مصرف برنج قهوهای هم میتواند خوب باشد و هم بد. درواقع، زمانی که ما شلتوک برنج را میگیریم، بخش زیادی از ویتامینهای گروه B، بهخصوص ویتامین B۱، از برنج جدا میشود. به همین دلیل در روند تولید برنج قهوهای، برای اینکه قسمتی از ویتامینهای گروه B را از شلتوک جدا و به دانه برنج منتقل کنند، برنج را حرارت میدهند تا این ویتامینها و برخی ریزمغذیهای دیگر شلتوک و پوسته دیگر برنج در اثر تماس با آب، جدا و وارد دانه برنج شوند. با این حساب، اگر برنج قهوهای در طول روند پخت، آبکش نشود و بهصورت کته یا دمی تهیه شود، بخش زیادی از ویتامینهای گروه B، بهخصوص ویتامین B۱ آن که به وفور در شلتوک وجود دارد، در دانه برنج پختهشده باقی میماند. به این ترتیب، ارزش تغذیهای برنج قهوهای به مراتب از برنج سفید بیشتر میشود.