• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن قرآن و عترت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
قرآن و عترت (بازدید: 22511)
جمعه 25/8/1386 - 20:41 -0 تشکر 16931
مسابقه قرآنی با جوایز ارزنده

قال النبی الاکرم(ص): اذا التبست علیکم الفتن کقطع اللیل المظلم فعلیکم بالقرآن

پیامبر اکرم(ص) فرمودند: هنگامی که فتنه ها مانند پاره های شب تاریک بر شما پوشیده شد پس لازم است به قرآن پناه ببرید.

سلام بر شما دوستان عزیز و قرآن دوست:

انشاءالله با یاری خداوند متعال در این تایپیک هر هفته جمعه ها سوالی قرآنی مطرح می شود و شما عزیزان تا جمعه دیگر فرصت دارید جواب آن را ارسال کنید. انشاءالله جوایز ارزنده ای به ایمیل عزیزانی که جواب کامل را ارائه دهند فرستاده می شود.

لطف کنید در زمان ارسال جواب نکات زیر را رعایت کنید.

1- حتما متن عربی قرآن را به همراه متن فارسی آن ذکر کنید.

2- سوره و آیه ی مربوطه را نیز در پایان جواب ذکر کنید.

3- جواب های خود را فقط و فقط به ایمیل anjoman.qoran2@yahoo.com بفرستید.

4- اگر شما هم سوالی دارید و می خواهید در این تایپیک مطرح شود در همین جا مطرح کنید تا دوستان به سوالات شما پاسخ دهند.

و من الله توفیق

 

سایت گنجینه دانلودهای رویایی

فریاد بی صدا حرف دل همه کسانی که میگویند ولی شنیده نمی شوند ...هستند ولی دیده نمی شوند ..پس تو نیز بی صدا فریاد کن....

يکشنبه 15/2/1387 - 16:55 - 0 تشکر 39154

سلام
ببخشید اگه از زمان اون سوال و لطف شما تا حالا مدت زیادی گذشته؛ آخه خیلی سرم شلوغ شده...
سوالهام ممکنه هم جنبه فقهی داشته باشه و بعضی هم جنبه تاریخی... خوب با اجازتون میرم سر سوالهام.
* * * * *
1- توی سوره مریم در آیه 83 اومده که "آیا ندیدی که ما شیاطین را بسوی کافران فرستادیم تا آنان را شدیدا تحریک کند؟!"... میخوام بدونم چرا خدا اینکار رو کرد؟ یعنی این یه نوع بی عدالتی نیست و یا یه چیزی مثل این؟
2- داستان اصحاب الرّس (که پیامبری به اسم حفظله داشتند) و اصحاب ایکه (حضرت شعیب) و قوم تُبَّع رو میشه برام بگید(ق)؟ و البته داستان مربوط به شهر اِرَم (فجر7)
3- در آیه 29 از سوره تکویر آمده "و شما اراده نمی کنید مگر اینکه خداوند (پروردگار جهانیان) اراده کند و بخواهد"... این دلیلی بر جبر نیست؟
4- منظور از "شب های دهگانه" در سوره فجر1-3 چیست؟( قسمت مربوطه به این سوال این بود که "به سپیده دم سوگند، و به شب های دهگانه، و به زوج و فرد...")
5- "کوبنده شب" در اول سوره طارق چیست؟ (البته این رو هم بگم که در این آیه و ادامه اون داریم که "سوگند به آسمان و کوبنده شب! و تو چه دانی که کوبنده شب چیست! همان ستاره در خشان و شکافنده تاریکیهاست!"... من میخوام بدونم که منظور کدوم ستاره است.)
6- "سوگند به شب و آنچه را که جمع آوری میکند"... شب چه چیزی را جمع میکند؟ (انشقاق-17)
7- در سوره بروج، آیات 5تا7 داریم که "مرگ بر شکنجه گران صاحب گودال (آتش)، آتش عظیم و شعله ور! هنگامیکه در کنار آن نشسته بودند و آنچه با مومنان انجام میدادند (باخونسردی و قساوت) تماشا میکردند"... این همش برام سواله. صاحبان اون گودال چه کسایی بودن؟ با مومنین چه کار میکردن؟ متعلق به چه دوران و ملیتی بودن؟
8- در سوره ضحی و در پنجمین آیه؛ "و به زودی پروردگارت آنقدر به تو عطا خواهد کرد که خشنود شوی..."... مربوط به کدوم واقعه است؟
9- منظور از "بار سنگین" اینجا که می فرماید " آیا ما سینه تو را گشاده نساختیم و بار سنگین تو را از تو بر نداشتیم؟ همان باری که سخت بر پشت تو سنگینی می کرد؟ (شرح- 1-3)
10- در سوره قدر، آیه چهارم داریم که " فرشتگان و روح را در آن شب (شب قدر) به اذن پروردگارشان برای (تقدیر) هرکاری نازل می شوند"... منظور از "روح" چیست؟
11- و در سوره همزه، آیات 4-7 این هست که میگه "چنین نیست؛ بزودی در حطمه پرتاب می شود. و تو چه دانی که حطمه چیست! آتش برافروخته الهی؛ آتشی که از دلها سر میزند"... اصلا حطمه یعنی چی و چی هست؟ منظورش از اینکه "آتشی که از دلها سر میزند" چیه؟
12- عادیات به چه واقعه ای دلالت دارد؟
13- میشه تفسیر و اساس منظور از آیه 4 از سوره بیّنه رو یه توضیح مختصر بدین؟ "(ولی هنگامیکه پیامبر از سوی خدا با صحیفه پاک آمد، ایمان نیاوردند، مانند اهل کتاب) اهل کتاب نیز (در کتاب خدا) اختلاف نکردند، مگر بعد از آنکه دلیل روشن برای آنان آمد..."... اصلا مگه اینکه با "دلیل روشن" دین رو پذیرفتن ایرادی داره؟
14- یه سوال هم در مورد یاجوج و ماجوج داشتم. یعنی کلی سوال در مورد این قوم و البته ذوالقرنین که متاسفانه آدرس مربوط به اون آیه مورد نظر رو گم کردم. اگه پیدا کردم دوباره مزاحم میشم اما اگه همینطوری هرچی در مورد این قوم و ذوالقرنین میدونین بگین ممنون میشم.(البته خودم یه متن من باب این موضوع دارم اما یه کافی نیست و کاملا قانع نشدم.)
* * * * *
خوب... همینها بود... ببخشید اگه یه خورده زیاده و اینکه یه جا پرسیدم. آخه معلوم نیست دفعه بعدی کی باشه و اگر اومدم وقت نوشتنشون رو داشته باشم و و و...
خیلی ممنون
یاحق
مجتبی

در نگاه آنانکه پرواز را نمی فهمند،                                                                        
هرچه اوج بگیری، کوچکتر می شوی...                                         
يکشنبه 15/2/1387 - 21:49 - 0 تشکر 39180

به نام خدا

سلام

مدّت شیر دادن

سوره مباركه بقره آیه 233

وَالْوَالِدَاتُ یُرْضِعْنَ أَوْلاَدَهُنَّ حَوْلَیْنِ كَامِلَیْنِ لِمَنْ أَرَادَ أَن یُتِمَّ الرَّضَاعَةَ وَعلَى الْمَوْلُودِ لَهُ رِزْقُهُنَّ وَكِسْوَتُهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ لاَ تُكَلَّفُ نَفْسٌ إِلاَّ وُسْعَهَا لاَ تُضَآرَّ وَالِدَةٌ بِوَلَدِهَا وَلاَ م َوْلُودٌ لَّهُ بِوَلَدِهِ وَعَلَى الْوَارِثِ مِثْلُ ذَلِكَ فَإِنْ أَرَادَا فِصَالاً عَن تَرَاضٍ مِّنْهُمَا وَتَشَاوُرٍ فَلاَ جُنَاحَ عَلَیْهِمَا وَإِنْ أَرَدتُّمْ أَن تَسْتَرْضِعُواْ أَوْلاَدَكُمْ فَلاَ جُنَاحَ عَلَیْكُمْ إِذَا سَلَّمْتُم مَّآ آتَیْتُم ب ِالْمَعْرُوفِ وَاتَّقُواْ اللّهَ وَاعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِیرٌ

مادرانى كه مى‏خواهند دوران شیردهى را كامل سازند، دو سال تمام فرزندانشان را شیر دهند. و خوراك وپوشاك این مادران، به وجهى نیكو بر عهده (پدر و) صاحب فرزند است. هیچ كس جز به قدر توانش مكلف نمى‏شود. هیچ مادرى به خاطر فرزندش ونیز هیچ پدرى به خاطر فرزندش نبایددچار ضرر شود. و (اگر پدر نباشد، هزینه خوراك و پوشاك مادر) بر عهده وارث اوست. و اگر پدر و مادر با توافق و مشورت یكدیگر بخواهند كودك را (زودتر از دو سال) از شیر بازگیرند، گناهی بر آنها نیست. واگر (به جهت عدم توانایى یا عدم موافقت مادر) خواستید دایه‏اى براى فر زندانتان بگیرید، گناهى بر شما نیست، به شرط اینكه آنچه را به وجهى پسندیده قرار گذاشته‏ایدبپردازید. و از خدا پروا داشته و بدانید خدا به آنچه انجام مى‏دهید بیناست.

در مورد پدر و مادر و فرزند، در این آیه كلمات «أب» و «اُمّ» نیامده، بلكه «والد» و «والده» آمده است. زیرا كلمات «أب» و«امّ» شامل عمو، معلّم و پدر زن مى‏شود. همانگونه كه زنان پیامبر صلى الله علیه وآله امّهات مؤمنین هستند، نه والدات آنها. چون آیات قبل مربوط به طلاق و جدایى زن و شوهر از یكدیگر بود، لازم است تكلیف كودكان و نوزادان نیز روشن شود، تا آنان فداى اختلافات پدر و مادر نشوند. توجّه به عواطف مادر، اهمیّت شیر مادر، مقدار نیاز طبیعى نوزاد به شیر و مدّت آن، در این آیه مطرح شده است. 

پیام ها :

1- اسلام، دینى جامع است. حتّى براى تغذیه مناسب نوزاد با شیر مادر، برنامه دارد. «والوالدات یرضعن»

2- حتّى مادرِ طلاق داده شده، در شیر دادن نوزادش بر سایرین اولویّت دارد. «والوالدات یرضعن»

3- مدّت شیر دادن كامل دو سال است. «حولین كاملین»

4- باید حقوق مالى و مادّى مادر و دآیه در برابر شیر دادن فرزند پرداخت شود.«وعلى المولود له رزقهن و كسوتهن... اذا سلّمتم ما آتیتم»

5 - مقدار خرجى باید بر اساس عرفِ شناخته شده و به قدر توانایى باشد. «بالمعروف لا تكلّف نفس الاّ وسعها» 

6- تكلیف، براساس قدرت وبه اندازه‏ى توانایى انسان است. «لا تكلّف نفس الاّ وسعها»

7- فرزند نباید اسباب ضرر به والدین شود. «لا تضارّ والدة بولدها»

8 - باید زندگى مادر در دوران شیردهى تأمین شود، هرچند پدر فرزند از دنیا رفته باشد. «وعلى الوارث مثل ذلك»

9- از شیر گرفتن كودك، نیاز به مشورت وتوافق والدین دارد. «و ان ارادا فصالا عن تراض منهما و تشاور»

10- زن و شوهر درباره امور نوزاد باید مشورت كنند. «تشاور»

11- در شیر دادن، اوّل مادر بعد دایه. «والوالدات یرضعن... ان اردتم أن تسترضعوا اولادكم»

12- رعایت تقوا در تغذیه كودكان، بر عهده والدین است. «...واتقوا اللّه»

..............................................................

سوره مباركه لقمان آیه 14

وَوَصَّیْنَا الْإِنْسَانَ بِوَالِدَیْهِ حَمَلَتْهُ أُمُّهُ وَهْناً عَلَى‏ وَهْنٍ وَفِصَالُهُ فِى عَامَیْنِ أَنِ اشْكُرْ لِى وَلِوَالِدَیْكَ إِلَىَّ الْمَصِیرُ

و ما انسان را درباره‏ى پدر و مادرش سفارش كردیم، مادرش او را حمل كرد، در حالى كه هر روز ناتوان‏تر مى‏شد، (و شیر دادن) و از شیر گرفتنش در دو سال است، (به او سفارش كردیم كه) براى من و پدر و مادرت سپاس گزار، كه بازگشت (همه) فقط به سوى من است.

جدا كردن كودك از شیر مى‏تواند در خلال دو سال باشد و واجب نیست بعد از پایان دو سال باشد. (كلمه‏ى «فصال»، به معناى بازگرفتن كودك از شیر است و «فى عامین»، نشان آن است كه در لابلاى دو سال نیز مى‏توان كودك را از شیر گرفت، گرچه بهتر است دو سال تمام شود.)

..............................................................

منبع: تفسیر نور

 

الهی به حق فاطمه ،عجل لفرج مولانا صاحب الزمان

جمعه 20/2/1387 - 22:4 - 0 تشکر 39601

جواب سوال هفته ی بیست وهفتم:

خوشبختانه این هفته دوستان لطف داشتند و جواب را ارائه کردند دوست عزیزمان mandegary به جواب اشاره کردند و shokry1344 هم جواب سوال هفته ی قبل را فرمودند که از هر دوی این عزیزان کمال تشکر را دارم اما دوست گرامی و گرانقدرم آقا مجتبی لطف کردند و سوال 14 هفته ما را جور کردند که از ایشان هم کمال تشکر را دارم و انشاءالله از این هفته به بعد دوستان پاسخ این دوست عزیز را هم می دهند.

سایت گنجینه دانلودهای رویایی

فریاد بی صدا حرف دل همه کسانی که میگویند ولی شنیده نمی شوند ...هستند ولی دیده نمی شوند ..پس تو نیز بی صدا فریاد کن....

جمعه 20/2/1387 - 22:6 - 0 تشکر 39603

سوال هفته ی بیست و هشتم:

توی سوره مریم در آیه 83 اومده که "آیا ندیدی که ما شیاطین را بسوی کافران فرستادیم تا آنان را شدیدا تحریک کند؟!"... میخوام بدونم چرا خدا اینکار رو کرد؟ یعنی این یه نوع بی عدالتی نیست و یا یه چیزی مثل این؟

این عین سوال آقا مجتبی است شما چه جوابی دارید.

سایت گنجینه دانلودهای رویایی

فریاد بی صدا حرف دل همه کسانی که میگویند ولی شنیده نمی شوند ...هستند ولی دیده نمی شوند ..پس تو نیز بی صدا فریاد کن....

يکشنبه 29/2/1387 - 20:29 - 0 تشکر 40264

جواب سوال هفته ی بیست و هشتم:

الم تر انا ارسلنا الشیاطین على الكافرین توزهم ازا( مریم 83)كلمه ازو كلمه هز به یك معنا است ، و آن عبارت است از تكان دادن به شدت ، و مراد این است كه شیطانها كفار را با شدت به سوى شر و فساد تكان مى دهند، تحریك مى كنند، و به پیروى باطل تشویق نموده و به وسیله تزلزل از فضیلت استقامت و ثبات بر حق گمراهشان مى سازند.
و اگر در آیه شریفه ارسال شیطانها را به خدا نسبت داده ، از آنجایى كه از باب مجازات است هیچ عیبى ندارد، چون مشركین به حق كفر ورزیدند، و خدا هم از در مجازات شیطانها را فرستاد تا كفر و گمراهیشان را زیادتر كنند، شاهد این معنا هم جمله على الكافرین است ، زیرا اگر از باب مجازات نبود، و فرستادن شیطانها به منظور گمراهى ابتدایى آنها بود، مى فرمود علیهم نه اینكه به جاى ضمیر اسم ظاهر كافرین را بیاورد.
این آیه شریفه به خاطر اینكه جمله الم تردر صدر آن آمده ، و معناى استشهاد را افاده مى كند، در مقام تاءیید مطلب آیه قبلى است كه مى فرماید: آلهه كفار ضد ایشان مى شوند، نه عزت آنان ، چون تحریك شیطانها، مشركین را به سوى شر و فساد و پیروى باطل ،
دشمنى و ضدیت است ، و همین شیاطین از جمله همان آلهه جنى ایشانند كه مایه عزت خود مى پنداشتند، و اگر این آلهه ضد مشركین نبودند به چیزى كه هلاكت و شقاوتشان در آن است دعوتشان نمى كردند.
پس آیه شریفه به منزله این است كه گفته شود: این آلهه كه مشركین آنها را مایه عزت خود مى پنداشتند، ضد مشركین هستند، به دلیل اینكه شیطانها كه یك دسته از آلهه ایشانند ایشان را با تكان هر چه شدیدتر به سوى چیزى تحریك مى كنند كه هلاكت و شقاوتشان در آن است ، و تازه همین شیطانها هم سر خود نیستند، بلكه هر چه مى كنند به اذن خدا مى كنند، (و این اذن همان است كه در آیه از آن به ارسال تعبیر شده ) بنابراین اتصال این آیه به ما قبل خود خیلى روشن است .
ولى صاحب تفسیر روح المعانى این آیه را مترتب بر مجموع آیات قبل ، یعنى از آیه و یقول الانسان تا جمله و یكونون علیهم ضدا دانسته ، و در توجیه كیفیت اتصال آن به ما قبل طول و تفصیل داده و حرفهایى زده است كه هیچ فایده اى در آن نیست ، و با این نظریه خود، سیاق آیات و اتصال ما بعد آیه مورد بحث را به ما قبل به كلى بر هم زده است .(تفسیر المیزان جلد 14)

سایت گنجینه دانلودهای رویایی

فریاد بی صدا حرف دل همه کسانی که میگویند ولی شنیده نمی شوند ...هستند ولی دیده نمی شوند ..پس تو نیز بی صدا فریاد کن....

يکشنبه 29/2/1387 - 20:32 - 0 تشکر 40266

سوال هفته ی بیست و نهم:

در آیه 29 از سوره تکویر آمده "و شما اراده نمی کنید مگر اینکه خداوند (پروردگار جهانیان) اراده کند و بخواهد"... این دلیلی بر جبر نیست؟

سایت گنجینه دانلودهای رویایی

فریاد بی صدا حرف دل همه کسانی که میگویند ولی شنیده نمی شوند ...هستند ولی دیده نمی شوند ..پس تو نیز بی صدا فریاد کن....

يکشنبه 29/2/1387 - 20:33 - 0 تشکر 40267

دیدم تعداد سوالات آقا مجتبی عزیز زیاد است گفتم چند تایی را خودم دست به کار شوم و جوابشان را برای این عزیز بنویسم.
2 داستان اصحاب الرّس (که پیامبری به اسم حفظله داشتند) و اصحاب ایکه (حضرت شعیب) و قوم تُبَّع رو میشه برام بگید(ق)؟ و البته داستان مربوط به شهر اِرَم (فجر7)؟
جواب سوال دوم:داستان مربوط به شهر اِرَمارم ذات العماد التى لم یخلق مثلها فى البلاد( فجر 7)كلمه عماد كه جمعش عمد مى آید به معناى پایه اى است كه ساختمان بدان تكیه دارد.
مراد از ارم ذات العماد
و ظاهر دو آیه مورد بحث این است كه : ارم نام شهرى براى قوم عاد بوده شهرى آباد و بى نظیر و داراى قصرهاى بلند و ستونهاى كشیده و در زمان نزول این آیات اثرى از آنان باقى نمانده ، آثارشان به كلى از بین رفته بود، و هیچ دسترسى بر جزئیات تاریخ آنها نمانده بود، البته ممكن است چیزى از تاریخ آنان در افسانه ها آمده باشد، ولى مدرك قابل اعتمادى ندارد، تنها خاطره قابل اعتمادى كه از آنها بر جاى مانده همین مقدارى است كه قرآن كریم نقل كرده و به طور اجمال مى فهماند كه قوم عاد بعد از قوم نوح بودند و در احقاف زندگى مى كردند، و مردمى درشت هیكل و نیرومند، و در عهد خود از سایر اقوام متمدن تر بودند، شهرهایى آباد و خرم و زمین هایى حاصلخیز و باغهایى از خرما و انواع زراعت ها داشتند، و در بین اقوام دیگر مقامى ارجمند داشتند، كه شرح داستانشان در تفسیر سوره هود گذشت
ولى بعضى گفته اند: مراد از ارم همان قوم عاد است ، و اگر قوم عاد را ارم خوانده بدان جهت بوده كه چون كلمه ارم نام پدر بزرگ این قوم بوده لذا خود قوم را هم ارم گفتند، همانطور كه تیره اى از اهل مكه را قریش مى نامند و معنایش قریشیان است ، و یا یهودیان را اسرائیل مى نامند، با اینكه منظور بنى اسرائیل است ، و مراد از ذات عماد بودن آنان ، نیرومندى و سطوت ایشان است .
و معناى آیه این است كه : آیا ندیدى كه پروردگارت به قوم عاد كه همان قوم ارم باشند چه كرد؟ قوم ارم كه مردمى نیرومند و قهرمان بودند، و نظیرشان در هیچ سرزمینى خلق نشده بود كه مانند آنان درشت هیكل و نیرومند باشند، و تسمه از پشت همه بلاد و یا همه اقطار زمین كشیده باشند، و لیكن این معنا از ظاهر لفظ آیه بعید است
و از آن دورتر معنایى است كه بعضى دیگر كرده و گفته اند كه : مراد از ذات العماد بودن آنان ، این است كه تا هوا مساعد بوده در شهر خود بودند و در فصول دیگر به نقاط خوش آب و هوا رفته سپس مجددا به منزل خود بر مى گشتند.
و داستان بهشت ارم یكى از افسانه هاى معروف قدیمى است ، كه از وهب بن منبه و كعب الاحبار روایت شده . (تفسیر المیزان جلد 15 )----------------------------------------------------------------------------------------------داستان اصحاب الرّس (که پیامبری به اسم حفظله داشتند) و اصحاب ایکه (حضرت شعیب) و قوم تُبَّع رو میشه برام بگید(ق)؟و عادا و ثمود و اصحاب الرس و قرونا بین ذلك كثیرا( فرقان 38)در مجمع البیان گفته : كلمه رس به معناى چاهى است كه طوقه چینى شده باشد، و مى گویند اصحاب رس مردمى بودند كه بعد از قوم ثمود روى كار آمدند و بر لب چاهى زندگى مى كردند و خداوند پیغمبرى به سویشان گسیل داشت ، ولى ایشان او را تكذیب كردند و خدا هلاكشان كرد. بعضى دیگر گفته اند: (رس ) نام رودخانه اى بود كه قوم رس در كنار آن منزل داشتند. و روایات شیعه نیز مؤ ید این احتمال است .
و كلمه عادا...عطف است بر جمله قوم نوح و تقدیر چنین است : و دمرنا عادا و ثمود و اصحاب الرس ... - ما عاد و ثمود و اصحاب رس را هلاك كردیم
و قرونا بین ذلك كثیرا- كلمه قرن به معناى مردمى است كه در یك عصر زندگى مى كنند و چه بسا بر خود عصر هم اطلاق بشود، و كلمه ذلك اشاره است به
طوائفى كه قبلا نام برده شد كه اول آنان قوم نوح ، و آخرشان اصحاب رس و یا قوم فرعون بودند.
معناى آیه این است كه : ما قوم عاد كه قوم هود پیغمبر بودند و ثمود را كه قوم صالح بودند و اصحاب رس و اقوامى بسیار را كه در فاصله میان این اقوام زندگى مى كردند، یعنى قوم نوح و اقوام بعد از ایشان را هلاك كردیم) . تفسیر المیزان جلد 20)--------------------------------------------------------------------------------------------------

سایت گنجینه دانلودهای رویایی

فریاد بی صدا حرف دل همه کسانی که میگویند ولی شنیده نمی شوند ...هستند ولی دیده نمی شوند ..پس تو نیز بی صدا فریاد کن....

يکشنبه 29/2/1387 - 20:34 - 0 تشکر 40268

4- منظور از "شب های دهگانه" در سوره فجر1-3 چیست؟( قسمت مربوطه به این سوال این بود که "به سپیده دم سوگند، و به شب های دهگانه، و به زوج و فرد...")

جواب سوال چهارم:

لیال عشر( فجر 2) و لیال عشر - چه بسا مراد از آن از اول تا دهم ذى الحجه باشد، و اگر كلمه لیال را نكره آورده خواسته است به عظمت آن اشاره كند، نه اینكه عمومیت آن را برساند.
بعضى گفته اند: منظور دهه آخر ماه رمضان است . یكى دیگر گفته : دهه اول رمضان است . سومى گفته دهه اول محرم است چهارمى گفته : اگر مراد از فجر نماز صبح باشد مراد از شبهاى دهگانه هم عبادت در آنها است .( تفسیر المیزان جلد 20)

سایت گنجینه دانلودهای رویایی

فریاد بی صدا حرف دل همه کسانی که میگویند ولی شنیده نمی شوند ...هستند ولی دیده نمی شوند ..پس تو نیز بی صدا فریاد کن....

يکشنبه 29/2/1387 - 20:34 - 0 تشکر 40269

5- "کوبنده شب" در اول سوره طارق چیست؟ (البته این رو هم بگم که در این آیه و ادامه اون داریم که "سوگند به آسمان و کوبنده شب! و تو چه دانی که کوبنده شب چیست! همان ستاره در خشان و شکافنده تاریکیهاست!"... من میخوام بدونم که منظور کدوم ستاره است.)

جواب سوال پنجم:

و السماء و الطارق و ما ادریك ما الطارق النجم الثاقب( طارق 1 تا 3)

ماده طرق در اصل - به طورى كه گفته اند - به معناى زدن به شدت است ، به طورى كه صدایش به گوشها برسد. و مطرقه - چكش را هم به همین جهت مطرقه مى گویند، و نیز اگر راه را طریق گفته اند باز به این مناسبت است كه رونده با پا بدان مى كوبد و صداى پایش به گوشها مى رسد. ولى به تدریج در پیمودن طریق استعمال شده و در آن شایع گشت ، و سپس اختصاص یافت به آمدن از سفر در هنگام شب ، و این نیز بدان مناسبت بود كه غالبا شخصى كه شبانه از راه مى رسد همه درها را بسته مى بیند، و ناگزیر در را مى كوبد، و سپس استعمالش در هر چیزى كه شب ظاهر شود شایع گشت ، مانند ستارگان كه در شب پیدا مى شوند، و در آیه همین معنا منظور است .
و كلمه ثقب در اصل به معناى دریدن بود، و بعدها به معناى هر چیز نورانى و روشنگر شد، به این مناسبت كه چنین چیزى پرده ظلمت را با نور خود مى درد.
و گاهى هم به معناى بلندى و ارتفاع مى آید، و از این باب است كه مى گویند: ثقب الطائر یعنى پرنده اوج گرفت ، به این مناسبت كه با پرواز خود جو بالا را پاره مى كند.
پس اینكه فرمود: و السماء و الطارق سوگندى است به آسمان و به طارق ، و آنگاه طارق را تفسیر كرده به نجم ، یعنى ستاره كه در شب طلوع مى كند. و جمله و ما ادریك ما الطارق امر آن را بزرگ داشته ، مى فهماند كه به چیز بزرگى سوگند یاد كرده . و جمله النجم الثاقب بیان طارق است ، و جمله در معناى جواب استفهام تقدیرى است ، گویا وقتى فرموده : تو نمى دانى كه طارق چیست ! شخصى پرسیده : چیست ؟ فرموده : النجم الثاقب متاسفانه جواب جامع تری پیدا نکردم. اگر دوستان جواب جامع تری دارند لطف کنند اعلام کنند.

سایت گنجینه دانلودهای رویایی

فریاد بی صدا حرف دل همه کسانی که میگویند ولی شنیده نمی شوند ...هستند ولی دیده نمی شوند ..پس تو نیز بی صدا فریاد کن....

يکشنبه 29/2/1387 - 20:35 - 0 تشکر 40270

6- "سوگند به شب و آنچه را که جمع آوری میکند"... شب چه چیزی را جمع میکند؟ (انشقاق-17)

جواب سوال ششم:

و اللیل و ما وسق (انشقاق-17)

كلمه وسق فعل ماضى است ، و معناى جمع شدن چند چیز متفرق را مى دهد، مى فرماید به شب سوگند، كه آنچه در روز متفرق شده جمع مى كند، انسانها و حیوانها كه هر یك به طرفى رفته اند، در هنگام شب دور هم جمع مى شوند.
بعضى هم كلمه وسق را به معناى طرد گرفته ، آیه را چنین معنا كرده اند: به شب سوگند كه ستارگان را از خفاء به ظهور مى اندازد.

سایت گنجینه دانلودهای رویایی

فریاد بی صدا حرف دل همه کسانی که میگویند ولی شنیده نمی شوند ...هستند ولی دیده نمی شوند ..پس تو نیز بی صدا فریاد کن....

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.