کد:
66222
پرسش
با سلام و خسته نباشید انسان بای اینكه
بفهمد در كار او صلاح است یا خیر استخاره
میكند ایا راح راحتر دیگری است بعد این قسمت فال تبیان چگونه است ایا واقا حقیقت دارد بعد بعضی قرانها است كه نتیجه
استخاره در كناره صفحه انها با كلمه خوب و بعد وجود دارد كه واقعا راست و هر وقت بعد می اید بد است و هر وقت كلمه خوب می اید و اقعا خوب است اسم این قران چیست با تشكر.....
پاسخ
با عرض سلام و تحیت.
دوست محترم!
استخاره "طلب خیر از خداوند" و "شناخت بهترین راه یا عالی ترین مورد" است.(مجمع البحرین،ج1، ص719)
اقدامی كه در پرتو آن رو به سوی پروردگاری قادر، مدبّر و مهربان می كنیم و برای زندگی خود، بهترین مصلحت را می جوییم، و پس از انجام استخاره از تردید، شك و دغدغه خاطر رها شده، همراه با نوعی آرامش درونی، شكیبایی، نشاط و امید به كار و كوشش ادامه می دهیم و با توكل بر خدا خیر خود را از او می طلبیم.
پس از استخاره، گر چه ممكن است دچار سختی ها و دشواری هایی هم بشویم و برای دستیابی به هدف با ناهمواری هایی رو به رو گردیم، اما توجه ما به خداوند، امید الهی و توكل گرانبهایی كه در خود ایجاد كرده ایم، ره توشه ای پر ارزش برای دوری از یأس و نومیدی و افزایش شور و نشاط خواهد بود.
در استخاره كسی از غیب و اسرار آن آگاه نمی شود و كسی نیز ادعایی این چنین ندارد، و تنها آن چه مشخص می شود خیر شخص است كه البته خیر اشخاص همیشه با منافع مادی همراه نیست.(توجه كنید!)
استخاره وقتی شرعی است كه راه های دیگر ـ مثل مشورت كردن و سنجیدن جوانب كارها و... ـ به نتیجه نرسد. پس از این كه راه عقلانی و سودمندی وجود نداشت، طبیعی است كه برای رفع حیرت استخاره راه مناسبی است.
ضمنا باید دانست كه استخاره مستحبّ است، و نه واجب؛ و لذا می توان بدون مراجعه به آن هم عمل كرد. البته استخاره راههای گوناگونی دارد، كه ما در پاسخ سؤالی در باره آن سخن گفته ایم. می توانید به كد ..... از تازه های ذهبی مراجعه كنید.
درباره قسمت فال سایت نیز باید بگوییم مدتی است كه این قسمت دیگر در سایت وجود ندارد و اطلاعات دقیقی نیز درباره عملكرد سابق آن نداریم؛ ولی به طور كلی باید بگوییم فال نیز در احادیث آمده است، چنانچه از پیامبر اكرم(ص) روایت شده است كه: "إنّ الله یحب الفال الحسن" یعنی خداوند فال نیكو را دوست می دارد.(بحارالانوار، ج77، ص165) و از سوی دیگر از فال بد زدن نهی شده است.(سفینة البحار، ج3، ماده طیر)
فال حافظ و فال های دیگر بر اساس هین تفائل و برای زمینه سازی فال نیكو زدن است، وگرنه مبنای محكم علمی نمی توان برای آن پیدا كرد.
قرآنهایی كه گفتید قرآنهای خاصی نیستند؛ تنها امتیاز آن این است كه مطلعی در صدر صفحات آن استنباط خود را برای استخاره نوشته است و این ها در چاپ قرآن لحاظ شده است. تا آنجایی كه نگارنده به خاطر دارد دارالكتب الاسلامیه(تهران) این قرآن ها را چاپ كرده است.
با آرزوی توفیق.
مشاوره مذهبی ـ قم.
مشاور :
موسسه ذکر
| پرسش :
سه شنبه 12/3/1383
| پاسخ :
چهارشنبه 20/3/1383
|
|
|
0
سال
|
معارف اسلامي
| تعداد مشاهده:
81 بار