• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 837)
چهارشنبه 3/7/1392 - 13:28 -0 تشکر 652488
متن کامل سخنان دکتر روحانی در سازمان ملل

خشونت و افراط جایی برای مدارا و تفاهم كه لازمه زندگی انسان و جامعه مدرن است، نمی گذارد. نابردباری مساله امروز جهان ماست، باید بردباری را در پرتو اندیشه های دینی، رویكردهای فرهنگی و رهیافت های سیاسی تقویت كرد.

چهارشنبه 3/7/1392 - 13:29 - 0 تشکر 652490

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران، سه شنبه شب، در سخنان مهمی در شصت و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ضمن تبیین دقیق شرایط و اوضاع كنونی منطقه و نظام بین الملل، پیشنهادها و راهكارهایی از سوی جمهوری اسلامی ایران در راستای برون رفت از اوضاع پیش روی جامعه جهانی ارایه كرد. 
متن كامل سخنان رییس جمهوری اسلامی ایران به شرح زیر است: 
بسم الله الرحمن الرحیم 
«الحمد لله رب العالمین و الصلوه و السلام علی سیدنا و نبینا محمد و اله الطاهرین و صحبه المنتجبین» 
آقای رئیس،آقای دبیركل، عالیجنابان،خانم ها و آقایان 
در آغاز مایلم تبریكات صمیمانه خود را به مناسبت انتخاب شایسته جنابعالی به ریاست مجمع عمومی ابراز نمایم و از تلاش های جناب آقای بان كی مون نیز تقدیر نمایم.

چهارشنبه 3/7/1392 - 13:29 - 0 تشکر 652491


آقای رییس 
جهان ما جهانی پر از بیم و امید است: بیم جنگ و مناسبات خصومت آمیز منطقه ای و جهانی، بیم رویارویی هویت های مرگبار مذهبی، قومی و ملی، بیم نهادینه شدن خشونت و افراطی گری، بیم فقر و تبعیض خُرد كننده، بیم تباهی و نابودی منابع حیاتی، بیم بی توجهی به كرامت و حقوق انسان و بیم غفلت از اخلاق. در برابر همه این بیم ها، امیدهای جدیدی نیز وجود دارد: امید اقبال مردم و نخبگان در سراسر جهان به آری برای صلح و نه برای جنگ و امید به ترجیح گفت وگو بر ستیز و اعتدال بر افراط. 
یك نمونه زنده، گزینش هوشیارانه امید و تدبیر و اعتدال توسط مردم بزرگ ایران در انتخابات اخیر است كه با تبلور مردم سالاری دینی و انتقال آرام قدرت اجرائی نشان داد كه ایران لنگرگاه ثبات در دریای ناآرامی های منطقه ای است.


چهارشنبه 3/7/1392 - 13:30 - 0 تشکر 652492

اعتقاد راسخ حكومت و مردم ما به صلح پایدار، ثبات، آرامش، حل مسالمت آمیز مناقشات و تكیه بر آراء عمومی به عنوان پشتوانه قدرت، مقبولیت و مشروعیت، نقشی والا در فراهم كردن چنین محیط امنی داشته است. 
آقای رئیس،خانم ها و آقایان 
دوران حساس انتقالی كنونی در روابط بین الملل مشحون از خطرات و البته توأم با فرصت های كم نظیری است. هرگونه محاسبه نادرست از وضعیت خود و دیگران، آسیب های تاریخی را در بر دارد تا جایی كه خطای یك بازیگر، اثرات منفی بر همگان خواهد داشت. آسیب پذیری، پدیده ای جهانی و فراگیر شده است. 
در این گذر حساس در تاریخ مناسبات جهانی، عصر بازی های با حاصل جمع صفر پایان یافته است؛ ولی هنوز معدودی از بازیگران روش ها و ابزارهای كهنه شده و عمیقاً ناكارآ را بكار می گیرند تا برتری و سلطه پیشین خود را حفظ كنند. نظامی گری و استفاده از ابزارهای نظامی و خشن برای انقیاد دیگران، نمونه ناكارآمدی از تداوم كنش های كهنه در شرایط نوین است. 
اقدامات زورمدارانه اقتصادی و نظامی برای حفظ و تداوم سلطه و برتری گذشته، با مجموعه ای از قالب های مفهومی همراه شده كه همگی ضد صلح، ضد امنیت، ضد كرامت انسانی و ضد آرمان های بشری می باشند. از جمله این قالب های مفهومی، یكسان سازی جوامع و تعمیم ارزش های غربی به عنوان ارزش های جهانی است. قالب دیگر، حفظ فرهنگ جنگ سرد و تقسیم دو اردوگاهی جهان به مای برتر و دیگراندون تر می باشد. قالب دیگر مفهومی، ایجاد ترس و تهدید، از برآمدن بازیگران نوظهور در جامعه جهانی است.

چهارشنبه 3/7/1392 - 13:30 - 0 تشکر 652493

در چنین فضائی، خشونت های دولتی و غیردولتی، مذهبی و فرقه ای و حتی نژادی افزایش یافته و هیچ تضمینی وجود ندارد كه دوران آرامش بین قدرت های بزرگ نیز در دام گفتمان ها، رفتارها و كردارهای خشن گرفتار نیاید. تاثرات فاجعه بار روایت های افراطی و خشن را نباید دست كم گرفت. 
در این میان، خشونتِ راهبردی كه در تلاش برای حذف بازیگران منطقه ای از فضای عمل طبیعی آنها، سیاست های موسوم به مهار، تغییر نظام های سیاسی از بیرون مرزها ، و تلاش برای بر هم زدن حدود و ثغور سیاسی متبلور می شود، بسیار خطرناك و تنش آفرین است.

چهارشنبه 3/7/1392 - 13:31 - 0 تشکر 652494

در گفتمان متعارف سیاسی بین المللی، یك مركز متمدّن با حاشیه های غیرمتمدن به تصویر در آمده است. در این تصویر نسبتِ كانون قدرت جهانی و حاشیه ها، نسبتی آمرانه قلمداد شده است. گفتمان مركزگرایی شمال و حاشیه گرایی جنوب سبب استقرار نوعی نظم تك گویی و مونولوگ در سطح روابط بین المللی شده است. ایجاد مرزهای نادرست هویتی و بیگانه ستیزی های خشن رایج نتیجه قهری این گفتمان است. گفتمان های تبلیغاتی و بی اساس دین ستیزانه، اسلام هراسانه، شیعه هراسانه و ایران هراسانه به واقع تهدیدی جدی علیه ثبات جهانی و امنیت انسانی است.

چهارشنبه 3/7/1392 - 13:31 - 0 تشکر 652495

این گفتمان تبلیغاتی، با طرح و القای تهدیدات فرضی و خیالی شكل خطرناكی به خود گرفته است. یكی از این تهدیدات خیالی، خطر موهوم ایران است. به بهانه این تهدید موهوم، چه اقدامات ناهنجار و چه جنایت ها در سه دهه گذشته صورت نگرفته است؟ تسلیح صدام حسین به سلاح های شیمیایی و حمایت طالبان تنها نمونه ای از این جنایت هاست. صریحاً و با قاطعیت تمام و با استناد به مدارك و شواهد متقن اعلام می دارم كه آنهائی كه دم از تهدید ایران می زنند، یا خود تهدید علیه صلح و امنیت بین المللی اند یا به تهدید دامن می زنند. ایران نه فقط تهدید نیست، بلكه در آرمان و عمل، پیوسته منادی صلحِ عادلانه و امنیت همه جانبه بوده است. 
آقای رئیس ؛خانم ها؛آقایان 
در كمتر نقطه ای از جهان، خشونت مانند غرب آسیا و شمال آفریقا خانمان سوز بوده است.

چهارشنبه 3/7/1392 - 13:32 - 0 تشکر 652496

مداخله نظامی در افغانستان، جنگ تحمیلی صدام حسین علیه ایران، اشغال كویت، مداخله نظامی علیه عراق و رفتار خشن سركوبگرانه علیه مردم فلسطین، ترور شخصیت های سیاسی و مردم عادی در ایران و بمب گذاری در كشورهای منطقه نظیر عراق، افغانستان و لبنان نمونه هایی از خشونت در سه دهه گذشته در این منطقه اند. 
آنچه بر مردم مظلوم فلسطین می رود، چیزی جز یك خشونت ساختاری نیست. سرزمین فلسطین در اشغال است. حقوق اولیه فلسطینیان به طور فاجعه باری نقض می شود و آنها از بازگشت به خانه، محل تولد و دسترسی به سرزمین مادری محرومند. جنایاتی كه بر مردم بی گناه فلسطین می رود، خشونت نهادینه ای را به نمایش می گذارد كه برای توصیف آن، آپارتاید مفهوم و واژه كم وزنی به نظر می آید

چهارشنبه 3/7/1392 - 13:32 - 0 تشکر 652497

فاجعه انسانی در سوریه نمونه دردناكی از گسترش فاجعه آمیز خشونت و افراط در منطقه ماست. از ابتدای بحران و از زمانی كه برخی از بازیگران منطقه ای و بین المللی با سرازیر كردن منابع تسلیحاتی و اطلاعاتی و تقویت گروه های افراطی سعی در نظامی كردن این بحران داشتند، ما تأكید كردیم كه بحران سوریه راه حل نظامی ندارد. نمی توان اهداف استراتژیك و توسعه طلبانه و به هم ریختن توازن و تعادل های منطقه ای را با پنهان شدن پشت كلمات بشردوستانه، تحقق بخشید. هدف مشترك جامعه بین المللی باید خاتمه سریع به كشتار مردم بی گناه باشد.

چهارشنبه 3/7/1392 - 13:32 - 0 تشکر 652498

ما ضمن محكوم كردن هرگونه استفاده از سلاح های شیمیایی، از پذیرش كنوانسیون منع سلاح های شیمیایی توسط سوریه استقبال می كنیم و بر این باوریم كه دستیابی گروه های افراطی و تروریست به این سلاح ها بزرگترین خطر فراروی منطقه است كه باید مدنظر قرار گیرد. همزمان استفاده غیر قانونی و غیركارآمد از تهدید یا استفاده از زور ، تنها به گسترش خشونت و بحران در منطقه دامن خواهد زد. 
تروریسم و كشتن انسان های بی گناه، اوج افراط و خشونت است. تروریسم، بلایی خشن، فراگیر و فرامرزی است. اما خشونت ها و افراط هائی كه تحت عنوان مبارزه با تروریسم و از جمله استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین علیه مردم بی گناه صورت می گیرد نیز محكوم است. در اینجا باید از ترور دانشمندان هسته ای ایران توسط جنایتكاران نیز سخن بگویم. آنها به چه جرمی ترور شدند؟ سوالی كه از ملل متحد و شورای امنیت باید پرسید این است كه آیا تروركنندگان محكوم شدند؟ 


چهارشنبه 3/7/1392 - 13:33 - 0 تشکر 652499

تحریم های غیر عادلانه، به عنوان جلوه دیگری از خشونت، ذاتا ًضد صلح و ضد بشری هستند كه برخلاف تبلیغات تحریمگران، دولت ها و نخبگان سیاسی را هدف قرار نمی دهند، بلكه بیش از همه مردمان عادی را قربانی دعواهای سیاسی خود می كنند. میلیون ها عراقی را فراموش نكنیم كه در اثر تحریم هائی كه با زرورق های حقوقی در نهادهای بین المللی پیچیده شده بودند، آسیب دیدند؛ جان باختند و هنوز عده قابل توجهی از آنها سرتاسر زندگی را باید زجر بكشند.این تحریم ها خشونت آمیزند. هوشمند و غیر هوشمند ویك جانبه و چند جانبه ندارند. این تحریم ها ناقض حقوق مسلم بشری، من جمله حق صلح، حق توسعه، حق دسترسی به بهداشت، حق آموزش و فراتر از همه حق حیات می باشند. نتیجه تحریم ها، علیرغم هرگونه لفاظی و بازی با واژه ها، همان آتش افروزی و جنگ طلبی و نابودی انسان هاست. این آتش فقط دامن قربانیان تحریم را نمی گیرد، بلكه به اقتصاد و زندگی مردمِ جوامع تحریم كننده نیز، لطمه وارد می كند. 
آقای رئیس، خانم ها و آقایان 
خشونت و افراط امروز نه تنها ابعاد مادّی، بلكه ابعاد معنوی زندگی انسان و جامعه امروز را در بر گرفته است. خشونت و افراط جایی برای مدارا و تفاهم كه لازمه زندگی انسان و جامعه مدرن است، نمی گذارد. نابردباری مساله امروز جهان ماست، باید بردباری را در پرتو اندیشه های دینی، رویكردهای فرهنگی و رهیافت های سیاسی تقویت كرد.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.