کد:
73321
پرسش
در خصوص مقاله "مصرف غذاهای مختلف با یكدیگر" من بالاخره متوجه نشدم كه می توان مواد غذایی را با هم مصرف كرد یا خیر؟
پاسخ
با سلام، دوست محترم این خبر را جدیداً از سایت های دیگر گرفته بودم و ترجمه كردم. منظور ازاین مطلب این بود كه بایستی انواع غذاهای مختلف در برنامه غذایی هر فرد و در هر وعده غذایی وجود داشته باشد یعنی اینطور نباشد كه مثلاً در ناهار فقط غذاهای پروتئینی مثل گوشت را خورد و سبزیجات مصرف نكرد و یا فقط مواد نشاسته دار مثل نان و برنج و سبزیجات را مصرف كرد و گوشت نخورد. بلكه یك وعده غذایی كامل بایستی دارای انواع مواد غذایی از گروه های مختلف هرم غذایی باشد مثلاً یك وعده ناهار كامل باید دارای نان یا برنج، گوشت و سبزیجات پخته بصورت خورش، سبزیجات خام بصورت سالاد، لبنیات به شكل ماست باشد كه بعد از آن هم اگر یك لیوان آب پرتقال یا شربت لیمو ترش برای كمك به جذب آهن گوشت مصرف شود، خوب است.
شما می توانید طبق سلیقه خودتان وعده های غذایی متنوعی را تهیه كنید كه در آن از انواع مواد غذایی سالم آن هم به میزان لازم و كافی نه بیش از حد، وجود داشته باشد. ولی از خوردن غذاهای پرچرب و سرخ كرده تا جاییكه می توانید پرهیز كنید. همچنین شیرینی جات، نوشابه و انواع تنقلات پر كالری را به مقدار خیلی كم مصرف كنید.
اگر هم در مورد دیابتی ها و گیاهخواران محض گفته بود: " در این دو گروه بایستی توصیه ها را انجام داد" یعنی اگر در مورد این دسته از افراد گفته می شود فلان مواد غذایی را با فلان مواد مصرف كنید طبق توصیه های علمی و تغذیه ای و پزشكی است و مانند توصیه های پوچ و كاذبی نیست كه در كتاب های مختلف وجود دارد و می گوید تعدادی از غذاها را با هم مصرف كنید یا مصرف نكنید؛ زیرا این گفته ها مبنای علمی ندارند، مثلاً می گویند مصرف توأم پروتئین و كربوهیدرات یا مصرف كربوهیدرات و چربی با هم برای بدن مشكل بوجود می آورد كه چنین چیزی درست نیست.
كارشناس تغذیه تبیان
مشاور :
خانم ولدخاني
| پرسش :
شنبه 3/5/1383
| پاسخ :
چهارشنبه 7/5/1383
|
|
|
0
سال
|
تغذيه
| تعداد مشاهده:
83 بار