اكثریت كارشناسان معتقدند كه احتمال بروز مشكلات ژنتیكی در ازدواجهای غیرخویشاوندی ۲ تا ۳درصد است در حالی كه این رقم برای ازدواجهای خویشاوندی به ۴ تا ۵ درصد میرسد.
به گزارش فارس، خیلی از پدر و مادرها در مورد ازدواج كردن و به قول خودشان عاقبت به خیری تمایل دارند كسی را برای دختر یا پسرشان انتخاب كنند كه بهترین باشد و چه كسی بهتر از بچههای خواهر و برادرشان كه هم دیده و شناخته شده هستند و هم حیف است چنین كسی با این شرایط اخلاقی خوب و امكانات تحصیلی و شغلی مناسب را از دست بدهند؟! آنها پیشنهاد میدهند و در ظاهر، شما را آزاد میگذارند كه پاسخ مثبت یا منفی بدهید اما اگر جرات دارید، بگویید نه!
بدری السادات بهرامی، مشاور خانواده در این باره میگوید: "قبل از هر ازدواجی لازم است دو طرف یكدیگر را مورد ارزیابی قرار دهند و بررسی كنند كه آیا با هم تناسب دارند یا خیر. این مورد در ازدواجهای فامیلی نباید فراموش شود. بسیاری از مردم گمان میكنند چون خانواده دختر و پسر یكدیگر را میشناسند، پس نسبت به بررسی و ارزیابی این تناسبهای مهم نیازی احساس نمیكنند. اتفاقا اكثر مشكلات هم از این طرز فكر ناشی میشود كه دو خانواده بی گُدار به آب میزنند.
در این جا به دلیل وجود چنین تناسبهایی كه با فامیل خود داریم، گمان میكنیم تناسب شخصیتی و عاطفی هم بین فرزندان ما برقرار است.
این باور غلط میتواند زمینه بی انگیزه و بیرغبت شدن دختر و پسر جوان یا خانوادههای آنها شود و آنها را از ارزیابی و بررسی اینكه آیا در تناسب اخلاقی و شخصیتی با هم هستند منصرف كند.
بنابراین توصیه میكنم همه دختر و پسرها قبل از حركت به سمت عواطف و دلباخته شدن در مورد این تناسبها و این كه آیا مناسب هم هستند یا نه، بررسی كنند و خانوادهها اجازه دهند آزادانه تصمیم بگیرند.