• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 72920

پرسش

با سلام
بنده پسری هستم 16 ساله و تمام اعمال شرعی ام سر جایش است و بسیجی و اهــــل مسجد و هیئت نیز هستم و از عاشقان امام عصر.با توجه به اینكه جوانم و تا حد امكان از گناه دوری می كنم و لی گاهی نیز طعمه شیطان می شوم و به گناه آلوده می شوم كـــه خودم نیز از این موضوع رنج می برم... بگذریم...
بنده سوالاتی داشتم راجع به امام عصر و خصوصیات یاران ایشان.
1.در كتابی خواندم« جهان در آستانه ظهور»كه ظهور ایشان نزدیك است و بیـــن سال های 2002تا 2019 اتفاق می افتد و همان طور كه به 2002نزدیك است از سال های 2019 دور تر می باشد...می خواستم بدانم كه این موضوع حقیقت دارد یا نـه.
2.شنیده ام هر كس 40 صبح بعد از نماز صبح دعای عهد را بخواند از یاران ایشــان می شود و اگر قبل از ظهور بمیرد در هنگام ظهور زنده می شود و در سپاه ایشان نبرد می كند آیا فقط این راه وجود دارد تا در سپاه ایشان باشیم؟اگر جواب خیر است راه های دیگر را برایم مطرح كنید.
3.آیا یاران ایشان معصوم از گناه می باشند و افرادی مثل من كه علاقه زیادی به او دارند ولی مواقعی نیز گناه می كنند نمی توانند در سپاه ایشان باشند .
4.و در آخر اینكه می گویند یاران ایشان 313 نفر می باشند با توجه به این موضوع كه امام نمی تواند جلوی ابر قدرت ها بایستد مانند (آمریكا و انگلیس و...) لطفـا این موضوع را نیز برایم روشن كنید و در صورت امكان كتاب هایی در این زمینه به بنده معرفی كنید.
متشكرم.

پاسخ

با سلام و تحیت.
دوست عزیز!
1- ظهور حضرت مهدی ( عج ) دارای شرایط مختلفی است، آنچه امروزه مشاهده می شود نشانه ها و علایمی از ظهور است نه شرط آن. بعنوان مثال قیام سفیانی ، قیام سید حسنی جزو شرایط ظهور حضرت حجت است و اگر تحقق یابند می توان گفت كه حضرت تا كمتر از یك سال خواهند آمد، ولی صرف وجود نشانه های غیرحتمی چنین نیست. در عین حال امیدبسیاری هست كه ظهور آن حضرت نزدیك باشد.

علاوه بر این كه در خصوص همین ظهور امام باید گفت در روایات متعدد و قطعی از معصومین آمده است كه فرموده اند: هیچ كس جز خدا زمان ظهور را نمی‌داند، و هر كس ادعای آن را كرد دروغ می گوید.
2- واضح است كه این تنها راه نیست، چه بسا افرادی كه همیشه این دعا را می خوانند ولی اعمال و رفتاری انجام می دهند كه مورد رضایت خداوند و امام عصر(عج) نیست، پس نباید انتظار داشته باشیم كه این افراد هم در زمره اصحاب آن حضرت قرار بگیرند.
بله خواندن این دعا از روی معرفت و شناخت، و از طرفی حركت نمودن در مسیری كه مورد رضایت خداوند و امام باشد می تواند یكی از راههای مطمئن برای قرار گرفتن در ركاب آن حضرت باشد.

آنچه مهم است آن است كه ما به وظیفه خود عمل كنیم تا آنها از ما راضی باشند؛ كه رضای الهی به رضای آنها است.
وظیفه اصلی ما پیروی خالصانه از ائمه(ع) و ترویج و تبلیغ فرهنگ سازنده آنها باشد. اگر ما آدمی صالح باشیم كه حتما در روز قیامت در جوار آنها قرار گرفته و در بهشت به زیارت آنها خواهیم رفت و مشكل حل خواهد شد.
اگر فردی در راستای اهداف ائمه(ع) گام بردارد و واقعاً به تكالیف شرعی خود و ایثارها و انفاق های مورد نظر آنها بپردازد ـ و به عبارت خودمانی از خود مایه بگذارد ـ قطعا به مقامات و حالاتی خواهد رسید.

3- انسانهای معمولی كه نمی توانند به آن مقام عصمت حضرات نائل شوند، ولی با پیروی خالصانه از ائمه(ع) و انجام اعمال صالح و دوری از محرمات و اموری كه مورد رضایت خداوند نیست می توان به مقامی رسید كه در ركاب آن حضرت قرار گرفت. و این مسلم است كه لیاقت و قابلیت ویژه ای می خواهد تا بتوانیم در ركاب آن حضرت قرار بگیریم.
مهم آن است كه از گناه دوری كنیم و اگر هم بر اثر وسوسه شیطان در دام گناه افتادیم سریعا با توبه و بازگشت به خداوند آن اشتباه را جبران نماییم.

4- این كه آن 313 نفر را از یاران خاص گفته اند، نه لزوما به این معنا است كه همه
فرماندهان لشكری یا حكمرانان ایشان هستند ـ گرچه ممكن است این هم باشد ـ بلكه اینان هنگام قیام از همان ابتدا با او هستند و از خلّصین اصحاب ایشان می باشند. حضرت با آنان قیام را آغاز می كند. این معنا را علامه مجلسی در ذیل حدیثی در جلد52 بحارالانوار، ص323 بیان فرموده اند.
بنابر این یاران حضرت مهدی(عج) هنگام خروج 313 نفر هستند، اما سپس عده بسیاری به آنان ملحق می شوند به نحوی كه هسته اوّلی مبارزه ده هزار نفر خواهند بود ـ (ر.ك. به عصاره خلقت، آیت الله جوادی آملی) ـ از جمله زنده شدن برخی از مؤمنان و درك خدمت در ركاب حضرت كه به عنوان مسأله رجعت در آیات و روایات اهل بیت پیامبر(ص) مطرح است.

در این موضوع احادیث بسیاری وجود دارد، به طوری كه برخی از محدثین ادعای تواتر معنوی این احادیث را كرده اند.(ر.ك. به مبحثی مبسوط در آموزش عقاید، ج2، مولفان محسن غرویان ـ محمد رضا غلامی ـ سید محمدحسین میرباقری، ص396) از این رو، كم و بیش مورد اتفاق علما و بزرگان شیعه می باشد.
امام رضا(ع) فرموده اند: "همانا رجعت حق است و اعتقاد به آن در امت های گذشته نیز بوده است و قرآن كریم نیز در مورد آن سخن گفته است و رسول خدا(ص) فرمود آنچه بر امت های گذشته اتفاق افتاده است برای امت من نیز بدون كم و كاست واقع خواهد شد."(بحارالانوار، ج53، باب رجعت، ص59، ح45)

ضمنا در مورد اینكه مبارزه امام با چه وسائل و ابزار جنگی می باشد می توانید به كد 30236 در بخش تازه های مذهبی سایت مراجعه نمایید.

پیروز باشید.
مشاوره مذهبی_ قم.

مشاور : موسسه ذکر | پرسش : چهارشنبه 31/4/1383 | پاسخ : يکشنبه 18/5/1383 | | | 0 سال | معارف اسلامي | تعداد مشاهده: 76 بار

تگ ها :

UserName