کد:
64846
پرسش
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما كارشناسان محترم
لطفا بفرمایید كه مواد مغذی مانند( فولا ت- پتاسیم و فیبر و غیره ... ) هر كدام به تنهایی چه مزایا و معایبی برای بدن دارند؟ ( یعنی در درمان و بهبود چه بیماریهایی موثر هستند؟ ) و این مواد به مقدار زیاد در چه غذاهایی ( اعم از میوه ها - لبنیات - سبزی ها - غلات و حبوبات و غیره ... ) یافت می شوند ؟
با تشكر از لطف شما
پاسخ
با سلام ، دوست محترم امكان اینكه تمامی مواد مغذی را برایتان شرح كامل دهیم، از این طریق وجود ندارد. شما می توانید با مراجعه به بخش(اجتماعی/ تغذیه/ موادمغذی مورد نیاز) در همین سایت، ویژگی ها و اثرات تعدادی از املاح و ویتامین ها را بدانید. حال بعنوان نمونه چند تا از این مواد مغذی را ذكر می كنم.
در مورد فولات باید بگویم، این ویتامین برای ساختن گلبول های قرمز و سفید و تكامل آنها ضروری است. مكمل فولات باعث كاهش كم خونی مربوط ویتامین B12 بنام كم خونی پرنیشز می شود. همچنین در دوران بارداری نیاز مادر به این ویتامین بیش از سایر ویتامین هاست و باعث رشد مغزی مناسب كودك می شود. منابع غذایی فولات شامل: مخمر، جگر، لوبیا، باقلا، سبزی های تیره رنگ مثل اسفناج، گوشت بدون چربی گاو، نان سبوس دار، سیب زمینی و لوبیا خشك است .
فیبرهای غذایی نیز مواد غیرقابل هضم با منشأ گیاهی می باشند و به دو دسته فیبرهای محلول و غیرمحلول تقسیم می شوند:
1- فیبرهای غذایی نامحلول مثل سلولز، همی سلولز و لیگنین می باشند كه در آب محلول نیستند ولی آب را جذب كرده و باعث حجیم شدن مدفوع می شوند. به همین دلیل باعث پیشگیری از یبوست و دیورتیكولوز( التهاب روده بزرگ) می شود.
2- فیبرهای غذایی محلول مثل پكتین، صمغ ها، موسیلاژها و مواد جلبكی. این دسته از فیبرها در كاهش كلسترول خون، كنترل چاقی، و بیماری های قلبی- عروقی و دیابت و پیشگیری از سرطان مفید هستند. روزانه دریافت 25 تا35 گرم فیبرغذایی برای افراد بزرگسال توصیه می شود. دریافت بیش از حد فیبر هم در افرادی كه عادت به مصرف زیاد آن ندارند، ممكن است باعث اسهال شود.
كارشناس تغذیه تبیان
مشاور :
خانم ولدخاني
| پرسش :
شنبه 2/3/1383
| پاسخ :
دوشنبه 4/3/1383
|
|
|
0
سال
|
تغذيه
| تعداد مشاهده:
62 بار