• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 10453)
سه شنبه 26/6/1387 - 17:15 -0 تشکر 58265
لبخند بزن!...به به!

هوالباقی...

سلام

لبخند بزنید؛ چیك

 

وااااای چه لبخند قشنگی داریناااااا! معلومه خیلی به فكر سلامتی دندانها و زیبایی لبخندتون هستید!

حالا منم یه سری مطالب دیگه دارم كه اگه بخونید مطمئناً به ضررتون نمیشه! شاید اینطوری هنووووووز لبخندتون قشنگ تر از اینی كه هست هم بشه!

چقدر به مسواك زدن اهمیت میدید؟ چند بار مسواك می زنید؟ چه مسواكی می زنید؟

اول از مسواك یه چیزایی می گم بعد میریم سر اینكه تغذیه ی ما چه نقشی در سلامت دندونامون داره!

در پناه یزدان پاك...

و او تنها پناه  همه ي ماست...
يکشنبه 21/6/1389 - 2:18 - 0 تشکر 230191


این ملکول‌ های کوچک قند هستند که با تحریک جوانه‌ های چشایی زبان باعث ایجاد احساس خوشایند درک طعم شیرینی می ‌شوند ولی در همین لحظه این ملکول‌ های قند توسط میکروب ‌های دهان شما به اسید تبدیل می‌ شود و تولید این اسید عامل اصلی پوسیدگی دندان‌ های شما می ‌شود. بنابراین شاید آن قدرها هم که فکر می ‌کنیم قند‌ها شیرین نیستند!

اگرچه به طور کلی می ‌توان قند‌ها را عامل اصلی رشد باکتری ‌های مُضر در دهان دانست، با این حال امروزه مصرف مواد قندی اجتناب ‌ناپذیر است.

بنابراین در این قسمت تنها به چند توصیه عملی برای کاهش اثرات مُضر قندها بر دندان ‌ها اشاره می ‌کنم.

تعداد دفعات مصرف مواد قندی را کاهش دهید:

بعد از هر بار مصرف مواد قندی بین ۲۰ تا ۶۰ دقیقه میکروب‌ های دهان فعال شده و اسید تولید می ‌کنند، بنابراین بهتر است مصرف مواد قندی را به وعده‌های اصلی غذا یا به یک یا دو میان وعده محدود کنید و در همان وعده مقدار مورد نظر از شیرینی را مصرف کرده و سپس دندان‌ های خود را مسواک بزنید. هرگز مواد شیرین مثل آبنبات را برای مدت طولانی در دهان نگه ندارید.

دندان‌ های خود را با آب بشویید:

اگر در محل کار یا مهمانی امکان مسواک زدن بعد از مصرف مواد قندی را ندارید، حتما دهان خود را به خوبی با آب بشویید تا دیگر طعم و باقی مانده ی شیرینی را احساس نکنید. به یاد داشته باشید که باقی ماندن طعم شیرینی در دهان به معنای ادامه تولید اسید توسط باکتری ‌ها است.

بعد از مصرف مواد قندی از آدامس های بدون قند(sugar free) استفاده کنید:


می ‌توانید با مصرف آدامس‌ های بدون قند تا حد زیادی دندان‌ های خود را تمیز کنید. با حرکات جویدن و افزایش ترشح بزاق حین مصرف این آدامس‌ ها بقایای مواد غذایی از روی دندان ‌ها پاک می‌ شوند و هم چنین زایلیتول موجود در این آدامس‌ ها مانع تولید اسید توسط باکتری ‌ها می ‌گردد.

بعد از مصرف مواد قندی سیب بخورید:

گاز زدن میوه ‌ای نسبتا سفت مانند سیب علاوه بر ماساژ لثه‌ ها و کمک به حفظ سلامتی آن ها باعث می‌ شود بقایای مواد غذایی از روی دندان‌ ها شسته شده و به این ترتیب تا حدی به حفظ بهداشت محیط دهان کمک می ‌کند.

من در جستجوی قطعه ای از آسمان پهناور هستم كه از تراكم اندیشه های پست تهی باشد                                                                مسعود خادمی                                        
يکشنبه 21/6/1389 - 9:31 - 0 تشکر 230209

سلام
ممنون از اطلاع رسانیتون
ولی خدا را شکر من زیاد شیرینی نمی خورم یعنی دوست ندارم.

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

يکشنبه 24/11/1389 - 11:27 - 0 تشکر 283101

بعضی از مردم در مورد سیاه شدن دندان‌ های شان و این که این سیاهی از دوره ی نوجوانی و هم‌ زمان با بلوغ پدید آمده، باورهایی دارند؛ مثلا می ‌گویند به علت تغییر ماهیت بزاقم این ‌طور شده ‌ام یا چیزهایی از این قبیل. اما این باورها درست نیستند.


لازم دیدم در این خصوص اطلاعاتی به شما بدهم. تغییر رنگ دندان(سیاه یا قهوه‌ای) می ‌تواند به چند دلیل ایجاد شود:




1- پوسیدگی:


وجود و نفوذ باکتری‌ ها در شیارها یا فرورفتگی ‌های سطوح متعدد دندان‌ ها موجب ایجاد پوسیدگی می ‌شود. تغییر رنگ به علت پوسیدگی در مراحل گوناگون مشاهده می‌ شود. در برخی از موارد، این تغییر رنگ، در مراحل اولیه و شروع پوسیدگی نیز در سطح دندان ‌ها و به خصوص داخل شیارها مشاهده می ‌شود.


در این صورت، با رعایت بهداشت(مسواک کردن مرتب با خمیر دندان‌ های حاوی فلوراید، استفاده از دهان ‌شویه فلوراید) پوسیدگی متوقف خواهد شد. در صورت پیشرفت پوسیدگی، لازم است پوسیدگی ‌ها برداشته و ترمیم صورت پذیرد. تشخیص و طرح درمان با دندان ‌پزشک است. ضروری است بیمار در مطب دندان ‌پزشکی با نور کافی و وسایل دندان‌ پزشکی معاینه شده و تصمیم‌ گیری شود.




2- تجمع رنگدانه در سطوح دندانی:


این تجمع، به خصوص در سطوح ناصافی مثل سطوح جونده و سطح به طرف زبان و کام دندان ‌های قدامی، سبب تغییر رنگ دندان ‌ها می‌ شود. این رنگدانه‌‌ ها به علت خوردن نوشیدنی ‌ها و غذاهای حاوی رنگدانه، سیگار و انواع دخانیات در سطح دندان تجمع پیدا کرده و به دندان متصل می ‌شوند. این رنگ ‌ها به وسیله ی مسواک کردن برداشته نمی‌ شود.


لازم است این رنگدانه‌ ها به وسیله ی دندان‌ پزشک تمیز شود. لازم به ذکر است که این نوع تغییر رنگ نباید با تراش یا ترمیم دندان اصلاح شود بنابراین لازم است شخص به دندان ‌پزشک مراجعه کند تا پس از تشخیص اقدام صحیح صورت گیرد.




3- تجمع جرم در ناحیه ی طوق دندان ‌ها و در سطوح گوناگون دندانی:


این تجمع می‌ تواند سبب تغییر رنگ شود و در برخی از موارد ممکن است شخص تغییر رنگ ناشی از تجمع جرم را با پوسیدگی‌ اشتباه کند. اغلب در صورت وجود جرم، لثه‌ ها ملتهب و قرمزرنگ است و در برخی از موارد قطعاتی از آن جدا می ‌شود.


در این مورد هم مانند موارد قبل شخص با مراجعه به دندان ‌پزشک اقدام به درمان خواهد کرد. تجمع جرم سیاه رنگ به‌ طور معمول در سطوح جونده ی دندان ‌ها دیده نمی ‌شود و اغلب در ناحیه ی اتصال لثه با دندان‌ ها تشکیل شده و مشاهده می ‌شود.

يکشنبه 24/11/1389 - 11:33 - 0 تشکر 283111

4دلیلی که باعث می شود برخی بیماران، دندانسازان را به دندانپزشکان ترجیح بدهند

بسیاری از مردم اعتقاد دارند که دندانسازان تجربی چون دارای سابقه کار چند ساله در این زمینه هستند، در نتیجه کار بهتری به بیماران خود ارایه می کنند.



1- باورهای غلط


بسیاری از مردم اعتقاد دارند که دندانسازان تجربی چون دارای سابقه کار چند ساله در این زمینه هستند، در نتیجه کار بهتری به بیماران خود ارایه می کنند. دندانی که توسط یک دندانساز تجربی ساخته می شود، معمولا زدگی ندارد و بدون آن که در لثه ایجاد زخم، قرمزی یا آزردگی کند بیمار آن را بسیار راحت در دهان می گذارد. در صورتی که حاصل کار دندانپزشکان، مخصوصا در روزهای اول پس از تحویل پروتز، ممکن است بیمار را آزرده کند. کسب رضایت بیماران توسط دندانساز البته فرمول ساده‌ ای دارد و آن کوتاه کردن لبه ‌های پروتز است. در حالی که دندانپزشکان با چند سری قالب ‌گیری تلاش می کنند تا لبه‌ های پروتز بیشترین تطابق را با عمق لثه بیمار داشته باشد، می توان لبه‌ های لثه را به صورتی کوتاه کرد که هنگام فانکشن عضلات دهان و صورت هیچ ‌گونه فشاری را تحمل نکنند و در نتیجه زخمی ایجاد نشود.


لزوم مراجعه به فردی که در زمینه درمان‌ های دندانپزشکی دارای تحصیلات آکادمیک است، هنوز برای بسیاری از مردم شناخته شده نیست. حتی بسیاری از آن ها میان خدماتی که از سوی یک دندانپزشک و دندانساز ارایه می شود تفاوتی نمی بینند!


2- ارزان بودن خدمات آن ها


متوسط قیمتی که دندانپزشکان برای ساخت پروتز دو فک توسط بیماران اخذ می کنند رقمی میان 300 تا 500 هزار تومان است در حالی که حتی می توان با رقمی معادل 50 هزار تومان در مطب یک دندانساز صاحب یک دست ‌دندان شد! در پژوهش انجام شده در حالی تنها 40 درصد افراد اعتماد خود را به دندانساز تجربی عنوان داشته ‌اند که 60 درصد ایشان به کار دندانپزشکان اعتماد بیشتری دارند. از این مساله چنین برمی آید که اگر روزی مشکل اقتصادی مردم رفع شود و میزان درآمد آن ها در حد قابل قبولی باشد، دندان‌ مصنوعی ای که از روی علم و آگاهی ساخته شده باشد، ارزش بیشتری برای ایشان خواهد داشت.
دندان مصنوعی


3- تحویل زودهنگام دندان مصنوعی


مبانی علم پروتز دندان چند مرحله قالب‌ گیری و ثبت رکورد فکی برای ساخت یک پروتز دندانی را ضروری می داند اما محدود کردن کلیه مراحل قالب ‌گیری و رکورد گیری در یک جلسه، موجب می شود در حالی که بیمار مراجعه کننده به یک دندانپزشک در ابتدای ماراتون ساخت دست دندان قرار دارد، بیمار مراجعه‌ کننده به یک کمک ‌دندانپزشک تجربی دست دندان خود را تحویل بگیرد.


شاید اگر روزی شما نیز بی دندانی کامل را تجربه می کردید، می توانستید ارزش تحویل زودهنگام پروتز برای بیمار را درک کنید!


4- تشویق دوستان و آشنایان


توصیه دیگران، بدون شک یکی از عوامل اصلی رونق یک مطب دندانپزشکی است که می تواند یک مطب را تا حد انفجار از بیمار آکنده کند! نقش این عامل به حدی است که در حدود 50 درصد از افراد مورد پرسش قرار گرفته در این تحقیق، یکی از علت‌ های مراجعه به دندانساز را توصیه دوستان و آشنایان خود عنوان کرده ‌اند. در حالی که هزینه کمتر و نزدیک بودن به محل سکونت در مراتب بعدی قرار گرفته ‌اند.


پیشگیری در عین ناتوانی از درمان


با توجه به قراین موجود در جامعه شاید بتوان این ‌طور اظهار عقیده کرد که در کشور ما، با اختلاف بسیار فاحشی، بیشتر پروتزهای دندانی توسط افرادی غیراز دندانپزشکان ساخته می شود.


در چنین وضعیتی برای حفظ سلامت بیمارانی که به هر دلیلی یک دندانساز را به یک دندانپزشک ترجیح می دهند، عملی کردن پیشنهادهای زیر می تواند موثر باشد:


* آموزش روش‌ های کنترل عفونت به دندانسازان به صورت آموزش مستقیم یا غیرمستقیم با ارایه بروشور یا کتابچه


* جلوگیری از فعالیت افراد فاقد صلاحیت در امور دندانپزشکی توسط مسوولان ذیربط یا در صورت امکان بازآموزی علمی این افراد


* افزایش سطح آگاهی مردم از طریق رسانه‌ ها برای تغییر نگرش مردم


* واکسینه کردن افرادی که تحت عنوان‌ های مختلف "دندانسازان تجربی" مشغول به کار هستند به منظور ایمن شدن افراد در مقابل بیماری های واگیردار و خطرناک


* نظارت و اجرای پروتکل کنترل عفونت در مطب دندانسازان تجربی

چهارشنبه 27/11/1389 - 11:49 - 0 تشکر 284730

http://www.iranfars.ir/upload/group/15/0.157188001297788197_D8AFD986D8AFD8A7D9862.jpg

با۴۰ نکته‌ای که از رازهای مهم حفظ سلامت دند‌ان‌ها هستند و معمولا دندان‌پزشکان در مطب خود فرصت و فراغتی برای گوشزد کردن آنها به شما ندارند، آشنا می‌کنیم.

۱٫ لااقل روزی ۲ بار، اول صبح و شب، لازم است دندان‌ها مسواک زده شوند.
۲٫ لااقل روزی یک بار قبل از مسواک‌زدن باید با نخ دندان حاوی فلوراید، بین دندان‌ها تمیز شوند.
۳٫ هفته ای ۲ تا ۳ بار باید از دهان‌شویه فلوراید ۲/۰ درصد استفاده شود.
۴٫ هفته‌ای ۱ تا ۲ بار باید از دهان‌شویه کلرهگزیدین ۱۲/۰درصد استفاده شود.
۵٫ افراد با ریسک بالای پوسیدگی دندان، باید هر ۳ تا ۴ ماه یک بار به دندان‌پزشک مراجعه کنند و افراد با ریسک کمتر، هر ۶ تا ۹ ماه یک بار.
۶٫ افراد با ریسک بالای پوسیدگی دندان باید هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یک بار از دندان‌های خود کلیشه رادیوگرافی تهیه کنند و افراد با ریسک کمتر، هر ۲۴ تا ۳۶ ماه یک بار.
۷٫ استفاده از آدامس‌های فاقد قند پس از مصرف غذاهای حاوی ساکارز یا تنقلات به مدت ۵ تا ۳۰ دقیقه توصیه می‌شود.
۸٫ استفاده از خمیر دندان‌های حاوی فلوراید مناسب و مواد ساینده کم همراه با مسواک توصیه می‌شود.
۹٫ دهان‌شویه آب‌نمک ممکن است مفید باشد اما جایگزین روش‌های پیشگیری فوق‌الذکر نمی‌شود.
۱۰٫ دندان‌های شیری کودکان تا سن ۱۱ تا ۱۲ سالگی باید تحت کنترل باشند و بدون حفظ فضایشان نباید آنها را کشید.
۱۱٫ کشیدن دندان‌های شیری منجر به از دست رفتن فضای دندان‌های دایمی زیرین می‌شود و نیاز به درمان‌های ارتودنسی را واجب می‌کند.
۱۲٫ به محض رویش اولین دندان دایمی در سن ۶ تا ۸ سالگی باید شیارهای آن از نظر ابتلا به پوسیدگی مورد معاینه قرار گرفته و در صورت لزوم بسته شوند.
۱۳٫ در صورتی که به صورت ژنتیکی ناهنجاری‌های دندانی یا فکی در والدین یا بستگان کودک وجود داشته باشد، بهتر است کودک از سنین ۱۰ سالگی تحت کنترل دندان‌پزشک متخصص کودکان یا ارتودنسی قرار گیرد.
۱۴٫ وجود فاصله بین دندان‌های شیری معمولا طبیعی است و نباید موجب نگرانی والدین شود.
۱۵٫ مقادیری بی‌نظمی و درهم‌رفتگی دندان‌های پایینی در سنین ۸ تا ۹ سالگی معمولا طبیعی است و به مرور برطرف می‌شود.
۱۶٫ درد نداشتن دندان‌ها الزاما بیانگر سالم بودن آنها و نداشتن پوسیدگی نیست.
۱۷٫ در صورتی که دندانی درد شدید داشته باشد، نشان‌دهنده تخریب وسیع عاج و عصب دندان است و احتمال نیاز به درمان ریشه را مطرح می‌کند.
۱۸٫ قسمت‌هایی از دندان که در معرض پوسیدگی بوده‌اند، در صورت بهبود بهداشت، موادمعدنی جذب می‌کنند و پوسیدگی را متوقف می‌کنند.
۱۹٫ نواحی متوقف شده فوق‌الذکر می‌توانند رنگ جذب کنند و قهوه‌ای باشند و احتیاجی به ترمیم نیست.
۲۰٫ هر تغییر رنگی روی سطح جونده دندان‌ها، الزاما پوسیدگی نیست و نیاز به ترمیم ندارد.
۲۱٫ در صورت ترمیم دندان با مواد فلزی غیرهمرنگ (آمالگام)، احتمال حساس بودن دندان به سرما و سایر محرک‌ها ظرف مدت ۴۵ روز تا ۲ ماه وجود دارد.
۲۲٫ در صورت ترمیم دندان با مواد همرنگ، حساسیت دندان‌ها بیش از یک هفته قابل‌توجیه نیست و باید بررسی شود.
۲۳٫ در صورتی که پس از ترمیم دندان خود احساس بلندی می‌کنید، در اولین فرصت به دندان‌پزشک خود مراجعه کنید.
۲۴٫ بلندی ترمیم می‌تواند سبب حساسیت به سرما و گرما شده یا سبب شکستگی ترمیم یا دندان شود.
۲۵٫ در مراحل اولیه پوسیدگی دندان که بیشتر به صورت حساسیت به شیرینی یا سرما نشان داده می‌شود، به دندان‌پزشک خود مراجعه کنید.
۲۶٫ پس از بروز درد شدید، خودبه‌خود و شبانه که بعضا با داروهای مسکن نیز آرام نمی‌شود، دندان نیاز به درمان ریشه پیدا می‌کند.
۲۷٫ ظرف مدت ۳ هفته پس از پایان درمان ریشه حتما باید پانسمان با مواد ترمیمی دایمی جایگزین شود.
۲۸٫ دندان‌های درمان ریشه شده به دلیل از دست دادن بیشتر بافت‌های خود، بسیار ضعیف ‌شده و مستعد شکستن هستند.
۲۹٫ پس از درمان ریشه، خوردن غذاهای سفت ممکن است سبب شکستن دندان شود.
۳۰٫ بافت‌‌ها و دیواره‌های دندان درمان ریشه شده باید تقویت شود تا احتمال شکستن کاهش یابد.
۳۱٫ درصورتی که دندان درمان ریشه شده دچار شکستگی شود، لبه آن معمولا به زیر لثه امتداد یافته و نیاز به جراحی لثه را نیز مطرح می‌کند.
۳۲٫ ریشه دندان‌های درمان ریشه شده در رادیوگرافی به‌صورت نوارهای سفیدی دیده می‌شوند.
۳۳٫ این نوارهای سفید باید به صورت متراکم و یکنواخت تا نوک ریشه امتداد یافته باشد.
۳۴٫ هر دندان درمان ریشه شده‌ای نیاز به روکش ندارد.
۳۵٫ دندان‌هایی که درمان ریشه نشده‌اند نیز ممکن است به دلایل دیگری مانند تخریب وسیع یا زیبایی نیاز به روکش داشته باشد.
۳۶٫ در مواردی که چند دندان در کنار هم به صورت جداگانه قرار گرفته‌اند و لازم است همه آنها روکش شوند، به هیچ عنوان نباید به یکدیگر چسبانده شوند بلکه باید به صورت جداگانه روکش شوند تا امکان تمیز کردن نواحی بین دندانی و حفظ سلامت لثه‌ها میسر شود.
۳۷٫ در صورتی که دندانی کشیده شده است، برای جایگزینی دندان از دست رفته، دو دندان مجاور ناحیه بی‌دندانی پایه گرفته شده و ناحیه وسط پر ‌شود. به این روش که یکپارچه بوده و ۳ دندان (۲ دندان پایه و یک دندان وسط) متصل به هم هستند، بریج یا پل گفته می‌شود.
۳۸٫ زیر بریج باید به وسیله نخ‌هایی که از نخ دندان ضخیم‌تر است و «سوپر فلاس» نامیده می‌شود، تمیز شود.
۳۹٫ عبور دادن دهان‌شویه با فشار از زیر بریج به پاکسازی بیشتر کمک می‌کند.
۴۰٫ در صورتی که دندان‌های دو طرف ناحیه بی‌دندانی سالم هستند، برای پرهیز از آسیب دیدن این دندان‌ها می‌توان به کمک ایمپلنت فضای بین دو دندان را جایگزین کرد.

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

پنج شنبه 28/11/1389 - 9:20 - 0 تشکر 285222

واقعا جواب بدیم چه جوری مسواک می زنیم؟ راستش من صبح رو بیشتر دوست دارم. شبا یادم می ره دارم کتاب می خونم خوابم می ره :) ولی بعد از غذاها یا بعد از شیرقهوه و کاکائو مسواک می زنم. خمیردندون هم یه ذره می ذارم که دندونام درد نگیره. آخه مدتی بود که خیلی حساس شدن. شیر و خرما می خورم شاید بهتر بشه. اینجا هم که یادشون رفت جواب ما رو بدن

 

وَالسَّلَامُ عَلَى مَنِ اتَّبَعَ الْهُدَى

پنج شنبه 28/11/1389 - 11:18 - 0 تشکر 285267

ققنوس عزیز سلام
خوبین؟
من سوالتون رو ندیدم دوست عزیز. کجا پرسیدید. البته من اطلاعاتی در زمینه دندونپزشکی ندارم ولی میتونیم از متخصص امر بپرسیم.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

دوشنبه 2/12/1389 - 23:14 - 0 تشکر 288031

سلام. خوبم. شما هم خوبید انشاءالله
سوالم رو تو تایپکی که مخصوص سوال و پاسخ گذاشتید پرسیدم. یه جواب دادید قرار شد بپرسید بعد یادتون رفت

 

وَالسَّلَامُ عَلَى مَنِ اتَّبَعَ الْهُدَى

يکشنبه 15/5/1391 - 16:59 - 0 تشکر 492550

جرم دندان یكی از شایع ترین مشكلات دندانی است كه در بالای لثه دندان ها تشكیل می شود. این جرم ها به صورت رسوب هایی به رنگ قهوه ای یا سیاه در اطراف لثه ها نمایان می شوند. علاوه بر این جرم ها، جرم هایی كه در نواحی زیر لثه ها شكل می گیرند به دلیل نفوذ به داخل لثه و ترجیحاً اعصاب دهانی زیان بارتر و خطرناك تر هستند و سبب بروز بیماری های لثه مانند ورم و چرك درون لثه ای می شوند.
پلاك های میكروبی حاصل از این جرم ها، پس از مدتی حتی با مسواك زدن و كشیدن نخ دندان نیز برطرف نمی شود. به عقیده دندان پزشكان اگر این پلاك ها و جرم ها آن قدر خشن و زبر شدند كه با مسواك زدن نیز قابل تمیز شدن نبودند، بهتر است از دندان پزشكان و متخصصان برای نابود كردن آنها كمك گرفت تا به بیماری های لثه ای دچار نشویم.
منبع: نشریه كوچه ما، شماره 8.

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
يکشنبه 15/5/1391 - 16:59 - 0 تشکر 492552

در میان مردم، باورهای مختلفی درباره ی مسایل مختلف وجود دارد که بهداشت دهان و دندان یکی از آن هاست. مثلاً بعضی ها تصور می کنند هر دندانی که بیفتد، یک دندان جدید به جای آن در می آید یا شیرینی خوردن باعث می شود که دندان کرم بگذارد. به نظر شما این باور ها مبنای علمی دارند؟!

1-شیرینی نخور، دندانت کرم می گذارد!

محققان در یک پژوهش جدید تصاویر میکروسکوپی از ساختارهای بسیار کوچک و عجیب شبیه به کرم را در درون دندان کرسی انسان به دست آورده اند. بر اساس این پژوهش، از زمان های بسیارقدیم ودر بسیاری از فرهنگ ها، این اصطلاح در بین مردم رواج داشته است که دندان هادچار کرم خوردگی شده و پوسیده می شوند، اکنون محققان با کشف این ساختارهای جدید و بسیار کوچک، این باور قدیمی را اثبات کرده و نشان داده اند. محققان دانشکده ی پزشکی دانشگاه «مریلند» که کاشف این اجزای کرمی شکل هستند، در این باره می گویند؛ این ساختارها کرم نیستند اما ماهیت اصلی آن ها هنوز نامعلوم است.
در این پژوهش معلوم شده که اجرای استوانه یی یا لوله یی شکلی از میان حفره های طبیعی دندان ها به سمت بیرون رشد کرده اند. درون یک دندان انسان بیش از 500 هزار عدد از این استوانه ها در هر میلی مترمربع وجود دارد که به عنوان کانال های کشیده شده از اعصاب به سمت دندان عمل می کنند. این استوانه ها احساس گرما و سرما را به اعصاب دندان منتقل می نمایند. در پژوهش های جدید تصاویر دقیق تری از این ساختارها به دست آمده که سئوالات بیشتری را در این باره وجود آورده است. از این رو بررسی های دانشمندان برای کشف ماهیت این ساختارها ادامه دارد.

2-جرم گیری به مینا دندان آسیب می رساند!

بیشتر مردم تصور می کنند جرم گیری دندان موجب نازک شدن مینای دندان و پوسیدگی آن می شود اما در واقع، هنگامی که جرم روی دندان ها تشکیل می شود لایه یی روی دندان ها قرار گرفته و آن را از تحریکات سرما و گرما حفظ می کند. به هنگام جرم گیری این لایه برداشته شده و حساسیت به سرما و گرما در دندان ها رخ می دهد و این باور غلیظ را به وجود می آورد ک دندان ها در اثر جرم گیری تراشیده و خالی شده اند. باید توجه داشت که اساساً دستگاه جرم گیری قادر به تراش دندان نیست و این حساسیت تنها به علت برداشته شدن لایه ی جرم است.

3-در هر بارداری، مادر یک دندانش را از دست می دهد!

این که زنان در هر باردای یک دندان خود را از دست می دهند، عقیده یی کاملاً اشتباه است و بارداری به خودی خود هیچ اثری روی دندان ها ندارد. این باور غلط از آن جا شکل گرفته که در گذشته تصور می شد، جنین کلیسم مورد نیاز خود را از دندان های مادر می گیرد اما امروزه ثابت شده که جنین کلسیم و سایر مواد مورد نیازش را از مواد غذایی که مادر می خورد، دریافت می کند. واقعیت این است که علت از دست رفتن دندان در بیشتر زنان باردار، رژیم غذایی پر شکر همراه با بی توجهی به بهداشت دهان و دندان و مراجعه نکردن مادر به دندانپزشک است.

4-قاشق را قبل از گذاشتن در دهان کودک، اول در دهان خودتان بگذارید تا کاملاً تمیز شود؟

هم زمان با رویش دندان ها، میکروب های پوسیدگی زا وارد دهان می شوند و آغاز به فعالیت می کند. این عادت غلط بعضی از مادران، باعث می شود که این میکروب های پوسیدگی زا زودتر وارددهان کودک شوند و به همین دلیل پوسیدگی های دندان را در کودک افزایش دهند. دهان مادر به هیچ وجه از دهان کودک تمیزتر نیست و این کار باعث می شود بسیاری از میکروب های بیماری زا وارد دهان کودک شوند که مهم ترین این میکروب ها، میکروب های پوسیدگی زا هستند.

5-عمر دندان های شیری تا هفت سالگی است؟

این تصور باعث شده در حفظ و بهداشت دندان های شیری سهل انگاری شود. حدود هفتاد درصد از ناهنجاری های دندانی در سنین بالا، ناشی از کم توجهی به دندان های شیری و زود از دست دادن این دندان هاست. زود از دست دادن دندان های شیری که باید تا سن ده تا دوازده سالگی حفظ شوند، باعث می شود فضای خالی آن ها توسط دندان های مجاور پر شود که این مشکل باعث می شود جایی برای رویش دندان های دایمی وجود نداشته باشد وموجب ناهنجاری های دندان و فک می شود. افتادن دندان های شیری از شش، هفت سالگی آغاز و تا ده تا دوازده سالگی ادامه می یابد؛ بنابراین والدین باید درست مانند دندان های دایمی از دندان های شیری هم مراقبت کنند و برای ترمیم و عصب کشی این دندان ها به دندانپزشک مراجعه کنند.

6-دود سیگار و اسپری، درد دندان را از بین می برد؟

حتماً شما هم افردی را دیده اید که وقتی دندان شان درد می گیرد، سیگار می کشند تا دود آن در اطراف دندان باعث کاهش درد شود یا از داروخانه یک اسپری بی حسی می خرند و به دندانی که درد می کند، می زنند تا درد دندان شان بهتر شود وی این یک باور غلط است. چون اسپری بی حسی فقط لثه را بی حس می کند تا شما موقتاً درد را احساس نکنید، در واقع این احساس گذرا است و فقط با عصب کشی دندان تان درد آن واقعاً بهبود پیدا میکند.

7-«مکیدن پستانک» باعث نامرتبی دندان های کودک می شود؟

این هم باوری غلط است که بعضی افراد برای این که کودک شان در آینده نیاز به ارتودنسی پیدا نکنند، به او پستانک نمی دهند. دندانپزشکان اعتقاد دارند که مکیدن پستانک تا سال دوم زندگی مانعی ندارد و حتی به تقویت قدرت جویدن کودک و عضلات جونده ی او کمک می کند.

8-در عصب کشی، عصب دندان کشته می شود؟

خیلی ها فکر می کنند با عصب کشی، عصب دندان شان کشته می شود ولی واقعیت این است که عصب دندان قبلاً در اثر عفونت، مرده است و با عصب کشی این عصب مرده از داخل دندان خارج می شود و فضای داخل دندان با مواد دندانی مناسب پر می شود.
منبع: 7 روز زندگی، شماره 106.




اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.