دولت سیاست حمایتی از كشاورزان ندارد
به نظر میرسد سیاستهای حمایتی دولت برای كشاورزان كافی نیست كه اگر خلاف این بود، شاهد قرار گرفتن، برنج هندی به جای برنج ایرانی در سبدكالا نبودیم. چنین اقداماتی نسخه كشاورزان را برای همیشه خواهد پیچید، زیرا دولت به جای اینكه با حمایت از كشاورزان و تولیدكنندههای داخل انگیزه به آنها بدهد از كشاورزان هندی و چینی حمایت میكند.برخی عنوان میكنند برنج هندی ارزانتر است و هزینه كمتری برای تامین برنج مورد نیاز كشور نیاز است كه این امر درست نیست و كمترین تبعات آن بیكاری كشاورزان و ضرر چندین برابری به سلامت جامعه و دولت است.
فقر مداوم و استمرار گرفتاریهای مالی باعث شده ماشینآلات و ادوات كشاورزی در استان گیلان فرسوده باشند، همچنین سنتی بودن شیوه كشاورزی و نبود آموزش كافی سبب شده تا میزان هزینهها افزایش و میزان تولید و بهرهوری كشاورزان بسیار كاهش یابد و همین امر امكان رقابت كشاورزی در بازارهای جهانی و حتی داخلی را از كشاورزان گیلانی گرفته است، این در حالی است كه كشاورزان با وجود این مشكلات، درصد قابلتوجهی از نیاز كشور را تامین میكنند اما تضمینی برای خرید محصولاتشان وجود ندارد.
همه این مشكلات را باید در یك كفه گذاشت و حضور دلالان برای سوءاستفاده را در كفهای دیگر و بدتر از همه این مسائل واردات بیرویه محصولات كشاورزی است كه بهطور كل كشاورزان را برای ادامه كار بیانگیزه كرده است و اكنون نتیجه چنین مواردی تغییر كاربری زمینهای كشاورزی و نابودی باغات شده است. در سالهای اخیر بسیار دیده شده كه هنگام برداشت محصول شاهد واردات همان محصول از كشورهای دیگر هستیم در صورتی كه براساس قانون مصوب مجلس، واردات نباید در زمان برداشت محصول صورت گیرد، اما چنین موردی حداقل درخصوص برنج و چای مشاهده میشود و انبارها به جای تولید داخل از برنج وارداتی پر میشوند.