چند سالی است که داستان غمانگیز اسیدپاشی نقل رسانهها شده است. مجرمان اسید پاش هم بهانههای زیادی برای توجیه عمل ناشایست خود مطرح میکنند اما هیچ کدام دلیل قانع کنندهای برای ارتکاب این جرم خشن نیست.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، اگرچه جامعهشناسان و روانشناسان دلایل مخصوصی برای بروز آسیبهای اجتماعی ندارند اما فقر فرهنگی، اجتماعی و مالی را مهمترین دلیل بروز چنین آسیبهایی میدانند. حال سؤال اینجاست که بهترین راهکار برای کاهش چنین جرایمی در جامعه چیست؟ «محمد منصوری» روانشناس در گفتوگو با حمایت در این باره بیشتر توضیح میدهد.
دلایل خشونت در جامعه چیست؟به طور کلی بروز خشونت و رفتارهای خشن ناشی از انباشته شدن عقدههای درونی از دوران کودکی یا ناراحتیهایی در بزرگسالی است به طوری که فرد پس از رفع نکردن مشکلاتی که برایش ایجاد شده است سعی میکند تا با بروز خشونت، به آرامش دست یابد. اما ذکر این نکته لازم است افرادی که دوران کودکی پرتنشی را دارند در بزرگسالی خشنتر بار میآیند و رفتارشان با هم نوع خود تدافعی است.
یکی از نمونههای خشونت در جامعه اسیدپاشی است، به نظر شما دلیل چنین خشونتهایی چیست؟خوب است بدانید که چنین خشونتهایی در دههها و سالهای گذشته هم وجود داشته اما در سالهای اخیر از قبح و زشتی این موضوع کاسته شده است. البته چنین خشونتهایی بیشتر از سوی مردان صورت میگیرد. زیرا این افراد روش صحیح تخلیه خشونت را نیاموختهاند و در اثر برخورد با نخستین مانع از پیش پا افتادهترین راه استفاده میکنند. به طور کلی فقر فرهنگی، فقر مالی و نبود آموزش کافی از جمله مهم ترین عواملی هستند که در افزایش این چنین جرایمی نقش دارند.