کد:
67601
پرسش
( لطفا فوری )
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت سروران عزیز و زحمتكشم در سایت خوب و پر بار تبیان ؛
عرضم به حضور شما، راستش من چند وقت پیش درخصوص ازدواجم با یك دختر خانم نزد یك روحانی دانشمند و باتقوا، استخاره ( با قرآن ) كردم و ایشان فرمودند كه استخاره شما خیلی خوب است منتها ممكن است كمی به طول بینجامد. چند روزی از این قضیه گذشت تا اینكه یكی از خویشاوندانم دلم را نسبت به اقوام نزدیك آن دختر خانم مكدّر نمود و بعد كمی در مورد ازدواجم با وی دودل و مردّد شدم. سپس تصمیم گرفتم كه یك بار دیگر استخاره كنم و جواب استخاره ام كه این بار از سایت تبیان گرفتم اینطور شد : « استخاره شما بسیار بسیار بد است، دچارگرفتاری های زیادی خواهید شد، خطر جانی دارد، آبروی شما می رود، حتماً از این كار صرف نظر كنید، صبر كنید إن شاءالله خداوند به شما كمك خواهد كرد. »
حالا كه چند وقتی هست كه از این استخاره دوّمم می گذرد كمی ناراحتم كه چرا دوباره استخاره گرفتم، چون هرچه فكر می كنم می بینم كه آنچه ظواهر امر نشان می دهد پیداست خانواده آنها خانواده بسیار خوبی هستند، اما نمی دانم با این استخاره دوم چه كنم ؟! استخاره هم كه الكی نیست كه آدم بخواهد به آن بی توجه باشد بعلاوه اینكه من بسیار به استخاره معتقد هستم.
حال، سؤالم از شما این است كه من در چنین وضعیتی می توانم ابتدا مقداری صدقه بیندازم و دوباره استخاره نمایم ؟ آیا واقعاً این كار من اشكال دارد ؟
لطفاً اگر ممكن است مرا راهنمایی بفرمایید. بسیار متشكرم. وفّقكم الله تعالی
پاسخ
دوست گرامی با سلام: قبل از پاسخ ابتدا توجه شما را به چند نكته جلب می نماییم . 1- استخاره؛ یعنى، طلب خیر نمودن. 2- استخاره آداب و شرایطی دارد كه تنها با رعایت آنها است كه انسان به نتیجه مطلوب می رسد. 3- جای استخاره آن جا است كه انسان در همه جوانب كار خود تفكر و تامل كرده، و همه جوانب كار را در حد مقدور خود، سنجیده، و با اهل فن و افراد آگاه هم مشورت نموده است، ولی با این حال هنوز به نتیجه ای نرسیده و در تردید و شك به سرمی برد؛ در این جا است كه استخاره می كند. یعنی وقتی انسان بین دو راهی قرار گرفت، و دیگر هیچ راهی برای او نمانده تا از حیرت و شك بیرون آید، می تواند استخاره كند. نه این كه بدون تحقیق و مشورت و...، استخاره نماید و انتظار داشته باشد كه به نتیجه برسد. 4 به نظر تمامى علماى دین و صاحب نظران، استخاره از ادله شرعى نیست؛ یعنى، عمل بر طبق آن هیچ الزام دینى ندارد. بنابراین مخالفت با استخاره اشكال شرعى ندارد.و هیچ گونه تكلیف و الزامی برای ما نمی آفریند تا سرپیچی از آن عذاب و بلا و نگرانی ای برای ما فراهم كند. استخاره تنها رفع حیرت است با توجه به نیاز به راهنمایی الهی و توكل بر خدا. از این رواست كه استخاره در صورت تضاد با احكام شرعى هیچ اعتبارى ندارد.و در صورت متضاد نبودن نیز عمل بر طبق آن واجب نیست. وامّا در مورد موضوع جنابعالی خدمتتان عرض كنیم كه ازموا رد مهمى كه دیده مىشود بسیارى از خانوادهها به استخاره روى مىآورند مسأله ازدواج است. ما با تجربهاى كه در این زمینه داریم توصیه اكید داریم كه در این راستا به صرف یك استخاره اقدام نكنید. وادى حساس و سرنوشتسازى است. قبل از هر چیز اصول یاد شده را رعایت فرمائید و اگر شواهد و دلائل كافى براى صلاحیت فرد پیدا كردید و با فرزانگى و حكمت و به دور از هیجان و احساسات طرف را شایسته همسرى دیدید در اینجا استخاره ضرورت ندارند. بله اگر پس از طى همه مقدمات و اصول لازم باز هم در نهایت و بدور از وسوسههاى بىمورد مردّد، ماندید آنگاه در نزدفرد شایستهاى احیاناً اقدام به استخاره كنید. برادر عزیز! وسواس و شك شما در انتخاب شریك شایسته زندگى ستودنى است. در این باره با افراد دنیا دیده و صاحب تجربه فامیل مشورت كنید. استخاره لازمالاجرا نیست و پیش از آن «استشاره» (شور و مشورت) است. لكن براى ازدواج شناخت ابعاد مختلف مثبت و منفى طرف مقابل نقش اساسى در انتخاب دارد. چنانچه فرد مورد نظر از نظر دینى و عقلى فرد شایستهاى به نظر برسد و داراى روح انتقادپذیرى باشد ازدواج با او مناسب است و نیازى به استخاره نیست. ویژگىهاى عمده یك همسر مناسب عبارت است از: الف) دیندار واقعى بودن، ب ) داراى خانواده ریشهدار و شناخته شده، ج ) خوش اخلاق و صبور، د ) داراى بهره وافى از خرد و عقل، ه ) داراى ایمان و تقوا و پیرو احكام الهى بودن (حداقل انجام واجبات و ترك محرمات)، و ) مهربان و با محبت بودن، ز ) داراى تربیت صحیح، ح ) داراى بینش صحیح نسبت به زندگى، ط ) از نظر ظاهرى براى شما خوش آیند باشد. بنابراین اگر شخص مورد پسند شما است و داراى شرایط است اقدام كنید و درنگ نكنید. موفق و پیروز باشید.
مشاور :
آقای مرتجی
| پرسش :
جمعه 22/3/1383
| پاسخ :
شنبه 23/3/1383
|
|
|
0
سال
|
حوزه علميه
| تعداد مشاهده:
108 بار