پاکی که دولت پاکی نیز خواهد داشت، از نظارت افکار عمومی و اصحاب مطبوعات استقبال خواهد کرد چرا که تنها ناپاکان اقتصادی از نظارت عمومی وحشت دارند
وی درباره رویکرد اقتصادی موسوی نیز اظهار داشت: موسوی بارها اعلام کرده اقتصاد جنگ با پایان جنگ پایان یافت و اینکه الآن وی در نظر دارد جلوی واردات بیرویه چای و برنج و دیگر محصولات را بگیرد.
رمضانزاده تصریح کرد: باید توجه داشت با کمک تعرفهها و کمکهای دولتی امکان احیای اقتصاد وجود دارد و یکی از دغدغههای موسوی ایجاد اشتغال و حمایت از تولیدات داخلی است البته نباید به ضرر مصرفکنندگان نیز باشد.
وی درباره جایگاه مردمی دولت خاتمی نیز گفت: حضور به معنای مردمی بودن نیست، برای مثال هزینههای سفرهای استانی هیات دولت اگر این اعتبار صرف عمران و آبادانی میشد، فایدههای بیشتری داشت؛ لذا اقدامات را باید در هزینه دید نه در شعار.
سخنگوی دولت خاتمی اظهار کرد: باید توجه داشت حتی ابتکار سفرهای استانی نیز از آن احمدینژاد نیست؛ چرا که هم هاشمی و هم خاتمی به همه استانهای کشور سفر داشتند اما لزومی نداشت مثلا وزیر دفاع در جلسات هیات دولت در استان یزد حضور یابد؛ لذا در انتخابات معلوم خواهد شد که کدام دولت مردمیتر است.
وی درباره حضور کروبی در صحنه رقابتهای انتخاباتی، از کروبی خواست در صحنه رقابت باقی بماند و افزود: حضور کروبی موقعیت مناسبی برای شکستن فشار بر اصلاحطلبان است. در صورت حضور او، ما دو نماینده در پای صندوقهای رای خواهیم داشت. پایگاه رای موسوی و کروبی جداست؛ لذا حضور هر دو هیچ رایی را کم نمیکند و هیچ ضرری نیز نخواهد داشت.
به گزراش ایسنا رمضانزاده تصریح کرد: مهندس موسوی به عنوان انسان پاکی که دولت پاکی نیز خواهد داشت، از نظارت افکار عمومی و اصحاب مطبوعات استقبال خواهد کرد چرا که تنها ناپاکان اقتصادی از نظارت عمومی وحشت دارند.
وی همچنین از اصلاحطلبان خواست در فضای فعلی از تخریب یکدیگر دوری کنند و گفت: امیدواریم با حضور گسترده مردم، موجی در راستای انتخاب کاندیدای اصلاحطلب ایجاد شود.
منبع:تبیان
میر حسین موسوی با صدور بیانیه ای، رسیدگی به استانهای محروم و مناطق آسیب دیده از جنگ تحمیلی را یکی از اولویت های مهم خود در صورت موفقیت در انتخابات اعلام کرد.
به گزارش قلم نیوز، متن بیانیه ی مهندس موسوی به شرح زیر است:
بسمه تعالی
مردم عزیز ما علی رغم مواهب و نعمتهای الهی و برخورداریهای بسیار در کشور، پیش و پس از انقلاب به دلایل عدیده نتوانستهاند شاهد رفاه و آسایش در خور به ویژه در مناطق مرزی و محروم کشور باشند؛ جنگ تحمیلی و خسارات ناشی از آن نیز مزید بر علت شد و با آن که در این دوران شاهد تجلی زیباترین جلوههای عشق و ایمان و ایثار و شهادت در این مناطق بودیم ولی متاسفانه پس از پایان یافتن جنگ تحمیلی و آغاز دوران بازسازی با وجود اهتمامی که همگی دولتمردان و مردم برای ترمیم خرابیها و بازسازی این مناطق و استانها و شهرهای آن داشتند و همچنین با وجود وعدههای بسیاری که داده شده است، هنوز هم نتوانستهایم شاهد ترمیم و بازسازی بایسته و توجه و عنایت شایسته ی مردم شریف و نجیب و کم توقع این خطه باشیم؛ از این رو با توجه به وضعیت امروز مردم ایثارگر استانهای ایلام، کرمانشاه، کردستان، خوزستان و بخشی از آذربایجان غربی که در دوران جنگ تحمیلی زیر فشار حملات بسیار دشمن دچار ویرانیها و خسارات گسترده شدند و ناامنیهای ناشی از جنگ فرصت هرگونه ساخت و ساز و سرمایهگذاری و توسعه را در این مناطق از دولت و مردم گرفت و بعد از جنگ هم عمده ی اقدامات دولت صرف بازسازی ویرانههای مانده از جنگ شده است؛ در صورت موفقیت اینجانب در انتخابات، توسعه ی همه جانبه ی این مناطق را به عنوان یک اولویت مهم و موضوع خاص مورد توجه دولت قرار خواهم داد و با هدف رفع عقب ماندگیها و رسیدن این مناطق به توسعه ی نسبی، گروهی از نخبگان و متخصصان برنامهریزی و توسعه را که از فرزندان توانمند و مورد وثوق مردم این مناطق و از مدیران برجسته ی کشور نیز هستند با مدیریت شخصیتی درد آشنا که خود طعم تلخ محرومیت را چشیده و دردمند است به عنوان گروه تهیه ی برنامه ی شتاب بخشی به توسعه و سرمایهگذاری در این مناطق زیر نظر مستقیم رییس جمهوری تعیین میکنم. گروه تعیین شده در قالب این برنامه طرحهای لازم در زمینههای مختلف توسعه و رشد و سرمایه گذاری در این مناطق را تنظیم و پیشنهاد نموده و دولت نیز در حد امکانات و توان خود طی یک برنامه ی زمانبندی شده با اولویت خاص و مشارکت موثر مردم به اجرای پیشنهادهای ارایه شده خواهد پرداخت.
من امیدوارم که بتوانم در نخستین گام، بخش اول پیشنهادها و پروژههای مورد نظر این گروه را در قالب برنامه ی پنج ساله ی کشور بگنجانم.
به امید ریشه کن شدن محرومیت، فقر و بیعدالتی در گستره ی ایران اسلامی و عزت و سربلندی ایران و ایرانیان
میرحسین موسوی
منبع:تبیان
محسن رضایی بر لزوم اصلاح ساختار اقتصادی کشور و بازسازی چهره تخریب شده ایران در عرصه بین الملل تاکید کرد.
به گزارش مهر، محسن رضایی که عصر دوشنبه در سفر به مازندران در حاشیه دیدار با اعضای ستاد انتخاباتی خود در شهرستان نکاء با خبرنگاران سخن می گفت، افزود: دغدغه اصلی کشور رفع اشتغال و تورم است.
وی گفت: ساختار اقتصادی کشور در بعد کلان باید تغییر کند.
محسن رضایی با اشاره به اینکه دولت در شرایط فعلی بسیار بزرگ شده است، تصریح کرد با این روند رو به رشد دولت نمی توان انتظار توسعه در کشور را داشت.
رضایی با بیان اینکه برای اداره کشور باید از افراد شایسته استفاده شود، افزود: نیروهای جوان و زبده می توانند فقر و بیکاری را از کشور دور کنند.
در مورد مداخله آمریکا باید از موضع اقتدار وارد شد
وی همچنین با تاکید بر صرفه جویی در مصرف منبع کشور خاطرنشان کرد: متاسفانه به واسطه اتلاف انرژی 25 تا 30 درصد انرژی برق کشور در تلف شده است.
به گفته رضایی 9 هزار میلیارد تومان هزینه برق سالانه در کشور هدر می رود و این اتلاف منابع سبب از بین رفتن منابع اصلی کشور خواهد شد.
این نامزد انتخابات دهمین دوره ریاست جمهور در پاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید سیاست خارجی شما در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری چگونه خواهد بود اظهار داشت: سعی دارم اتحادیه آسیای جنوب غربی را تاسیس کنم.
وی همچنین افزود: در مورد مداخله آمریکا باید از موضع اقتدار وارد شد.
منبع:تبیان