به گزارش این خبرگزاری، روحانی تاکید کرد که اگر قدرتهای جهانی حق ایران و همه کشورهای دیگر برای داشتن برنامه هستهیی برای مقاصد صلحآمیز را به رسمیت بشناسند ایران آماده تعامل فوری برای اعتمادسازی و رفع تردیدهای دوجانبه با شفافیت کامل است.
خبرگزاری رویترز نیز در خبری با عنوان «روحانی خواستار صدایی منسجم از جانب آمریکا در زمینه موضوع هستهیی شد» نوشت که حسن روحانی رییسجمهور جدید ایران روز سهشنبه ابراز امیدواری کرد که باراک اوباما رییسجمهور آمریکا تحت تاثیر گروههای فشار جنگطلب در داخل قرار نگیرد و خواستار صدایی منسجم از جانب آمریکا در این زمینه شد.
این خبرگزاری در ادامه گزارشش نوشت که روحانی در سخنرانیاش در مجمع عمومی سازمان ملل که چند ساعت پس از سخنرانی اوباما انجام شد گفت که برای تعامل درباره برنامه هستهییاش آماده است و به دنبال افزایش تنشها با آمریکا نیست.
این خبرگزاری با انعکاس بخشهای دیگری از سخنان رییسجمهور کشورمان نوشت که دیدار احتمالی بین اوباما و روحانی در سازمان ملل روز سهشنبه اتفاق نیفتاد و به گفته مقامات دولت اوباما، مقامات ایرانی گفتند که انجام چنین کاری بسیار پیچیده است.
این خبرگزاری نوشت که رزماری دیکارلو، معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل در زمان سخنرانی روحانی در جایگاهش حضور داشت و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز در زمان سخنرانی اوباما حاضر بود.
خبرگزاری رویترز گزارش داد که اگرچه سخنرانی روحانی با اظهارات ضدغربی محمود احمدینژاد رییسجمهور پیشین ایران تفاوت داشت، رییسجمهور جدید ایران مصالحهای پیشنهاد نداد و موضع تهران مبنی بر اینکه ایران علاقهای به تسلیحات هستهیی ندارد را تکرار کرد.
این خبرگزاری در ادامه نوشت که روحانی اشارهای به اینکه رژیم صهیونیستی حق حیات ندارد، نکرد ولی انتقاد شدیدی از چگونگی برخورد این رژیم با فلسطینیها داشت، البته بدون اینکه مستقیما به نام رژیم صهیونیستی اشاره کند.
رویترز گزارش داد که روحانی علاوه بر آن از تحریمهای بینالمللی علیه ایران به شدت انتقاد کرد و گفت که برخلاف ادعاهای کسانی که به دنبال اعمال این تحریمها هستند این تحریمها به جای اینکه سران سیاسی را هدف قرار دهند مردم عادی را قربانی خود کردهاند.
وی علاوه بر آن تاکید کرد که به دلیل سطح بالای دانش فنی و مهارتهای علمی ایران، تلاشها برای مجبور کردن تهران به کنار گذاشتن فناوری هستهیی با شکست مواجه خواهد شد.