• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خانواده > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خانواده (بازدید: 454)
چهارشنبه 10/7/1392 - 16:7 -0 تشکر 658437
اگر با خانواده بداخلاقید حتماً بخوانید

 


هنگامی که پیامبر(ص) و مردم (از خاکسپاری سعد بن معاذ) بازگشتند، پرسیدند: ای رسول خدا!
با سعد کاری کردی که با هیچ کس دیگر نکرده‌ای؛ جنازه‌اش را بدون ردا و کفش مشایعت

کردی؟ فرمود: فرشتگان بدون کفش و ردا در تشییع او حاضر شدند و من به آنها تأسی جستم.

گفتند: یک بار سمت راست تابوت و بار دیگر سمت چپ آن را گرفتی! فرمود: دستم در دست

جبرئیل بود و هر جا را که او می‌گرفت می‌گرفتم. گفتند: به غسل او فرمان دادی و خودت بر

جنازه‌اش نماز گزاردی و خودت به خاکش سپردی؛ آن گاه فرمودی همانا عذاب قبری بر سعد

اصابت کرد؟ فرمود: آری، رفتار او (سعد) با خانواده‌اش تند بود.
 
در مذمت سختگیری بر خانواده از حضرت رسول(ص) روایت شده است که فرمود: بدترین

مردم، سختگیر بر خانوداه است. شخصی پرسید: ای رسول خدا! مراد از سختگیری بر خانواده

چیست؟ فرمود:‌ مرد هرگاه وارد خانه شد همسرش بترسد و فرزندش بهراسد و بگریزد و

هرگاه از خانه بیرون رفت همسرش بخندد.

جمعه 12/7/1392 - 16:3 - 0 تشکر 660251

بدخلقی و بداخلاقی یکی از صفات رذیله ای است که در اسلام مورد نکوهش قرارگرفته است.

برعکس آن، خوش خلقی و برخورد نیکو با دیگران از صفات و فضایلی است که در آیات قرآن مجید و روایات ائمه اطهار(علیهم السلام) بسیار مورد تاکید قرارگرفته است.

حضرت امام جعفر صادق(علیه السلام) فرمودند که: «هر که بدخلق است خود را معذب دارد» و بسیار می شود که به واسطه کج خلقی ضررهای عظیم به آدمی می رسد، و از نفعهای بزرگ محروم می شود، و عاقبت هم آدمی را به عذاب اخروی می افکند.

مروی است که: روزی به حضرت رسول(صلی الله علیه وآله) عرض کردند که: «فلان زن روزها را روزه می گیرد و شبها را به عبادت به پای می دارد ولیکن بدخلق است و از کج خلقی به همسایگان خود آزار می رساند. آن حضرت فرمودند: هیچ خیری در او نیست، و او از اهل جهنم است» و آن حضرت فرمودند که: «بدخلقی بنده را می رساند تا اسفل درک جهنم.» و باز آن حضرت فرمودند: «خدا منع کرده است قبول توبه بد خلق را. عرض کردند که: چرا یا رسول الله؟ فرمودند: به علت اینکه هر وقت از گناهی توبه کرد در گناهی بدتر می افتد». و فرمودند که: «بدخلقی گناهی است که آمرزیده نمی شود.» و بعضی از بزرگان گفته اند که: «اگر مصاحبت و همنشینی کنم با فاسق فاجر خوش خلقی، دوست تر دارم که با عابد کج خلقی بنشینم.»

جمعه 12/7/1392 - 16:3 - 0 تشکر 660252

معالجه کج خلقی

و معالجه این صفت ذمیمه نیز مانند سایر صفات آن است که: انسان مفاسد دنیایی و آخرتی آن را به یاد آورد و ملاحظه کند که این صفت، خالق و خلایق را با او دشمن می کند، پس مهیای این گردد که این بیماری را از خود دفع نماید. بعد از آن در وقت هر سخنی و حرکتی در فکر باشد که کج خلقی از او سر نزند و خود را محافظت کند و به حسن خلق بدارد تا حسن خلق ملکه او گردد.


چنانچه گفته شد ضد این صفت مهلکه، حسن خلق است که از شریفترین صفات و فضائل ملکات است و عقل و نقل دلالت بر مدح و خوبی آن می کنند. پیغمبر خدا(صلی الله علیه وآله) فرمودند که: «در کفه میزان اعمال در روز قیامت، چیزی بهتر از حسن خلق نیست.»

و نیز آن حضرت فرمودند که: «خدا دین اسلام را خالص از برای خود گردانید. و صلاحیت ندارد از برای این دین مگر سخاوت و حسن خلق. پس دین خود را به این دو زینت دهید.» و به آن جناب عرض کردند که: «ایمان کدام یک از مۆمنین افضل است؟ فرمودند: هر کدام که خوش خلق ترند.» و باز فرمودند که: «دوست ترین شما در نزد من و نزدیکترین شما در روز قیامت به من، خوش خلق ترین شماست.» و نیز فرمودند که: «حسن خلق گناه را می گدازد همچنانکه خورشید یخ را آب می کند.» 

از آن بزرگوار روایت است که: «بنده ای می شود کم عبادت کند، ولی به واسطه حسن خلق در آخرت به درجات عظیم و اشرف منازل برسد». و به ام حبیبه که زوجه آن حضرت بود فرمودند: «آدم خوش خلق، خوبی دنیا و آخرت را گرفت.» و نیز آن حضرت فرمودند: «حسن خلق، صاحبش را می رساند به درجه کسی که روزها روزه و شبها به عبادت مشغول باشد.»

از حضرت امام محمدباقر(علیه السلام) روایت است که: «مردی به خدمت حضرت پیغمبر آمد و عرض کرد که: یا رسول الله مرا وصیتی کن. حضرت او را به چند چیز توصیه فرمودند و از جمله آنها این بود که: با برادر مۆمن با گشاده رویی ملاقات کن.» امام صادق(علیه السلام) فرمودند که: «نیکی و خوش خلقی، ولایات را آباد می گرداند و عمرها را زیاد می کند.» و فرمودند که: «به درستی که خدای تعالی بنده را برای حسن خلق ثواب کسی می دهد که صبح و شام مشغول جهاد در راه خدا باشد»

جمعه 12/7/1392 - 16:6 - 0 تشکر 660254

با سلام متن کامل تر رو براتون قرار میدم :


سرانجام بد اخلاقی در خانواده

*****

     سعدبن معاذ از اصحاب خاص ونیک رسول الله (ص) بود  وپیامبر در باره ایشان توصیفات ارزنده ای دارد...به پیامبر خبر دادند که « سعدبن معاذ » از دنیا رفت ، رسول خدا با اصحاب خود ، کنار جنازه سعد آمدند ، حضرت دستور داد تا جنازه ی سعد را غسل بدهند وخودش نزدیک در ایستاد ، پس از مراسم غسل و کفن ، جنازه را برداشتند تا به قبرستان ببرند، رسول خدا با پای برهنه جنازه سعد را تشیع کرد ، در حین تشیع گاهی طرف راست تابوت را می گرفت وگاهی طرف چپ آن را ، تا به قبر رسیدند، حضرت شخصاً داخل قبر شد ، لَحدقبر را می ساخت وی فرمود : سنگ به من بدهید ، خاک تر به من برسانیدتا بین خشت ها را بگیرم، پس از آن که خاک ها را ریختند پیامبر(ص) فرمود:

اِنّــی لَــأعلَمُ سَیُبــلی ویَــصِــلُ البَلی وَ لکِــنَّ اللهَ عَــزَّ وَ جَــلَّ یُـحِـبُّ عَبداً اِذا عَمِـلَ عَمَلاً فَأحکَمَهُ ؛ می دانم که به زودی این خشت وگل کهنه می شوند ولی خدا وند دوست دارد هرکاری را که بنده انجام می دهد ، آن را محکم کند.

در این هنگام مادر سعد که در کنار قبر بود گفت :

 « یا سَعدُ هَنیئاً لَکَ الجَنَّــّةُ : ای سعد! بهشت برتو گوارا باد.»

     رسول خدا به مادر سعد فرمود : این چنین به طور قطع و یقین از طرف خداوند سخن نگو ، اینک سعد بر اثر فشار قبر رنجیده و آزرده  شد .

    رسول خدا با مردم از کنار قبر مراجعت کردند ، در حین مراجعت ، بعضی به حضرت عرض کردند : « عملی که با سعد انجام دادی هرگز ندیدیم درباره دیگری انجام داده باشی، جنازه او را با پای برهنه وبی ردا تشیع کردی؟»

 حضرت فرمود : دیدم فرشتگان بدون ردا و با پای برهنه جنازه سعد را تشیع می کنند ، از آنها پیروی کردم .

  عرض کردند: گاهی طرف راست و گاهی طرف چپ جنازه را می گرفتی؟

 فرمود : دستم در دست جبرئیل بود هر طرف را که او می گرفت من هم می گرفتم.

   عرض کردند ، خودت دستور فرمودی ، بدن سعد را غسل دادند، خودت بر جنازه اش نماز خواندی وقبرش را پوشاندی ، باز فرمودی ؛ سعد را آزار وفشار قبر فرا گرفت ؟!

حضرت فرمود : « نَـعَـم اَنَّــهُ کانَ فی خُــلــقِــهِ مَــعَ اَهـلِــهِ سُـــوءً : آری سعد کمی با خانواده اش بد اخلاق می کرد، این فشار قبر از آن جهت بود.»

http://taghrirat.blogfa.com


ممنون از شما

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.