• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن قرآن و عترت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
قرآن و عترت (بازدید: 22513)
جمعه 25/8/1386 - 20:41 -0 تشکر 16931
مسابقه قرآنی با جوایز ارزنده

قال النبی الاکرم(ص): اذا التبست علیکم الفتن کقطع اللیل المظلم فعلیکم بالقرآن

پیامبر اکرم(ص) فرمودند: هنگامی که فتنه ها مانند پاره های شب تاریک بر شما پوشیده شد پس لازم است به قرآن پناه ببرید.

سلام بر شما دوستان عزیز و قرآن دوست:

انشاءالله با یاری خداوند متعال در این تایپیک هر هفته جمعه ها سوالی قرآنی مطرح می شود و شما عزیزان تا جمعه دیگر فرصت دارید جواب آن را ارسال کنید. انشاءالله جوایز ارزنده ای به ایمیل عزیزانی که جواب کامل را ارائه دهند فرستاده می شود.

لطف کنید در زمان ارسال جواب نکات زیر را رعایت کنید.

1- حتما متن عربی قرآن را به همراه متن فارسی آن ذکر کنید.

2- سوره و آیه ی مربوطه را نیز در پایان جواب ذکر کنید.

3- جواب های خود را فقط و فقط به ایمیل anjoman.qoran2@yahoo.com بفرستید.

4- اگر شما هم سوالی دارید و می خواهید در این تایپیک مطرح شود در همین جا مطرح کنید تا دوستان به سوالات شما پاسخ دهند.

و من الله توفیق

 

سایت گنجینه دانلودهای رویایی

فریاد بی صدا حرف دل همه کسانی که میگویند ولی شنیده نمی شوند ...هستند ولی دیده نمی شوند ..پس تو نیز بی صدا فریاد کن....

جمعه 3/12/1386 - 18:0 - 0 تشکر 31329

سوال هفته ی هفدهم:
خداوند توبه چه کسانی را قبول می کند؟

سایت گنجینه دانلودهای رویایی

فریاد بی صدا حرف دل همه کسانی که میگویند ولی شنیده نمی شوند ...هستند ولی دیده نمی شوند ..پس تو نیز بی صدا فریاد کن....

يکشنبه 5/12/1386 - 22:5 - 0 تشکر 31590

سلام

جواب:

إِلاَّ الَّذِینَ تَابُواْ وَأَصْلَحُواْ وَبَیَّنُواْ فَأُوْلَئِكَ أَتُوبُ عَلَیْهِمْ وَأَنَا التَّوَّابُ الرَّحِیمُ

مگر آنها که توبه و بازگشت کردند، و (اعمال بد خود را، با اعمال نیک،) اصلاح نمودند، (و آنچه را کتمان کرده بودند؛ آشکار ساختند؛) من توبه آنها را مى‏پذیرم؛ که من توّاب و رحیمم.

سوره بقره آیه 160

************

إِنَّمَا التَّوْبَةُ عَلَى اللّهِ لِلَّذِینَ یَعْمَلُونَ السُّوَءَ بِجَهَالَةٍ ثُمَّ یَتُوبُونَ مِن قَرِیبٍ فَأُوْلَئِكَ یَتُوبُ اللّهُ عَلَیْهِمْ وَكَانَ اللّهُ عَلِیماً حَكِیماً

پذیرش توبه از سوى خدا، تنها براى کسانى است که کار بدى را از روى جهالت انجام مى‏دهند، سپس زود توبه مى‏کنند. خداوند، توبه چنین اشخاصى را مى‏پذیرد؛ و خدا دانا و حکیم است

سوره نساء ،آیه 17

التماس دعا

چهارشنبه 8/12/1386 - 13:53 - 0 تشکر 31883

به نام خدا

السلام علیك یا ابا عبدالله الحسین(ع)

سلام

وَأَنَا التَّوَّابُ الرَّحِیمُ

من توبه پذیر مهربانم

توبه با یك جرقه آغاز می شود. جرقه ای كه در آغاز تنها یك نقطه نورانی و كوچك در قلب است؛ اما به تدریج تمام آسمان تیره و تاریك قلب را فرا می گیرد. این نقطه نورانی سفید، انسان را از گذشته تاریك به آینده روشن می برد. نسبت به گذشته تاریك و سیاه، احساس تلخی ، پشیمانی و ندامت می كند و آسمان ابرگرفته قلب برای آینده ای روشن آماده بارش رحمت الهی می شود.

قرآن، این كتاب نوید بخش رحمت، به همه مؤمنان فرمان توبه می دهد. در سوره تحریم، آیه 8 می فرماید:

ای كسانی كه ایمان آورده اید! با اخلاص كامل توبه كنید، باشد كه پروردگار از گناهان شما در گذرد و به باغ هایی واردتان كند كه در آن جویبارانی جاری است.

حقیقت توبه همان حالت ندامت و پشیمانی از معصیت و تصمیم بر ترك بازگشت به گناه در آینده است. از قرآن كریم چند شرط برای پذیرش توبه استفاده می شود:

1. گناه از روی جهالت انجام گیرد؛ یعنی كسی كه گناه می كند از عواقب شوم و دردناك گناه بی خبر باشد و براثر طغیان غرائز و تسلط هوس های سركش بر نیروی عقل و ایمان، مرتكب گناه شود.

2. به زودی پشیمان شود و توبه كند و توبه را تا آشكار شدن نشانه های مرگ به تأخیر نیاندازد.

قرآن كریم در مورد این روش ها می فرماید: پذیرش توبه از سوی خدا ، تنها برای كسانی است كه كار بدی را از روی جهالت انجام می دهند، سپس زود توبه می كنند. خداوند توبه چنین اشخاصی را می پذیرد...» (نساء/17)

3. كارهای زشت و گناهان پیشین را جبران نماید.

قرآن مجید، پس از بیان مجازات كسانی كه به زنان پاك دامن تهمت ناروا می زنند، می فرماید: مگر كسانی كه بعد از آن [بهتان] توبه كرده و به صلاح آمده باشند كه خدا البته آمرزنده مهربان است.» (نور/5)

حضرت علی(ع) كه خود ترجمان قرآن و قرآن ناطق می باشد دیگر شرایط توبه را چنین بیان می فرماید ؛ استغفار و توبه شش شرط دارد: 1- پشیمانی از گذشته زشت؛ 2- تصمیم بر عدم تكرار گناه برای همیشه؛ 3- برگرداندن حق الناس به صاحبان حق؛ 4- قضا كردن حق الله و واجبات شرعی؛ 5- آب كردن گوشت بدن كه از مال حرام روئیده شده در اثر غصه؛ 6- تحمل رنج انجام دستورات الهی

نهج البلاغه، حكمت .417

شایان ذكر است كه چهار شرط اول پایه های اصلی توبه را تشكیل می دهد و دو شرط اخیر، توبه را به كمال و نهایت آن سوق می دهد؛ بنابراین برای قبولی توبه باید در فراهم آوردن شرایط مقدماتی آن كوشید و پس از فراهم آمدن زمینه آماده تر خواهد شد.

در برخی روایات، پشیمانی از گناه و تصمیم بر عدم تكرار آن برای همیشه، اساسی ترین شرط های توبه دانسته شده است. كه با فرمایش امیرالمؤمنین(ع) قابل جمع می باشد؛ بدین معنا كه خلاصی كامل از اثرات اخروی گناه تنها در سایه رعایت شرایط شش گانه میسور است و چنان چه كسی مثلاً از گناه ترك نماز توبه كند و نمازهای فوت شده را به جا نیاورد، اگرچه توبه او در درگاه خدا پذیرفته شود، ولی جرم ترك نمازها همچنان برعهده او خواهد بود، مگر آن كه خدا از حق خویش بگذارد.

.................................................................

آیاتی نورانی از قرآن كریم در باره پذیرش توبه

بقره آیه : 160

ِلاَّ الَّذِینَ تَابُواْ وَأَصْلَحُواْ وَبَیَّنُواْ فَأُوْلَـئِكَ أَتُوبُ عَلَیْهِمْ وَأَنَا التَّوَّابُ الرَّحِیمُ

مگر آنها كه توبه كردند و (اعمال بد خود را با اعمال نیك) اصلاح نمودند و (آنچه را كتمان كرده بودند) آشكارساختند، كه من (لطف خود را) بر آنان بازمى‏گردانم، زیرا من توبه پذیر مهربانم.

خداوند، امكان توبه و بازگشت را براى خطاكاران، در هر شرایطى فراهم نموده است.

كتمان حقایق دینى، فساد است، زیرا به توبه كننده، فرمان اصلاح و جبران داده شده است.

توبه‏ى هرگناه، متناسب با آن است. توبه‏ى كتمان، بیان حقایق است.

چون در مقام تهدید وتوبیخ، لعنت خداوند شامل حال كتمان كنندگان شد، در مقام مهربانى نیز كلمات «اَنَا» و «توّاب» و «رحیم» بكار رفته تا بگوید: من خودم با مهربانى مخصوصم، به شما باز مى‏گردم.

تهدید گنهكار و بشارت نیكوكار، دو ركن اساسى براى تربیت فرد و جامعه است.

بازگشت لطف خداوند به توبه‏كنندگان، دائمى، قطعى و همراه با محبّت است. «اتوب علیهم و انَا التوّاب الرّحیم»

.................................................................

نساء آیه : 17

إِنَّمَا التَّوْبَةُ عَلَى اللّهِ لِلَّذِینَ یَعْمَلُونَ السُّوَءَ بِجَهَالَةٍ ثُمَّ یَتُوبُونَ مِن قَرِیبٍ فَأُوْلَـئِكَ یَتُوبُ اللّهُ عَلَیْهِمْ وَكَانَ اللّهُ عَلِیماً حَكِیماً

بى گمان (پذیرش) توبه بر خدا، براى كسانى است كه از روى جهالت كار بد مى‏كنند، سپس زود توبه مى‏كنند. پس خداوند توبه‏ى آنان را مى‏پذیرد و خداوند، دانا و حكیم است.

این آیه به گوشه‏اى از شرایط قبولى توبه اشاره مى‏كند. از جمله آنكه:

الف: گناه، از روى نادانى وبى‏توجّهى به عواقب گناه باشد، نه از روى كفر و عناد.

ب: زود توبه كند، پیش از آنكه گناه او را احاطه كند، یا خصلت او شود، یا قهر و عذاب الهى فرا رسد.

امام صادق‏علیه السلام فرمود: هر گناهى كه انسان مرتكب شود گرچه آگاهانه باشد در حقیقت جاهل است، زیرا خود را در خطر قهر الهى قرار داده است.

.................................................................

مائده آیه : 39

فَمَن تَابَ مِن بَعْدِ ظُلْمِهِ وَأَصْلَحَ فَإِنَّ اللّهَ یَتُوبُ عَلَیْهِ إِنَّ اللّهَ غَفُورٌ رَّحِیمٌ

پس هركه بعد از ظلمش توبه كند و (كارهای فاسد خویش را) اصلاح نماید، قطعا خداوند توبه او را می پذیرد، همانا خداوند، آمرزنده ی مهربان است .

برای انسان خطاكار، همیشه راه بازگشت و اصلاح ، باز است .

توبه ، تنها یك ندامت درونی نیست ، بلكه باید همراه با جبران مفاسد گذشته باشد.

اگر انسان توبه كند، خداوند هم توبه او را می پذیرد.

.................................................................

نساء آیه : 146

إِلاَّ الَّذِینَ تَابُواْ وَأَصْلَحُواْ وَاعْتَصَمُواْ بِاللّهِ وَأَخْلَصُواْ دِینَهُمْ لِلّهِ فَأُوْلَـئِكَ مَعَ الْمُؤْمِنِینَ وَسَوْفَ یُؤْتِ اللّهُ الْمُؤْمِنِینَ أَجْرًا عَظِیمًا

مگر آنان كه توبه كرده و (گذشته‏ى خود را) اصلاح نموده و به (دامن لطف) خدا پناه برده و براى خدا از روى اخلاص به دین گرویده‏اند، پس اینان در زمره‏ى مؤمنان هستند وبزودى خداوند به مؤمنان، پاداشى بزرگ خواهد داد.

راه توبه، براى همه حتّى منافقان باز است و آنان را از «درك اسفل» به بهشت اعلا مى‏رساند. توبه تنها یك اظهار پشیمانى نیست، بلكه بازسازى همه جانبه است.

توبه‏ى هر گناهى، به شكلى است. توبه‏ى نفاق، اصلاح به جاى تخریب، اعتصام به خداوند به جاى وابستگى به این و آن، و اخلاص به جاى ناخالصى است.

.................................................................

آل عمران آیه : 135

وَالَّذِینَ إِذَا فَعَلُواْ فَاحِشَةً أَوْ ظَلَمُواْ أَنْفُسَهُمْ ذَكَرُواْ اللّهَ فَاسْتَغْفَرُواْ لِذُنُوبِهِمْ وَمَن یَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللّهُ وَلَمْ یُصِرُّواْ عَلَى مَا فَعَلُواْ وَهُمْ یَعْلَمُونَ

(افراد با تقوا) كسانى هستند كه هرگاه كار زشتى انجام دهند و یا به خویشتن ستم كنند، خدا را یاد كرده و براى گناهان خود استغفار مى‏كنند. و جز خدا كیست كه گناهان را ببخشد؟ و (متّقین) چون به زشتى گناه آگاهند بر انجام آنچه كرده‏اند، پافشارى ندارند.

امام صادق‏علیه السلام فرمودند: وقتى این آیه نازل شد، ابلیس همه‏ى یاران خود را جمع كرد و چاره‏جویى نمود. شیاطین پیشنهاداتى دادند كه پذیرفته نشد، وسواس خنّاس گفت: من چاره مى‏كنم! گفتند: چگونه؟ گفت: به آنها وعده مى‏دهم و به آرزوها گرفتارشان مى‏كنم تا دچار گناه شوند و وقتى گرفتار شدند، استغفار را از یاد آنها مى‏برم.

خطرناك‏تر از انجام گناه، غفلت از گناه و بى‏توجّهى به زشتى آن است. متّقین اگر هم گناه كنند، بلافاصله استغفار مى‏نمایند.

نشانه‏ى تقوا، توبه فورى از گناه است.

یاد خدا، رمز توبه است. «ذكروا اللّه فاستغفروا»

تنها خداوند است كه گناهان را مى‏بخشد.

متّقى كسى است كه اصرار بر گناه نداشته باشد. زیرا اصرار بر گناه، نشانه‏ى سبك شمردن آن و غفلت از یاد خداست.

اصرار آگاهانه بر گناه، سبب محرومیّت از مغفرت الهى است.

.................................................................

توبه آیه : 102

وَآخَرُونَ اعْتَرَفُواْ بِذُنُوبِهِمْ خَلَطُواْ عَمَلاً صَالِحًا وَآخَرَ سَیِّئًا عَسَى اللّهُ أَن یَتُوبَ عَلَیْهِمْ إِنَّ اللّهَ غَفُورٌ رَّحِیمٌ

و (از اعراب) دیگرانى هستند كه به گناهان خویش اعتراف كرده‏اند، كار خوب و بد را به هم آمیخته‏اند. امید است خداوند توبه‏ى آنان را بپذیرد (و لطف خویش را به آنان بازگرداند). همانا خداوند، آمرزنده و مهربان است.

چند نفر از یاران پیامبرصلى الله علیه وآله، از شركت در جنگ تبوك تخلّف ورزیدند، آن هم نه از روى نفاق، بلكه به‏خاطر دلبستگى به‏زندگى. آیات انتقادآمیز كه نازل شد، پشیمان گشتند وخود را به نشانه‏ى توبه، به ستون مسجد بستند. تا آنكه خداوند توبه‏ى آنان را پذیرفت ورسول خداصلى الله علیه وآله طناب را گشود و آنها آمرزیده شدند.

اعتراف به گناه، انتقاد از خود و داشتن كارهاى خوب و صالح، زمینه‏ساز بخشایش الهى است.

گرچه خداوند وعده‏ى آمرزش داده، امّا انسان باید میان خوف و رجاء باشد.

خطاكار پشیمان، به امید نیازمند است و آغوش اسلام براى پذیرش او باز است.

.................................................................

توبه آیه : 118

وَعَلَى الثَّلاَثَةِ الَّذِینَ خُلِّفُواْ حَتَّى إِذَا ضَاقَتْ عَلَیْهِمُ الأَرْضُ بِمَا رَحُبَتْ وَضَاقَتْ عَلَیْهِمْ أَنفُسُهُمْ وَظَنُّواْ أَن لاَّ مَلْجَأَ مِنَ اللّهِ إِلاَّ إِلَیْهِ ثُمَّ تَابَ عَلَیْهِمْ لِیَتُوبُواْ إِنَّ اللّهَ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحِیمُ

و نیز بر سه نفرى كه (از شركت در جبهه‏ى تبوك به خاطر سستى) وامانده بودند، تا آنگاه كه زمین با همه‏ى وسعتش (به سبب قهر ونفرت مردم) بر آنان تنگ شد و از خود به تنگ آمده و فهمیدند كه در برابر خدا، هیچ پناهگاهى جز خود او نیست، پس خداوند لطف خویش را شامل آنان ساخت تا به توبه موفّق شوند. همانا خداوند توبه‏پذیر و مهربان است.

سه مسلمانى كه در تبوك شركت نكردند، پشیمان شده و براى عذرخواهى نزد پیامبر آمدند. امّا حضرت با آنان سخن نگفت و دستور داد كسى با آنان حرف نزند و همسرانشان هم به آنان نزدیك نشوند. آنان به كوههاى اطراف مدینه رفتند و براى استغفار، جدا از یكدیگر به تضرّع وگریه پرداختند تا پس از پنجاه روز، خداوند توبه‏ى آنان را پذیرفت.

یأس از مردم، زمینه‏ساز توبه و توجّه به خداست.

توفیقِ توبه نیز در سایه‏ى لطف و عنایت الهى است. اوّل خداوند لطف خود را به انسان باز مى‏گرداند، تا انسان توفیق پشیمانى و عذرخواهى و توبه پیدا كند، و همین كه توبه كرد، باز خداوند توبه‏ى او را مى‏پذیرد.

.................................................................

احزاب آیه : 24

لِیَجْزِىَ اللَّهُ الصَّادِقِینَ بِصِدْقِهِمْ وَیُعَذِّبَ الْمُنَافِقِینَ إِن شَآءَ أَوْ یَتُوبَ عَلَیْهِمْ إِنَّ اللَّهَ كَانَ غَفُوراً رَّحِیماً

تا خداوند صادقان را به خاطر صداقتشان پاداش دهد، و منافقان را اگر بخواهد عذاب كند یا (اگر توبه كنند) لطف خود را بر آنان باز گرداند زیرا كه خداوند آمرزنده‏ى مهربان است.

لطف خداوند، از منافقان نیز دورنیست، به شرط آنكه خود بخواهد. «او یتوب علیهم»

توبه پذیرى خداوند، با لطف او همراه است. «غفوراً رحیما»

.................................................................

اعراف آیه : 153

وَالَّذِینَ عَمِلُواْ السَّیِّئَاتِ ثُمَّ تَابُواْ مِن بَعْدِهَا وَءَامَنُواْ إِنَّ رَبَّكَ مِن بَعْدِهَا لَغَفُورٌ رَّحِیمٌ‏

و كسانى كه مرتكب بدى‏ها وگناهان شده وپس از آن توبه كرده و ایمان آورند، پس از آن توبه، بى‏گمان پروردگارت آمرزنده و مهربان است.

با اینكه تا ایمان نباشد توبه پذیرفته نمى‏شود، امّا در این آیه ابتدا توبه آمده و پس از آن ایمان، شاید به این دلیل كه گناه، ایمان انسان را متزلزل كرده و فروغ ایمان را بى‏اثر مى‏كند و با توبه بار دیگر ایمان تجدید مى‏شود.

راه توبه همیشه باز است، گرچه پس از مدّت‏ها باشد. «ثمّ تابوا» («ثمّ» براى گذشت زمان طولانى است)

از رحمت خدا مأیوس نشویم، گرچه قصد كشتن انبیا را كرده باشیم.

خداوند نسبت به توبه‏كنندگان واقعى علاوه بر بخشش، رحمت خود را هم شامل آنان مى‏سازد. «لَغفور رحیم» آرى، اسما و صفات الهى، جلوه‏هاى حكیمانه دارند.

.................................................................

آل عمران آیه : 89

ِلاَّ الَّذِینَ تَابُواْ مِن بَعْدِ ذَلِكَ وَأَصْلَحُواْ فَإِنَّ الله غَفُورٌ رَّحِیمٌ

مگر كسانى كه پس از آن، (از كفر و ارتداد) توبه نمایند و (كردار و افكار خود را) اصلاح نمایند، كه همانا خداوند آمرزنده و مهربان است.

اگر شخص كافرى مسلمان شود، قانونِ «الاسلامُ یَجُبّ ما قَبْله» تمام گذشته‏ها را پاك مى‏كند، ولى اگر مرتدّى توبه كند و بار دیگر مسلمان شود، باید همه‏ى وظایف بجا مانده را جبران كند و افكار و اعمال خود را اصلاح نماید، ونمازها و روزه‏هاى ترك شده را قضا كرده و بجاى آورد.

راه توبه، بر همگان حتّى از دین برگشتگان باز است.

نشانه‏ى توبه واقعى، اصلاح مفاسد است. «تابوا... و اصلحوا»

خداوند نه تنها توبه را مى‏پذیرد و گناهان را مى‏بخشد، بلكه توبه كننده را نیز دوست مى‏دارد و مورد رحمت قرار مى‏دهد. «غفور رحیم»

.................................................................

انعام آیه : 54

وَإِذَا جَاءكَ الَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِآیَاتِنَا فَقُلْ سَلاَمٌ عَلَیْكُمْ كَتَبَ رَبُّكُمْ عَلَى نَفْسِهِ الرَّحْمَةَ أَنَّهُ مَن عَمِلَ مِنكُمْ سُوءًا بِجَهَالَةٍ ثُمَّ تَابَ مِن بَعْدِهِ وَأَصْلَحَ فَأَنَّهُ غَفُورٌ رَّحِیمٌ

و هرگاه كسانی كه به آیات ما ایمان دارند نزد تو آیند، پس بگو: سلام بر شما! پروردگارتان بر خودش رحمت را مقرّر كرده است كه هر كس از شما از روی نادانی كار بدی انجام دهد و پس از آن توبه كند و خود را اصلاح نماید، پس قطعا خداوند، آمرزنده و مهربان است .

.................................................................

منابع:

تفسیر نور

مركز فرهنگ و معارف قرآن كریم

اللهم اغفر ذنوبنا بالقرآن

اللهم عجل لولیك الفرج

 

الهی به حق فاطمه ،عجل لفرج مولانا صاحب الزمان

شنبه 11/12/1386 - 20:34 - 0 تشکر 32231

جواب سوال هفته ی هفدهم

این هفته نیز دو دوست گرامی نگارینا و شکری عزیز پاسخ صحیح و جامع را ارائه کردند

سایت گنجینه دانلودهای رویایی

فریاد بی صدا حرف دل همه کسانی که میگویند ولی شنیده نمی شوند ...هستند ولی دیده نمی شوند ..پس تو نیز بی صدا فریاد کن....

شنبه 11/12/1386 - 20:36 - 0 تشکر 32232

سوال هفته ی هجدهم

ویژگی هدایت یافتگان چیست؟

سایت گنجینه دانلودهای رویایی

فریاد بی صدا حرف دل همه کسانی که میگویند ولی شنیده نمی شوند ...هستند ولی دیده نمی شوند ..پس تو نیز بی صدا فریاد کن....

پنج شنبه 16/12/1386 - 1:23 - 0 تشکر 32739

سلام

جواب:

وَاعْلَمُوا أَنَّ فِیكُمْ رَسُولَ اللَّهِ لَوْ یُطِیعُكُمْ فِی كَثِیرٍ مِّنَ الْأَمْرِ لَعَنِتُّمْ وَلَكِنَّ اللَّهَ حَبَّبَ إِلَیْكُمُ الْإِیمَانَ وَزَیَّنَهُ فِی قُلُوبِكُمْ وَكَرَّهَ إِلَیْكُمُ الْكُفْرَ وَالْفُسُوقَ وَالْعِصْیَانَ أُوْلَئِكَ هُمُ الرَّاشِدُونَ


و بدانید رسول خدا در میان شماست؛ هرگاه در بسیارى از کارها از شما اطاعت کند، به مشقّت خواهید افتاد؛ ولى خداوند ایمان را محبوب شما قرار داده و آن را در دلهایتان زینت بخشیده، و (به عکس) کفر و فسق و گناه را منفورتان قرار داده است؛ کسانى که داراى این صفاتند هدایت یافتگانند!


سوره حجرات آیه 7

التماس دعا

شنبه 18/12/1386 - 18:20 - 0 تشکر 33002

به نام خدا

السلام علیك یا ابا عبدالله الحسین(ع)

سلام

خصوصیات هدایت یافتگان

افـرادى كـه بـا بـه وجـود آوردن زمـیـنـه هـاى لازم در خـود، و تـبـعـیـت از پـیـامبران و امامان (ع ) شـایـستگى بهره مندى از هدایت هاى الهى را یافته و در گروه مهتدین جاى گرفته اند در بینش هـا و گـرایـش هـا و اعـمـالشـان ویـژگـى هـایـى وجـود دارد كـه مـهـم ترین آنها را از قرآن مجید نقل مى كنیم :

1- ایمان به غیب

2- عمل صالح

3- صبر در بلا

4- حق جویى و حق پذیرى

5- شرح صدر

6 ـ خشیت و طماءنینه

7- عدم تاءثیر گمراهى دیگران در هدایت شدگان

8- نداشتن خوف و حزن

.......................................................

آیاتی نورانی در این باب از قرآن كریم

بقره آیه : 2

ذَلِكَ الْكِتَابُ لاَ رَیْبَ فِیهِ هُدًى لِّلْمُتَّقِینَ

آن كتاب(با عظمت كه) در (حقّانیت) آن هیچ تردیدى راه ندارد، راهنماى پرهیزگاران است.

.......................................................

بقره آیه : 137

فَإِنْ آمَنُواْ بِمِثْلِ مَا آمَنتُم بِهِ فَقَدِ اهْتَدَواْ وَّإِن تَوَلَّوْاْ فَإِنَّمَا هُمْ فِی شِقَاقٍ فَسَیَكْفِیكَهُمُ اللّهُ وَهُوَ السَّمِیعُ الْعَلِیمُ

اگر آنها (نیز) به مانند آنچه شما بدان ایمان آورده‏اید، ایمان بیاورند، همانا هدایت یافته‏اند، و اگر سرپیچى نمایند، پس جز این نیست كه آنها(با حقّ) در ستیزند وخداوند شرّ آنان را از تو دفع مى‏كند و او شنونده‏ى داناست.

مسلمانان، الگوى هدایت یافتگان واقعى هستند. «بمثل ما آمنتم» زیرا به تمام انبیا وكتاب‏هاى آسمانى، ایمان واعتقاد دارند.

.......................................................

بقره آیه : 155 و 156

وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَیْءٍ مِّنَ الْخَوفْ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِّنَ الأَمَوَالِ وَالأنفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِینَ

أُولَـئِكَ عَلَیْهِمْ صَلَوَاتٌ مِّن رَّبِّهِمْ وَرَحْمَةٌ وَأُولَـئِكَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ

وقطعاً شما را با چیزى از ترس، گرسنگى، زیان مالى وجانىوكمبود محصولات، آزمایش مى‏كنیم وصابران (در این حوادث وبلاها را) بشارت بده.

آنانند كه برایشان از طرف پروردگارشان، درودها و رحمت‏هایى است و همانها هدایت یافتگانند.

هدایت صابران، قطعى و مسلّم است. با آنكه در قرآن، هدایت یافتن بسیارى از انسان‏ها، تنها یك آرزو است؛ «لعّلهم یهتدون» ولى در مورد صابران، هدایت آنان قطعى تلقّى شده است. «اولئك هم المهتدون»

هدایت، مراحلى دارد. با اینكه گویندگانِ «انّاللّه‏وانّاالیه‏راجعون» مؤمنان و هدایت‏شدگان هستند، ولى مرحله بالاتر را بعد از صبر و دریافت صلوات و رحمت الهى كسب مى‏كنند. «اولئك هم المهتدون»

.......................................................

بقره آیه : 2

ذَلِكَ الْكِتَابُ لاَ رَیْبَ فِیهِ هُدًى لِّلْمُتَّقِینَ

آن كتاب(با عظمت كه) در (حقّانیت) آن هیچ تردیدى راه ندارد، راهنماى پرهیزگاران است.

قرآن وسیله هدایت همه مردم است؛ همانند خورشید بر همه مى‏تابد، ولى تنها كسانى از آن بهره مى‏جویند كه فطرتِ پاك داشته و در برابر حقّ خاضع باشند

تنها افراد پاك وپرهیزكار، از هدایت قرآن بهره‏مند مى‏شوند. «هدى للمتقین» هركس كه ظرف دلش پاكتر باشد، بهره‏مندى و نورگیرى او بیشتر است.

.......................................................

بقره آیه : 3

الَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ وَیُقِیمُونَ الصَّلاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ یُنفِقُونَ

(متّقین) كسانى هستند كه به غیب ایمان دارندو نماز را به پاى مى‏دارند و از آنچه به آنان روزى داده‏ایم، انفاق مى‏كنند.

.......................................................

بقره آیه : 4

والَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِمَا أُنزِلَ إِلَیْكَ وَمَا أُنزِلَ مِن قَبْلِكَ وَبِالآخِرَةِ هُمْ یُوقِنُونَ

و آنان به آنچه بر تو نازل شده و آنچه پیش ازتو (بر پیامبران) نازل گریده، ایمان دارند و هم آنان به آخرت (نیز) یقین دارند.

از این آیه و دو آیه قبل بدست مى‏آید كه خشوع در برابر خداوند متعال نماز و داشتن روحیّه ایثار و انفاق و تعاون و حفظ حقوق دیگران و امید به آینده‏اى روشن و پاداش‏هاى بزرگ الهى، از آثار تقوى است.

.......................................................

آل عمران آیه : 101

وَكَیْفَ تَكْفُرُونَ وَأَنتُمْ تُتْلَى عَلَیْكُمْ آیَاتُ اللّهِ وَفِیكُمْ رَسُولُهُ وَمَن یَعْتَصِم بِاللّهِ فَقَدْ هُدِیَ إِلَى صِرَاطٍ مُّسْتَقِیمٍ

و چگونه شما كفر مى‏ورزید، در حالى كه آیات خدا بر شما تلاوت مى‏شود و رسول او در میان شماست و هر كس به (دین وكتاب) خدا تمسّك جوید، پس قطعاً به راه مستقیم هدایت شده است.

هدایت، نتیجه‏ى قطعى اعتصام به خداوند است.

.......................................................

رعد آیه : 27

وَیَقُولُ الَّذِینَ كَفَرُواْ لَوْلاَ أُنزِلَ عَلَیْهِ آیَةٌ مِّن رَّبِّهِ قُلْ إِنَّ اللّهَ یُضِلُّ مَن یَشَاء وَیَهْدِی إِلَیْهِ مَنْ أَنَابَ

كفار می گویند: چرا از طرف پروردگارش معجزه ای (به دلخواه ما) بر او نازل نشده است ? بگو: همانا خداوند هر كه را بخواهد (به حال خود رها و) گمراه می كند و هر كس را كه به سوی او رو كرده و توبه نماید، به سوی خویش هدایت می نماید.

هدایت الهی دوگونه است : ابتدایی و تكمیلی .

هدایت ابتدایی در رابطه با همه مردم است ، اما هدایت تكمیلی نسبت به كسانی است كه هدایت عمومی اول را پذیرفته باشند. مثل معلمی كه در روزهای اول درس ، مطالب خود را یكسان و یكنواخت به همه شاگردان عرضه می كند، اما بعد از مدتی برای محصلین كوشا، جدی و پركار خود، لطف بیشتری مبذول می دارد.

خشوع در برابر حق ، كلید هدایت است . (سدی الیه من اناب )

اگر چه هدایت مردم بدست خداست ولی هدایت خداوند شامل كسانی می شود كه در خود، آمادگی به وجود آورده باشند. (سدی من اناب )

.......................................................

رعد آیه : 28

الَّذِینَ آمَنُواْ وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُم بِذِكْرِ اللّهِ أَلاَ بِذِكْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ

(هدایت شدگان ) كسانی هستند كه ایمان آورده و دلهایشان به یاد خدا آرام می گیرد. بدانید كه تنها با یاد خدا دلها آرام می گیرد.

.......................................................

انعام آیه : 125

فَمَن یُرِدِ اللّهُ أَن یَهْدِیَهُ یَشْرَحْ صَدْرَهُ لِلإِسْلاَمِ وَمَن یُرِدْ أَن یُضِلَّهُ یَجْعَلْ صَدْرَهُ ضَیِّقًا حَرَجًا كَأَنَّمَا یَصَّعَّدُ فِی السَّمَاء كَذَلِكَ یَجْعَلُ اللّهُ الرِّجْسَ عَلَى الَّذِینَ لاَ یُؤْمِنُونَ

خداوند هركه را بخواهد هدایت كند، سینه اش را برای (پذیرش ) اسلام می گشاید و هر كه را (به خاطر اعمال وخصلت های خلافش ) بخواهد گمراه كند، سینه اش را (از پذیرفتن ایمان ) سخت قرار می دهد، گویا به زحمت در آسمان بالا می رود. خداوند این چنین پلیدی (كفر) را بر كسانی كه ایمان نمی آورند قرار می دهد.

.......................................................

نمل آیه : 92

وَأَنْ أَتْلُوَ الْقُرْآنَ فَمَنِ اهْتَدَى فَإِنَّمَا یَهْتَدِی لِنَفْسِهِ وَمَن ضَلَّ فَقُلْ إِنَّمَا أَنَا مِنَ الْمُنذِرِینَ

و (همچنین مأمورم ) قرآن (را بر مردم ) تلاوت كنم . پس هر كس هدایت را بپذیرد تنها به سود خود پذیرفته وهركس گمراه شود، پس بگو: (من مسئول نیستم ، زیرا) من فقط هشداردهنده ام .

.......................................................

فصلت آیه : 44

وَلَوْ جَعَلْنَاهُ قُرْءَاناً أَعْجَمِیّاً لَّقَالُواْ لَوْلَا فُصِّلَتْ ءَایَاتُهُ ءَاْعْجَمِىٌّ وَ عَرَبِىٌّ قُلْ هُوَ لِلَّذِینَ ءَامَنُواْ هُدىً وَشِفَآءٌ وَالَّذِینَ لَا یُؤْمِنُونَ فِى ءَاذَانِهِمْ وَقْرٌ وَهُوَ عَلَیْهِمْ عَمىً أُوْلَئِكَ یُنَا دَوْنَ مِن مَّكَانِ بَعِیدٍ

و اگر ما قرآن را عجمى قرار داده بودیم حتماً مى‏گفتند: «چرا آیات آن باز و روشن نشده (و با تعجب مى‏پرسیدند) آیا (قرآن) اعجمى و (مخاطب آن پیامبر و مردم) عربى؟!» بگو: «این قرآن براى كسانى كه ایمان آوردند هدایت و شفایى است، و كسانى كه ایمان نمى‏آورند در گوش‏ هایشان سنگینى است و قرآن براى آنان مایه كورى است، (گویى) آنان از راه دور ندا مى‏شوند. (ولى صدا را نمى‏شوند).

منابع :

تفسیر نور

سایت طوبی

.......................................................

.......................................................

رَبَّنَا لاَ تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَیْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِن لَّدُنكَ رَحْمَةً إِنَّكَ أَنتَ الْوَهَّابُ

پروردگارا! پس از آن كه ما را هدایت كردى، دلهاى مارا به باطل مایل

مگردان و از سوى خود مارا رحمتى ببخش.

به راستى كه تو خود بسیار بخشنده‏اى.

شهادت جانگداز

رسول اكرم(ص) و امام حسن مجتبی(ع) وامام رضا(ع)

را تسلیت می گویم.

 

الهی به حق فاطمه ،عجل لفرج مولانا صاحب الزمان

شنبه 18/12/1386 - 22:27 - 0 تشکر 33022

جواب سوال هفته ی هجدهم:

این هفته نیز دو دوست گرامی نگارینا و شکری عزیز جواب را ارئه کردند.

سایت گنجینه دانلودهای رویایی

فریاد بی صدا حرف دل همه کسانی که میگویند ولی شنیده نمی شوند ...هستند ولی دیده نمی شوند ..پس تو نیز بی صدا فریاد کن....

شنبه 18/12/1386 - 22:28 - 0 تشکر 33023

سوال هفته ی نوزدهم:

برادران شیطان چه کسانی می باشند؟

سایت گنجینه دانلودهای رویایی

فریاد بی صدا حرف دل همه کسانی که میگویند ولی شنیده نمی شوند ...هستند ولی دیده نمی شوند ..پس تو نیز بی صدا فریاد کن....

دوشنبه 20/12/1386 - 23:13 - 0 تشکر 33281

سلام

جواب:

إِنَّ الْمُبَذِّرِینَ كَانُواْ إِخْوَانَ الشَّیَاطِینِ وَكَانَ الشَّیْطَانُ لِرَبِّهِ كَفُورًا

چرا که تبذیرکنندگان، برادران شیاطینند؛ و شیطان در برابر پروردگارش، بسیار ناسپاس بود

سوره اسراء ،آیه 27

التماس دعا

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.