• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 5482)
پنج شنبه 17/11/1387 - 10:1 -0 تشکر 87798
کهکشان ها Galaxy...

به نام خداوند جهان آفرین

سلام

کهکشان فرفره ای!!!

این تصویر ، کهکشان فرفره ای یا M101 را نشان می دهد ، که از ترکیب 3 عکس ایجاد شده و توسط فضاپیمای GALEX ناسا گرفته شده است.

نور فرابنفش که به رنگ آبی در بازوهای کهکشان دیده می شود نشانگر ستارگان جوان است(تنها 10 میلیون سال سن دارند) این درحالی است که نور مریی سبز رنگ پراکنده شده ، ستارگانی با سن بیش از 100 میلیون سال را نشان می دهند.نور مریی قرمز نیز بیانگر ستارگانی با سن بیش از یک میلیارد سال می باشند.

فضاپیمای GALEX به منظور بررسی تاریخچه ی شکل گیری ستارگان در عالم ، مشاهداتی در نور فرابنفش انجام می دهد.

منبع :space.about.com

 

 

هیچگاه شکهایت را باور نکن و هیچوقت به باورهایت شک نکن!

شنبه 26/11/1387 - 20:34 - 0 تشکر 90609

سلام دوست عزیز

ممنون از مطلب خوبتون                                                           این که میگن یه کهکشان دیگه داره میاد به طرف کهکشان ما راسته؟ چجوریه؟ اونوقت چه بلایی سر زمین و انسانهاش میاد؟

بلند اسمان جايگاه من است

يکشنبه 27/11/1387 - 19:18 - 0 تشکر 90869

به نام خدایی که همین نزدیکی هاست

سلام

خیلی عالی و جامع بود، حتی از مطلبی که تو سایت هم گزاشتن کاملتر بود، ممنون از مطلب خوبتون، کلی به معلوماتم اضافه شد.
در مورد سوالی که پرسیده شد، پیشنهاد میکنم بخش "تصادم کهکشان ها" رو بخونین توش توضیحاتی دادن.
سربلند و پیروز باشین...
التماس دعا

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
دوشنبه 28/11/1387 - 15:32 - 0 تشکر 91049

سلام بر همه ..!

مطلبتون خیلی کاملا بود و باید بگم که کولاک بود چون مختصر و مفید بود و عکس هم داشت .فقط من یک نوع دیگراز کهکشان هم شنیدم که وجود دارد و گفتم برای کاملتر شدن بحثتون به اون اشاره کنم:

كهكشانهای انفجاری :

در اثر انفجار كهكشان نور و امواج رادیویی بسیار شدیدی ساطع می‌شوند و ستارگان كهكشان مزبور نیز نابود می‌شوند. ولی هنوز علت دقیق انفجار كهكشانها مشخص نشده است. در فراسوی جهان برخی از كهكشانها بطور كامل در حال انفجارند، با از هم پاشیدن هسته كهكشان ، ستارگان نیز نابود می‌شوند. در برخی كهكشانهای ویژه ، نور درخشان حاصل از انفجار ، تمام آن چیزی است كه می‌بینیم. نور ستاره در برابر عظمت انفجار كهكشانی ناچیز است. حدود چندین سال پیش ، اخترشناسان رادیویی برای نخستین بار كهكشانهای انفجاری را كشف كردند.

مكان كهكشانهای انفجاری:

دانشمندان كهكشانهای انفجاری را در صورت فلكی قنطورس ، یك گسیلنده پرقدرت امواج رادیویی ، یافتند كه به همان شدت امواج رادیویی خورشید بود. مطالعات بعدی نشان داد كه این امواج از یك كهكشان بزرگ در فاصله دوازده میلیون سال نوری منتشر می‌شوند. مشخصات فیزیكی در دو سوی این كهكشان ، دو ابر از ذارت باردار وجود دارد. ذرات به درون یك میدان مغناطیسی سقوط میكنند و در نتیجه علائم پرقدرت رادیویی گسیل می‌شود. هر كدام از ابرهای رادیویی ، خیلی بزرگتر از كهكشان ما هستند. این ابرهای پرانرژی احتمالا موقع انفجار كهكشان قنطورس به بیرون پرتاب شده‌اند.

شرمنده عکس نتونستم براش پیدا کنم اگه کسی عکس داشت بذاره لطفا ...

چهارشنبه 30/11/1387 - 11:32 - 0 تشکر 91546

به نام خداوند جهان آفرین

سلام

نمایی از خوشه کروی

خوشه کروی تجمعی است از ستارگان که به واسطه گرانش گرد هم جمع شده اند. این خوشه یکی از متراکم ترین،۱۴۷ خوشه شناخته شده در کهکشان است.

ادامه دارد...

 

هیچگاه شکهایت را باور نکن و هیچوقت به باورهایت شک نکن!

چهارشنبه 30/11/1387 - 11:43 - 0 تشکر 91548

به نام خداوند جهان آفرین

سلام

با تشکر از جناب mohagh،مطلب شما را کاملتر می کنم.

کهکشان های انفجاری:

در اثر انفجار کهکشان نور و امواج رادیویی بسیار شدیدی ساطع می‌شود و ستارگان کهکشان مزبور نیز نابود می‌شوند. ولی هنوز علت دقیق انفجار کهکشانها مشخص نشده است.در فراسوی جهان برخی از کهکشانها بطور کامل در حال انفجارند، با از هم پاشیدن هسته کهکشان ، ستارگان نیز نابود می‌شوند. در برخی کهکشانهای ویژه ، نور درخشان حاصل از انفجار ، تمام آن چیزی است که می‌بینیم. نور ستاره در برابر عظمت انفجار کهکشانی ناچیز است. حدود چندین سال پیش ، اخترشناسان رادیویی برای نخستین بار کهکشانهای انفجاری را کشف کردند.

  • مکان کهکشان های انفجاری:

دانشمندان کهکشانهای انفجاری را در صورت فلکی قنطورس ، یک گسیلنده پرقدرت امواج رادیویی ، یافتند که به همان شدت امواج رادیویی خورشید بود. مطالعات بعدی نشان داد که این امواج از یک کهکشان بزرگ در فاصله دوازده میلیون سال نوری منتشر می‌شوند.

ادامه دارد...

 

هیچگاه شکهایت را باور نکن و هیچوقت به باورهایت شک نکن!

چهارشنبه 30/11/1387 - 11:51 - 0 تشکر 91549

به نام خداوند جهان آفرین

سلام

مشخصات فیزیکی:

در دو سوی این کهکشان ، دو ابر از ذارت باردار وجود دارد. ذرات به درون یک میدان مغناطیسی سقوط میکنند و در نتیجه علائم پرقدرت رادیویی گسیل می‌شود. هر کدام از ابرهای رادیویی ، خیلی بزرگتر از کهکشان ما هستند. این ابرهای پرانرژی احتمالا موقع انفجار کهکشان قنطورس به بیرون پرتاب شده‌اند. 

کهکشان های انفجاری از نگاه تلسکوپ ها:

کهکشانهای گسیلنده امواج رادیویی در بخشهای دوردست جهان به فانوسهای دریایی شباهت دارند. در واقع ، تلسکوپهای رادیویی شدیدترین کهکشانهای رادیویی را در فواصلی چنان دور آشکار می‌کنند که خارج از دید بزرگترین تلسکوپ نوری جهان است. مطالعه نور مرئی رسیده از کهکشانهای رادیویی نزدیکتر ، این گمان را تائید می‌کند که مناطق مرکزی آنها آشفته و دستخوش انفجار است.

ادامه دارد...

 

هیچگاه شکهایت را باور نکن و هیچوقت به باورهایت شک نکن!

چهارشنبه 30/11/1387 - 12:1 - 0 تشکر 91553

به نام خداوند جهان آفرین

سلام

انرژی کهکشان های انفجاری:

بعد از چندین سال کاوش فقط رئوس کلی مسئله آشکار شده است. شاید یک سیاهچاله با جرمی بیش از میلیونها خورشید شکل می‌گیرد. از این رو ستارگان ، سیاره‌ها و گاز به درون آن مکیده شده و بخشی از آنها به انرژی تبدیل می‌شود. انرژی آزاد شده به اندازه کافی زیاد است تا مناطق مرکزی کهکشان را تکه تکه کند و جریانی از ذرات باردار را تا دوردستها روان سازد. 

کهکشان ها با منظومه دوتایی:

اخترشناسان علاوه بر کهکشانهای رادیویی ، آشفتگیهای دیگر نیز در میان کهکشانها مشاهده کرده‌اند. همان طور که منظومه زمین و ماه بوسیله گرانش پیوند یافته‌اند، کهکشانها نیز گاهی منظومه دوتایی تشکیل می‌دهند. آنگاه نیروهای جزر و مدی سبب از هم گسیختن بازوهای مارپیچی می‌شوند.
نوارهایی طولانی از ستاره‌ها و گاز در فضای خالی جریان می‌یابند که ممکن است تا فاصله‌های دوردستی از کهکشانهای مادر امتداد داشته باشند. بیشتر این کهکشانها در خوشه‌های کوچک جای دارند، جایی که برخورد و انفجار رایج است.

نمایی ازکهکشان های انفجاری

ادامه دارد...

 

هیچگاه شکهایت را باور نکن و هیچوقت به باورهایت شک نکن!

چهارشنبه 30/11/1387 - 12:44 - 0 تشکر 91566

به نام خداوند جهان آفرین

سلام

کهکشان راه شیری:

خانه ما در یکی از این کهکشانها بنام راه شیری قرار گرفته است. این کهکشان از مرکز انفجار بزرگ، در حدود۸ تا۱۰ میلیارد سال نوری فاصله دارد. تعداد ستارگان آن بین۲۰۰ تا۴۰۰ میلیارد عدد تخمین زده شده که بیشتر آنها از زمین قابل رویت نیستند. صدها هزار منظومه، توده های عظیم گاز و غبار بین فواصل ستارگان راه شیری قرار دارند. کهکشان راه شیری، مارپیچی بوده و جرمش در حدود۷۵۰ تا یک تریلیون جرم نجومی است. ساختار کلی آن شامل هسته مرکزی، یک دیسک با چند بازو به دور آن وهاله های غباری اطراف آنست. قطر دیسک در حدود۸۰ تا۱۲۰ هزار و ضخامت آن تقریباً 3 هزار سال نوری است.جای آن در فضا در بخش «مکان محلی » است که شامل۳ کهکشان بزرگ و۳۰ عدد کوچک است. فاصله اولین کهکشان بزرگ با آن،M۳۱ ، در حدود۲/۹ میلیون سال نوری بوده ولی فاصله آن تا کهکشانهای کوچکتر کمتر است.

ادامه دارد...

 

هیچگاه شکهایت را باور نکن و هیچوقت به باورهایت شک نکن!

چهارشنبه 30/11/1387 - 12:56 - 0 تشکر 91567

به نام خداوند جهان آفرین

سلام

همانگونه که اشاره شد این کهکشان دارای سه بخش است. بخش اول، مرکز کهکشان است که غبارهای کهکشانی مانع از مشاهده دقیق آن از روی زمین می شود. در نتیجه، تنها اطلاعات بدست آمده، حاصل دریافت امواج رادیویی از آن بوده است.

بخش دوم کهکشان، دیسک است که بصورت یک صفحه بسیار پهناور بوده و به دور مرکز درجهت عقربه ساعت در گردش است. بیشترین ستارگان جوان از جمله منظومه شمسی در آن قرار دارند. این دیسک شامل مولکولهای اتمی و گاز H۲ و غبارهای کهکشانی است.

بخش سوم ساختار این کهکشان هاله غباری به قدمت حدود۱۰ تا۱۵ میلیارد سال است که بیشتر ستارگان قدیمی در آن وجود دارند. این قسمت دارای گازهای بسیار داغ است که اشعه گاما را تولید می کند. وسعت این قسمت بدرستی معلوم نیست و شاید به صد و یا هزاران سال نوری برسد. این قسمت که اکثر ستارگان در آن دیده نمی شوند، بنام بخش تاریک نامیده شده است.

 کهکشان راه شیری

ادامه دارد...

 

هیچگاه شکهایت را باور نکن و هیچوقت به باورهایت شک نکن!

چهارشنبه 30/11/1387 - 13:9 - 0 تشکر 91568

به نام خداوند جهان آفرین

سلام

منشاء کهکشان ها:

دو نوع تئوری اصلی در مورد منشاء کهکشانها مفروض است. سرآغاز هر دو نوع تئوری انفجار بزرگ است. انفجاریکه ۱۰ تا ۲۰ بیلیون سال پیش رخ داد و سرآغاز جهان شد. اندکی پس ازآن انفجار، مقادیری از گاز به یکدیگر پیوستند. سپس گرانش به آرامی آنها را به کهکشانها تبدیل نمود.
تفاوت این دو تئوری در بیان نحوه رشد کهکشانها است. تئوری نوع اول بر این اساس است که ابتدا اجرام کوچک شکل گرفتند و از پیوستن این اجرام کهکشانها به وجود آمدند. بر اساس تئوری نوع دوم نخست کهکشانها و خوشه های کهکشانی به وجود آمده اند. سپس ستارگان و اجرام کوچک در دل این کهکشانها پدیدار شدند. با اینحال همه تئوریهای مربوط به تشکیل کهکشانها پس از انفجار بزرگ به این نتیجه رسیده اند که پس از شکل گیری نخستین کهکشانها، این روند متوقف شده و هیچ کهکشان جدیدی به وجود نیامده است یا دست کم تعداد بسیار اندکی کهکشان جدید ایجاد شده است.

ادامه دارد...

 

هیچگاه شکهایت را باور نکن و هیچوقت به باورهایت شک نکن!

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.