کد:
7439
پرسش
سوال :
خدا را نزد بندگانش محبوب سازید تا خداوند شما را دوست بدارد. حضرت محمد(ص)
اول توضیح سوال و بعد چگونگی انجام آن
از شما متشكرم فقط از طریق میل اینترنت
پاسخ
برادر بزرگوار!
پیامبر اسلام فرموده است: «حببوا الله الی عباده یحبكم الله» یعنی خدا را محبوب عباد سازید تا خدا شما را دوست بدارد.(معجم كبیر طبرانی، ج8، ص91، حدیث7461)
همچنین بدین مضمون احادیثی از اهلبیت (علیهم السلام) هم وارد شده است.
برای نمونه: امام صادق (علیه السلام) فرموده اند: «رحم الله عبداً حبّبنا الی الناس و لم یبغضنا الیهم» یعنی خداوند رحمت كند بنده ای را كه ما را محبوب مردم قرار دهد و مبغوض آنها قرار ندهد.(الكافی 8/229)
اما در باره هر دو یك توضیح لازم است كه توجه شما را بدان جلب می نمائیم.
الف) خدای متعال كمال مطلق است، و پیامبر(ص) و اهلبیت او(ع) نیز تحت تربیت الهی انسانهایی نمونه و بی نقص و عیب و ضعف هستند و همه كمال و حسن و زیبایی اند.
ب) آنچه موجب محبوبیت می شود درك همین كمالات و حسن و زیبایی هاست.
ج) از طرفی مخاطبان و افرادی كه می توانند محب خدا یا اولیاء او شوند، حاوی نقایص و نارسائی ها، جهل و احیانا كم خردیهائی هستند.
با توجه به این سه نكته می توان نتیجه گرفت كه محبوب شدن خدا و اهلبیت (علیهم السلام) نزد ما و مردم به صفات ذاتی آنها بستگی دارد، اما مبغوض شدن آنها نزد ما یا مردم به آنها ربطی ندارد، بلكه به جهل ما ربط دارد. چون در آنها نقص و عیب و ضعفی نیست كه درك آن موجب بغض ما نسبت به آنها شود، بلكه این نارسائی عقل و فهم ما نسبت به كمال آنها است كه ـ بنا بر «الناس اعداء ما جهلوا» یعنی مردم دشمن آنچیزی هستند كه نمی شناسند ـ موجب بغض یا عدم محبوبیت شود.
از این مقدمات نتیجه می گیریم كه محبوب كردن خدا، پیامبر و اهلبیتش نیازمند اضافه گویی های تبلیغاتی و تزیین مقامات آنان نیست، بلكه صرف نشان دادن و شناساندن كمالات و فضائل آنها موجب این محبوبیت می شود.
البته باید با هر كس به قدر عقلش سخن گفت، و این ایجاب می كند كه تنها فضائل و خصوصیاتی گفته شود كه شنونده قدرت تحلیل آن را دارند، والا چه بسا تأثیر عكس داشته باشد.
این كه در روایات آمده كه حكیم آن است كه در كنار گفتن صفات جلال الهی و غضب و عذاب او از جمال و رحمت و . . . او هم بگوید تا ناامیدی پدید نیاید، به نوعی توجه دادن به همین مسئله است.
به عنوان یك مثال می توان گفت: حل نشدن مسأله شرور در عالم برای بعضی ممكن است شبهه ظالم بودن خدا را ـ معاذالله ـ موجب شود. رفع این شبهه خود خدمت به تحبیب (محبوب كردن) خدا در نزد مردم است.
نكته دیگری كه در باره محبوبیت خدا و اهل بیت قابل توجه است، این است كه متدینان در چشم مردم عادی انتسابی خاص به خداوند دارند، و یا مسلمانان نسبت به رسول اكرم(ص) و همینطور محبان و شیعیان نسبت به امامان(ع) رابطه ویژه ای دارند. مردم بیشتر اینان را می بینند تا امامان یا دین خدا را.
از اینرو، اگر اعمال آنها مطابق با موازین دین و دستورات خدا و امامان باشد موجب محبوبیت خدا، رسول و امامان (و هم ایشان) نزد مردم می شود. و الا چه بسا كسی از مسلمانی ما بغض اسلام به سینه برد و از شیعه گری ما از علی (علیه السلام) برنجد.
امام صادق (علیه السلام) به یكی از اصحاب خود فرمود: «كاری كنید تا مردم دوستمان بدارند (احبونا الی الناس) و كاری كنید كه مبغوض آنها واقع نشویم.» (بشارة المصطفی، 222)
پر واضح است تلاش در نیكو كردن خود و اعمال خود و هم شناساندن فضائل و سخنان اهلبیت (علیهم السلام) كه موجب محبوبیت آنها و رواج دین خدا می شود، از بهترین اعمال و موجب دوستی خدای متعال خواهد بود.
نمیدانیم آنچه مقصود شما بود توضیح داده شد یا نه؟ اگر باز هم سؤالی باقی مانده با ما تماس بگیرید.
با التماس دعا
مشاور :
موسسه ذکر
| پرسش :
شنبه 27/2/1382
| پاسخ :
شنبه 27/2/1382
|
|
|
0
سال
|
معارف اسلامي
| تعداد مشاهده:
88 بار