• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن ادبيـــات > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
ادبيـــات (بازدید: 612)
پنج شنبه 7/9/1392 - 11:48 -0 تشکر 673530
هویت شیعی در پرتو دکترین مهدویت و تربیت عاشورایی درعصر جهانی شدن

didarbini.blogfa.com/post-32.aspx

چنین قفس نه سزای چو من خوش الحانی است      روم به گلشن رضوانی که مرغ چمنم
   مرغ باغ ملکــــــــــــوتم نیـــــم از عــــالم خاک       چنـــد روزی قفســـی ساخته اندازبدنم  

پنج شنبه 7/9/1392 - 11:49 - 0 تشکر 673531

شاعران بزرگ ادب پارسی نیز که هر انسانی  حس هم سخنی و هم دلی با آنان را پیدا می کند در این مورد سخن ها گفته اند از آن جایی که بشر پس از هبوط بر زمین سکنا گزید و خداوند برایش چنین تقدیر کرد که تاریخ دار شود هویت او نیز امر تاریخی شد اما در هر دوره ای حجابی بر هویت حقیقی او افتاد که او را از آن هویت حقیقی دور کرد با این حال انسان همیشه هویت مند بوده و هویت خود را در تاریخ گذشته و فرهنگ می جسته حتی کسانی که هویـــت کاذب می سازند نیز از این امر مستثنی نیستند-ورهبران جامعه بشری از پیامبران  تااحیاگران دینی،ازمتفکران مدرن تا پسامدرن نیز دغدغه هویت را برای بشر داشته اند چرا که انسان بی هویت به سان حیوانی خواهد بود که تنها تابع غرایز عمل می کند و حتی خردش او را در خدمت در اراده معطوف به زیستن خواهد برد . چنانچه تمدن غربی چنین تعریفی از انسان ارائه کــرده که مبنی بر مصـــــرف گرایی ، تنوع طلبی ،  فاعل شناسا ، مرگ ستیزی و روز مرگی و بی تفاوتی است تا جایی که متفکران مدرن- حتی لیبرال هایی چون فوکویاما و برژنسکی ...- را به وحشت انداخته و به چاره جویی واداشته است .

پنج شنبه 7/9/1392 - 11:49 - 0 تشکر 673532

 از این جهت است که به دنبال جای دادن عرفان شرقی جهت پر نمودن خلاء وجودی انسان مدرن می گردند و در جستجوی قرار دادن "مفهوم " به جای جهان "معنا زدایی" شده است و حتی متفکران پست مدرن نیز با اهمیت دادن به هنر و سینما و ادبیات و قایل شدن به نقش فعالانه فرهنگ های بومی در زندگی انسان کنونی چنین دنبال می کنند.



 و این جاست که بر ما لازم می شود در جهانی که غربزده شده و غربی به هویت خود بیاندیشیم و به مهندسی فرهنگ بپردازیم که اهمیت بی چون و چرای هویت به عنوان مهم ترین عامل سازنده تاریخ یک قوم در هویت فرهنگی نمود پیدا می کند هویتی که امروز در جهان جهانی شده در معرض  مثله شدن است- هر چند در بعضی جا این فرهنگ ظاهرش را حفظ می کند اما حقیقت آن نفی شده و باطن آن حضور ندارد مثل ژاپن ، چین ، هند و.... به همین خاطر آن ها تنها رقبای سیاسی یا اقتصادی غرب محسوب می شوند اما بر اساس قواعد غربی به بازی ادامه می دهند و در یک کلام در فرهنگ آمریکائیسم حضور فعال دارند !


ولی ما معتقدیم که می توانیم با نگرش خاص خود مدلی دیگر از سبک زندگی را برای بشر ارائه دهیم ....

پنج شنبه 7/9/1392 - 11:49 - 0 تشکر 673533

در قدیم هویت تک تک افراد را هویت جمعی می ساخت و هویت جمعی نیز پاره پاره نبود بلکه ترکیبی از ایرانی و اسلامی بود(البته ابتدا باید از عوامل سازنده هویت در حوزه شخصی،اجتماعی هم نام برد)ُ که در گذر زمان  یکپارچه گشته و یکی شده و تناقضی در نسبت این دو مشاهده نمی شد(مطهری ونصر) تا یک دهه پیش بیشتر وقت خود را اگر نه در خانواده اما با خانواده و برای آنان می گذشت و خانواده در هویت بخشی و تربیت کودک نقش به سزایی داشت چون جامعه نیز یک وحدت فرهنگی داشت کودک را در راستای اهداف تربیتی خانواده رشد می داد و نظام آموزشی و حتی رسانه ها نیز چنین نقشی را ایفا می کردند تا این که با ورود ما به دنیای مدرن به دلیل تکثر محصول وضعیت متفاوت شد و شاهد شکسته شده هویت جمعی و ظهور اصالت فرد شدیم که خود به تضعیف نظام خانواده منجر شد –برژنسکی و فوکویاما- چون در چنین حالتی به جای اصالت خانواده اصالت با فرد است و هر یک از افراد حقوق خود را به رخ دیگری می کشد و از موضع غیر فطری حرف می زند در نتیجه از سویی هویت اجتماعی و خانواده در معرض چند تکه ای قرار گرفت از سویی تربیت کودک با چالش روبرو شد و به دلیل اصالت فرد این تصور در نظام خانواده و جامعه به وجود آمد که باید تربیت به دلخواه کودک و مبتنی به اقناع و ارضاء منیات او باشد ! امروزه بسیاری از خانواده ها" وقت" تربیت فرزند را ندارند (!) و آنها که دارند راه آن را نمی دانند!گروه اول نقش خود را به رسانه ها ، نظام آموزشی و نظام اجتماعی می سپارند که امروزه هماهنگی بین آنها نیست و فاصله و تفاوت و تعارض بین آنها فرد را دچار چند شخصیتی می کند و آنها که وقت دارند خود متأثر از پدیده های اشاره شده هستند و معلوم نیست آیا در تربیت فرزند خود موفق می شوند یا خیر ؟ به عنوان مثال بسیاری از رسانه های ما از اصالت فرد و حقوق شهروندی می گویند و این به غلط ما را به زن سالاری و فرزند محوری در نظام خانواده سوق می دهد که حاصلش فاصله گرفتن از ارزش های تاریخی – دینی و بیگانگی با فرهنگ بومی خواهد انجامید .

پنج شنبه 7/9/1392 - 11:49 - 0 تشکر 673534

بسیاری از والدین به جای تربیت دینی فرزندان و قوی کردن تعقل دینی در آنان برای یک زندگی اجتماعی که باید در آن آگاهی و نقش پذیری فعال معیار باشد، مصرف گرایی ، مسئولیت ستیزی را منتقل می کنند چرا که تربیت را مساوی دو امــــــر می گیرند :

1-آن را حاوی آسایش بدانند و صرف به امور مادی خلاصه کنند و از در اختیار گذاشتن هیچ چیزی به او خودداری نکنند حتی اگر ...


2-اگر فرزندشان درس خوان بود نتیجه بگیرند این خوب است و بچه ها شان خوب تربیت شده اند ! یا بیرون نرفتن فرزندان را از خانه دلیل بر تربیت درست آنان تلقی کنند !!


این در حالی است که حتی بهائیان و یهودیان - به عنوان یک اقلیت فرهنگی که هویتشان از نگاه ما کاذب و در هم سویی با نظام سلطه و صهیونیسم است--فرزندان خود را چنین تربیت نمی کنند و ارزش های خود را به فرزندان منتقل می نمایند اما ما در این زمان فرزندانمان را به زمانه سپردیم ! و مسئولیت شیعه بودن و پدر مادر بودن را فراموش کردیم !


آری پدر ، مادر، ما متهمیم ! اسلام به عنوان یک دین جهانی - که روش زندگی را تبیین می کند –

پنج شنبه 7/9/1392 - 11:50 - 0 تشکر 673535

شیعه به عنوان ناب ترین فهم از قرآن و سیره نبوی می تواند بهترین الگو و مدل را برای زندگی در عرصه اجتماعی و جهانی بشر ارائه کند چه رسد به عرصه فردی و خانوادگی و متأسفانه ما در غفلت به سر می بریم!


دکترین شیعه ترکیبی از ولایت و ولایت هست که آن در امام علی (ع) و در روز غدیر معنا می یابد و تداوم آن در عاشورای حسینی و انتظار مهدوی است. لذا تربیت نکردن فرزندان خود بر اساس الگوی شیعی از آنان چه خواهد ساخت جز انسانی در کنار انسانی دیگر در جهانی که غرب آن را تبدیل به دهکده جهانی کرده ؟!


تربیت شیعی یعنی معطوف کردن نگاه فرزندان به عاشورا و مهدویت به عنوان دور کن اساس شیعه – فوکویاما – که باید با دانش به آن در نوع نگرش و بینش و نهایتاً حضور آنها شاهد تلاقی معرفت و ایمان باشیم در غیر این صورت نه


تربیت ما تربیت شیعی است نه می شود اسم آن را تربیت گذاشت بلکه نوعی بزرگ کردن هست که آن را می توان در زندگی جنگی – نظام داروینیستی – هم مشاهده کرد هر چند در زندگی طبیعی نیز موجودات دیگر بچه های خود را برای زندگی آینده – آن گونه که خداوند در وجود آنان قوه غریزه را گذاشته – آموزش می دهند .

پنج شنبه 7/9/1392 - 11:50 - 0 تشکر 673536

تربیت شیعی به ما ایــــن نگرش را می دهد کــــه به جـــای رخوت ، خــمودگی ، ظلم پــذیری ، بی تفـــــاوتی ، عزلــت، - اشکال مختلف غربزدگی و پوچی- و نهایتاً به جای انفعال و سازش (!) شیعه علوی بود که علی (ع) تمام عصر خود را این گونه زیست: 23 سال برای مکتب ، 25 سال برای وحدت و 5 سال برای عدالت !!


و چون حسین بن علی (ع) که به جای بیعت و پذیرش ذلت می جنگد برای عزت! و این گونه است که وارث تاریخ می شود از آدم تا همه انبیاء ! ما نیز باید به فرزندانمان مبارزه برای ایمان و دفاع از ارزش ها و ترویج فرهنگ خودی و جهاد بر اساس معرفت – با باطل –را بیاموزانیم و این که در جهان بینی ما طرحی برای آرایش نظام اجتماعی مبتنی بر نظم ، آسایش و عدالت و حق و توحید هست که باید آن را جهانی کنیم و آن دکترین مهدویت می باشد که از قلب شیعه نشأت می گیرد که همانا هدف نهایی انبیا بوده .

پنج شنبه 7/9/1392 - 11:50 - 0 تشکر 673537

امروز در سینمای هالیوود که در سیطره نظام سرمایه داری صهیونیسم است برنامه هایی حتی برای کودکــان ساخته می شود که شهادت طلبی را مأوی خشونت و دکترین مهدویت را نفی می کند .نتیجه ساخت چنین فیلم های کارتونی و برنامه های انیمیشنی این خواهد شد که در یک نظر سنجی در مدرسه ای اکثریت اعلام به عدم ظهور کنند چرا که فهم آنان از مهدویت ناشی از یک برداشت غلط  تحمیلی که در برنامه های فرهنگی که تولید آن توسط دیگران است به فرزندانمان چنین القا کنند!


اگر روزگاری پدرانمان در برابر استعمار و استبداد ایستادند و با انقلاب اسلامی وحدت شیعه و سنی و عزت اسلام را رقم زدند ... اگر پدرانمان با حضور حماسی در دفاع مقدس مهر تأییدی بر گفتمان شهادت طلبی زدند... 


اگر پدرانمان در دوران سازندگی ایماژ های شیعه را چون : صبر ، ایثا ر، به نمایش گذاشتند ...


اگر پدرانمان تاکنون در مسیر ولایت و ولایت حرکت کردند و غایت نهضت امام خمینی را – که الگو گرفته از حماسه حسینی بود – مقدمه ظهور حضرت بقیة الله داشتند ...اگر...و ده ها اگر دیگر 

پنج شنبه 7/9/1392 - 11:50 - 0 تشکر 673538

امروز نیز بر پدران و ما فرض است که فرزندانمان را شیعی تربیت کنیم تا به جای الگو قرار دادن هنر پیشه های هالیوودی به تأمل بپردازند ودرعصرتاویل ها وفتنه مسلمانی صاحب بصیرت باشند تا در جهانی که با چنین صیرورت مواجه گشته به حیات فرهنگی خود ادامه دهد. چرا که فرهنگ شیعی فرهنگی است زنده و پویا که قابلیت باز تولید ارزش خود را متناسب با زمان دارد و از آن جا که مبتنی بر فطرت بشر است می تواند جهانی شود- که این آرمان ماست- و گرنه در استعمار فرانوابتدا خلع سلاح فرهنگی خواهیم شد و بعد تبدیل به انسان هایی که حتی سبک زندگی را باید از غرب تقلید کنیم و در این صورت می شویم ملت متحرک اما مرده !

پنج شنبه 7/9/1392 - 11:51 - 0 تشکر 673539

ملتی که دیگر نمیتوانیم به گذشته خود افتخار کنیم چرا که جامعه ای که آینده را از دست بدهـــــــد بی گذشته و تاریخ می شود و ارتباط فرهنگی خود را با گذشته قطع می نماید و نسبت به آن بیگانه خواهد شد و از موضعی منفعلانه و با آن برخورد می نماید و چنین جامعه ای سهمی از تاریخ نخواهد داشت و سرنوشت اقوامی را که تنها نامی از آنها در اسطوره ها و تاریخ مانده را برای خود رقم خواهد زد!!!

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.