کد:
72498
پرسش
بسمه تعالی
باعرض سلام خدمت اسلتید محترم:
دركتاب مكیال المكارم ترجمه فارسی/ج1/ص107-روایتی ازامام صادق (ع)نقل شده كه سوالاتی درموردآن داشتم.
متن حدیث:سیزده شهروطایفه است كه قائم(ع)باآنهاجنگ می كندوآنهاهم باآن حضرت جنگ می كنند.اهل مكه-اهل مدینه-اهل شام-بنی امیه-اهل بصره-اهل دمیسان-كردها-اعراب-ضبه-غنی-باهله-ازد-اهل ری.
سوالات:
1-آیاجهادوجنگ باهم فرق دارند؟توضیح دهید
2-چراامام زمان(ع)بااین سیزده شهرجنگ می كندوچرادرروایت فقط نام این سیزده شهرآمده؟
3-آیادرزمان مایادرزمان ظهورامام زمان(ع)بنی امیه وجوددارنداگرهست به چه كسانی گفته می شود؟
4-اهل شام فقط مردم سوریه هستندیاشامل قسمتهای دیگرهم می شود؟
5-اهل دمیسان-كردها-اعراب-ضبه-غنی-باهله-ازدواهل ری چه كسانی هستند؟
6-آیااعراب غیرازاهل مكه ومدینه وشام و... هستند؟
(خواهشمندم جواب سوالات راحتما حتما.................)
باتشكرازشماعزیزان
پاسخ
با عرض سلام و تحیت.
دوست محترم!
1. مفهوم جنگ وسیع تر از مفهوم جهاد است. به طور كلی هر جنگی كه هدف مقدسی داشته باشد جهاد نامیده می شود.
البته در عرف گاهی به جنگ جهاد نیز گفته می شود، و یا بر عكس؛ به طور مثال در زیارت عاشورا آمده است: "الّلهم العن العصابة التی جاهدت الحسین(ع)" كه منظور از مجاهده در این جا همان محاربه و جنگ است. البته شاید در صیغه و اشتقاق خاص "جهاد" این استعمال نیاید، و این استعمال خاص به تركیبات دیگر آن ـ مثل حالت فعلی "جاهدت" ـ داشته باشد..
2. شرائط فرهنگی و تفكر دینی در بعضی محیط ها به گونه ای است كه با اندیشه اصیل اسلامی ناسازگاری دارد. طبیعی خواهد بود كه این تضاد و تقابل در روزگار ظهور، گاه به صورت جنگ با امام زمان(ع) جلوه كند.
در پاسخ به قست دوم سؤال شما باید بگوییم كه با توجه به روایات، شهرهای دیگری نیز با امام زمان(ع) به جنگ برمی خیزند كه در روایات به آن ها اشاره شده است و شما می توانید برای نمونه پاسخ كد 21392 در بخش تازه های مشاوره مذهبی را مشاهده نمایید، و یا به كتاب "معجم الملاحم و الفتن"، تالیف سید محمود دهسرخی مراجعه نمایید. ولی به طور كلی به این نكته توجه داشته باشید كه نام بردن تنها شهرهای اسلامی ـ و یا قریب به آن ـ در روایات آخرالزمان به این سبب است كه فتح و یا همراه شدن این بلاد موجب تثبییت حركت امام است و اسباب آغاز حركت جهانی حضرتش را فراهم می آورد. به عبارت دیگر، این روایات ناظر به جریان آغاز حركت امام و تشكیل هسته های مركزی سپاه ایشان است.
3. بنا بر آن چه در روایات آمده است بنی امیه تا زمان ظهور آن حضرت وجود دارند، كه نمونه ای از آنان خود سفیانی است.
لازم به ذكر است كه بگوییم بنی امیه به كسانی گفته می شود كه نسب آنان از پدر ـ و نه از مادرـ به بنی امیه می رسد.
4. در این باره باید به تاریخ مراجعه نمود تا معلوم شود شام آن روزگار دقیقا به چه محدوده ای گفته می شده است. با توجه به كتاب های تاریخی در این مورد قسمت هایی از كشورهای مجاور هم چون تركیه و عراق و اردن نیز جزء شام محسوب می شده اند.
5. ضبه، باهله، غنی و ازد هر یك نام قبیله ای از قبایل اعراب هستند. اهل ری منطقه ای است كه شامل تهران و حوالی آن است. منظور از كردها نیز معلوم است. منظور از اهل دمیسان را متاسفانه نفهمیدیم.
6. اعراب، نه مكه و مدینه، بلكه عراق، یمن، شام و كشورهای حوالی آنها نیز همه از اعراب به شمار می آیند.
دوست گرامی! خواهشمندیم پس از این در صورت امكان سؤال های خود را به طور جداگانه برای ما ارسال دارید؛ از همكاری شما سپاس گذاریم.
با آرزوی توفیق.
مشاوره مذهبی ـ قم.
مشاور :
موسسه ذکر
| پرسش :
يکشنبه 28/4/1383
| پاسخ :
يکشنبه 4/5/1383
|
|
|
0
سال
|
معارف اسلامي
| تعداد مشاهده:
244 بار